موزه موسیقی ایران افتتاح شد

در ابتدای این مراسم و پس از دعوت سید عباس سجادی که به عنوان مجری برنامه حضور داشت ایازی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پشت تریبون قرار گرفت و پس از خیرمقدم به حاضران گفت: برای شهرداری تهران افتخاری است که در خدمت اهالی هنر باشد و رسالت خود را نسبت به این قشر از جامعه انجام دهد.

وی همچنین تاکید کرد: شهرداری تهران فعالیت های بسیاری را در حوزه فرهنگ انجام داده که اختصاص فضایی حدود 3 میلیون متر مربع به فعالیت های فرهنگی از آن جمله است؛ یکی از رویکردهای ما در سال های اخیر توجه به موزه های تخصصی بوده و سعی کرده ایم توجه جدی تری در این حوزه داشته باشیم. موزه موسیقی نیز یکی از این فعالیت ها است و از آن رو دارای اهمیت است که موزه موسیقی می تواند پیوند دهنده دیروز و امروز ما باشد.

ایازی در ادامه گفت:  از دیگر فعالیت های شهرداری در این زمینه می توان به راه اندازی سینماتوگراف اشاره کرد که چند هفته قبل افتتاح شد. امیدواریم موزه موسیقی نیز با همراهی اهالی موسیقی روزی به جایگاهی که در خور شان است برسد.

در ادامه برنامه سجادی پیام احمد محیط طباطبایی رئیس سازمان موزه های ایران را قرائت کرد که طی آن وی از سوی سازمان ایکم این اتفاق را گامی مثبت و مبارک در جهت حفظ بخشی از میراث موسیقایی ایران ارزیابی کرده و آن را به جامعه موسیقی تبریک گفته بود.

mouzaeh2a88.jpg

علی مرادخانی نیز به عنوان رئیس موزه موسیقی  به ارائه گزارشی از مراحل آماده سازی موزه طی سال های گذشته پرداخت و گفت: سال 73 در شرایطی که انواع موزه های تخصصی در حال افتتاح بود من به همراه مهندس کاظمی که آن موقع رئیس فرهنگسرای بهمن بود به آقای بهشتی گفتیم جای موزه موسیقی در این میان خالی به نظر می رسد. پس از مدتی آقای بهشتی گفتند ساختمانی برای این کار در نظر گرفته اند و باید شما وضعیت آن را بررسی کنید. این موزه ای که الان می بینید سال 73 ساختمان مخروبه ای بود که در اختیار شهرداری منطقه یک قرار داشت و با زحمات بسیاری از دوستان بالاخره به نتیجه رسید.

رئیس موزه موسیقی در ادامه افزود: پس از کارهایی که آن زمان در اینجا به صورت جسته و گریخته آغاز شده بود در سال 82 مراسم افتتاحی برای موزه موسیقی برگزار شد؛ البته آن مراسم برای این برگزار شد که اینجا موزه موسیقی باقی بماند ولی در واقع موزه ای به آن معنی نبود. عزیزانی که در سازمان فرهنگی هنر شهرداری حضور داشتند و همچنین آقای قالیباف و آقای ایازی و شوشتری کمک های فراوانی برای به نتیجه رسیدن این پروسه انجام دادند.

مرادخانی همچنین تصریح کرد: موزه از چند بخش تشکیل شده که ما سعی داریم آن را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم و برای این کار از مسئولان شهرداری همیاری می طلبیم. از جمله بخش های موزه موسیقی مجموعه سازهای بادی، سازهای زهی، سازهای موسیقی ملی، کتابخانه تخصصی، کارگاه ساز سازی، گالری نمایشگاه های ادواری و بخش سازهای نواحی ایران است.

وی در ادامه تاکید کرد: مجموعه هایی از سازهای اشخاصی چون استاد قنبری مهر ، برادران صفری، محمدرضا شجریان، کلهر، محیط طباطبایی، کلکسیون صوتی مرحوم گلشن ابراهیمی و بسیاری دیگر از دوستان در اینجا وجود دارد که بسیاری از آنها به صورت قرضی اینجا هستند تا ان شاء الله با کمک مسئولان اینها خریداری شود.

رئیس موزه موسیقی افزود: این تازه آغاز به کار موزه موسیقی است و انتظار می رود با کمک اهالی موسیقی و همت خود این قشر، موزه به جایگاهی شایسته برسد. درست است که از حمایت های شهرداری تهران بهره می بریم اما هویت مستقلی داریم و باید در این زمینه همت کنیم.

فریدون حافظی نیز خاطره ای از مرحوم گلشن ابراهیمی نقل کرد و گفت: یادم هست روزی که گلشن ابراهیمی کلکسیون فرهنگ صوتی ایران را به سازمان فرهنگی هنری شهرداری می داد گفت حافظی جان گویی که جانم می رود. من نیز خطاب به او گفتم سخت است اما چنین کاری برای حفظ خود این کلکسیون بهتر است و من امیدوارم دوستانی که کلکسیون های ارزشمند و منحصر به فردی از موسیقی ما دارند آنها را به موزه هدیه کنند تا ماندگاری آنها تضمین شود.

استاد ابراهیم قنبری مهر نیز با اصرار مجری و بسیاری از اساتید حاضر در سالن پشت تریبون قرار گرفت و تنها به گفتن این مطلب اکتفا کرد که: تنها چیزی که می توانم بگویم این است که شرمنده و ممنون محبت هایی هستم که شاید نتوانم پاسخگوی آنها باشم.

در ادامه برنامه محمدرضا درویشی نیز به عنوان مسئول گردآوری سازهای نواحی ایران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: بهتر است پیش از هر چیز یادی کنم از پرویز مشکاتیان که جایش اینجا خالی است.

اودر ادامه گفت :آنچه امروز در موزه شاهد آن خواهید بود بیشتر به سازها اختصاص دارد. برای راه اندازی سایر بخش ها نیاز به زمان و حمایت بیشتری وجود دارد. امروز بعد از گذشت بیش از 13 سال از آغاز به ساخت موزه موسیقی، تنها 30 درصد از انواع سازهایی که در ایران وجود دارد در این موزه جمع آوری شده است؛ البته گرد آوری همین مقدار ساز نیز اتفاق فرخنده ای است و باید تلاش کرد تا این موزه تبدیل به گلستان سازها شود. اما اگر مدیران نگاه درستی نسبت به این موضوع نداشته باشند و توجهات لازم به آن صورت نگیرد همین ساختمان می تواند به گورستان سازها تبدیل شود.

این محقق و پژوهشگر موسیقی در ادامه افزود: شاید این سئوال برای بسیاری از دوستان پیش بیاید که چرا باید برای ساز تا این حد ارزش قائل شد؟ ساز به جز جنبه نوازندگی اش جنبه های دیگری نیز دارد که از آن جمله می توان به مسئله ریشه یابی فرهنگی و سمبل بودن آن اشاره کرد. همچنین سازها نشانه هایی هستند برای درک بهتر سیر فرهنگی، رشد فنآوری و پیشرفت جوامع مختلف.

در این بخش از برنامه شیرمحمد اسپندار(دونلی نواز برجسته بلوچ) با گروه خود به اجرای بخش هایی از موسیقی سیستان و بلوچستان پرداخت.

محمدرضا شجریان نیز به عنوان سخنران دیگر این برنامه پشت تریبون قرار گرفت و با نقل خاطره ای از ارتباط خود با استاد قنبری مهر از جایگاه والای این استاد ساز ساری قدردانی کرد. شجریان در ادامه صحبت هایش گفت: آنچه من امروز به عنوان ساز ساخته ام درصد ناچیزی  از آن چیزی است که استاد نزد استاد قنبری مهر آموخته ام. اینکه امروز سازهای من را در کنار سازهای استاد قنبری مهر به نمایش گذاشته اند خجالت می کشم چرا که اعتقاد دارم این کار مانند ترقه در کردن نزد توپچی است.

شجریان همچنین گفت: در فضایی که من می دیدم هیچ ساز سازی، ساز جدیدی نمی سازد تصمیم گرفتم کاری کنم تا این دوستان حداقل سر لج بیفتند و کاری کنند.

فرهاد فخرالدینی نیز با اصرار مجری برنامه برای دقایقی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: افتتاح موزه موسیقی کار بسیار خوبی است ولی صد حیف که بسیار دیر اتفاق افتاد. من هرچه فکر می کنم هیچ تصویری که از آقای خالقی ضبط شده باشد به یاد ندارم. ما هنرمندان بسیار بزرگی را بدون ضبط تصویری از دست داده ایم. به هر حال ارزش و اعتبار هر مملکتی به داشتن هنرمندان بزرگ است.

وی همچنین گفت: من همین جا از مسئولان شهرداری که دستی در ساختمان سازی دارند درخواست می کنم که در زمینه ساختن سالن کنسرت نیز حرکتی انجام دهند. ما هنوز برای تهران با حدود 15 میلیون جمعیت یک سالن استاندارد کنسرت نداریم.

رئیس موزه موسیقی نیز در پاسخ به این درخواست فخرالدینی گفت: از قول آقای ایازی می گویم که در حال حاضر یک سالن کنسرت با ظرفیت پنج هزار و 700 نفر در تپه های عباس آباد در حال احداث است. این خبر را هم باید به شما بدهم که یک استودیو پیشرفته نیز هم اکنون در همین موزه در حال احداث است.

در ادامه برنامه نیز موزه موسیقی که در تجریش ، خیابان مقصود بیک واقع است به طور رسمی افتتاح شد و حاضران از بخش های مختلف آن دیدن کردند.

لازم به توضيح است كه اين مراسم به لحاظ حضور اكثر استادان و هنرمندان برجسته موسيقي در زمره يكي از برنامه هاي بسيار معتبر به شمار مي رفت به طوري كه در سالهاي اخير كم سابقه بود است.حضور و مديريت علي مرادخاني در موزه موسيقي كه قبلا در سمت مديريت مركز موسيقي با هنرمندان تعامل خوب و سازنده اي داشته است در استقبال هنرمندان و حضور آنها در اين مراسم بي تاثير نبوده است.

سايت خانه موسیقی -  سرویس خبر


مطالب مشابه :


موزه موسیقی تهران

من و ایرانشناسی - موزه موسیقی تهران - نوشته هایم در اوقات دلتنگی، پژوهشهایم، دوست داشته هایم




موزه موسیقی ایران

موسیقی و بزرگان آن - موزه موسیقی ایران این موزه واقع در : تهران - میدان تجریش




اولین بلیت فروشی موزه موسیقی

سایت گردشگری کافه تهرون - اولین بلیت فروشی موزه موسیقی - روایت قصه های تهران در تورهای محله




تهران گردي - موزه موسيقي

سفر به دیگر سو - تهران گردي - موزه موسيقي - گردشگری و عکاسی




موزه موسیقی ایران افتتاح شد

آموزشگاه موسیقی مشتاق-درجه 1 - موزه موسیقی شهرداری تهران فعالیت های بسیاری را در حوزه




موزه موسیقی ایران منهای هرمزگان

موزه موسیقی ایران منهای هرمزگان. در سفري كه به تهران داشتم سري به موزه موسيقي ملي ايران زدم.




مطالعات موزه موسیقی

نمونه موردی ایرانی موزه موسیقی - جهت مشاهده حضوری رساله و پروژه - تهران - و یا دریافت ایمیل




افتتاح موزه موسيقي

سایت گردشگری کافه تهرون - افتتاح موزه موسيقي - روایت قصه های تهران در تورهای محله گردی و




فواد توحیدی : سازهایم را به موزه موسیقی تهران می برم

کشکول فرهنگ و هنر - فواد توحیدی : سازهایم را به موزه موسیقی تهران می برم - وبلاگ شخصی کاظم




جدید ترین نمایشگاه موزه هنر های معاصر تهران

خانه هنر کرج - جدید ترین نمایشگاه موزه هنر های معاصر تهران - فعالیت های آموزشگاه - خانه هنر کرج




برچسب :