دوربین مداربسته 7

 

دیگر مصارف :

استفاده در ویدیو کنفرانس ها ، فروش مستقیم محصولات و سیستم آموزش از راه دوراز جدیدترین مصارفی که این دوربین ها امروزه دارند میتوان به استفاده از آنها به عنوان تشخیص دهنده اختلالات اجتماعی در معابر عمومی اشاره کرد ،‌ در معابر عمومی UK ، دوربین های هوشمندی قرار گرفته اند که می توانند اختلالات شهروندان با یکدیگر را که در این معابر صورت می گیرد تشخص دهند.

 

در حال حاضر این دوربین ها به صورت آزمایشی در خیابانها، زندانها و مراکز راه آهن عمومی کشور هلند قرار گرفته اند تا در صورت شنیدن هر گونه صدای ناهنجار و بلندی روی آنها ذون کرده و اطلاعات لازم را در کمترین فرصت به پلیس محلی ارسال کنند. این سیستم فالگوش در دوربین هایی از نوع CCTV قرار گرفته اند که در گذشته در خیابانهای گرونیجن و روتردام کار گذاشته شده بود .

 

این سیستم ها که با ملحق شدن به دوربین ها CCTV ساخته شده اند به طور مداوم صداهای اطرف را بررسی و آنالیز کرده و در صورت مشاهده صداهای ناهنجار در این مناطق ،مراتب را در کمترین زمان به مکانی تعرف شده ارسال می کنند و فراد در این مراکز می توانند از طرق کنترل دوربین و بررسی دقیق تر محل رویداد مورد نظر را با دقت بیشتری بررسی کنند.استفاده کنندگان از این سیستم دلیل استفاده از این فن آوری را در این میدانند که معتقدند بیش از نود درصد جرح و بحث های خیابانی با یک صدای بلند شروع می شود و این سیستم ها تنها به پلیس کمک می کنند تا در زمان کمتری از ماجرا مطلع شوند.

 

لازم به ذکر است که این سیستم ها همچنین باعث می شود که فراد کمتری توسط این دوربین ها دیده بانی گردند و وضوح صداها در این سیستم ها قابل تشخیص نمی باشند ، یعنی شما نمی توانید توسط این دوربین متوجه شوید که فراد چه حرفی می زنند، بلکه فقط در زمانیکه صدای ناهنجاری بلند شود این دوربین تشخص و گزارش می دهند.

 

در طراحی سیستم های امنیتی یکی از مهمترین مواردی که باید مد نظر قرار گیرد وضعیت دوربین ها از نظر نحوه نصب ، محیط استقرار و زاویه چرخش آنها است :

 

  • استفاده از یک دوربین با لنز Wide  باعث میشود که اجسام ریزتر به نظر آیند.

 

  • زمانی که از یک دوربین Wide  برای مونیتورینگ یک اتاق استفاده میشود نیاز است تا فضای اتاق به اندازه کفی بزرگ باشد .

 

  • برای مشاهده یک شی خاص در نمای نزدیک و از طرفی داشتن دید کاملی از تمام اتاق نیاز است که از دو و یا تعداد بیشتری دوربین استفاده گردد.

 

  • در صورتیکه فضای کفی برای نصب دوربین در اختیار نباشد باید از دوربین های متحرک و یا دوربین های با لنز های قابل بزرگنمایی استفاده شود .

 

  • در صورتی که برای یک پروژه کوچک خواسته شود که دوربین نصب شود میتوان از یک دوربین و مونیتور برای انتخاب محل مناسب و بهینه دوربین استفاده نمود علاوه بر این روش میتوان از نرم فزارهای شبیه ساز دوربین مانند TOA CMS نیز کمک گرفت .

 

  • در صورتیکه میخواهید در شرایط Backlight دوربین خود را نصب کنید بهتر است از دوربین هایی مانند TAO WIDE DYNAMIC RANGE  و یا مشابه استفاده نمایید .

 

به طور کلی میتوان عنوان کرد که سیستمهای امنیتی شامل مجموعه ای از تجهیزات و ابزار آن امکاناتی است که بصورت عملیاتی ترکیب شده و برای دفاع از زندگی انسانها ، اموال و دارائیها ، محیط و اطلاعات بکار برده می شوند . بطور مثال جلوگیری از جنایت ، امکانات و راه کارهای جوگیری از جنایت و خرابکاری تجهیزات عمومی و عام المنفعه و اعمال خلف قانون را مهیا می کند .

 

امکانات جلوگیری از جنایت :

 

  • ·         امکانات محیطی : چراغهای خیابان و ...

 

  • ·         امکانات اعلام خطر برای جلوگیری از جنایت :

 

الف : امکانات تشخیص ورود غیر قانونی

 

1 – در صورت عدم حضوراپراتور

 

·         سیستم امنیت ماشینی

 

·         اعلام خطر ورود غیر قانونی

 

·         اعلام خطر از راه دور

 

·         انتقال تصویر راه دور

 

2 – در صورت حضور اپراتور

 

      الف : اخطار در داخل خانه

 

               اعلام خطر ورود غیر قانونی

 

              سیستم اعلام خطر اضطراری ( شامل اعلام خطر دزدی )

 

              سیستم تلفنی

 

              سیستم نظارت ماشینی مجاز

 

       ب : نظارت توسط فراد ( کارمندان )

 

              استفاده همزمان از سیستمهای اعلام خطر ورود

 

              استفاده همزمان از سیستم اخطار اضطراری

 

              استفاده همزمان از سیستم نظارت دوربین

 

              استفاده همزمان از سیستمهای تلفن

 

              استفاده همزمان از سیستم ماشینی مجاز

 

 

·         سیستم امنیت ورود : سیستم کنترل ورود ، سیستم کنترل دوربین

 

·         سیستم دزدی از مغازه  : سیستم جلوگیری از دزدی مغازه ، سیستم کنترل دوربین

 

 

امکانات نظارت برای جلوگیری از جنایت :

 

·         تجهیزات جلوگیری از جنایت

 

1 – تجهیزات اخطار ( اعلام اخطار ) : سیستم اخطار دزدگیر ماشین ، سیستم اخطار ، کیف قاپها و دزدها ، سیستم امنیت در برابر افراد ولگرد و متجاوز

 

2 – سیستم دفع و دور کردن : باتوم الکتریکی ( شوک زن برقی ) ،‌افراد پلیس

 

3 – تجهیزات دفاعی : ژاکتهای ضد گلوله و ضد شمشیر ، پوشش ضد گلوله ، کلاهک ضد گلوله

 

4 – تجهیزات دیگر : وسیله اسپری رنگ ماشین ، لوازم تشخیص استراق سمع ، فلزیاب

 

 

با توجه به آنچه گفته شد سیستم های مدار بسته نقش غیرقابل انکار و مهمی را در دنیای ارتباطات و اطلاعات بازی میکنند و به طور اجمالی و کلی به شکل زیر تقسیم بندی میشوند :

 

سیستم های مدار بسته CCVT ‌Closed Circuit system

 

·        نظامی ، فضای بالای جو و هوانوردی

 

·        چند رسانه ای ، ویژه کنفرانس ها و پردازش تصویر

 

·        بهداشتی ،‌آندوسکوپی و نظارت اتاق عمل

 

·        مدیریت پروژه و اندازه گیری صنعتی ، بازرسی محصول

 

·        آموزشی ، آموزش از طریق تلویزیون

 

·        خدماتی ،‌نظارت بر حضور برای مشتریان

 

·        جلوگیری از جنایت ، بانکها و مکان های بازی

 

·        جلوگیری از وقوع حادثه ، کنترل ترفیک و کنترل سطح آب رودخانه  

 

 

 

   CATV  تلویزیون کابلی :

 

  • سیستم های مدار باز Open Circuit system

 

تلویزیون  : Broad cash

 

یک سیستم مدار باز به سیستمی اطلاق می شود که مخاطبش تعداد نامحدودی از مودم می باشد مانند سیستم های تلویزیون Broad cash در حالی که سیستمهای مدار بسته برای استفاده تعداد مشخصی از تماشاگران طراحی می شود .

 

یک سیستم مدار بسته که اساساً برای اهدف نظارتی طراحی می شود را سیستم  CCTV یا تلویزیون مدار بسته می نامند . CCTV دارای بازه وسیعی از کاربردها می باشد که شامل ، امنیت ، جلوگیری از بلایا و حوادث ،ذخیره انرژی ، توسعه فروش و خدمات پس از فروش ، مدیریت محصول ، اندازه گیری صنعتی ، سلامتی و بهداشت ، آموزش و زمینه های نظامی . سیستم های ارسال تصاویر راه دور و همچنین دوربین های محفظتی با فن آوری سیستم های CCTV ترکیب شده اند تا از وقوع جنایات پیش گیری نمایند . هدف اصلی از نصب و راه اندازی سیستم های جلوگیری از جنایت این است که فرد خلفکار بداند که هر عملی را که انجام دهد قابل رویت است و ریسک انجام عمل چه مقدار است .

 

زمانی که جنایتی رخ دهد سنسورهای موجود در این نوع از تجهیزات وارد عمل شده و با ایجاد آژیر باعث میشود که فرد خاطی از منطقه دور گردد. از طرف دیگر اطلاعات لازم به فرد یا محل دیگری از طرف این تجهیزات فرستاده میشود و وقوع جنایت در آن منطقه را گزارش میدهد

سیستمهای مدیریت هوشمند ویدیویی IVMS

آشنایی باسیستمهای مدیریت هوشمند ویدیویی IVMS :

نیاز به صنعت امنیتی، با وجود تمام گستردگی واهمیت فراوان، میتواند به چهار هدف اساسی تقسیم بندی کرد :

 • پیشگیری از حوادث
• تسهیل در امر بازرسی به صورت جامع ترو سریع تر
• کاهش هزینه ها توسط یکپارچه کردن سیستمها
• افزایش راندمان کاری نیروی انسانی

دو دهه گذشته عرصه بزرگی در پیدایش تعداد بیشماری از نوآوری ها در زمینه صنعت ایمنی و حفاظتی بوده است، که نتیجه آن گوناگونی در راه حل های حفاظتی و امنیتی بوده که شامل سیستمهای DVR و NVR و همپچنین سیستم های آنالیز ویدیویی میباشد. با وجود اینکه تمامی این راه حل ها نیازهای این صنعت را به نحوی مرتفع کردند لیکن تمامی آنها در عرضه یک راه حل جامع به چالش می افتند .

 سیستمهای مدیریت هوشمند ویدیویی یک راه حل نوین و آخرین قدم در تحولی به سمت یک راه حل تمام عیار میباشد . IVMS یا سیستمهای مدیریت هوشمند ویدیویی اولین محصولاتی هستند که تمامی نیازهای صنعت حفاظتی را در یک سیستم یکپارچه که هم قابلیت امکان استفاده آسان و هم مقرون به صرفه بودن را دارا میباشد به ارمغان می آور د .


راه حل های پیشین سیستم DVR  :

گرچه اجماع کلی بر این است که بازار سیستم های حفاظتی در حال دور شدن از تکیه بر رویDVR  هامیباشد. اما همچنان سیستمهای DVR با توجه به نظرخواهی های انجام شده دراوایل سال 2006، هنوز ترکیب 80 درصد سیستم های مدار بسته را تشکیل میدهد .


اصول کارکرد DVR :


هنگامی که DVR ها برای اولین بار وارد بازار شدند ، بخاطر قابلیت ذخیره تصاویر با کیفیت بالا و حجم کمتر جلودار این سیستم ها بودند و شرکتهایی نظیر Panasonic، Bosch و Honeywell در راستای ارتقاء سطح عملکرد این دستگاه برای ضبط تصاویری با کیفیتهای بالاتر، ذخیره اطلاعات بیشتر در حجم های مورد نیاز کمتر و همچنین برقراری امکانات انتخابی همچون ضبط هوشمند را به امکانات ابتدایی این سیستم اضافه کردند.

 گرچه DVR مخفف واژه ضبط کننده دیجیتالی تصویر میباشد، اما در واقع DVR یک فن آوری هیبرید که بخشی از آن آنالوگ و بخش دیگر دیجیتال است میباشد. در پیاده سازی یک سیستم حفاظتی، تصویرهای گرفته شده دوربینها توسط کابلهای آنالوگ فرستاده میشوند، توسط یک DVR دیجیتلایز شده، در قالب دیجیتال ذخیره شده و سپس بر روی یک ایستگاه نمایش ارایه میشوند. این فن آوری امکان برقراری سیستمهای بزرگتر با هزینه های کمتر نسبت به قبل رافراهم میسازد .

 

نقایص سیستم DVR : یکی از اشکالات پیش بینی نشده درمورد DVR ها که عامل ایجاد نیازبه راه حلهای جدید میباشد عبارت است از: ( قابلیت ذخیره تصاویر و عکسهایی با کیفیت های بالاتر توسط دوربین های بیشتر) اگر رویدادی رخ دهد، بر فرض مثال یک سارق و یا در بدترین وضعیت یک حمله تروریستی صورت پذیرد، هیچ تردیدی نیست که یک سیستم مدار بسته تلویزیونی مبنی بر DVR دقایق زیادی از واقعه را گرفته و ضبط میکند.

مشکل این است که تعداد نفر ساعت مورد نیاز جهت وارسی کردن صدها هزار ساعت از تصاویر گرفته شده توسط یک سیستم حفاظتی( در حد متوسط) به طول می انجامد که فقط دقایقی از قسمتهای مهم آن دوباره دیده شود .

NVR :

ضبط کننده تصاویر شبکه ای یا NVR ها ذاتاDVR های گسترش داده شده ای هستند که  میتوانند درمحیط های مدرنIT خود را تطبیق دهند. شرکتهایی همانند  March Networks، DVTel و OnSSI، ضبط کننده تصاویر شبکه ای یا NVR ها را طراحی کردند تا بتواند روی اینترنت فعالیت کند . و در حالی که تعداد محدودی از DVR ها نیز قابلیت چنین کاری را دارند، تشابه کمی یا حتی میتوان گفت هیچ تشبیهی بین این دو هنگامی که به اینترنت متصل میشوند وجود ندارد .

اصول کارکرد NVR :

در حالیکه DVR ها میتوانند به صورت کنترل از راه دور هدایت شوند، اما سیستمهایی که به آن متصل میباشند از این قابلیت بی بهره هستند، اما NVR ها به کاربرها امکان کنترل کامل سیستم را میدهند.همچنین NVR ها معمولا برای حجمهای ذخیره بالا طراحی شده و عمدتا بر روی یک پلت فرم ساختار باز بنا میشوند.

DVR های جدیدتر دربرگیرنده امکانات متفاوت متعددی هستند، اما کاربری که قصد اضافه کردن قابلیت های دیگری دارد، میبایست که کل DVR ها را تعویض کند. NVR ها از سوی دیگر، همین امکانات را ارایه میدهند و عمدتا امکان ارتقا به وسیله نرم افزار را دارند . یکی دیگر از تفاوت های کلیدی مابین NVR ها و DVR ها اندازه دوربین هایی قابل گسترش برای هر دستگاه میباشد. DVR ها با ورودی های (4 الی 64 کانال ) عرضه میشوند.

این بدان معنیست که کاربری با 64 دوربین که مایل به افزودن یک یا چند دوربین دیگر به سیستم خود میباشد، میبایستی یک باکس دیگر خریداری کند و آن را به سیستم موجود اضافه کند، که این حرکت رقمی معادل 2000 تا 3000 دلار هزینه بری دارد تنها برای اضافه کردن یک دوربین. با استفاده از یک سیستم NVR، دوربین های بیشتری میتواند به سیستم فعلی با استفاده از یک کدکننده (encoder) ارزان قیمت اضافی شود .

نقایص سیستم NVR :

درحالیکه به طور واضح سیستم های NVR یک پیشرفت نسبت به سیستم های DVR محسوب میشوند، لیکن آنها تنها موضوعات انعطاف و مقیاس پذیری را نمایش میدهد، جلوگیری از حادثه و نیازهای بازرسی که یکی ازاساسی ترین نیازهای هر سازمان امنیت میباشد . درهردوسیستمهای ذکر شده با مشکل مواجه است. به واسطه یک سیستم NVR، بازبینی تصاویر همچنان یک فرآیند انفعالی میباشد و رسیدگی کننده ها میبایستی همچنان ساعتهای زیادی را صرف وارسی کردن تصاویر ضبط شده خام نمایند. گذشته از این، مزیتی که آنها را قابل انعطاف پذیرتر میکند .

قابلیت به کارگیری روی اینترنت مشکل جدیدی ایجاد میکند، که آن دربرگیری پهنای باند زیاد توسط تصاویر خام میباشد .NVR ها همان نقایص  DVRها را دارند، و صرفا قابل انعطاف پذیر تر میباشند .

سیستمهای تحلیل تصاویری :

ساختار باز NVR ها یک نو آوری دیگررا در زمینه فناوری تجسس فراهم میسازد . تحلیل تصویری. بسته های تحلیلگر، بازه ای از قابلیت ها را از جمله هشدارهای اتوماتیک تا تشخیص چهره فراهم میسازند. در حال حاضر، سازمانهای حفاظتی درنهایت ابزاری برای کمک به پردازش و آنالیز در اختیار دارند، خارج از بحث ضبط و ذخیره اطلاعات . شرکتهایی همچون Object Video و Active Eye الگوریتمهای پیچیده ای برای راه حلهای متنوع طراحی نموده اند که اکثر آنها اصولا برای تاسیسات دولتی مناسب است. به طور مثال اگر خودرویی از مرز خاصی عبور کرد آژیر به صدا در آید .

اصول کارکرد تحلیلگرهای تصویری :

تحلیلگرهای تصویری ذاتا لایه هایی از نرم افزار داخل سیستم هستند که تصاویر را برای موضوعاتی همانند الگوهای عنصر تصویری (Pixel Pattern) آنالیز میکنند. این نرم افزار از الگوریتم هایی تشکیل شده که امکان آنالیز موضوعات مشخص را فراهم میکند، بنابراین هربیت از نرم افزار، یا تحلیلگر، شکل متفاوتی از آنالیز را فراهم میکند، بدین معنی که اگرسازمانی خواستار تشخیص چهره ، ردیابی حرکت و یا آژیرهای اتوماتیک باشد، احتیاج به گنجاندن سه بسته نرم افزاری مجزا در سیستم فعلی خود دارد .

نقایص تحلیلگرهای تصویری :

تحلیلگرهای تصویری، گران قیمت، پیچیده و تا حد مورد نظرانعطاف پذیر و مقیاس پذیر نیستند . نرم افزار عمدتا بصورت تک تحلیلی نصب شده برروی یک سیستم NVR فروخته می شود، که این بدان معناست که آنهایی که سیستمهای چند منظوره تحلیلی نیاز دارند ( اکثر سازمانهای حفاظتی) نیاز به خرید بسته های نرم افزاری متعددی هم دارند. به علاوه، اکثر تحلیلگرهای ویدیویی به منظور کار در سیستمهایی باتعداد دوربین محدود طراحی شده اند.

سازمانهایی با حجم های گسترده تر نیاز به تهیه تعداد بیشتری از این بسته های نرم افزاری دارند، که قاعدتا هزینه بیشتری متقبل میشوند و در عین حال مشکلات یکپارچه کردن در سطح یک شبکه بزرگ نیز همیشه وجود دارد . یکی از بزرگترین نقیصه های سیستمهای تحلیلگر ویدیویی وجه مشترک استاندارد کاربرها میباشد. تحلیلگرها اصولا با فرآیند بازبینی یکپارچه نشده اند – وقایع امنیتی (حوادثی که یکی از تحلیلگرها را برانگیخته میکند، بر فرض ، چهره ای که مورد شناسایی قرار گیرد، یا حرکتی در محدوده ممنوع شده) به صورت لیست متنی بر روی رایانه اپرتور ظاهر میشود .

در حالیکه این مسئله شاید در متن بازرسی ها بدون نقص به نظر آید، لیکن برای بازبینی به صورت تصاویرزنده، دور از شکل ایده ال میباشد. همچنین با توجه به اینکه فعالیت با نرم افزار مورد استفاده ساده نمیباشد، میتوان نتیجه گرفت که ساعتها و مبالغ زیادی باید جهت آموزش نگهبان ها و مدیران صرف شود تا آنها بتوانند از تحلیلگرها استفاده نمایند و از مشکلات دیگر میتوان به نحوه نصب نرافزار اشاره کرد که آن هم مهارت های خاص خودش را میطلبد .

 

راه حلی نوین : سیستم مدیریت ویدیویی هوشمندIVMS  :

سیستمهای مدیریت ویدیویی هوشمند یا IVMS تازه ترین و آخرین قدم در سیر تکاملی سیستمهای محصولات امنیتی بسوی تامین یک راه حل امنیتی جامع و فراگیر میباشد.

 

 IVMS

 

پیشگیری موثر، بازرسی سریع و دقیق و همچنین یک پلت فرم قابل گسترش سازمانی را با قیمتی قابل رقابت تهیه میکند. خیلی از سازمانهای حفاظتی امنیتی به دنبال محصولی هستند که بتواند تمامی این نیازها را به هم گره زده و در اختیار کاربر قرار دهد و این پیشنهاد میتواند IVMS باشد .


اصول کارکرد سیستمهای IVMS ( پیشگیری از حوادث ) داشبورد وقایع امنیتی :

IVMS سیستمی برمبنای واقعه، و به صورت بصری را ارایه میدهد که در مقابل سیستمهای بر مبنای متن مزایایی دارد. این امکان به شکل خوبی بازبینی زنده (Real-time) را بهبود میبخشد . به طوری که نگهبانها و یا هر کسی که قصد استفاده از تصاویر را دارد به راحتی میتواند صفحه ای را اسکن کند و آگاهی خوبی نسبت به مسایلی که در محیط تحت پوشش او اتفاق می افتد به شکلی دقیق و سریع کسب کند به جای اینکه به صفحه های نمایش متعددی خیره شود یا حتی به لیست بلندی از وقایع توجه کند .

 فرابینی تصاویر بر مبنای وقایع (Event-based) بدان معناست که، اگر نگهبان در حال نگاه کردن باشد یا نباشد، تمامی وقایع به صورت خودکار گرفته شده و از دست داده نمیشود. این نکته ابتدایی آنالیز اتوماتیک ( تبدیل تصاویر خام به وقایع و نمایش آنها در یک داشبورد بصری) این امکان را به نگهبانان میدهد تا بیشتر بر روی سنجش های پیچیده تر و مهم تر متمرکز شوند .

 

سلسله تحلیلگر های یکپارچه :


واسط بصری توسط تحلیلگرهای متعددی که به صورت همزمان و با هم کار میکنند محصور شده و ساختار اطلاعات را تشکیل میدهند و بر روی تابلوی بازبینی نمایش میدهند. IVMS یک تحلیلگر یکپارچه که شامل امکانات متعددی میباشد را فراهم میکند (متضاد با بسته های تحلیلگری تک امکاناتی ) سازمانها قادرند سیستمهای تشخیص چهره، ردیابی حرکت ، کنترل دسترسی و ردیابی اشیاء را تماما در یک سیستم اداره کنند و حتی در مواقعی که فن آوری جدیدی موجود باشد به راحتی آن را همچون ارتقای یک کامپییوتر شخصی استاندار ارتقا دهند .

سیستم یکپارچه تحلیلگر IVMS قادر است به صورت اتوماتیک تمامی رفتارها را شناسایی کند و متخاصمان رابر حذر دارد. به سبب اینکه این تحلیلگرها میتوانند تا هزار دوربین را به صورت یکپارچه درآورند ، IVMS قادر است اطلاعات را مابین سیستم های مختلف درمیان بگذارد .

 

به عنوان مثال : اگر سیستم فوق را بر روی صورت یک شخص در محوطه یک بانک زوم نماییم بعد از خارج شدن از بانک و ورود مجدد وی به بانکی دیگر ( در یک منطقه یا شهر دیگر – در صورتی سیستم های فوق از طریق IVMS با یکدیگر ارتباط برقرار کرده باشند ) به آسانی قابل پیگیری و رد یابی میباشد . پایه گذاری قابل انعطاف سیستم IVMS اجازه میدهد که نه تنها داده از جایی وارد شود بلکه به سهولت داده ها به جای دلخواه دیگری صادر شود.

اگر بر فرض یک نگهبان شماره پلاک خودروی مشکوکی را در اختیار بگیرد، او میتواند به سرعت تصویر گرفته شده را به ایستگاه پلیس ایمیل کند و در سیستم آنها جاگذاری نماید .

 

اصول عملکرد سیستم IVMS ( بازرسی سریع و کامل موتور جستجوی بازجوینده ) :


به دلیل اینکه سیستم IVMS هر تکه از تصویررا توسط برچسب اطلاعات خاص خود دسته بندی و طبقه بندی میکند ( به طور مثال، این شخص شماره 235 میباشد، آقای جان اسمیت، او یک کارمند است، او ساعت 8:45 دیروز از در اصلی وارد مجموعه شد و ...) این دادهها شکل جستجو پذیری به خود گرفته و عینا مانند صفحات وب در آمده که به راحتی از طریق موتورهای جستجو قابل پیدا کردن میباشند . علاوه بر این، فیلتر های جستجو میتوانند به شکلی تعریف شوند که بازه گسترده تری از نتایج را به همراه داشته باشند .

بازدهی نیروی انسانی :

ساعتهای زیادی که توسط امکانات جستجوی سیستم IVMS صرفه جویی میشوند، میتوانند به مرتب کردن داده ها، انجام آنالیزهای ترکیبی و پیچیده و حتی بازبینی دوربین ها به شکل موثر تر منجرشود .

 

پایگاه داده وقایع یکپارچه :

IVMS داده های بیشماری را به صورت یک سیستم مدیریت داده های قابل جستجو تبدیل میکند. این بدان معناست که اپراتور میتواند یک جستجوی خاص را مابین دوربین های مختلف حتی دوربین هایی که از لحاظ جغرافیایی در مناطقی مختلفی نصب شده اند به عمل آورد و نتایج در کمتر از چند ثانیه حاصل میشود. این همچنین یک امکان منحصر بفرد برای مدیران امنیتی به شمار می آید، بطوری که سیاستهای کلان مجموعه در بحث امنیتی میتواند به صورت مرکزی همراه با لیست های هشدار منتشر شود، بدین معنا که اگر حتی یکی از اعضای گروه از یک سیاست یا هشدار خاص آگاه نباشد سیستم آگاهی لازم را دارد بنابراین خطای بالقوه انسانی نیز در ابعاد زیادی کاسته میشود.

 ذخیره اطلاعات بدین سان، کمک به سزایی درکاستن پهنای باند مورد نیاز برای یکپارچگی اطلاعات میکند که این موضوع خود یکی از مشکلات عمده در بحث سیستمهای NVR را نیز حل میکند .

 

اصول کارکرد IVMS ( پلت فرم سازمانی قابل گسترش ) :


IVMS ها عمدتا ، توسط شرکتهای نشات گرفته از فن آوری های مدرن طراحی شده اند که بتوانند نیازهای سازمانهای امنیتی و فناوری اطلاعات را در برگیرند .تحلیلگرها میتوانند در تصاویر با کیفیت بر روی دوربین ها بدون نیاز به فرستادن تمامی داده ها به یک سرور مرکزی برای آنالیز به کار گرفته شوند. این مزیت نیازهای حجم ذخیره و انتقال داده ها را کاهش میدهد.

 به غیر از کاهش هزینه های کلی برای سازمانها توسط این سیستم، IVMS میتواند سریعتر، ساده ترو با هزینه کمتر توسط ارتقای نرم افزاری به روز شود. بر خلاف سیستم های DVR، NVR و سایر سیستم ها قابلیت نگاه داشتن این سیستم برای سالهای متمادی با استفاده از آخرین فن آوری ها وجود دارد .

IVMS تنها راه حل موجود برای سوق دادن نیازهای صنعت حفاظتی در غالب یک سیستم فراگیر میباشد. حتی سیستمهای هیبرید ( به همراه تحلیلگرهای متعدد) نمی توانند اهداف اکثر سازمانهای حفاظتی را پوشش دهند .

 

شبکه های Wireless

مقدمه
نیاز روز افزون به پویایی کارها ، استفاده از تجهیزاتی مانند تلفن همراه ، پیجرها و ... بواسطه وجود شبکه های بی سیم امکان پذیر شده است.


اگر کاربر یا شرکت یا برنامه کاربردی خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبکه های بی سیم جواب مناسبی برای آنها ست. این مقاله دربخش‌های مختلفی ارائه میشود، در بخش حاضر فقط به بیان کلیاتی در رابطه با شبکه‌های بی‌سیم و کابلی پرداخته شده، در بخش‌های بعدی به جزئیات بیشتری در رابطه با شبکه‌های بی‌سیم خواهیم پرداخت.

تشریح مقدماتی شبکه های بی سیم و کابلی


شبکه های محلی (LAN ) برای خانه و محیط کار می توانند به دو صورت کابلی (Wired ) یا بی سیم (Wireless ) طراحی گردند . درابتدا این شبکه ها به روش کابلی با استفاده از تکنولوژی Ethernet طراحی می شدند اما اکنون با روند رو به افزایش استفاده از شبکه های بی سیم با تکنولوژی Wi-Fi مواجه هستیم .


در شبکه های کابلی (که در حال حاضر بیشتر با توپولوژی ستاره ای بکار می روند ) بایستی از محل هر ایستگاه کاری تا دستگاه توزیع کننده (هاب یا سوئیچ ) به صورت مستقل کابل کشی صورت پذیرد(طول کابل ازنوع CAT5 نبایستی 100 متر بیشتر باشد در غیر اینصورت از فیبر نوری استفاده میگردد) که تجهیزات بکار رفته از دونوع غیر فعال (Passive ) مانند کابل ، پریز، داکت ، پچ پنل و.......... . و فعال (Active )مانند هاب ،سوئیچ ،روتر ، کارت شبکه و........... هستند .


موسسه مهندسی IEEE استانداردهای 802.3u را برای FastEthernet و 802.3ab و802.3z را برای GigabitEthernet ( مربوط به کابلهای الکتریکی و نوری ) در نظر گرفته است. شبکه های بی سیم نیز شامل دستگاه مرکزی (AccessPoint ) می باشد که هر ایستگاه کاری می تواند حداکثر تا فاصله 30 متر ی آن (بدون مانع ) قرار گیرد. شبکه های بی سیم (Wlan ) یکی از سه استاندارد ارتباطی Wi-Fi زیر را بکار می برند :

 

 

802.11b

 که اولین استانداردی است که به صورت گسترده بکار رفته است .


802.11a

سریعتر اما گرانتر از 802.11b می باشد.


802.11g

جدیدترین استاندارد که شامل هر دو استاندارد قبلی بوده و از همه گرانتر میباشد.


هر دونوع شبکه های کابلی و بی سیم ادعای برتری بر دیگری را دارند اما انتخاب صحیح با در نظر گرفتن قابلیتهای آنها میسر می باشد.

عوامل مقایسه
در مقایسه شبکه های بی سیم و کابلی می تواند قابلیتهای زیر مورد بررسی قرار گیرد:

نصب و راه اندازی
هزینه
قابلیت اطمینان
کارائی
امنیت

نصب و راه اندازی
در شبکه های کابلی بدلیل آنکه به هر یک از ایستگاههای کاری بایستی از محل سویئچ مربوطه کابل کشیده شود با مسائلی همچون سوارخکاری ، داکت کشی ، نصب پریز و......... مواجه هستیم در ضمن اگر محل فیزیکی ایستگاه مورد نظر تغییر یابد بایستی که کابل کشی مجدد و .......صورت پذیرد شبکه های بی سیم از امواج استفاده نموده و قابلیت تحرک بالائی را دارا هستند بنابراین تغییرات در محل فیزیکی ایستگاههای کاری به راحتی امکان پذیر می باشد برای راه اندازی آن کافیست که از روشهای زیر بهره برد:

Adhoc

 

که ارتباط مستقیم یا همتا به همتا (peer topeer ) تجهیزات را با یکدیگر میسر می سازد.


Infrastructure

 که باعث ارتباط تمامی تجهیزات با دستگاه مرکزی می شود.
بنابراین میتوان دریافت که نصب و را ه اندازی شبکه های کابلی یا تغییرات در آن بسیار مشکلتر نسبت به مورد مشابه یعنی شبکه های بی سیم است .


هزینه


تجهیزاتی همچون هاب ، سوئیچ یا کابل شبکه نسبت به مورد های مشابه در شبکه های بی سیم ارزانتر می باشد اما درنظر گرفتن هزینه های نصب و تغییرات احتمالی محیطی نیز قابل توجه است . قابل به ذکر است که با رشد روز افزون شبکه های بی سیم ، قیمت آن نیز در حال کاهش است .

 


قابلیت اطمینان

 


تجهیزات کابلی بسیار قابل اعتماد میباشند که دلیل سرمایه گذاری سازندگان از حدود بیست سال گذشته نیز همین می باشد فقط بایستی در موقع نصب و یا جابجائی ، اتصالات با دقت کنترل شوند.

تجهیزات بی سیم همچون BroadbandRouter ها مشکلاتی مانند قطع شدن‌های پیاپی، تداخل امواج الکترومغناظیس، تداخل با شبکه‌های بی‌سیم مجاور و ... را داشته اند که روند رو به تکامل آن نسبت به گذشته(مانند 802.11g ) باعث بهبود در قابلیت اطمینان نیز داشته است .


کارائی


شبکه های کابلی دارای بالاترین کارائی هستند در ابتدا پهنای باند 10 Mbps سپس به پهنای باندهای بالاتر( 100 Mbps و 1000Mbps ) افزایش یافتند حتی در حال حاضر سوئیچهائی با پهنای باند 1Gbps نیز ارائه شده است .


شبکه های بی سیم با استاندارد 802.11b حداکثر پهنای باند 11Mbps و با 802.11a و 802.11g پهنای باند 54 Mbps را پشتیبانی می کنند حتی در تکنولوژیهای جدید این روند با قیمتی نسبتا بالاتر به 108Mbps نیز افزایش داده شده است علاوه بر این کارائی Wi-Fi نسبت به فاصله حساس می باشد یعنی حداکثر کارائی با افزایش فاصله نسبت به َAccessPoint پایین خواهد آمد .

این پهنای باند برای به اشتراک گذاشتن اینترنت یا فایلها کافی بوده اما برای برنامه هائی که نیاز به رد و بدل اطلاعات زیاد بین سرور و ایستگاهای کاری (Clientto Server ) دارند کافی نیست .


امنیت


بدلیل اینکه در شبکه های کابلی که به اینترنت هم متصل هستند، وجود دیواره آتش از الزامات است و تجهیزاتی مانند هاب یا سوئیچ به تنهایی قادر به انجام وظایف دیواره آتش نمیباشند، بایستی در چنین شبکه هایی دیواره آتش مجزایی نصب شود .


تجهیزات شبکه های بی سیم مانند Broadband Routerها دیواره آتش بصورت نرم افزاری وجود داشته و تنها بایستی تنظیمات لازم صورت پذیرد.

 

 

از سوی دیگر به دلیل اینکه در شبکه‌های بی‌سیم از هوا بعنوان رسانه انتقال استفاده میشود، بدون پیاده سازی تکنیک‌های خاصی مانند رمزنگاری، امنیت اطلاعات بطور کامل تامین نمی گردد استفاده از رمزنگاری WEP ) WiredEquivalentPrivacy ) باعث بالا رفتن امنیت در این تجهیزات گردیده است .

انتخاب صحیح کدام است؟

با توجه به بررسی و آنالیز مطالبی که مطالعه کردید بایستی تصمیم گرفت که در محیطی که اشتراک اطلاعات وجود دارد و نیاز به ارتباط احساس می شو د کدام یک از شبکه های بی سیم و کابلی مناسبتر به نظر می رسند .


WLANS) WirelessLocal AreaNetworks )


این نوع شبکه برای کاربران محلی از جمله محیطهای(Campus) دانشگاهی یا آزمایشگاهها که نیاز به استفاده از اینترنت دارند مفید می باشد. در این حالت اگر تعداد کاربران محدود باشند می توان بدون استفاده از AccessPoint این ارتباط را برقرار نمود .در غیر اینصورت استفاده از AccessPoint ضروری است.می توان با استفاده از آنتن های مناسب مسافت ارتباطی کاربران را به شرط عدم وجود مانع تاحدی طولانی تر نمود .

WPANS) WirelessPersonal Area Networks )


دو تکنولوژی مورد استفاده برای این شبکه ها عبارت از :IR (InfraRed ) و Bluetooth (IEEE 802.15 ) می باشد که مجوز ارتباط در محیطی حدود 90 متر را می دهد البته در IR نیاز به ارتباط مستقیم بوده و محدودیت مسافت وجود دارد .

WMANS)WirelessMetropolitan AreaNetworks )

توسط این تکنولوژی ارتباط بین چندین شبکه یا ساختمان در یک شهر برقرار می شود برای Backup آن می توان از خطوط اجاره ای ،فیبر نوری یا کابلهای مسی استفاده نمود .


در این روش از شنود کاربرهایی که در شبکه مجوز ندارند جلوگیری به عمل می آید که مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا نیاز به تنظیمات دستی( KEY ) مربوطه در هر Client می باشد.
اساس رمز نگاری WEP بر مبنای الگوریتم RC4 بوسیله RSA می باشد.

SSID )Service Set Identifier )


شبکه های

 

 

 

 

WLAN دارای چندین شبکه محلی می باشند که هر کدام آنها دارای یک شناسه (Identifier ) یکتا می باشند این شناسه ها در چندین AccessPoint قرار داده می شوند . هر کاربر برای دسترسی به شبکه مورد نظر بایستی تنظیمات شناسه SSID مربوطه را انجام دهد .

- MAC )Media Access Control )

لیستی از MAC آدرس های مورد استفاده در یک شبکه به AP) ­AccessPoint ) مربوطه وارد شده بنابراین تنها کامپیوترهای دارای این MAC آدرسها اجازه دسترسی دارند به عبارتی وقتی یک کامپیوتر درخواستی را ارسال می کند MAC آدرس آن با لیست MAC آدرس مربوطه در AP مقایسه شده و اجازه دسترسی یا عدم دسترسی آن مورد بررسی قرار می گیرد .

 

 

این روش امنیتی مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا در شبکه های بزرگ امکان ورود این آدرسها به AP بسیار مشکل می باشد.


انواع استاندارد 802.11


اولین بار در سال 1990 بوسیله انستیتیوIEEE معرفی گردید که اکنون تکنولوژیهای متفاوتی از این استاندارد برای شبکه های بی سیم ارائه گردیده است .

802.11


برای روشهای انتقال

 

 

 

چرا که اگر کسی بخواهد ارتباط شما را شنود کند گر چه به ابزار خاصی نیاز ندارد اما بایستی در فاصله نزدیکی  از شما قرار بگیرد مهمتری ویژگی بلوتوس این است که بر خلاف  Infrared موانعی مانند دیوار تاثیری بر روی سیگنال آن ندارند از تکنولوژی رادیوئی استفاده کرده که خیلی گران نبوده و مصرف برق خیلی کمی دارد .

 

 این تکنولوژی در سال 1994 توسط شرکت اریکسون ایجاد شد در سال 1998 تعداد کوچکی از کمپانیهای مشهور مانند اریکسون ،نوکیا ، اینتل و توشیبا استفاده شد . بلوتوس در فواصل کوتاهی بین 9 تا 90 متر کار می کنند این فاصله پشتیبانی به امنیت این تکنولوژی می افزاید .

WWANS) Wireless WideArea Networks)


برای شبکه هائی با فواصل زیاد همچون بین شهرها یا کشورها بکار می رود این ارتباط از طریق آنتن ها ی بی سیم یا ماهواره صورت می پذیرد .

 

 

 

شبکه های بدون کابل ( وایرلس ) و انواع آنها


شبکه های بدون کابل یکی از چندین روش موجود بمنظور اتصال چند کامپیوتر بیکدیگر و ایجاد یک شبکه کامپیوتری است . در شبکه های فوق برای ارسال اطلاعات بین کامپیوترهای موجود در شبکه از امواج رادیوئی استفاده می شود.

مبانی شبکه های بدون کابل

تکنولوژی شبکه های بدون کابل از ایده " ضرورتی به کابل ها ی جدید نمی باشد" ، استفاده می نمایند. در این نوع شبکه ها ، تمام کامپیوترها با استفاده از سیگنال هائی رادیوئی اقدام به انتشار اطلاعات مورد نظر برای یکدیگر می نمایند.


این نوع شبکه ها دارای ساختاری ساده بوده و براحتی می توان یک کامپیوتر متصل به این نوع از شبکه ها را مکان های دیگر استقرار و کماکن از امکانات شبکه بهره مند گردید مثلا" در صورتیکه این نوع شبکه ها را در یک فضای کوچک نظیر یک ساختمان اداری ایجاد کرده باشیم و دارای یک کامپیوتر laptop باشیم که از کارت شبکه مخصوص بدون کابل استفاده می نماید ، در هر مکانی از اداره مورد نظر که مستقر شده باشیم با استفاده از Laptop می توان بسادگی به شبکه متصل و از امکانات مربوطه استفاده کرد.


شبکه های کامپیوتری از نقظه نظر نوع خدمات وسرویس دهی به دو گروه : نظیر به نظیر و سرویس گیرنده / سرویس دهنده نقسیم می گردند. در شبکه های نظیر به نظیر هر کامپیوتر قادر به ایفای وظیفه در دو نقش سرویس گیرنده و سرویس دهنده در هر لحظه است . در شبکه های سرویس گیرنده / سرویس دهنده ، هر کامپیوتر صرفا" می تواند یک نقش را بازی نماید. ( سرویس دهنده یا سرویس گیرنده ) .


در شبکه های بدون کابل که بصورت نظیر به نظیر پیاده سازی می گردنند ، هر کامپیوتر قادر به ارتباط مستقیم با هر یک از کامپیوترهای موجود در شبکه است . برخی دیگر از شبکه های بدون کابل بصورت سرویس گیرنده / سرویس دهنده ، پیاده سازی می گردند. این نوع شبکه ها دارای یک Access point می باشند. دستگاه فوق یک کنترل کننده کابلی بوده و قادر به دریافت و ارسال اطلاعات به آداپتورهای بدون کابل ( کارت های شبکه بدون کابل ) نصب شده در هر یک از کامپیوترها می باشند.

چهار نوع متفاوت از شبکه های بدون کابل وجود دارد ( از کند و ارزان تا سریع و گران )



BlueTooth
IrDA
HomeRF)SWAP)
WECA)Wi-Fi)


شبکه های Bluetooth در حال حاضر عمومیت نداشته و بنظر قادر به پاسخگوئی به کاربران برای شبکه ها ی با سرعت بالا نمی باشند. IrDA)Infrared Data Association) استانداردی بمنظور ارتباط دستگاههائی است که از سیگنال ها ی نوری مادون قرمز استفاده می نمایند. استاندارد فوق نحوه عملیات کنترل از راه دور، ( تولید شده توسط یک تولید کننده خاص ) و یک دستگاه راه دور ( تولید شده توسط تولید کننده دیگر ) را تبین می کند. دستگاههای IrDA از نورمادون قرمز استفاده می نمایند.


قبل از بررسی مدل های SWAP و Wi-Fi لازم است که در ابتدا با استاندارد اولیه ای که دو مد ل فوق بر اساس آنها ارائه شده اند ، بیشتر آشنا شویم . اولین مشخصات شبکه های اترنت بدو ن کابل با نام IEEE ۸۰۲.۱۱ توسط موسسه IEEE عرضه گردید. در استاندارد فوق دو روش بمنظور ارتباط بین دستگاهها با سرعت دو مگابیت در ثانیه مطرح شد. دو روش فوق بشرح زیر می باشند :

 


مطالب مشابه :


مشاهده تصاوير كره زمين به صورت زنده (از ماهواره ناسا)

بیا حالشو ببر - مشاهده تصاوير كره زمين به صورت زنده (از ماهواره ناسا) - اين يه وبلاگه كه صاحبش




پخش زنده مسجد الحرام (کعبه)

چالش ها - پخش زنده مسجد الحرام (کعبه) - شرح مجموعه گل مرغ سحر داند و بس که نه هر کو ورقی خواند




جديدترين موشكهاي روسي در خدمت ايران و چين

وبلاگ میلیتاری ، جامعترین وبلاگ نظامی - جديدترين موشكهاي روسي در خدمت ايران و چين -




دوربین تحت شبکه یا IP Camera چیست؟

NEWDL - دوربین تحت شبکه یا IP Camera چیست؟ - همه چیزداره,همه جورسلیقه میپسنده و




دوربین مداربسته 7

تحول در it ایران - دوربین مداربسته 7 - چگونگی بستر سازی در it و فرهنگ سازی آن در ایران - تحول در it




دانلود بهترین آهنگهای گلچین مجید خراطها

تصاویرزنده (وبکم) نقشه




برچسب :