همه چیز در مورد جرایم اینترنتی

//www.bargozideha.com/static/portal/63/636393-710401.jpg

شاید زمانی که حرف از اینترنت و مجازی شدن کارها و روابط بود، کمتر کسی فکر می کرد که در مدت زمانی بسیار کوتاه جهان مجازی به وسعت امروزه اش دست پیدا کند. متاسفانه یا خوشبختانه جذابیت های این جهان در مقایسه با جهان واقعی کمی بیشتر بوده و این جذابیت ها قابیلیت دسترسی بیشتری دارند…

محدودیت ها کمتر بوده و بیشتر مرزها در آن ناپدید شده اند. این امکان که شما در هر ساعت از شبانه روز در هر جایی که باشید بتوانید با دور افتاده ترین نقاطی از جهان که در ذهنتان است، ارتباط برقرار کنید، یا به سرگرمی های مورد علاقه خود بپردازید، در سال های گذشته یک موضوع دور از دسترس به حساب می آمد. به هر حال مرزهای جهان حقیقی به واسطه وجود جهان مجازی روز به روز در حال گسترده تر شدن است و انسان ها می توانند بدون وجود و حضور واسطه ها با هم ارتباط داشته باشند. شما بدون در نظر گرفتن سیکل اداری که در یک سازمان وجود دارد می توانید خودتان به صورت مستقیم با مقامات رده بالای آن ارتباط برقرار کنید و جالب است که این روزها، حتی مهم ترین افراد یک کشور هم در شبکه های اجتماعی برای خود صفحه ای داشته یا آدرس ایمیل فعالی دارند که از طریق آن با مردم در ارتباط هستند.

به هر حال این گستردگی روابط و در دسترس بودن تمامی امکانات از طریق جهان مجازی، در کنار مزایایی که دارد، معایبی را هم به همراه داشته است. همان گونه که تمامی کارها در این جهان آسان تر شده است، باید به این نکته هم توجه کرد که فضا برای سودجویان و خلافکاران هم در این شرایط، مناسب تر است. دزدان اینترنتی به آسانی می توانند از طریق جهان مجازی به بخش عمده ای از خواسته های خود در مدت زمان بسیار کوتاهی دست پیدا کنند. بسیاری از تراکنش های مالی این روزها از طریق حساب های کاربری مجازی انجام می گیرد و هر کسی در کنار استفاده از کارت های اعتباری یک حساب کاربری اینترنتی هم برای خود دارد که از طریق آن بسیاری از کارهای مالی اش را انجام می‌دهد.

در کنار آن، اپلیکیشن های تلفن همراه هم باعث گسترده تر شدن این تراکنش ها شده اند. امروزه بیشتر افراد ترجیح می دهند که یک کسب و کار الکترونیک برای خود به راه اندازند و از این طریق به درآمدزایی برسند، این ماجرا برای تمامی هــ.ــکرها و خلافکاران اینترنتی به راه مطمئنی برای کسب درآمد تبدیل شده است زیرا با زیاد شدن حساب های کاربری در فضای مجازی اینترنت، امکان هــ.ــک شدن این حساب ها هم بالاتر می رود و راحت تر می توانند به مقاصد خود دست پیدا کنند. این مسائل در کنار هم سبب شده است که گذشته از این که متخصصان امنیت باید همیشه حواسشان به حفره های امنیتی و هــ.ــکرها باشد، به مرحله ای رسیده ایم که بسیار حیاتی است تا با مجرمان اینترنتی برخورد کرده و طبق قوانین مشخصی آن ها را به سزای اعمالی که انجام می دهند، برسانیم. در موضوع ویژه این هفته تصمیم داریم تا در مورد جرایم اینترنتی و پلیس فضای مجازی صحبت کرده و نگاهی به کارهایی که مجرمان در سراسر جهان انجام داده اند، داشته باشیم. با توجه به این که فضای اینترنتی کشورمان هم رو به گسترش است بد نیست که اطلاعات بیشتری در این رابطه به دست آوریم.

چرا جرائم اینترنتی؟

گسترش فضای اینترنت در کشور ما و دیگر کشورهای جهان، موضوع جرایم رایانه ای را نیز به دایره جرایم رخ داده در کشورهای جهان اضافه کرده است. افزایش سرقت‌های اینترنتی، تخریب سایت ها، دزدیدن دامنه‌های اینترنتی، هــ.ــک کردن ایمیل‌ها، وبلاگ‌ها و بسیاری دیگر از این موارد این روزها به شدت در حال گسترش است و تمامی این موارد در حالی است که هنوز قانون مبارزه با جرایم رایانه ای به شکلی جدی برای برخورد با بسیاری از این پدیده‌ها وجود ندارد.

در ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی سرمایه گذاری کلانی روی پلیس اینترنتی انجام گرفته و این پلیس‌ها به جدیدترین ابزارهای کنترل و دنبال کردن ردپای کاربران مشکوک مجهز هستند. آن ها کاربرانی را که زمینه ساز انجام جرمی هستند یا حتی ممکن است جرمی را در فضای مجازی مرتکب شوند، دنبال کرده و در صورت بروز اعمال خلاف قانون وی را دستگیر کرده و در این زمینه با هیچ کس شوخی ندارند زیرا بحث امنیت میلیون ها کاربر مطرح است. لذا با توجه به نیازی که جامعه کنونی به امنیت در دنیای مجازی دارد‌، تعلل بیش از این برای وارد شدن پلیس در این زمینه جایز نیست چرا که فناوری اطلاعات با سرعت روز افزون گسترش می‌‏یابد و در تمامی زمینه‌‏ها‌، جایگزین سیستم‌‏ها و روش‌‏های سنتی می‏شود اما باید توجه داشت که اقدامات عملی پلیس در این زمینه نباید بدون مطالعه و بررسی لازم باشد. اکثر فعالیت های پلیسی مانند طرح‌‌های برقراری امنیت اجتماعی، مبارزه با مواد مخدر و… در دنیای واقعی صورت می گیرد اما با افزایش گستره فعالیت مجرمان به دنیای مجازی این نتیجه حاصل می شود که اگر هم اکنون با این جرایم به طور جدی مقابله نکنیم، این افراد تقویت شده و مدل فعلی تجارت، بانکداری و تجارت الکترونیک را تهدید کرده و حتی آن را نابود خواهند کرد. بنابراین دنیای مجازی در کنار انواع و اقسام سیستم های فیلترینگ از این به بعد نباید از نگاه تیزبین پلیس به دور ماند.

گشت پلیس اینترنتی

شاید تا به حال چیزی در مورد گشت پلیس اینترنتی نشنیده باشید، این دسته از پلیس ها چند سالی است که کار خود را در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته آغاز کرده اند و با فعالیت گسترده خود توانسته‌اند به مقدار قابل توجهی با جرم و جنایت های مجازی مقابله کنند. گشت اینترنتی پلیس شامل کارشناسان خبره‌ای است که پشت رایانه ها نشسته اند و مشغول جست وجو و به نوعی مراقبت امور در اینترنت هستند. این کارشناسان یا افسران خبره، در بسیاری از اوقات به طور ناشناس در چت روم‌ها، فروم‌ها و مکان‌های عمومی در اینترنت مانند شبکه های اجتماعی محبوب به گشت‌زنی مشغولند و در صورت یافتن موارد مشکوکی فورا آن را گزارش می کنند.

در بسیاری از کشورها پلیس‌های اینترنتی کنترل کاملی را روی اتاق‌های گفت و گو ( چت روم) اعمال می کنند و از این طریق افرادی را شناسایی می کنند که رفتار آنان نشان دهنده بروز یک ناهنجاری اجتماعی باشد. در موضوعاتی چون بازدید از سایت های نامناسب و غیر اخلاقی توسط کودکان که یکی از حساس ترین موضوعات اینترنتی است، پلیس‌ها حتی خود را به جای دختران نوجوان و کودکانی ساده لوح قرار می دهند که به سادگی فریب می خورند و از این طریق به دنبال مجرمانی می گردند که در این اتاق‌های گفت وگو به دنبال چنین طعمه‌هایی هستند. توجه پلیس به محیط های مجازی، تنها به مواردی که برای کودکان تهدید به حساب می آید ختم نمی شود زیرا همانطور که فضای مجازی در حال گسترش به تمام ابعاد زندگی روزمره مردم است پلیس اینترنتی لازم است کل گرا و چند وجهی باشد تا بتواند مسائل امنیتی از جمله وظایف پلیس در دنیای مجازی را دنبال کند.

این موضوع البته مخالفت‌های گروه های طرفدار آزادی بیان روی اینترنت را نیز به همراه داشته است. آنان معتقد بودند که افراد در محیط های مجازی نیز دارای حریم خصوصی و مسائل محرمانه شخصی هستند که نه پلیس و نه هیچ مقام دیگری حق ورود بدون اجازه به آن را ندارد اما گسترش فضای اینترنت در کشورها موضوع جرایم رایانه ای را نیز به دایره جرایم رخ داده در تمامی کشورهای پیشرفته اضافه کرده است. افزایش سرقت‌های اینترنتی، تخریب سایت ها، دزدیدن دامنه‌های اینترنتی، هــ.ــک کردن ایمیل‌ها و وبلاگ‌ها و بسیاری دیگر از این موارد در حال گسترش است پس لازم است که پلیس وارد این زمینه شود اما با در نظر گرفتن محیط خصوصی افراد جامعه و مباحث مرتبط، و این همه در حالی است که هنوز قانون مبارزه با جرایم رایانه ای برای برخورد با بسیاری از این پدیده‌ها به صورت جدی وجود ندارد و داشتن نگاه حقوقی بعنوان یک بعد در تشکیل پلیس اینترنتی ضروری می باشد پس لزوم در نظر گرفتن رویکرد کل نگر و چند وجهی در تشکیل پلیس اینترنتی دوچندان می شود. پلیس اینترنتی لازم است ویژگی های خود را از دنیای مجازی اقتباس کند مثلاً اینترنت مرزی ندارد و جرایم آنلاین همیشه ماهیتی بین المللی داشته و نیروهای محلی پلیس در هر کشور اغلب با محدودیت های متعددی برای دسترسی به منابع لازم و تحقیق در مورد این جنایات مواجه بوده اند و قوانین ملی در این زمینه فاقد کارآیی بوده پس لازم است عموم کشورهای جهان برای حل این مشکل جدی با همدیگر همکاری کنند که در نتیجه پلیس اینترنتی ماهیتی بین المللی پیدا می کند.

بسیاری از جرم‌هایی که در حال حاضر در جهان مجازی انجام می‌شود دقیقا جرم ‌رایانه‌ای محسوب نمی‌شوند ولی جرمی هستند که برای ارتکاب آن از ابزارها و وسایل رایانه‌ای استفاده می‌شود مثلا در گذشته فرد کلاهبردار برای انجام کار خود عده‌ای را با عوام‌فریبی گمراه می‌کرد و بعدها این کار به سادگی با درج آگهی‌ها در مطبوعات صورت گرفت و در حال حاضر این روش وارد فضای اینترنتی شده است. یعنی فرد کلاهبردار با راه‌اندازی سایت یا وبلاگ پیشنهادهای خود را در آن درج می‌کند و از این طریق سعی در جذب مشتری دارد. در واقع افزایش روزافزون اینگونه جرم ها و عدم شناسایی و تعقیب مجرمین با وجود حجم بالای کلاه برداری ( مانند کامران گروسین و کلاهبرداری ادامه دار وی) مشخص می کند که گشت اینترنتی فعلی پلیس نظارت کافی بر فضای مجازی ندارد و بیشتر متمرکز بر جرائم عمومی مرتبط با رایانه می باشد.

ارتش سایبری در چین

ظاهرا ورود کاربران اینترنتی به شبکه های اجتماعی و دیگر فضاهای اینترنتی، یک چالش جدید را برای این کشور به وجود آورده است. اگر تا چند سال گذشته دولت چین در فضای سایبر به کارهایی نظیر مبارزه با سایت های فساد اخلاقی و یا شاید کلاهبرداری‌های تجاری و سیاسی با منشاء خارجی مشغول بود، در حال حاضر با پدیده جدید و بسیار جدی مواجه شده است که نشان از شکل گیری کانون های مخالفت با حکومت این کشور در فضای مجازی به خصوص چت روم های داخلی دارد. البته با توجه به گستردگی استفاده از فضای مجازی توسط مردم کشور چین و ارتباطی که این مردم از طریق اینترنت با خارج از کشورشان برقرار می کنند، دولت این کشور توانایی مسدود کردن اینترنت را به صورت کامل برای شهروندانش ندارد. اما در حال حاضر استفاده از بسیاری از سایت های مرسوم از نوع شبکه اجتماعی گرفته تا سایت های معروف خبری مطرح جهان، بدون استفاده از فیلترشکن برای کاربران چینی امکان پذیر نیست. در کنار تمامی این موارد در چین دو پلیس سایبری فعالیت دارند که دسته اول به صورت علنی در مراکز پلیس به رهگیری ارتباطات شهروندان می پردازند و دسته دوم هم در یک ارتش مخفی سایبری در فضای مجازی و حوزه نظامی به فعالیت مشغول هستند. البته کارشناسان سایبری این کشور اعلام کرده اند چیزی که می تواند چین را در مقابل هجوم شبکه های اجتماعی یا دیگر معضلات اینترنتی محفوظ بدارد، این است که در کنار این که دامنه فعالیت سایت ها و شرکت های مختلف جهانی، محدود شود، خدمات اینترنتی مشابه و ملی در این کشور به وجود آید.

خدماتی که تا به حال چند مورد از آن ها به مرحله بهره برداری رسیده و محبوبیت زیادی هم پیدا کرده اند. از این میان می توان به موتور جست وجوگر چینی بایدو اشاره کرد که با ارتباطی که با موتورهای جست وجوگر خارجی برقرار کرده توانسته است مورد توجه مردم کشور چین هم قرار بگیرد به گونه ای که در حال حاضر صفحه خانگی بیشتر کاربران اینترنتی در چین این موتور جست وجو است. در کنار این اقدامات دولت چین چند ماه پیش اعلام کرد که تصمیم دارد برای کنترل فضای مجازی این کشور چیزی در حدود ۲ میلیون نفر را استخدام کند.

این افراد کارمندان دولت خواهند بود که فعالیت ده‌ها میلیون چینی را در فضای مجازی رصد خواهند کرد. به گفته مقامات دولتی این کشور، هدف اصلی از اجرای این طرح کنترل رسانه های اجتماعی و وبلاگ ها خواهد بود. این کارمندان، تحت عنوان پلیس وب به کار خود مشغول خواهند شد و برای شروع کارشان واژه های کاربردی را در اینترنت جست وجو خواهند کرد تا پیام هایی را که به صورت روزانه در شبکه های اجتماعی منتشر می شود تحت نظر خود داشته باشند. همه می دانند که سانسور اینترنت و محدود کردن فضای مجازی در چین یکی از شدیدترین اقداماتی است که توسط کشورها به صورت مشابه انجام می شود و سازمان مدافع حقوق بشر همیشه دولت چین را در این رابطه مورد انتقاد قرار داده است اما باید به نوعی حقی را برای دولت این کشور در نظر گرفت که در صورتی که به اندازه کافی در این رابطه جدیت نداشته باشد با توجه به حجم وسیع کاربران این کشور، می تواند ضربه بسیار شدید و جدی را از جانب کاربران اینترنتی چینی دریافت کند.

هــ.ــکرهای بزرگ، آمریکایی هستند

سال گذشته پایگاه اینترنتی Global Research گزارشی را منتشر کرد که در رابطه با جرائم اینترنتی و مشکلاتی که برای کاربران در فضای مجازی به وجود می آید، بود. بر اساس این گزارش مشخص شد که این دسته از فعالیت ها به آسانی در آمریکا امکان پذیر است و به دلیل نظام حقوقی و پلیس ایالتی نامناسب این کشور و همچنین به دلیل اقداماتی که در چند سال گذشته توسط پلیس علیه مشاوران امنیتی و هــ.ــکرهای کــ.ــلاه سفید در آمریکا صورت گرفته است، بحث امنیتی فضای سایبری آن ها به شدت زیر سئوال رفته است. علت چنین ماجرایی این است که دولت آمریکا تمایل بر این دارد تا توان اجرای فعالیت های مخفیانه را به عنوان بزرگترین هــ.ــکر و عامل جرایم سایبری جهان در دست داشته باشد.

به عبارت دیگر باید گفت که این کشور تمایل بر این دارد تا موجودیت و فعالیت هــ.ــکرها از بین نرود و فقط سعی بر هدف دار کردن فعالیت هــ.ــکرهای خود دارد. در همین راستا شرکت امنیتی مک آفی اعلام کرده است که آمریکا بیشترین آمار کاربران خرابکار رایانه ای جهان را داراست. افرادی که به صورت همیشگی در حال گشت و گذار در شبکه هایپ و ایجاد اختلال و انتشار ویروس های رایانه ای هستند و سعی دارند که حتی دور افتاده ترین کاربران اینترنتی در سراسر جهان را کنترل کنند. شرکت مخابراتی دویچه تلکام آلمان هم در همین راستا اعلام کرده است که بیشترین حجم حملات سایبری که به شبکه های این شرکت می شود از آمریکا صورت گرفته است.

تمامی این موارد در حالی است که کارشناسان امنیت و دولت آمریکا تمایل دارد در این زمینه چهره خوبی را از خود به مردم جهان نشان دهد و بارها در جاهای مختلف اعلام کرده است که بیشتر جرائم سایبری در جهان توسط هــ.ــکرهای چینی در حال انجام است. دولت آمریکا به صورت سالیانه بیش از ده‌ها میلیون دلار برای اجرای عملیات هــ.ــک کردن فضای سایبری با هدف بهره برداری از ضعف ها و نقاط آسیب پذیری رایانه‌های رقبا و دشمنان خود سرمایه‌گذاری می‌کند. البته دولت این کشور برای پیگرد قانونی مجرمان رایانه ای داخلی خود هم سرمایه گذاری ویژه‌ای انجام داده است تا ضعف های امنیتی ناشناخته خود را شناسایی کرده و آن ها را از بین ببرد. یکی از کارشناسان امنیتی در این کشور اعتقاد دارد که بخش عمده ای از فعالیت های سایبری که در حال حاضر در آمریکا انجام می شود به جای این که رویکرد تدافعی داشته باشد، رویکرد تهاجمی دارد و هدف اصلی این است که به هر شکلی که امکان پذیر است به رقبا ضربه زده شود. با توجه به همین موارد بسیاری از کارشناسان امنیتی جهان به اتفاق بر این نظر هستند که آمریکا بزرگترین و تاثیرگذارترین کشوری است که در این صنعت مجرمانه نقش دارد و به خاطر منافع خودش حاضر به همکاری در زمینه تدوین یک سری قوانین جامع جهانی برای مبارزه با جرائم اینترنتی نیست. البته ماجراهایی که در رابطه با جاسوسی هایی که این کشور توسط پایگاه های مختلف اینترنتی اش در مقابل تمامی مردم جهان انجام می دهد، منتشر شد مهر تاییدی بر تمامی این صحبت هاست و مطمئنا تا زمانی که این کشور از این فضا سود می برد، به هیچ عنوان حاضر نخواهد شد تا این فضا را به سود دیگر کشورها و به ضرر خود تغییر دهد.

پلیس فتا در کشور

از چند سال پیش با توجه به بالاتر رفتن ضریب نفوذ در اینترنت و ازدیاد کاربران اینترنتی در کشور لزوم ایجاد و توسعه ساز و کاری برای برقراری امنیت در فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور برای کاربران احساس شد. البته توسعه خدمات الکترونیک در کشور، پا گرفتن فروشگاه های اینترنتی و باب شدن بحث تجارت الکترونیک میان شرکت های داخلی و همچنین مطرح شدن بحث شکل‌گیری دولت الکترونیک همه در کنار هم به دلایل محکمی تبدیل شدند تا لزوم ایجاد یک پلیس تخصصی در فضای سایبر در مجموعه نیروی انتظامی کشور احساس شود تا برای تامین امنیت و مقابله با جرایمی که در فضای اینترنتی به وقوع می پیوندند، اقداماتی را در جهت مقابله انجام دهند.

البته رشد سریع و قارچ گونه جرایم در حوزه اینترنت مانند کلاهبرداری های اینترنتی، جعل داده ها و سرقت اطلاعات نشان داد که هــ.ــکرهای ایرانی در این زمینه استعداد قابل توجهی دارند و نیاز است که به صورت جدی تری با آن ها برخورد شود. این گونه شد که در بهمن ماه سال ۱۳۸۹ به دستور فرماندهی نیروی انتظامی کشور، پلیس فتا تشکیل شد. هدف اصلی این پلیس تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور و حفظ ارزش های انسانی در جامعه مجازی است. به گونه ای که فضایی ایمن و مطمئن برای کاربران ایرانی در استفاده از خدمات و سرویس های اینترنتی به وجود آید. البته واضح و مشخص است که بعد از گذشت چیزی در حدود ۴ سال هنوز ما جای کار بسیاری در این زمینه داریم.

باید به دلیل گستردگی جرائمی که در این فضای اینترنتی قابل انجام است، به این مقوله به صورت جدی تری پرداخته شود تا کاربرانی که دوست دارند کسب و کار الکترونیکی برای خود به راه اندازند خیالشان از این بابت راحت باشد که اگر خلافی در این محیط صورت بگیرد یک مرجع رسمی بر اساس یک سری قوانین مشخص، به صورت جدی با خلافکاران مقابله خواهد کرد.


مطالب مشابه :


نحوه گرفتن و پرداخت اینترنتی خلافی ماشین

نحوه گرفتن و به بانک و از طریق اینترنت و دریافت خلافی هم تو




پرداخت اینترنتی خلافی ماشین

اکنون شما میبایست این کد را به شماره ۳۰۰۰۵۱۵۱ از طریق sms خلافی را اینترنت که




خلافی آنلاین/استعلام خلافی خودرو از طریق اینترنت، پیام کوتاه ، تلفن

خلافی آنلاین/استعلام خلافی خودرو از طریق از طریق اینترنت: فقط با گرفتن شماره




اطلاع از نمره منفی و جریمه و خلافی خودرو و دریافت شناسه قبض و پرداخت جریمه با تلفن همراه

حضوری به بانک و از طریق اینترنت و و هزینه دریافت خلافی هم تو جیبتان می




استعلام خلافي خودرو

استعلام خلافی خودرو از طریق اینترنت: خلافی خودرو از طریق فقط با گرفتن شماره




چگونه خلافی خودرو را غیر حضوری دریافت و پرداخت کنیم؟

دریافت خلافی از طریق خلافی ماشین از طریق اینترنت,گرفتن خلافی خودرو,عدم آمار بازديد




دوازده ترفند برای بهبود سرعت مودم و اینترنت در ویندوز

آیا فردی هستید كه فقط در حال استفاده عادی از اینترنت در نظر گرفتن خلافی ماشین از طریق




همه چیز در مورد جرایم اینترنتی

شما بدون در نظر گرفتن سیکل مردم از طریق اینترنت با خارج از بیشترین آمار




برچسب :