بیوگرافی و مصاحبه با شهرام عبدلی
«شهرام عبدلي» در سالهاي اخير در بيشتر سريالهاي تلويزيوني بازي كرده او از آن دست بازيگراني است كه فعاليت خود را در عرصه تئاتر آغاز كرد و از شاگردان «آتيلا پسياني» هم ميباشد و حالا در سريال «رستگاران» در نقش خواهرزاده او بازي ميكند. «عبدلي» از بازيگران مطرح تئاتر و تلويزيون است كه البته كمتر در سينما بازي ميكند. او معمولا در سالهاي اخير در نقشهاي جدي بازي كرده و توانسته به خوبي از پس آنان بر آيد. به بهانه پخش شبانه مجموعه «رستگاران» با اين بازيگر قديمي و البته جوان هنر ايران به گفتگو نشستيم...
پسر اينترنتي: شهرام عبدلي را برايمان معرفي كنيد.
عبدلي: در 29 ارديبهشت 1355 به دنيا آمدم حدود 20 سال است كه به كار بازيگري مشغول هستم و از تئاتر اين كار را شروع كردم. ديپلم گرافيك و علوم انساني دارم و در دانشگاه هم ادبيات خواندم. متاهل هستم و يك خواهر و يك برادر دارم.
پسر اينترنتي: با توجه به علاقهاي كه به بازيگري داشتيد، چرا در اين رشته تحصيل نكرديد؟
عبدلي: من از بچگي به فكر بازيگري بودم ولي چون در زمينه بازيگري كلاسهاي خوبي را گذراندم، تمايلي نداشتم كه در دانشگاه، هم همين رشته را دنبال كنم و دوست داشتم رشته ديگري غير از بازيگري را ياد بگيرم و از آنجا كه به ادبيات علاقه داشتم در دانشگاه ادبيات خواندم. از سال 69 تئاتر كودكان را با آقاي رضا فياضي شروع كردم، سپس حدود 6 ماه براي دوره تئاتر كارگاهي خدمت آقاي آتيلا پسياني بودم و يك دوره هم شاگرد استاد كشاورز، دو سال شاگرد زندهياد مهين اسكويي و حدود يك سال هم خدمت استاد سمندريان بودم و در مجموع من هشت سال دوره تئاتر گذراندم، شما هيچ دانشگاهي را نميتوانيد پيدا كنيد كه اين همه استاد مجرب و كاربلد در كنار هم داشته باشد.
پسر اينترنتي:بازيگري را برايمان تعريف كنيد؟
عبدلي: به عقيده من بازيگري درست مثل زندگي است و برخلاف آنچه كه مردم تصور ميكنند بازي كردن و بازيگري، دروغ گفتن نيست، بلكه صداقت مطلق است. بازيگري بهترين ابزار براي آموزش و تفريح مردم است. بازيگري مثل يك ماده مخدر است كه وقتي به آن دچار ميشويد ديگر نميتوانيد از آن جدا شويد و چنان در اين گرداب غرق ميشويد كه اصلا فرصت اين را نداريد كه به گذشته فكر كنيد به اينكه چي شد كه بازيگر شديد و ديگر اينكه به نظرم بازيگري به معناي واقعي، عشق است و اين عشق روز به روز در وجود بازيگر بيشتر ميشود.
پسر اينترنتي:چه شد كه به رستگاران پيوستيد؟
عبدلي: قرار بود كه در سريال نرگس و چند سريال ديگر سيروس مقدم هم حضور داشته باشم اما به دليل تداخل با كارهاي ديگر متاسفانه اين فرصت براي من فراهم نشد كه با ايشان همكاري داشته باشم. از طرفي سيروس مقدم چون خيلي سريع كار ميكنند به بازيگراني احتياج دارند كه بتوانند پابه پاي گروه حركت كنند از سويي من هميشه به كارهاي مقدم علاقهمند بودم. همه اين دلايل و مسائل دست به دست هم داد تا من در «رستگاران» بازي كنم. من آدم خيلي راحتي هستم روزي كه در دفتر تهيهكننده با آقاي شفيعي و مقدم جلسه داشتيم به وي گفتم كه من هميشه دوست داشتم با شما كار كنم و احساس ميكنم در كارنامه كاريام جاي اسم شما خالي است. شما از محبوبترين كارگردانان من هستيد. چون اعتقاد دارم اگر نگويم ايشان بهترين كارگردان تلويزيون هستند مطمئنا جزء سه كارگردان برتر تلويزيون هستند.
پسر اينترنتي: كمي در مورد نقشتان دراين سريال توضيح دهيد.
عبدلي: نقش كيانوش را در اين سريال ايفا ميكنم كه بچه خواهر آقاي شايسته است. كيانوش يك جوان خوشپوش و ثروتمند است كه شخصيت مرموزي دارد و بنا به تغييرات داستان چند قسمت هست و باز بنا به مقتضيات داستان چند قسمت نيست.
پسر اينترنتي: كاراكتر كيانوش را منفي ميدانيد يا مثبت؟
عبدلي: من اصولا به منفي يا مثبت بودن نقش اعتقاد ندارم يك كاراكتر كه از نظر من منفي است شايد از نظر شما مثبت باشد يا بالعكس. البته اگر اخلاقيات، معيار ما براي منفي يا مثبت ناميدن يك كاراكتر باشد. به نظر من اخلاقيات نسبي است و بايد بدانيم كه يك نمايش تشكيل شده از يك سري از شخصيتهاست كه اگر هر كدام از اينها نباشند داستان كامل نخواهد شد. درست مثل تعزيهخواني كه اگر شمرخوان نباشد شما براي شبيهخوان امام حسين(ع) گريه نميكنيد. در كل به نظرم كيانوش را ميتوان يك كاراكتر با شناسنامهاي مشخص دانست كه هر كس ميتواند با برداشت ذهني خودش آن را مثبت يا منفي بداند.
پسر اينترنتي: اين كه نقشتان زياد پررنگ نيست برايتان مهم نبود؟
عبدلي: من موظف به اين هستم كه كار خودم را به نحو احسن انجام دهم و سعي ميكنم نقشم را به بهترين وجه ممكن بازي كنم. در مجموع براي من اين مهم است كه كاراكتر چقدر جاي كار دارد و طول نقش زياد برايم مهم نيست. اصولا احساس ميكنم وجبي نگاه كردن به نقشها براي سينماي قبل از انقلاب است.
پسر اينترنتي:كمي از حال و هواي كار با تيم سيروس مقدم برايمان بگوييد؟
عبدلي: به نظرم گروه وي واقعا حرفهاي است، هر كس در كار خودش حرف اول را ميزند و همه با هم دوست و هماهنگ هستند، همه چيز خوب است و هيچ موج منفي در كار وجود ندارد و كار با سرعت و راندمان بالا در جريان است.
پسر اينترنتي:: طولاني بودن مدت فيلمبرداري برايتان سخت نبوده است؟
عبدلي: سنگيني كار بيشتر روي بازيگران خانم اين سريال است اما خب درباره ما هم بيتاثير نبوده است. اما وقتي يك كار را دوست داري مشكلات كار را هم با جان و دل ميپذيري، به نظرم بيشتر از طولاني بودن زمان فيلمبرداري در يك پروژه، غير حرفهاي بودن گروه براي بازيگر آزاردهنده است كه خوشبختانه اين موضوع در رستگاران وجود نداشت.
پسر اينترنتي: به نظر شما دغدغه رستگاران چيست؟
عبدلي: خيلي چيزها دغدغه اين سريال است. صداقت، خانواده، نداشتن شناخت درست انسانها از هم، اينكه چقدر بين سنت و مدرنيسم گير كردهايم، اينكه چقدر از خودمان دوريم ولي به دنبال ديگري ميگرديم اينكه چه راحت به يكديگر انگ ميزنيم. رستگاران بدون اينكه شعار بدهد لايههاي فكري اخلاقي خودش را در لايههاي پنهان نمايش القا ميكند.
پسر اينترنتي: فكر ميكنيد اين مجموعه مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفته؟
عبدلي: تا حالا كه خوب بوده است. رستگاران جزء معدود كارهايي است كه داراي متن بسيار خوب و قوي است و حتي خود آقاي مقدم هم معتقدند كه اين كار با كارهاي ديگرشان كاملا متفاوت است، به نظرم رستگاران كار خوبي از آب درآمده، اما مخاطب بايد نسبت به سريالهاي ديگر كمي بيشتر به دكوپاژ فكر توجه كند چون گرههاي بسيار زيادي در ادامه باز خواهد شد كه اگر مخاطب با دقت سريال را دنبال نكند آنها را از دست ميدهد. در مجموع به نظرم اين كار در سطح ايران سعي كرده است كه استانداردها را رعايت كند.
پسر اينترنتي: خاطرهاي از رستگاران داريد؟
عبدلي: بهترين خاطره من از رستگاران، بازي در كنار آقاي پسياني است. من هجده سال پيش در دورههاي تئاتر كارگاهي، شاگرد آقاي پسياني بودم و بعد از اين همه سال، اين فرصت بهوجود آمد كه در كنار ايشان بازي كنم، وقتي روز اول فيلمبرداري از ايشان اجازه براي بازي گرفتم ايشان در كمال تواضع از من خواستند كه هرگز اين مساله را مطرح نكنم و گفتند كه ديگر ما با هم همكاريم و بايد در كنار هم بازي كنيم. پسر اينترنتي: چرا آنقدر كه در تلويزيون موفق بودهايد، در سينما توفيق نداشتهايد؟ عبدلي: شايد از نظر سينماگران، من بازيگر خوبي براي بازي در سينما نبودهام و دلايل ديگر... ولي اكثر دوستان در سينما با هم رفاقت دارند و بعضي از بازيگران دوستانشان را به تهيهكنندگان سفارش ميكنند يا مثلا بعضي از مديران توليد با بعضي از بازيگران راحتند، اما من اصولا آدمي نيستم كه گدايي نقش كنم و خدا را شكر از روزي كه وارد كار بازي شدهام، هيچ فرمي را در هيچ دفتري پر نكردهام و سعي كردهام كه بيدعوت جايي نروم و علاقهمندم اگر قرار است در سينما كار كنم؛ كاري را انجام دهم كه ارزش پردازش و وقت گذاشتن داشته باشد.
پسر اينترنتي:: دغدغه فعلي شهرام عبدلي چيست؟ عبدلي: آرامش.
پسر اينترنتي: اهل سياست هستيد؟
عبدلي: نه، برايم جذاب نيست البته مسائل سياسي كشورم را دنبال ميكنم ولي وارد سياست بازي نميشوم.
پسر اينترنتي: نظرتان در مورد نرفتن تيمملي فوتبال به جامجهاني چيست؟
عبدلي: خيلي خوشحالم! چون لياقت حضور در جامجهاني را نداشتيم ما تيمي نداشتيم كه در جامجهاني بدرخشد و بايد اين را قبول كنيم كه كلا ورزش ما داراي مشكل است. اصولا ما ايرانيها دوست داريم كه مشكلات را مقطعي حل كنيم كه اين به عقيده من اشتباه است، اگر ما بخواهيم فوتبالمان رشد كند، بايد دوازده سال وقت صرف، پرورش بازيكن كنيم. به نظرم نبود ثبات مديريتي در ورزش هم يكي ديگر از عوامل اين ناكامي است. شما مثلا كشور آلمان را ببينيد كه در اين چند سال چند تا رئيس فدراسيون يا مربي عوض كرده و ما چند رئيس فدراسيون عوض كردهايم.
پسر اينترنتي: اگر يك ديوار سفيد داشته باشيد روي آن چه مينويسيد؟
عبدلي: سعي ميكنم كثيفش نكنم و همانطور سفيد نگهش دارم . از ميان برداشتن موانع يكي از چالشها و موانعي كه در پيش راه افرادي كه قصد دارند در زندگي خود تغيير ايجاد كنند و به زندگي بهتري برسند، وجود دارد اين است كه نميتوانند به راحتي اراده خود را عملي كنند و به آن، نمود ظاهري ببخشند. چه بسيار افرادي هستند كه در ذهن و درون خود داراي افكار و شور فراواني هستند، ولي توانايي بروز و عملي كردن آن شور و شوق دروني خود را ندارند. حركت از «ميل به تغيير» تا «تغيير واقعي» كاري دشوار است. براي رسيدن به اين مقصود، شما ميبايست موارد منفي را در زندگي خود جستجو كرده و پيدا كنيد، سپس آنها را از وجود خود پاك و البته الگوهاي مثبتي را جايگزين آنها كنيد.
به دو دليل اصلي، نميتوان به راحتي رفتاري را كه در انسان تبديل به يك عادت شده است را ترك كرد. دليل اول اين است كه هر عادتي، در كل برآوردهكننده بعضي احتياجات ميباشد. از طرفي دليل دوم اين است كه رشتههاي عصبي موجود در مغز انسان، به نوعي با رفتارهاي تجربه شده و قابل پيشبيني بيشتر پيوند خوردهاند و انجام كارهاي قبلي را به تصميمات جديد، ترجيح ميدهند. عادات، باعث به وجود آمدن تغييرات شيميايي و فيزيكي در بدن انسان ميشوند و جاي خود را استوار ميكنند. اگر قصد داريد عادت يا عاداتي را از ذهن خود پاك كرده و فراموش كنيد، بايد به دو جنبه فيزيكي و رواني هر عادت توجه كنيد و سپس آن را با يك عادت مفيد كه باعث به وجود آمدن پيشرفت در زندگي شما ميشود، تعويض كنيد. اگر ميخواهيد زندگيتان را تغيير دهيد، ابتدا بايد رفتارتان را تغيير دهيد.
مطالب مشابه :
بازي حكم را با دوستان تان از راه اينترنت بازي كنيد!
آموزش اينترنتي بازي كردن بازي حكم با دوستان! راه اندازي سرور نيازمند هزينه ي بالا و برنامه
بازى اينترنتى كلاهبردار ۵۰ ميليارد دلاری
گوناگون - بازى اينترنتى كلاهبردار ۵۰ ميليارد دلاری - گوناگون
خريد مجموعه بازي هاي آتاري
فروشگاه تخصصي خريد اينترنتي - خريد مجموعه بازي هاي آتاري -
مزايا و معايب اينترنت براي كودكان
از سويي ديگر بازيهاي اينترنتي نيز با رعايت پارهاي از موارد از جمله پرهيز از پيگيري بازي
بازي هاي برگزيده 2005
در اين ميان يكي از مهم ترين مراجع اينترنتي بازي هاي ويديويي و بازي برگزيده نهايي هر
معرفی دستگاه بازی نینتندو دی اس
طراحي کنسول بازي يکي Wireless LAN براي مسافتهاي کوتاه و ديگري قابليت WiFi براي بازي اينترنتي
تبلیغات اینترنتی - اينترنت، ابزاري كارآمد در خدمت تبليغات
بر اين اساس بازيهاي اينترنتي ميتوانند فرصت مناسبي را براي تبليغات فراهم آورند.
بیوگرافی و مصاحبه با شهرام عبدلی
پسر اينترنتي: و گفتند كه ديگر ما با هم همكاريم و بايد در كنار هم بازي كنيم. پسر اينترنتي:
طومار اينترنتي اعتراض جوانان ايراني به بازي "بتل فيلد 3"
خواندنی ها - طومار اينترنتي اعتراض جوانان ايراني به بازي "بتل فيلد 3" - مطالب خواندنی و شنیدنی
اعتياد به بازيهاي اينترنتي اختلال جدي در رفتار فراد ايجاد ميكند
دكتر اورزاك ميگويد ۴۰درصد بازيكنان يك بازي اينترنتي معروف WoW از نظر باليني معتاد
برچسب :
بازي اينترنتي