چهره هاي ماندگار وبرتر نورآباد ممسني
مرحوم سيد مير محمود شولستاني (عالم)
مؤلف فارسنامه ناصری از علامه میرمحمود شولستانی حسنی الحسینی(999ه.ق) که از جمله فقها و اعاظم دانشمندان اسلامی اهل فهلیان بود چنین نام برده است: «واز قصبه فهلیان سادات عظام و علمای کرام و شعرای فصیح کلام برخاسته اند مانند عالم فاضل نور حدقه سیادت و سعادت سید میرمحمود شولستانی. در زمانی که ایالت مملکت فارس بر شاهزاده میرزا محمد صفوی قرار داشته بود جناب معزی الیه را با احترام تمام معیشت می نمود.»(فارسنامه ناصری،جلد دوم، صص252-253).
2-مرحوم اميرشرف الدين علي بن حجه الله حسني حسيني طباطبائي شولستاني (مجتهد)
3-مرحوم علامه آقا سيد ابوطالب شولستاني
4-مرحوم آقاي سيد زين العابدين طباطبائي عالم، ممتاز شولستاني(شاعر)
5-مرحوم رفيع الدين شولستاني (خوشنويس و عالم)
6-مرحوم محمد بن حسن شولستاني (عالم)
7-مرحوم آيت الله آقا سيد محمد ابطحي حسيني فهلياني
8-مرحوم ابوعبدالله محمد بن يعقوب الغازي نوبند جاني دانشمندي از طايفه بكش
9-مرحوم ظهير فارسي ابوالمعالي عبدالسلام بن مسعود بن احمد فيلسوفي از طايفه دشمن زياري
10-مرحوم ابوالحسن فرزند عبدالواحد پسر محمد الجويجاني (جويجاني) از طايفه جاويد (دانشمند)
-----------------
دکتر نوذر شفیعی
متولد روستای رازیانه کاری ممسنی ، استاد دانشگاه ، فارغ التحصیل در مقاطع لیسانس علوم سیاسی دانشگاه تهران و فوق لیسانس و دکتری روایط بین الملل ازدانشگاه تهران و همچنین کارشناس مسائل سیاسی جنوب آسیا و ...
.
--------------------
عبدالحسین انصاری
به هر صورت عبدالحسین انصاری ام که کودکی ام را در روستای اکبری از توابع شهرستان رستم در کوهپایه های زاگرس گذرانده ام و بارها با پوتین وصله دار لاستیکی ام از نوازش باران به آغوش بلوطی پناه برده ام و شب ها در زیر چراغ چمبلی ها به چیزهای خوب فکر کرده ام به فردا که کلمات مرا به آرزوهایم می رسانند . آه! که خدا چه آرامشی در لابلای این کلمات پنهان کرده است .
.برخی از آثار که چاپ و منتشر شده است عبارتند از:
- اولين مجموعه شعر با نام (بايد براي زنبيل خالي ات شعري بگويم)
- دومين مجموعه شعر با نام (هزاره ي اول قبل از پرواز) شامل تعدادي غزل و شعر سپيد با مضمون دفاع مقدس، با حمايت بنياد حفظ آثار ونشر ارزش هاي دفاع مقدس و توسط انتشارات (هزاره ي ققنوس) چاپ شده است. وی اين كتاب را به شهداي زادگاهش روستاي اكبري تقديم نموده است.
- مجموعه غزل (زمين كودكي غمگين) فروردين ۸۹توسط انتشارات (هزاره ي ققنوس) چاپ شده است، اين كتاب شامل گزينه غزل هاي چند سال اخير نویسنده مي باشد .
- كتاب (تنها نشاني ات بوسه اي ست) مجموعه اي است از غزل ها، اشعار سپيد و رباعي هاي تازه سروده شده كه توسط انتشارات شاملو(مشهد) به چاپ رسيده است.
لطفا با ارسال مطلب در تکمیل این بخش ما را یاری نمایید.
دکتر یوسف شهریور
یوسف شهریور در روستای جونگان متولد شد.پدرش که از معلمان موفق بود در موفقیت های وی تاثیر فراوانی داشت.یوسف سال ۶۷ برای تحصیل در رشته پزشکی وارد دانشگاه شیراز شد. دلیل موفق بودن وی این است که در عنفوان جوانی بعنوان متخصص جراحی مغز و اعصاب در شهر شیراز با روی گشاده به درمان بیماران اشتغال دارد وهمزمان برای ارتقای سطح علمی خود در مجامع علمی دنیا از جمله آمریکا و... حضور پیدا می کند.
ظفر افشون
حاج ظفر افشون در روستای نوگک شهرستان نورآباد ممسنی متولد شد. وی پس ازورود به وزارت کشور توانست در مدت کوتاهی پله های ترقی را بپیماید.از جمله مسئولیت های وی:
حاج ظفر افشون :
مشهورترين چهره نوگك با بيش از 25 سال تجربه مديريت در سطح ملي
اولين كسي كه از ممسني و رستم بعنوان فرماندار برگزيده شد.
اولين كسي كه از ممسني و رستم بعنوان معاون استاندار برگزيده شد.
سوابق مديريت:
- رئيس كميته امداد حضرت امام (ره) ممسني ،
- بخشدار مركزي نورآباد ممسني ،
- شهردار نورآباد ،
- فرماندار شهرستان ممسني ،
- فرماندار شهرستان لامرد ،
- بخشدار مركزي ياسوج ،
- رئيس اداره سياسي فرمانداري شميرانات ،
- فرماندار شهرستان پاكدشت ،
- مدير كل اداري مالي استانداري تهران ،
- معاون سياسي امنيتي استانداري ايلام ،
- معاون سياسي امنيتي استانداري كهگيلويه و بويراحمد .
حجت الاسلام و المسلمین حاج سید عبدالرسول موسوی
نماینده مردم ممسنی در مجلس شورای اسلامی
سیدعبدالرسول موسوی در سال 1325 ه.ش در روستای گزنگ(مقدمی) درنزدیکی های توتستان نورآباد ممسنی و از طایفه سادات شیرمرد متولد شد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در شهرهای نوراباد و کازرون سپری نمود و دیپلم ریاضی خود رااز دبیرستان سلطانی شیراز اخذ کرد.
موسوی به رغم علاقه ای که به رفتن به دانشکده مهندسی داشت در سال 1344 وارد حوزه علمیه شیرازشد. اما برای خدمت سربازی موقتا از حوزه خارج شد. بعد از اتمام دوره سربازی در رشته مهندسی بهداشت اهواز قبول و روانه آنجا می شود. پس از آن به عنوان مسئول مهندسی بهداشت شهرستان محلات مشغول کار می شود که به دلیل نزدیکی به قم همزمان درس حوزه هم می خواند.
در سال 1350 در رشته مهندسی تولید دانشگاه علم و صنعت پذیرفته می شود. در دانشگاه به براندازی حکومت وقت اعتقاد می یابد و شروع به فعالیت و مبارزه بر علیه حکومت می کند. به دنبال این حرکت ها ساواک به دنبال آنها است که وی از کار خود استعفا و دانشگاه را رها می کند. در تهران با بچه های مدرسه اسلامی مفید که شهید بهشتی، مطهری، موسوی اردبیلی وجمعی از روحانیون فعال آن زمان آنجا را اداره می کنند آشنا می شود و در آنجا به تدریس ریاضیات می پردازد. در همین زمان در رشته فیزیک شبانه دانشگاه شهید بهشتی فعلی قبول می شود.
بعد از اتمام دانشگاه به پیشنهاد دوستان دانشگاهی اش و آیت الله اردبیلی به ممسنی برمی گردد و شروع به فعالیت های انقلابی می نماید.
پس از پیروزی انقلاب با همکاری سایر انقلابیون ممسنی شروع به تشکیل نهادهایی چون سپاه، کمیته، سازمان تبلیغات، بنیاد مسکن و...می نماید. وی خود مسئولیت سپاه را بعهده گرفت که جریان 8 آذر 1359 که منجر به کشته شدن چند تن از مردم ممسنی شد از حساسترین رویدادهای آن سال ها به شمار می رود.
سیدعبدالرسول موسوی بعد از انقلاب داوطلب نمایندگی مجلس شد. در دوره های اول و دوم ناکام ماند ولی در دوره سوم به مجلس راه یافت.
بعد از پایان کار مجلس سوم به عنوان معاون آموزشی وزارت دفاع منصوب شد. مدتی نیز مشاور وزیر آموزش و پرورش وقت بود. او در سال 1378 بازنشسته شد و از آن سال تاکنون در شهر قم مشغول به فعالیت های فکری فرهنگی است ضمن اینکه در نوراباد ممسنی جمعیت الزهرا را تاسیس کرده و اداره می نماید. (ماخذ: فراسو)
رضا قلی اللهیاری
نماینده مردم ممسنی در مجلس شورای اسلامی
حاج رضاقلی الله یاری نماینده سابق مردم ممسنی در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی متولد روستای نوگک در شهرستان نورآباد ممسنی متولد شد، این روستا بالغ بر 150 خانوار و جمعیتی بیش از 1200نفر دارد. وی که قبل از نمایندگی مجلس در آموزش و پرورش بعنوان معلم مشغول خدمت بود پس از اتمام دوره نمایندگی در سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور در پست های مهمی منصوب گردید. از جمله : معاون اداری و مالی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور
سوابق مديريت:
- نماينده مردم ممسني در مجلس شوراي اسلامي در دوره چهارم ،
- رئيس مركز فني و حرفه اي كرج ،
- رئيس مركز فني و حرفه اي قزوين ،
- معاون پشتيباني سازمان فني و حرفه اي كشور .
فریبرز انصاری
نماینده مردم ممسنی در مجلس شورای اسلامی
فریبرز انصاری در روستای دهنو مقیمی از توابع شهرستان ممسنی(رستم فعلی) زاده شد. تحصیلات مقدماتی و متوسطه خود را در شهرستان ممسنی به پایان رسانید. تحصیلات خود را ابتدا در سطح فوق دیپلم و سپس در مقطع لیسانس در رشته اللهیات ادامه داد.
انصاری قبل از آنکه داوطلب نمایندگی مجلس گردد مسئول امور پرورشی اداره آموزش عشایر فارس بود. ایشان در مجلس پنجم عضو کمیسیون آموزش و پرورش و نایب رئیس آن بود.وی هم اکنون در وزارت نفت به کار مشغول است.
ماخذ:فراسو
غلامرضا شهريور
متولد 1331 در روستای جونگان شهرستان ممسنی
سوابق تحصيلي :
– ليسانس جامعه شناسي از دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران
- فوق ليسانس مديريت از مركز آموزش مديريت دولتي
سوابق شغلي :
مديريت جهاد سازندگي شهرستان ممسني از ابتدا تشكيل تير ماه 58 تا شهريور 1361 .
مديريت كل سازمان تعاون روستايي استانهاي فارس و كرمان 1368-1361
مديريت مركز گسترش خدمات توليدي و عمراني استان فارس 1370-1368
مديريت كل تعاون استان فارس 1357-1370
مديريت كل ترويج و توسعه مشاركتهاي مردمي وزارت تعاون 1381-1375
سوابق آموزشي :
در طول ايام اشتغال هميشه به كار آموزشي مشغول بوده ام از جمله تدريس اصول و مباني تعاون ، مديريت ، اقتصاد تعاون ، قوانين و مقررات تعاونيها ، سمينار مسائل تعاونيها ، مديريت رفتار سازماني ، مفاهيم و اصول ترويج تعاون بصورت تكدرس و بعنوان مدرس مركز آموزش عالي تعاون تهران
سوابق پژوهشي : از سال 1372 تا 75 رئيس كميته تحقيقات تعاون در استان فارس و از سال آموزش عالي تعاون تهران
عناوين پروژه هاي تحقيقاتي :
1- بررسي شيوه رهبري مديران تعاونيهاي كشاورزي در توليد و اشتغال در استان فارس ( مجري )
2- زمينه يابي تعاونيهاي توليدي و اشتغالزا در استان فارس ( بعنوان مجري )
3- با ممسني آشنا شويد ( پايان نامه )
4- بررسي تفكر جمعي ، مشاركت جويي و تعاون در كتابهاي درسي مقطع ابتدايي تا تربيت معلم ( پژوهشگر ) اين پژوهش به عنوان پژوهش نمونه در سال 80 انتخاب شد .
5- نگارش و تيظيم بيش از ده مقاله از جمله : تعاون و شورا هاي اسلامي : سمينار مسائل تعاونيها ، مديريت اسلامي ، مديريت رفتار سازماني ، نقش زنان در توسعه ، رويكردي بر تعاونيهاي آموزشگاهي و .............
----------------------------
جان محمدعزیزی
از منطقه رستم شهرستان ممسنی
در روستاي محل تولدش «کوپن » و همچنين شهرستان هاي ممسني و رستم او را به اسم مسعود عزيزي مي شناسند . تحصيلات ابتدايي خود را در دبستان عشايري کوپن طي کرد و با شرکت در امتحان ورودي دبيرستان عشايري در آن دبيرستان مشغول تحصيل شد. دوران دبيرستان خود را در رشته اقتصاد اجتماعي دبيرستان ايزدي به پايان رساند.آن طور که خود مي گويد وجود دبيران خوبي نظير سهراب لشکري در رشد بينش اجتماعي و همچنين آقايان عمرانيان و مصلح در رشد اطلاعات و آگاهي هاي مذهبي وي نقش بسيار مهمي داشتند. به گونه اي که زنگ انشاء دبير و همه همکلاسي ها منتظر شنيدن انشاء وي بودند. در سال ۱۳۵۸ از جمله دانش آموزان معدودي بود که در دانشگاه قبول شد. و همان سال تحصيل در رشته جامعه شناسي دانشگاه ملي (شهيد بهشتي ) را آغاز نموده از شهيد جاويدالاثر علي گودرزي که از شايسته ترين جوانان ممسني بود بعنوان عزيزترين و صميمي ترين دوست آن دوران ياد مي کند. با انقلاب فرهنگي و تعطيلي دانشگاهها در شرايطي که زمينه اشتغال وي در وزارت امور خارجه فراهم شده بود به همراه ساير دانشجويان به شهرستان برگشت تا در عمران و آبادي شهرستان محروم زادگاهش تلاش نمايد و در تشکيل و راه اندازي نهادهايي همچنين جهاد سازندگي همکاري و نقش فعالي داشت با آغاز جنگ جزء اولين گروههايي بود که در هفته اول مهر ماه عازم آبادان و خرمشهر شد و از پيرانشهر و ارتفاعات بازي دراز تا خرمشهر خاطرات تلخ و شريني از رشادت هاي فرزندان ايران زمين درسينه دارد . پس از بازگشايي دانشگاهها تحصيل را در دانشگاههاي شهيد بهشتي و شيراز ادامه داد و در سال ۱۳۶۵ فارغ التحصيل شد و بلافاصله در استانداري کهگيلويه و بويراحمد بعنوان مديرکل امور اجتماعي و انتخابات مشغول گرديد و از همان سال به مدت ۴ سال بعنوان معاون آموزشي و دانشجويي دانشگاه آزاد منشأ خدمات موثري بود . به دليل تحولات سياسي که در وزارت کشور پيش آمد به وزارت کار و امور اجتماعي منتقل شد. اولين مسئوليت وي در اين وزارت خانه مديرکلي آموزش فني و حرفه اي کرج بود. اجراي پايلوت طرح آموزش مشترک ايران و آلمان يکي از مهمترين اقدامات وي بود .
در سال ۱۳۷۵ به عنوان مديرکل آموزش فني و حرفه اي عازم استان کرمان شد که در آنجا همانند کرج کمک به جوانان شهرستان و تشويق آنها به فراگيري مهارت هاي تخصصي را ادامه داد به گونه اي که در آن ۱۲۰ نفر از جوانان شهرستان را در شهر کرمان گردهم آورد تا از آنها نيروي متخصص بسازد و امکان اشتغال آنها البته عمدتاً در خارج از شهرستان فراهم شود. پس از دوم خرداد به عنوان مديرکل کار و امور اجتماعي استان کرمان منصوب شد . در زمستان سال ۷۹ به عنوان مديرکل کار و امور اجتماعي استان خوزستان عازم اهواز شد و پس از يکسال به عنوان مشاور وزير کار و امور اجتماعي و مديرکل امور اجتماعي استان تهران مشغول خدمت شد. در اين مدت بارها در استانهاي محل خدمت و در سطح وزارت خانه بعنوان مديرکل نمونه مورد تقدير قرار گرفت . پس از روي کارآمدن دولت نهم به عنوان مديرکل توسعه اشتغال وزارت کار و امور اجتماعي مشغول گرديد و مسئوليت محوري گسترش و توسعه بنگاههاي کوچک و متوسط اقتصادي smes را که يکي از مهمترين اقدامات اقتصادي اين سال ها بود بر دوش گرفت .
مقررات بانکی تالیف علی حسین شهریور
نقش ویژه بانکها در اقتصاد ملی و نیاز اشخاص حقیقی و حقوقی به تسهیلات اعتباری ٬ آگاهی وآشنایی آنان را با قوانین و مقررات بانکی ضروری و انکار ناپذیر جلوه می دهد. در همین راستا کتاب "مقررات بانکی ایران" که توسط علی حسین شهریور تالیف شده است در آبان ماه ۱۳۸۸ چاپ و منتشر شده است.
کتاب حاضر تلاش نموده است قوانین و مقررات بانکی ایران را بگونه ای تشریح نماید که متقاضیان دریافت تسهیلات اعتباری بویژه شرکتهای تعاونی به سهولت با عمليات بانكي آشنا گردند و بتوانند از خدمات آنها استفاده نمایند.این کتاب در هفت فصل تدوین شده است.
مهران کرمی
از جوانان شهرستان ممسنی و روزنامه نگاری موفق که سردبیر روزنامه کارگزاران و معاون سردبير اجرايي روزنامه«هم ميهن»بوده است.
او که ید طولایی در نوشتن دارددر وبلاگ خود(بحر در کوزه) آورده:گاهی آدم باید خودش باشه بی کم و زیاد. اینجا و با نوشته هایم می کوشم خودم باشم. خیلی سخت است ولی به تلاشش می ارزد. خوب با این احوال آنچه اینجا می آید شاید از خود واقعی من بر خاسته باشد ولی کاملاْ شخصی است و غیر قابل استناد.
سید یونس آبسالان
سید یونس آبسالان در سال 1340 در روستای منگودرز ممسنی متولد شد . ایشان بعد از اتمام دوره راهنمایی و گذراندن یک سال دوره دانشسرای تربیت معلم در شیراز در مدارس شهرستان ممسنی شروع به کارمعلمی نمود. در این راستا و همراه با کار معلمی دیپلم خود را از دبیرستان عشایری اخذ کرد و پس از آن درامتحان کنکور با رتبه 2 وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در رشته کارگردانی تئاتر به ادامه تحصیل پرداخت. پس از آن نیز مدرک کارشناسی ارشد همین رشته را از دانشگاه تربیت مدرس دریافت نمود.
او نمایشنامه های زیادی را نوشته و اجرا کرده است. عمده نمایشنامه های او به دو دسته تقسیم می شوند که یک دسته نمایش هایی که برگرفته شده از آداب و سنن و فرهنگی است که با آن تربیت و بزرگ شده است و متعلق به فرهنگ و جغرافیای منطقه و زادگاه اش بوده و دیگری نمایشنامه های مدرن . که هردو دسته از این نمایش ها جایزه کشوری گرفته اند.
-------------
احمد انصاری فهلیانی
احمد انصاری فهلیانی هستم، متولد سال 1343 ،دارای مدرک تحصیلی لیسانسِ حقوق قضایی از دانشگاه شیراز، هم اکنون کارمنددانشگاه یاسوج هستم . از قبل از سال 1369 علاقه بسیار زیادی به شعر شاعران نامدار زبان و ادبیات فارسی داشتم به گونه ای که شعر اکثر قریب به اتفاق شاعران بزرگ زبان فارسی مانند حافظ، سعدی، مولوی، فردوسی، نظامی گنجوی وغزلیات سبک هندی از جمله غزلیات بیدل و صائب تبریزی را در آن سالها مطالعه و حتی به حافظه می سپردم، ضمن اینکه شعر امروز را نیز به صورت وسیع مطالعه می نمودم، اخوان را دوست داشته و با اشعارش زندگی می کردم و اندیشه هایش را در راستای اندیشه های خود می دیدم ، در کنار اخوان، اشعار فروغ ، شاملوو سهراب را نیز مطالعه می کردم ، ولی در هر صورت شعر این شاعران نمیتوانست جوابگوی دلتنگیهای من باشد.
همیشه در عالم ذهنی خود به دنبال دنیای جدیدی بودم، دنیایی که بیشترین اشتراک را با آن داشته باشم . شروع شعرگفتن من دقیقأ از جایی بود که احساس کردم، می توانم خالق دنیای جدید خودباشم. صادقانه می گویم من چاره ای جز سرودن نداشتم. اولین سروده هایم همزمان با ورود به دانشگاه در سال 1369 و قرار گرفتن در فضای دلنشین باغ ارم، خواجو ، حافظیه و سعدی بود. ضمن اینکه دانشکده حقوق واقع در باغ ارم بود.
سال 69 فضای فرهنگی کشور رو به جلو بود،انجمن های ادبی مانند انجمن ادبی شعر جوانِ جهاد دانشگاهی، انجمن حوزه هنری، انجمن حافظ، انجمن شاعران انقلاب اسلامی، انجمن دانشکده های ادبیاتو مهندسی دانشگاه شیراز و مزید بر علت همنشینی با شاعران جوان و شاعرانیکه در عرصه شعر حرفی برای گفتن داشتند، باعث سرودن شعرهای مختلف شد، «سکلپیسسه»، «پیز»، «حسنو» و برخی دیگر از شعرهایی که مجالی برای گفتنشان نیست، یادگارهای زیبای آن دوران فراموش ناشدنی هستند.
فارغ التحصیلی من در سال 73 و جدا شدن ازفضای فرهنگی شیراز و دوستانی که با آنها همنشین بودم، بسیار دردناک بود،به خاطر دارم که در جشن فارغ التحصیلی دانشگاه و زمانی که مثنوی «بایدرفت» را از پشت تریبون می خواندم، چگونه اشکهای دوستان و دانشجویان هم دوره ها بدرقه راهم گردید، اینها و همه چیزهای که به آن اشاره کردم، انگیزه های من برای به شعر کشیدن دردها و واقعیات جامعه بودند .
بعد از فارغ التحصیلی در فاصله زمانی سال 73تا 76 که در دانشگاه یاسوج مشغول به کار گردیدم، به کار کشاورزی در روستای« فهلیان» پرداختم، لازم به ذکر است که شعر بلند «سکل پیسسه» محصول دوران دانشجویی و فصل تابستانی است که به «پَهت» نمودن مزرعه برنج مشغول بودم.
منبع: فراسوفصلنامه فرهنگی اجتماعی فارس(ممسنی)--------------------
-------------------------
سیدجعفر ابطحی
جعفر ابطحی در سال 1297 شمسی در فهلیان ممسنی متولد شد. وی فرزند ذکورارشد آقا سید محمد حسینی ابطحی است که دوران ابتدایی را در همان فهلیان و زیر نظر پدر روحانی اش گذراند. جعفر ابطحی در امتحان دبیرستانی در سطح دبیرستان های فارس شاگرد اول شد و پس از گذرانیدن دوره متوسطه در شیراز وارد دانشگاه تهران گردید و به ادامه تحصیل در رشته حقوق پرداخت و در همین رشته دانشجوی ممتاز و نخست گردید.
سیدجعفر ابطحی پس از اتمام دوره لیسانس حقوق به کار وکالت در شیراز و فارس مشغول شد و در واقع ایشان به عنوان اولین وکیل ممسنی و از اولین وکلای استان فارس مطرح گردید که در وکالت خود به توفیقات زیادی دست یافت و از نفوذ و قدرت ویژه ای برخوردار گردید.جعفرابطحی درزمانی که به تحصیل در دبیرستان سلطانی(ملاصدرای امروز) شیراز مشغول بود اغلب به همراه مهدی حمیدی شاعر معروف و دبیر ادبیات خود و دوستان و همکلاسانی چون فریدون توللی ، رسول پرویزی، محمد باهری، مهدی پرهام و سادات شریفی در جلساتی هفتگی که در آن دبیرستان تشکیل می شد به شعر خوانی و ایراد خطابه و سخنرانی می پرداختند. جعفر ابطحی یک دوره به نمایندگی از مردم شیراز وارد مجلس ملی می شود ولی چند ماه بعد از وکالت مجلس ملی استعفا می دهد.
------------------
آقا سید محمد الحسینی ابطحی فهلیانی
آیت اله سید محمد ابطحی فهلیانی برادر کوچکتر آیت اله سیدابوطالب حسینی فهلیانی می باشد که در سال 1258 هجری شمسی در قصبه فهلیان متولد شد. پس از تحصیلات مقدماتی در نزد برادرش و شهر شیراز به راهنمایی و حمایت برادر بزرگوارش در حدود سال 1282 شمسی جهت ادامه تحصیلات عالیه به نجف اشرف رفت و تا درجه اجتهاد در محاضر علماء بزرگ اسلامی از جمله مرحوم آیت اله میرزا محمد تقی شیرازی و آیت اله ملامحمد کاظم خراسانی کسب علم فرمود و در سال 1289 شمسی به ایران رجعت کرد و در منطقه ممسنی به ارشاد و راهنمایی مردم و رتق و فتق امور شرعیه و اجتماعی همت گمارد. ایشان به شدت مورد احترام مردم ممسنی بود.
در سال 1300 شمسی به دستور امامقلی خان رستم دسته های یاغی به سرکردگی کی لهراسب و میرغلام به به فهلیان حمله ور شدند و هر چه را توانستند کشتند و غارت کردند و آتش زدند که در این غارت چندین رساله و دستنوشته ایشان سوخت و از بین رفت.وی در سال 1331شمسی در سن 73 سالگی در زادگاهش فهلیان وفات یافت.
آقا سید محمد ابطحی فهلیانی اولین دفتر رسمی ازدواج شماره 56 فهلیان را در سال1313 دایر کرد که بعد از فوت ایشان اداره این دفترخانه به مرحوم سید ابوالحسن ابطحی سپرده شد که مجددا بعد از وفات وی سید جلال ابطحی اداره این دفترازدواج را به عهده گرفت که تاکنون به فعالیت خود مشغول است.
از ایشان 4 فرزند دختر و 6 فرزند پسر به نام های سید جعفر ابطحی وکیل پایه یک دادگستری ، دکتر سیدعلی ابطحی استاد دانشگاه شیراز ودکتر سید مرتضی ابطحی متخصص و جراح زنان و زایمان، مرحوم سید محمدعلی ابطحی متخصص و جراح ارتوپد، مرحوم مهندس سید بهاالدین ابطحی و مرحوم سید محمودرضا ابطحی پا به عرصه وجود گذاشتند.
-------------------------
آیت اله سید ابوطالب حسینی فهلیانی
آیت اله سید ابوطالب حسینی فهلیانی در یک خانواده کشاورز و مذهبی در قصبه فهلیان در سال 1261 قمری متولد شد. پدرش میر ابوالحسن حسینی فهلیانی بود. در سال 1273 قمری در حالیکه سن زیادی نداشت و پدر و مادر خود را از دست داده بود جهت کسب علم و دانش و تحصیلات عالیه به نجف اشرف مشرف می شود. پس از احراز علوم نقلی و عقلی جهت راهنمایی و تعلیم و احکام دینی رهسپار موطن خود قصبه فهلیان می گردد و این قصبه را مرکز آموزش و تعلیم علوم دینی می نماید. این عالم بزرگوار از اعقاب علامه میر محمود شولستانی حسن الحسینی(999ه.ق) است که پس از پرورش دادن چندین طلبه در سال 1334 ه.ق(1293ه.ش) در موطنش فهلیان وفات یافت.
-----------------
منبع:http://www.mamasani1.blogfa.com
مطالب مشابه :
به دنبال گذشته
ترانه ها@@دانلود@@ فسایی در فارسنامه ناصری جلد دوم لیراوی ها را دو گروه بر شمرده .
تاریخچه شول
دانلود از سایت یـ ـو تـ ـیـ ـو در فارسنامه ناصری آمده است: (از فارسنامه ٔ ناصري ).
پیشینه تاریخی شهرستان پاسارگاد
3 سوت دانلود. بلوک کمین «از فارسنامه ناصری»بلوک کمین از سرد سیرات فارس میانه شمال و مشرق
شهرستان فسا - فارس
فسا دانلود در فارسنامه ناصری جلد دوم به این تغییر نام اشاره شده و در این کتاب پسا در لغت
درباره مبارک آباد
یاسین دانلود همچنین در فارسنامه ناصری در رابطه با موقعیت مبارک آباد چنین می آید :
تاریخچه روستای اکبرآباد(قسمت اول)
اکبرآباد درکتاب فارسنامه ناصری. پسر دوم میرزا صدر الدین بنام میرزا مهدی دانلود آهنگ
منبع شناسی تاریخ ایران اسلامی
افضل کرمانی(532)- فارسنامه: ابن بلخی(540)- (1314)- فارسنامه ناصری: فسائی(1316)-تاریخ بیداری
چهره هاي ماندگار وبرتر نورآباد ممسني
نورآبادممسني شهرخومون-nourabadmamasani- ممسني-نورآباد- عكس وفيلم لري-- دانلود (فارسنامه ناصری
پیشینه منطقه فال
دانلود مقالات در فارسنامه ناصری راجع به فال چنین امدهاست:
برچسب :
دانلود فارسنامه ناصری