آية الله دکتر رضا رمضانی امام مرکز اسلامی هامبورگ ، از شاگردان مرحوم آیة الله حاج سید جواد فقیه سبزو


آية الله دکتر رضا رمضانی امام  مرکز اسلامی هامبورگ ، از شاگردان مرحوم آیة الله حاج سید جواد فقیه سبزواری

آية الله دکتر رضا رمضانی در سال 1342 شمسی در شهر رشت در خانواده ای متدین و مذهبی چشم به جهان گشود . او از سال 1357 ضمن تحصیل دروس کلاسیک ، دروس دینی و حوزوی را به شکل غیر رسمی دنبال می نمود تا اینکه در سال 1359 به طور رسمی وارد حوزه علمیه رشت شده و دروس مقدماتی را در آن حوزه نزد اساتید آن شهر سپری کردند و برای ادامه تحصیلات در سال 1362 به مشهد مقدس مهاجرت کرده و سطوح عالی را نزد اساتید بزرگواری چون حضرات آیات سبزواری ، صالحی ، سعیدی ، رضا زاده ، مرتضوی گذراندند و نیز مدتی در درس حکمت فیلسوف بزرگ سید جلال الدین آشتیانی شرکت داشتند.

    استاد رمضانی به خاطر اشتياق به ادامه تحصیل برای گذراندن تحصیلات تکمیلی عالی و دوره اجتهاد در سال 1367 به قم شهر علم و اجتهاد عزیمت و هجرت نمودند و از دروس فقه و اصول و کلام اساتید برجسته ای چون حضرات آیات : فاضل لنکرانی ، وحید خراسانی ، مکارم شیرازی ، جعفر سبحانی ، بهجت فومنی ، مددی خراسانی به مدت 14 سال استفاده کردند . ایشان به خاطر پی گیری و علاقه به مباحث قرآنی ، فلسفی ، عرفانی و اخلاقی در ایام حضور در قم نیز به مدت 14 سال در دروس حضرات آیات : علامه جوادی آملی ، علامه حسن زادهء آملی ، انصاری شیرازی ، حکیم عسکری گیلانی ، معرفت و دکتر احمد بهشتی شرکت کرده و از معارف عقلی ، عرفانی و اخلاقی این اساتید بهره مند شدند .

    جناب استاد ، پس از شرکت در امتحانات حوزوی و ارائه رساله های علمی، همه مدارک تحصیلی حوزه از سطح 1 تا سطح 4 (که به عنوان مدرک دکتری محاسبه می شود ) را دریافت نمودند . ایشان در سال 1384 در امتحان اجتهاد شرکت کرده و با درجه عالی پذیرفته شدند . او همچنین ضمن تحصیلات حوزوی ، دروس دانشگاهی را تا مقطع دکتری به پایان رسانده است .

    توانمندی استاد رمضانی در فهم مطالب علمی موجب آن شد که از همان آغاز تحصیل ، به تدریس و نشر معارف الهی نیز مشغول بوده و در حوزه های علمیه رشت ، مشهد ، قم و کرج ، در رشته های ادبیات عرب ، منطق ، فلسفه ، کلام ، عرفان ، اخلاق ، تفسیر و فقه و اصول در تمام سطوح اعم از مقدمات ، سطوح عالی را تدریس نمایند .

   ایشان ، ضمن تدریس در حوزه های علمیه از سال 1367 در دانشگاههای مختلف به تدریس دروس اخلاق ، علوم حدیث ، متون ادبی و عرفانی فارسی ، تاریخ اسلام ، کلام اسلامی ، کلام جدید ، متدلوژی ، تفسیر و قواعد فقه مشغول بوده اند .

    از دیگر فعالیتهای علمی ایشان می توان به تأسیس اولین مؤسسه تحقیقاتی در حوزه اخلاق پژوهی به نام موسسه دین و اخلاق در سال 1379 ، عضویت و ارزیاب در گروه فلسفه و کلام دائرة المعارف قرآن کریم ، کارشناس علوم اسلامی برنامه های مختلف رادیویی و تلویزیونی ، ارزیاب کتب برتر حوزه ، استاد راهنما و مشاور رساله های حوزه و دانشگاه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ، شرکت و سخنرانی در سمینارهای داخل و خارج کشور و عضویت در هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از سال 1381 تاکنون ، اشاره کرد .

    از ایشان در عرصه قلم و نویسندگی در موضوعات مختلف قرآنی ، فقهی ، عرفانی ، حدیثی ، اخلاقی و حقوقی ، اجتماعی ، تاریخی و فرهنگی کتابها و مقالات زیادی به چاپ رسیده ، که برخی از آنها عبارتند از : 1. نگرشی برخود نوعی انسان 2. درآمدی بر اسماء الهی از دیدگاه قرآن و عرفان 3. رابطه ها در اخلاق دینی 4. آسیب شناسی دینی در نهضت عاشورا 5. علم آموزی و معرفت اندوزی ( شرح حدیث عنوان بصری ) 6. دینداری و دین باوری در نهضت عاشورا 7. الاسماء الحسنی ( به زبان عربی )  8. اخلاق و عرفان 9. درآمدی بر کلیات گناه شناسی 10. فرهنگ سازی دینی در نهضت عاشورا 11. چند پژوهش قرآنی ( مجموعه مقالات ) 12. عارفانه ها (مجموعه مقالات) 13. آئین آدینه( مجموعه مقالات ) 14. تأملی بر کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان 15. جوانه زندگی و زندگی جوان 16.اصلاحگری و اصلاحات عاشورایی 17. ندای آدینه ، خطبه های نماز جمعه کرج 18.آراء اخلاقی علامه طباطبائی 19. درآمدی بر نظام حقوقی و اخلاقی خانواده

    شایان ذکر است که برخی از کتابها و مقالات ایشان به زبانهای مختلف مانند انگلیسی ، آلمانی ، ترکی ، عربی و مالائی ترجمه شده و مورد استقبال قرار گرفته است .

    آیة الله دکتر رمضانی پس از سه سال مسئولیت در مرکز اسلامی امام علی ( ع) وین از تاریخ 10/2/1388 مطابق با 30 آپریل 2009 به عنوان امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ و نماینده مرجعیّت اعلای شیعه در آلمان به فعالیتهای دینی و فرهنگی مشغول شدند. 
ایشان در تاریخ 16.10.2010 در دومین اجلاسیه اتحادیه سراسری شیعیان آلمان به اتفاق آراء به عنوان رئیس هیات علماء برای نظارت و داوری این اتحادیه انتخاب شدند.

http://www.igs-deutschland.de

 

http://fa.izhamburg.com/Ueber-das-Islamische-Zentrum-Hamburg/Leitung-des-IZH

 


مطالب مشابه :


آیت الله مرتضوی

فقیه عالیقدر حضرت آیت الله حاج سید حسن مرتضوی شاهرودی در سوم محمد جواد توسط دکتر




دکتر منوچهر مرتضوی

پدرش آقا حاج سید ابراهیم از چاپ شده و مقاله دکتر مرتضوی در صص اوستاد جواد




آية الله دکتر رضا رمضانی امام مرکز اسلامی هامبورگ ، از شاگردان مرحوم آیة الله حاج سید جواد فقیه سبزو

آیة الله حاج سید جواد رضا زاده ، مرتضوی گذراندند و نیز دکتر سید احمد




افراد موردصلاحيت شدگان شوراي شهرتبریز

دکتر احد عبادی. نام نام كانديدا: سید نام خانوادگي كانديدا: مرتضوی. شهر:




منابع آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی

دکتر سید علی مرتضوی جواد حصاری ترجمه:دکتر مرتضوی دانشگاه




موفقیت دکتر سید نوید رضا میرزاده متخصص اورتوپدی طبس

موفقیت دکتر سید نوید رضا خانم دکتر گنودی خانم دکتر مرتضوی [ سید جواد




منابع کنکور کارشناسی ارشد

تکنولوژی شیر و فراوردهای لبنی دکتر سید علی مرتضوی- تولید شیر و -صنایع کنسروسازی جواد




کتاب حقوق سیاسی و اجتماعی در اسلام

- دکتر سید محمد مرتضوی (عضو هیات علمی دانشگاه کتب استاد جواد محدثی کتب دکتر محمد




منابع امتحانی کاردانی به کارشناسی و کارشناسی ارشد صنایع غذایی

دکتر سید علی مرتضوی. جواد حصاری ترجمه:دکتر مرتضوی دانشگاه




منابع ارشد صنایع غذایی

تکنولوژی شیر و فراوردهای لبنی دکتر سید علی مرتضوی جواد حصاری اصول غذایی دکتر سید کمال




برچسب :