تنیس روی میز
يک نکته مهم در يادگيري، توانايي تجسم هر حرکتي است که در اين مطلب شرح داده مي شود. بنابراين شما نبايد خودتان را محدود به تنها يادگيري چگونگي ضربه زدن به توپ کنيد. شما حتي وقتي که پهلوي ميز پينگ پنگ هم نيستيد، بايد با فکر کردن به آن، بازي خود را توسعه دهيد. درباره بازيتان با مربي يا کسي که شما را در هنگام تمرين نگاه مي کند، بحث نماييد. وقتي که کمي تجربه کسب کرديد، خواهيد فهميد که هر بازيکني شيوه خاصي دارد که نمي توان براي همه اين شيوه را تجويز کرد.
در واقع جذابيت بازي تنيس روي ميز در اين است که تکنيک بازي شما، نه تنها بيانگر شخصيت شماست، بلکه به شما کمک مي کند که مهارتهايي همچون افزايش توانايي در مقابل فشار مشکلات را کسب نماييد. شما براي شروع کار تنها به يک ميز، راکت و يک توپ نياز داريد.
تاريخچه
اولين زير كميته تنيس روي ميز در دهه 1970 وتحت نظارت فدراسيون بينالمللي مسابقات استوك مندويل(ISMWSF كنوني(
تشكيل شد و فقط مسئول مسابقات ويلچري بود. در سال 1976 در مسابقات پارالمپيك ورزشكاران ايستاده قطع عضو و ديگر معلوليتها به يك كميته تبديل شدند. سپس در سال 1980 در مسابقات پارالمپيك فلج مغزها، و بعد در سال 1982 در اولين دور مسابقات قهرماني جهان كليه معلوليتها براي خود يك كميته تشكيل دادند تا زير كميتهها از بين رفته و كليه كلاسبنديها تحت يك كميته تنيس روي ميز باشد. در پارالمپيك سئول 1988، تحت حمايت مالي كميته بينالمللي هماهنگي، كميته تلفيقي براي تنيس روي ميز تشكيل شد. رياست اين كميته را آقاي Thomas Kanhede از ISOD بر عهده داشت و آقاي Ted Inge از ISMGF به دبيري اين كميته منصوب شدند. استفاده از نام كميته بينالمللي تنيس روي ميز معلولين(ITTC) به هشت سال قبل از تشكيل كميته تلفيقي يعني اوايل سال 1980 بر ميگردد. در مجمع ورزشي برگزار شده در مسابقات پارالمپيك بارسلون سال 1992 و تحت حمايت مالي IPC ، آقاي Tony Teff به عنوان رئيس و آقاي Peter Glaese به عنوان خزانهدار انتخاب شدند. رشته تنيس روي ميز به عنوان رشته پيشگام در تلفيق كليه كلاسهاي معلوليتي محسوب شده و بيشترين تعداد ورزشكار معلول در اين رشته فعاليت دارند.
راکت
در انتخاب يک راکت، هميشه بخاطر داشته باشيد که :
- راکت نبايد زياد سنگين باشد.
- دسته راحتي داشته باشد.
- ضخامت سطح لاستيکي آن از 5/1 ميليمتر بيشتر نباشد.
راکتي با مشخصات فوق که ارزان نيز مي باشد براي افراد مبتدي مناسب است. با اينحال اگر تصميم دايد که راکت گرانتري بخريد، بايد ويژگيهاي تيغه راکت و روکش لاستيکي آن را سؤال نماييد.
تيغه راکت
تيغه راکت ها بر اساس شکل دسته و سر آن متفاوت هستند. دسته آن مي تواند بصورت مستقيم، آناتوميک يا عريض باشد . تيغه راکتها بر اساس موارد زير فرق مي کنند:
* تعداد لايه هاي چوب بکار رفته در آن( از 5 تا 7 لايه)
* وزن آن( از 70 تا 90 گرم)
سرعت و کنترل
تيغه هاي راکت همچنين بصورت زير درجه بندي مي شوند:
* سريع(FAST)- با کنترل محدود براي بازي تهاجمي.
* آهسته يا کند(SLOW)- با کنترل زياد براي بازي دفاعي .
* همه فن حريف( ALL-ROUND)- براي انجام هر نوع بازي .
بر اساس مقررات فدراسيون بين المللي تنيس روي ميز، تيغه راکت ها بايد 85 درصد از چوپ طبيعي ساخته شده باشد. 15 درصد بقيه مي تواند از موادي مثل فيبرکربن ساخته شده باشد.
انواع روکشهاي لاستيکي
* سطوح عاج از داخل يا معکوس(DIMPLED)- اين راکتها از دو لايه تشکيل شده اند، يک لايه پايه اسفنجي و يک لايه لاستيکي بر روي آن، بطوريکه عاجهاي آن در داخل قرار گرفته است. چنين لايه هايي باعث مي شود که انعطاف پذيري و قدرت جذب راکت افزايش يابد. ضخامت لايه هاي سطحي براي بازي تهاجمي، بيشتر از 2 ميليمتر، براي راکتهاي همه فن حريف بين 7/1 تا 2 ميليمتر و براي بازي دفاعي، کمتر از 7/1 ميليمتر مي باشد.
* سطوح عاج از خارج(PIMPLED)- در اين نوع راحت، عاجهاي لايه لاستيکي بطرف خارج هستند و باعث مي شود که سرعت و پيچش توپ افزايش يابد. بازيکنان حرفه اي معمولاً از راکتهايي استفاده مي کنند که ترکيبي از سطوح عاج از داخل و عاج از خارج را داشته باشد. بدين ترتيب که در سطح بک هند راکت، عاج از خارج و در سطح فورهند آن، عاج از داخل قرار گرفته باشد.
* سطح لاستيکي ويژه(SPECIAL)- اين نوع راحت براي بازي دفاعي مناسب مي باشد. عاجهاي اين سطوح لاستيکي بصورت باريک و بلند هستند که اصطلاحاً به آن " ضد پيچ رويي"(ANTI-TOPSPINS) مي گويند.
توپ
توپها از سلولوئيد يا پلاستيک ساخته مي شوند. روي توپها علامت کارخانه و درجه کيفيت توپ نوشته شده است. بهترين توپها بر رويشان علامت سه ستاره نقش بسته است. وزن توپ 5/2 گرم و قطر آن 38 ميليمتر مي باشد. توپها معمولاً در بسته هاي 3،6،12 تايي فروخته مي شوند. رنگ توپها بصورت سفيد مات يا زرد پرتغالي مي باشد که بر اساس رنگ ميزي که روي آن بازي مي شود. فرق مي کند.
معمولاً توپهاي زرد در ميزهاي آبي رنگ و توپهاي سفيد در ميزهاي سبز رنگ استفاده مي شوند. هيچگاه توپي نخريد که فاقد علامت کارخانه باشد يا داراي شيار واضح بر روي آن باشد.
ساير تجهيزات
* چسب لاستيک - بازيکنان با تجربه معمولاً بعد از مدتي لايه لاستيکي راکت خود را تعويض مي کنند. چسب تازه باعث افزايش انعطاف پذيري و کشش لاستيک مي شود.
* اسپري - براي پاک کردن چربي و کثافات از روي سطح لاستيکي
* نوار لبه راکت - اين نوار از جدا شدن سطوح لاستيکي جلوگيري کرده و از وارد شدن آسيب به لبه راکت محافظت مي کند.
* نوار براي دسته - معمولاً براي جذب عرق دست بازيکن، يک نوار چرمي نرم پيچيده مي شود.
* اسفنج - براي پاک کردن سطوح عاج از داخل
* برس - براي پاک کردن سطوح داراي عاج از خارج
ويژگيهاي ميز
بيش از هشتاد سال است که از عمر طراحي ميز پينگ پنگ مي گذرد. طول ميز استاندارد 274 سانتيمتر، عرض آن 5/125 سانتيمتر و ارتفاع آن 76 سانتيمتر است. تور در وسط ميز قرار گرفته و از طرفين توسط وسيله اي نگهداشته مي شود و ارتفاع ان 25/15 سانتيمتر است. لبه هاي ميز بوسيله خطوط سفيد رنگي به عرض دو سانتيمتر مشخص شده اند. يک خط باريک سفيد به عرض سه ميليمتر، ميز را از وسط به دو قسمت کرده وبراي تعيين منطقه سرويس در بازي دوبل بکار مي رود. جنس ميز انواع مختلفي دارد که باعث تغييراتي در سطح اصطکاک، انعطاف پذيري و سختي آن مي شود. رنگ ميز را فدراسيون بين المللي (ITTF) مشخص کرده و بايد به رنگ سبز يا آبي تيره باشد.
طول ميز 274 سانتيمتر
ارتفاع تور 25/15 سانتيمتر
ارتفاع ميز 76 سانتيمتر
عرض ميز 5/125سانتيمتر
منطقه هاي بازي
بر اساس فاصله خط انتهاي ميز با محلي که به توپ ضربه زده مي شود، منطقه هاي بازي فرق مي کنند. منطقه اول در فاصله يک متري ميز، منطقه دوم در فاصله دو متري و بالاخره منطقه سوم در فاصله سه متري ميز قرار دارد. بازيکنان تهاجمي از مناطق اول و دوم به توپ ضربه مي زنند، در حاليکه بازيکنان دفاعي راحت تر هستند که از مناطق دوم و سوم به توپ ضربه بزنند.
راکت گيري
دو روش راکت گيري وجود دارد: روش اروپايي يا دست دادن(شيک هندزSHAKE-HANDS) که در بين اروپاييها طرفدار دارد و روش مدادي( پن هولدPENHOLD) که در بين آسيايي ها طرفدار دارد. روش شيک هندز کم کم طرفداران بيشتري پيدا مي کند، زيرا در اين روش از هر دو سمت راکت مي توان استفاده نمود، در نتيجه از هر دو نوع روکش لاستيکي مي توان استفاده کرد( مثلاً از روکش نوع ضد چرخش ANTI-SPIN براي بک هند و براي بازي فورهند حمله اي ) . از آنجاييکه روش شيک هندز طرفداران بيشتري دارد، در اين کتاب بيشتر از اين روش نامبرده مي شود.
روش مدادي(پن هولد)
اين نوع راکت گيري، مثل اين است که يک مداد را در دست گرفته ايد. در اين روش تنها از يک سمت راکت براي ضربه زدن به توپ استفاده مي شود. از انگشت اشاره و شست براي گرفتن دسته راکت استفاده مي شود و ساير انگشتان در پشت قرار مي گيرند.
روش شِيک هندز
با استفاده از کف دست، دسته راکت گرفته مي شود، بطوريکه انگشت اشاره بصورت کشيده در پشت راکت قرار مي گيرد. وضعيت انگشت شست نشان دهنده سمت فورهند راکت مي باشد.
سعي کنيد که هنگام ضربه زدن به هر صورتي به توپ، وضعيت گرفتن راکت را تغيير ندهيد.
انگشت اشاره
اين انگشت بايد بطور محکم در پشت راکت قرار گيرد.
شست
براي کمک به ثابت نگهداشتن راکت، انگشت شست در سمت فورهند قرار مي گيرد.
وضعيت آماده
قبل از انجام هر حرکتي، شما بايد ابتدا وضعيت آماده (READY POSITION) بخود بگيريد. همچنين بعد از هر ضربه اي که مي زنيد ، شما بايد بسرعت به وضعيت آماده برگرديد.
چشمها
در تمام مدت، ميز بايد در حوزه بينايي شما قرار گرفته باشد.
وضعيت قرارگيري دست
راکت بايد به سمت جلو و حدود يک متر بالاتر از زمين قرار گرفته باشد. با گرفتن راکت در وضعيت خنثي (NEUTRAL)، شما مي توانيد سريعاً از فورهند يا بک هند استفاده نماييد.
حرکات پا
فاصله پاها بايد کمي از فاصله شانه ها بيشتر باشد تا يک وضعيت پايداري ايجاد شود.
وضعيت قرارگيري در کنار ميز
وضعيت صحيح قرارگيري در کنار ميز براي برگشت دادن به سرويس مقابل( در هنگام شروع بازي) براي بازيکنان راست دست و چپ دست فرق مي کند. فرض کنيد که وضعيت آماده بخود گرفته ايد . يک بازيکن راست دست بايد نزديک گوشه چپ ميز، بين خط وسط و خط کناري چپ بايستد. در مورد بايکنان چپ دست، عکس اين قضيه صادق است. وضعيت هاي صحيح براي ضرباتي غر از برگشت سرويس بستگي به نحوه مسابقه دارد.
تنه
تنه خود را تا آنجا که مي توانيد به جلو خم کنيد تا باعث شود که سرعت واکنش به ضربه حريف افزايش يابد.
دست آزاد
دست آزاد شما بايد از آرنج خم شده و کمي عقب تر از دست ديگر شما قرار گرفته باشد.
پاها
براي پايين آمدن مرکز ثقل، زانوهايتان بايد خميده باشند. وزن بدن خود را بر روي انگشتان پا قرار دهيد.
انواع ضربات
پيچ رويي يا پيچ تاپ( تاپ اسپينTOPSPIN)- با گرفتن راکت با يک زاويه حاده، و ايجاد يک حرکت به سمت جلو و بالا، پيچ رويي به توپ منتقل مي شود.
چاپ (CHOP) و پوش(PUSH)- با گرفتن راکت با يک زاويه منفرجه و ايجاد يک حرکت به سمت جلو و پايين، چرخش يا پيچ زيري(BACKSPIN) به توپ منتقل مي شود.
هاف والي( HALF-VALLEY)- با برخورد توپ به راکت بطور مستقيم توپ بدون هيچگونه پيچي بازي مي گردد.
پيچ کناري- با گرفتن راکت در يک زاويه خنثي و حرکت آن به موازات لبه ميز، پيچ کناري ايجاد مي شود.
انوع پيچ
پيچ رويي( TOPSPIN)- توپ در هنگام ترک راکت، يک پيچ به سمت رو و جلو پيدا مي کند. با حرکت راکت بسمت جلو و بالا به اين نوع پيچ دست پيدا مي کنيم.
پيچ زيري(BACKSPIN)- توپ در هنگام ترک راکت، يک پيچ بسمت زير و عقب پيدا مي کند. با حرکت راکت بسمت جلو و پايين به اين نوع پيچ دست پيدا مي کنيم.
پيچ کناري(SIDESPIN )- اين نوع پيچ سبب مي شود که توپ به راست يا چپ انحناء پيدا کند. با حرکت راکت به موازات لبه ميز به اين نوع پيچ دست پيدا مي کنيم.
پيچ ترکيبي يا مخلوط- ترکيبي از پيچ رويي و پيچ کناري يا ترکيبي از پيچ زير و پيچ کناري است.
منطقه سرعت زياد، کنترل کم
منطقه کنترل زياد، سرعت کم
بک هند
براي تغيير وضعيت از حالت آماده، به وضعيت بک هند، بايد پاي راست را کمي به جلو آورد، زانوها را کمي خم کرد، و وزن بدن را به عقب و بر روي پاي چپ انداخت. در همين زمان، راکت را بايد از وضعيت خنثي به وضعيت بک هند تغيير داد. هر ضربه شامل سه مرحله است:
- قرار گرفتن در وضعيت بک هند
- زدن ضربه به توپ
- بازگشت به وضعيت شروع
بک هند پوش
بک هند پوش، يکي از آهسته ترين ضربات بک هند به حساب مي آيد. وقتي زانوها کمي خميده بوده و پاي راست به جلو آورده شده، اين ضربه زده مي شود. وزن خود را از پاي چپ به پاي راست منتقل کنيد. بعد از اينکه توپ به زمين شما خورد و به هوا رفت، به آن در بالاترين نقطه ضربه بزنيد. مچ دست بايد ثابت باقي بماند، در حاليکه حرکت ساعد، باعث دادن سرعت وپيچ کافي به توپ خواهد شد.
بک هند پوش معمولاً در پاسخ به همين نوع ضربه از طرف مقابل زده مي شود. همچنين در برگشت سرويس نيز از بک هند پوش استفاده مي شود.
بک هند هاف والي
وضعيت پاها در بک هند هاف والي همانند بک هند پوش است. راکت بايد با زاويه قائمه نسبت به ميز گرفته شود. گرچه در هنگام زدن ضربه، راکت ايجاد زاويه حاده مي کند، بطوريکه روي توپ را پوشانده و باعث افزايش کنترل توپ مي گردد. حرکت مچ بايد همراه با به جلو آمدن دست باشد. از بک هند هاف والي معمولاً در پاسخ به توپهاي با پيچ رويي( تاپ اسپين) رقيب استفاده مي شود.
راکت
با حرکت مچ، شيب پيدا مي کند.
دست
تقريباً بطور کامل تا آخر کشيده مي شود.
راکت
نسبت به ميز زاويه قائمه ايجاد مي کند.
بک هند چاپ(CHOP)
بک هند چاپ شکل دفاعي بک هندپوش مي باشد و بسيار به آن شبيه است. از اين حرکت در پاسخ به ضربه هاي تهاجمي رقيب استفاده مي شود. در حاليکه حدود يک تا دو متر از ميز فاصله داريد، پاهايتان بايد از يکديگرفاصله داشته، زانوها خم شده و پاي راست کمي به سمت جلو آمده باشد درست قبل از ضربه زدن به توپ، وزن بدن خود را به جلو و بر روي پاي راست بيندازيد. در همين زمان، يک حرکت هجومي به سمت توپ انجام دهيد. راکت بايد با زاويه منفرجه( تقريباً 180 درجه) گرفته شود. در تمام مدت حرکت، زانوهاي شما بايد خميده باشند. از بک هند چاپ، بيشتر بازيکناني که تمايل به بازي دفاعي دارند استفاده مي کنند.
راکت
با زاويه منفرجه (باز) گرفته مي شود.
بدن
به سمت جلو حرکت مي کند.
پاها
از يکديگر فاصله گرفته و زانوها خم مي شوند.
پاها
زانوها خم شده و وزن بدن روي پاي راست انداخته مي شود.
قوانين بازي ايستاده
1- هيچ گونه استثنائي در زمينه قوانين تنيس روي ميز ورزشكاران معلول كه ايستاده بازي مي كنند , وجود ندارد . تمامي ورزشكاران بايد برطبق قانون و مقررات ITTF همانگونه كه در فصل دوم كتابچه قوانين اين فدراسيون بيان شده , بازي كنند .
2- در کارتهای کلاسبندی, بخشی وجود دارد که نشان دهنده محدوديتهای يک ورزشکار در زدن يک سرو قانونی است.
3- چنانچه يک ورزشکار به دليل معلوليت مجبور به استفاده از کمر بند ( دور کمر خود ) و/ يا استفاده از کرست می باشد , بايد به گروه کلاسبندی ثابت کند که بايد از اين وسايل استفاده نمايد. اين بر عهده بازيکن است که در بار اول يا بارهای بعدی کلاسبندی استفاده از چنين وسايلی را به اطلاع کلاسبند رسمی برساند. مجوز استفاده از کمربند و/يا کرست تحت شرايط ذيل داده خواهد شد:
4- دائمی : اين بايد در تورنمنت مربوطه به صورت مکتوب توسط کلاسبند رسمی در کارت کلاسبندی بين المللی (ICC) ورزشکار نوشته شود.
5- موقت: ورزشکار باید از دکتر خود گواهی استفاده از کمربند و / یا کرست و زمان مورد نیاز استفاده از آن را بیاورد.این گواهی امضا شده و دارای تاریخ باید در تورنمنت مربوطه به کلاسبندی رسمی ارائه شود. بازيکن باید قبل از شروع بازی خود , این مورد را با اطلاع سر داور برساند.
تجهیزات
1- هيج بازيکنی نمی تواند در طی مسابقات لباس جين بپوشد.
تعداد كل داوران مسابقه 44=2*22=4+5/1*12
2- شصت درصد از تيم هاي داوران بايد از انجمن تنيس روي ميز كشور ميزبان باشند كه نيمي از اين تعداد ميتوانند از بين داوران ملي انتخاب شوند و نصف باقيمانده بايد از داوران بينالمللي IPTTC باشند.
3-چهل درصد باقيمانده داوران بايد از انجمنهاي تنيس روي ميز كشورهاي خارجي باشند و بايد از ميان داوران بينالمللي IPTTC انتخاب شوند. IPTTC از طريق انجمنهاي ملي ذي ربط ، از اين دسته از داوران دعوت به عمل خواهد آورد.
4-هزينه ها: كميته برگزاري پارالمپيك بايد هزينههاي سفر داوران دعوت شده از كشورهاي خارجي را تقبل نمايد. كميته برگزاري پارالمپيك همچنين بايد هزينههاي سفر تمامي داوران را از نزديكترين فرودگاه در كشور ميزبان و نيز هزينه اسكان و حق الزحمه روزانه آنها معادل 15 دلار آمريكا را از روز قبل از مراسم افتتاحيه بازيهاي پارالمپيك تا روز بعد از مراسم اختتاميه اين بازيها پرداخت نمايد.
5-كميته برگزاري پارالمپيك بايد در سال قبل از بازيهاي پارالمپيك يك سمينار ويژه داوران را در كشور ميزبان براي داوران كشور ميزبان در يك تورنمنت ويژه معلولين، برگزار نمايد. كميته برگزاري پارالمپيك بايد هزينههاي سفر و اسكان فرد انتخاب شده از سويIPTTC براي برگزاري سمينار فوق و نيز حق الزحمه روزانه وي معادل 15 دلار آمريكا( به ازاي هر روز) را پرداخت نمايد.
مسابقات كلاسي – بر اساس کلاس:
1- حداقل تعداد شركت كنندگان بايد 4 ورزشكار باشد .
2- حد اكثر هر كشور مي تواند سه نفر ورزشكار را در هر رشته ثبت نام نمايد . ( برای تورنمنتهای فاکتور 50 و بالاتر)
3- مسابـقـات بــصــورت گروهي دوره اي (Round Robin) انجام مي شود .
4- تعداد ورزشكاران در گروهها تاحداكثر امكان بايد زوج باشد اما تعداد ورزشكاران هر گروه نبايد از سه نفر كمتر باشد . تقدم با گروههای دارای 4 ورزشکار است.
5-برنده و صعود كننده (مقامهاي اول و دوم ) هر گروه به دور دوم راه خواهند يافت .
6- دور دوم مسابقات بصورت حذفي (Knock Out) انجام خواهد شد .
7-تعداد گروههاي مسابقه توسط نماينده فنی و سرداور وبا همكاري كميته مديريت مسابقات مشخص خواهد شد. اگر تعداد گروههاي مشخص شده در يک مسابقه مضربی از عدد 2(مانند 2, 4, يا 8 و….) نباشد , برندگان گروههاي داراي بالاترين رده كه به عنوان سر گروه در ليست رده بندي قرار دارند بايد در دور اول مرحله دوم استراحت بگيرند وبه طور اتوماتيك به مرحله دوم صعود نمايند .
8-اگر حداقل 48 شركت كننده براي يك رشته وجود داشته باشد , در اين صورت 16/12 گروه تشكيل خواهد شد و تنها مقامهاي اول و دوم هر گروه به مرحله دوم صعود خواهند كرد .
9- يك ورزشكار تنها مي تواند در كلاسي كه روي كارت كلاسبندي بين المللي وي مشخص شده , بازي كند مگر اينكه به دليل كمبود شركت كنندگان (ثبت نام ها) اين ورزشكاران مي توانند در مسابقات كلاس بالاتر بعدي شركت نمايند .
10- در موارديكه رشته هاي مسابقه بدليل كمي تعداد شركت كنندگان در يك رشته , با هم تركيب مي شوند و در صورت انجام اين تركيب , يك كشور داراي بـــــيـش از 3 ورزشكار در رشته تركيب شده باشد , كميته برگزاري مسابقات بايد به اين كشور تذكر دهد كه تنها 3 نفر ورزشكار را مي تواند در يك رشته شركت دهد وتعداد شركـــــت كننده اين قبيل كشورها به منظور تطابق بااين مقررات مورد بازنگري قرار مي گيرد .
اعتراضات
1-كليه اعتراضات بايد از طريق سرداور با پرداخت مبلغ مربوطه كه از سوي كميته برگزاري مشخص مي شود , صورت گيرد .
2- سرداور در چارچوب اختيارات خود به اين اعتراضات رسيدگي خواهد كرد .
|
3- سرداور آندسته از اعتراضاتي كه در حيطه اختيارات وي نيست را به هيئت داوري بين المللي كه توسط كميــته بين المللي تنيس روي ميز IPTTC انتخاب شده , ارجاع خواهد داد .
4- تنها در صورتيكه اعترضات وارد باشند , مبلغ دريافتي مسترد خواهد شد .
5- تنها يک گروه کامل از کلاسبندان ( سر کلاسبند , پزشکی و فنی ) مي توانند درهر زماني در خلال مسابقه , يك ورزشكار را كلاسبندي مجدد نمايند .
6-اگر يك ورزشكار بعد از يك اعتراض و يا توسط يك كلاسبند در خلال مسابقات , مجددا كلاسبندي شود , در مسابقه بعدي خود در كلاس جديد شركت خواهد كرد و قرعه كشي وي نيز تغيير خواهد كرد . مثال : اگر يك ورزشكار در خلال مسابقات تيمي كلاسبندي مجدد شود واز كلاس 6 به كلاس 7 منتقل شود , اين ورزشكار در مسابقات انفرادي به كلاس7 منتقل خواهد شد وقرعه كشي كلاس 7 تغيير خواهد كرد .
7- اگر به نظر برسد كه يك ورزشكار بطور عمدي باعث گمراهي واشتباه كلاسبندها شود , وي بايد بنا به صلاحديد سرداور بلافاصله از دور مسابقات حذف شود .
قوانين و مقررات جديد پينگ پنگ در سال2004-2003
1-رويه دون عادي يك لايه منفرد از لاستيك غير منفذ دار طبيعي يا مصنوعي،با دون هاي هموار پخش شده روي سطح آن با تراكم نه كمتر از 10در هر سانتيمتر مربع و نه بيش از 30در هر سانتيمتر مربع مي باشد.
2-به محض اينكه توپ به سمت بالا پرتاب شد،دست زننده سرويس بايد از فضاي بين بدن زننده سرويس و تور كنار برود.
3-اگر داور به قانوني بودن يك سرويس مشكوك گرديد،مي تواند در وهله اول،اعلام لت كند و به زننده سرويس اخطار دهد.
4-هر گونه شك و ترديد بعدي در مورد قانوني بودن سرويس آن بازيكن و يا همبازي دوبل او منجر به دادن يك امتياز به دريافت كننده سرويس خواهد گرديد.
5-بازيكنان يك تيم كه در يك مسابقه تيمي شركت مي كنند و بازيكنان يك انجمن كه زوج دوبل را تشكيل مي دهند،بايد لباس متحدالشكل بپوشند،به استثناي احتمالي جوراب،كفش و شماره ،اندازه،رنگ و طرح آگهي هاي روي لباس.
6-بازيكنان بايد در سر تا سر طول يك مسابقه انفرادي در محوطه بازي باقي بمانند،مگر اينكه با اجازه سر داور آنها مي توانند در طول فاصله بين گيم ها و
تايم اوت ها با نظارت داور در يكفاصله سه متري از محوطه بازي باشند.
7-در يك مسابقه انفرادي،بازيكن يا زوجمي تواند فقط از سوي يك نفر هدايت و نصيحت شوند كه قبلا به داور معرفي شده اند به استثناي اينكه اگر بازيكنان دوبل از انجمن هاي مختلف باشند هر كدام مي توانند يك هدايت كننده معرفي كنند ولي با توجه به ماده 1-5-3و2-5-3با اين دو هدايت كننده به صورت يك واحد يا يك نفر رفتار خواهد شد.
8-در يك مسابقه تيمي هدايت كننده اخراج شده مجاز به برگشت نخواهد بود،به استثناي اينكه او مجبور به بازي باشد و تا خاتمه مسابقه تيمي نمي توان او را با يك هدايت كننده ديگر تعويض نمود،در يك مسابقه انفرادي او مجاز به برگشت تا خاتمه مسابقات انفرادي نخواهد بود.
مطالب مشابه :
شعر در مورد ماه رمضان
تنیس بازی از دل کویر - شعر در مورد ماه رمضان - فرهنگی،هنری،ورزشی - تنیس بازی از دل کویر
شعر کردی در مورد هنرمندان تکاب
مسابقات تنیس در شعر کردی در مورد فرش بافان
اطلاعات دربارهی تنیس - بدمینتون
باشگاه بوستان ورزش که دارای چندین زمین تنیس در محلی و توپ مورد شعر عشق
طرح درس روزانه ( فورهند تنیس روی میز)
دانش آموز می ایستند و چند حرکت همراه شعر انجام تنیس که در جلویش ها در مورد کلاس
تنیس روی میز
تنیس روی میز در مورد بايکنان چپ دست، عکس اين قضيه صادق است. (شعر و ادبیات)
نحوه استعداد یابی در تنیس روی میز
نحوه استعداد یابی در تنیس شعر درباره ی مرحله نهایی استعدادیابی در مورد بازیکنان تیم
آموزش گام به گام تنیس روی میز
آموزش گام به گام تنیس در مورد بایکنان چپ دست درون مدرسه ای به همراه متن شعر
تولدت مبارک راجر!!!
تولد راجر فدرر میتونه بهونه خوبی باشه واسه اینکه طلسم بشکنه و در مورد تنیس شعر و مطلب
برچسب :
شعر در مورد تنیس