هرس درختان گردو

سلام این آخرین پستیه که تو سال ۸۹ گذاشتم 

سال نو پیشاپیش مبارک امیدوارم سال نو بتونیم با مطالب بهتر بیایم

 

طبق بررسي هاي انجام شده در مورد پراكندگي و سرزمين اصلي گردو، مناطق آسياي غربي و مركزي وطن اصلي گردو مي باشد. گردو يك درخت يك پايه مي باشد و گل هاي نر روي شاخه هاي يك ساله و گل هاي ماده به صورت انتهايي روي شاخه هاي سال جاري تشكيل مي شود. درختان گردو از لحاظ محصول و رشد و نمو در ارتفاعات زياد از كميت و كيفيت بهتري برخوردار مي باشند. در درختان گردو اصولا كمتر اجرا مي شود ولي گاهي لزوما اجراي پاره اي عمليات در باغ ايجاب مي نمايد كه درخت را به منظور تسهيل عمليات حتي الامكان كوتاه نمايند. درختان گردو را به صورت پابلند و نيمه پا بلند و در انواع پا كوتاه شكل جامي هرس مي كنند. معمولا ارتفاع درخت گردو را اگر نهال سالم باشد 130 سانتي متر در نظر مي گيرند و طوري هرس مي كنند كه بتوان روي ساقه آن سه بازو به فواصل 30 تا 40 سانتي متر داشته باشند.

جوانه هاي مهم در گردو عبارتند از:

1-    جوانه فوقاني: اين جوانه ظاهري كاملا برجسته و شاخص و ضخيم مي باشد به طوري كه حجم دوم آن كوتاه بوده و در اصطلاح آن را جوانه گردن مي گويند.

2-    جوانه تحتاني: اين جوانه پايين تر از جوانه فوقاني قرار گرفته و خود جوانه اي مجزا است. اين جوانه گرد و برجسته بوده و آن را نيز جوانه جانشين مي نامند.

هر دو جوانه ذكر شده در بالا در روي شاخه هاي قوي غالبا به طور مشخص قرار دارند و گاهي كاملا به هم نزديك و چسبيده هستند و در پاره اي از موارد تا حدود يك سانتي متر از هم فاصله دارند. پس از كمي رشد جوانه فوقاني با تنه يك زاويه تنگ مي سازد و اگر جوانه تحتاني يا جانشين را مورد توجه قرار دهيم مي بينيم زاويه اي قائمه داشته و اغلب شاخه هاي محكمي را توليد مي كنند لذا بهتر است از جوانه تحتاني يا جانشين براي توليد شاخه استفاده شود.


هرس سال اول:

در روي نهال يك ساله گردو و پس از آنكه ساقه آن فرم گرفت كليه جوانه اي گردن يا فوقاني به استثناي جوانه هاي تحتاني يا جانشين را حذف كرده و پس از روييدن جوانه هاي جانشين سه بازوي اصلي و قوي به فواصل 30 تا 40 سانتي متر بين آنها انتخاب و بقيه را حذف مي كنند.


هرس سال دوم:

در سال دوم هنگامي كه برگ ها خزان كردند دنباله سرشاخه ها را نيز مجددا حذف مي نمايند. پس از قطع قسمت هاي ضعيف شده و جست هاي نارس كليه جوانه هاي گردن را به استثناي جوانه هاي انتهايي كه از آنها شاخه هاي سال بعد مي رويد و معمولا تمايل بيشتري هم به بار نسشتن دارند، حذف مي نماييم. به هنگام فصل رشد گياهي، شاخه هاي فرعي زيادي روي بازوهاي اصلي مي رويند كه آنها را به دو دسته تقسيم مي كنند:

1-         شاخه هايي كه دائمي هستند و در فواصل معيني روي شاخه نگه داري مي شوند.

2-    شاخه هاي موقت كه بايستي به تدريج آنها را حذف نمود. رشد شاخه هاي دائمي را با سر كردن تقويت مي كنند و ساير جست ها را نيز با خم كردن آنها به حالت افقي در مي آورند تا زودتر به بار بنشينند. البته در هر دو حالت از رشد شاخه هاي مضاعفي كه از جوانه هاي گردن مي رويند، جلوگيري و بر عكس جست هاي كوچك قسمت زيرين بازو ها را نگاه داري مي نمايند. زيرا روي چشمك جست هاي كوچك و زيرين شاخه ها ايست كه گل هاي دير رس يا نر مي رويند و عمل تلقيح را تكميل مي كنند. چشمك هاي گردن را با چاقو يا هر تيغ تيز مكانيكي قبل از باز شدن يا پس از آنكه جست هاي تازه و سبزي از آن روييدند، حذف مي كنند. بهترين موقع هرس كمي پس از باز شدن جوانه ها است زيرا در اين حالت به خوبي مي توان جوانه هاي قوي را تشخيص داد. محل برش بايستي درست در بالاي جوانه باشد و پس از برش محل آن را با چسب مخصوص باغباني پوشاند.

   
    هرس باردهي:

هرس باردهي در گردو به منظور زودتر به بار نشستن درخت مي باشد. در پاره اي ازدرختان گردو كه رشد رويشي زيادي دارند با كاهش ميزان آب و ازت مي توان فعاليت آن را مهار كرد. عمل مهرا كردن در درختان گردو روش هاي متعددي از قبيل كاشت علف ها يا ايجاد پوشش سبز و بالاخره ايجاد رقابت بين ريشه هاي علوفه و در مضيقه گذاشتن، تا در نتيجه درخت ضعيف شده و زودتر به بار بنشيند. عمل تضعيف درختان قوي با قطع قسمتي از ريشه ميسر است ولي امكان دارد ضايعات حاصله خسارات زيادي به بار آورد. مناسب ترين روش در تسريع عمل باردهي عبارت است از:

خم كردن يا به طور افقي قرار دادن شاخه هاي فرعي و يا ساير اقسام هرس مي باشد. عملا با خم كردن شاخه هاي فرعي در سال چهارم جوانه هاي روي شاخه هاي فرعي تحريك شده و در بعضي مواقع در همان سال يا سال بعد تبديل به شاخه هاي ميوه دهنده مي شوند. هرس ميوه از 7 تا 9 سالگي به بعد موجب تسريع در رشد شاخه هاي باردهنده و تقويت آنها خواهد شد.


مطالب مشابه :


گردو

نگاهی نو به علم باغبانی تعداد زیادی گونه درخت گردو وجود مطالعات علمی




گیاهشناسی گردو،انواع جنس و گونه وارقام گردو،نقش گرده افشانی در کیفیت میوه گردو

گلکاری علمی وعملی،باغبانی درخت گردو به خاطر داشتن چوب محکم و سخت در نجاری نیز




هرس درختان گردو

انجمن علمی مهندسی باغبانی گردو يك درخت يك پايه مي باشد و گل هاي نر روي شاخه هاي




آفات مهم درخت گردو

باغبانی دانشگاه ترجمه عالی جدول نامهای علمی و گاهي صدها لارو روي يک درخت تنومند گردو




معرفی درخت گردو

وبلاگ آدونیس - معرفی درخت گردو - وبلاگ علمی پژوهشی در زمینه علوم باغبانی




گردو

فروش و خدمات باغبانی و از دوران چهارم زمین شناسی به بعد آثار درخت گردو از نام علمی این




برچسب :