سرنوشتی که تقدیر پیش پای ستاره های ورزش ایران گذاشت

 در این گزارش به معرفی برخی چهره های شاخص ورزش ایران پرداختیم تا خوانندگان عزیز بیشتر با ستاره های ورزش ایران آشنا شوند؛ با این توضیح که احتمال دارد نام بسیاری از قهرمانان بزرگ این مرز و بوم از قلم افتاده باشد که ان شا ا... شما عزیزان به بزرگواری خود خواهید بخشید. 

 

صادق زاده ستاره بسکتبال اصفهان

نسل دیروز و امروز بسکتبال به خوبی با نام محسن صادق زاده آشناست، او که از بسکتبالیست های به نام استان اصفهان بوده، سابقه بازی در تیم های ذوب آهن و ژاندرمری را در کارنامه خود دارد. صادق زاده که در مقطعی به عنوان مربی تیم های پایه بسکتبال با فدراسیون برادران مشحون همکاری داشت ، هم اکنون سرمربی فولاد ماهان اصفهان است و همین چند روز قبل بود که به همراه این تیم جواز حضور در جام باشگاه های آسیا را بدست آورد.

 

پرتوی، باسابقه ترین والیبالیست ایران

عزیز پرتوی نه تنها در ارومیه بلکه در جامعه والیبال شناخته شده است. وی سابقه سه دوره قهرمان باشگاه های ایران( جام پاسارگاد) را به همراه دارد. پرتوی را باید از معدود چهره های والیبال دانست که هم در دوران بازیگری و هم در دوران مربیگری ، طعم قهرمانی ایران را چشیده است. او والیبال را از  16 سالگی آغاز کرد و در 19 سالگی به تیم ملی رسید. افتخاز دیگر پرتوی این است که از علیرغم شهرستانی بودن، سال ها پیراهن تیم ملی را بر تن کرد. و نکته آخر در خصوص پرتوی اینکه با 27 سال سابقه بازیگری ، پرسابقه ترین بازیکن والیبال ایران بوده است. پرتوی هم اکنون درارومیه ساکن است و رابطه خوبی نیز با اهالی والیبال دارد.

 

ایزدپناه نام گرگان را مطرح کرد

در سال هاي نه چندان باشگاه پرسپوليس بسکتبالیست مستعدی به نام محمد مهدی ایزدپناه داشت. او که شناخته شده ترین چهره بسکتبال گرگان است سابقه بازی در تیم های شاهين ،اتكا، فجر و شهرداري را نیز دارد. محمد مهدي ايزد پناه که متولد سال 43 بوده در ابتدا علاقه بسياري به فوتبال داشته اما سرانجام سر از بسکتبال درآورد. می گویند ستاره هایی مثل حدادی و روزبهانی دست پروده او هستند. خواهر زاده اسدالله کبیر هم اکنون نیز دستی در آتش بسکتبال دارد. 

 

رفاقت خاص احتشام زاده و بزرگ زاده

امیر احتشام زاده نامی آشنا برای اهالی پینگ پنگ است. به واقع باید او را از نسل موفق پینگ پنگ به حساب آورد. در تیمی که مدال برنز آسیا را بدست آورد، امیراحتشام زاده نیز عضو آن بود. در آن روزگار رفاقت میان احتشام زاده و هوشنگ بزرگ زاده شهر عام و خاص بود.  یکی از پسران احتشام زاده نیز در جامعه پینگ پنگ ایران برای خود نامی دست و پا کرد تا جایی که  مجید احتشام زاده به قهرمان کشور نیز درست یافت. احتشام زاده از آن دسته ورزشکارانی است که عاشقانه پینگ پنگ را دوست داشت اما هم اکنون خارج از گود است.

 

پسران ، مردی از نسل دوم پینگ پنگ

محمد باقر پسران را باید متعلق به نسل دوم طلایی پینگ پنگ ایران دانست. او سال ها در پینگ پنگ ایران یکه تازی کرد و عناوین مختلاف قهرمانی را از آن خود ساخت. در سال های بازیگری، پسران بارها رقابت با مجید احتشام زاده را تجربه کرد. پسران که برای تیم باشگاهی استقلال نیز به میدان رفته پس از دوران بازیگری به مربیگری روی آورد. وی فصل گذشته سرمربی تیم دانشگاه آزاد بود و پیش از المپیک نیز نماینده ویژ] کمیته درفدراسیون پینگ پنگ.

 

بادپا و خاطره تلخ المپیک

پرویز بادپا از جمله بوکسورهای شناخته شده آسیا بود که سابقه دو دوره قهرمانی قاره کهن را در کارنامه اش دراد. او در المپیک 1976 مونترال شرکت کرد و در اولین رقابت اش مقابل حریف برمودایی شکست خورد تا کیهان ورزشی آن زمان عکس بزرگش را چاپ کند و زیر ان تیتر بزند « این پرویز بادپاست،  نه برگ چغندر. » بادپا که بابت چاپ این تیتر بسیار ناراحت شده بود، در بازگشت به ایران قصد داشت با نویسنده مطلبش برخورد فیزیکی کند اما موفق نشد! وی پس از انقلاب به نیروهای کمیته پیوست و عضو گروهی شد که با حضور در خانه تیمسار خسروانی ( مدیر وقت باشگاه تاج ) اموال او را مصادره کردند. بادپا هم اکنون فعالیتی در بوکس ندارد.

 

شاهین طبع، شناخته شده در جامعه بسکتبال

مهران شاهین طبع از آن دسته مربیان بسکتبال است که در چند سال اخیرهدایت تیم های به نام لیگ را بر عهده داشته است. شاهین طبع در جام ملت‌های بسکتبال آسیا ۱۹۸۹، بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰، جام ملت‌های بسکتبال آسیا ۱۹۹۱، جام ملت‌های بسکتبال آسیا ۱۹۹۳، بازی‌های آسیایی ۱۹۹۴ و جام ملت‌های بسکتبال آسیا ۱۹۹۵ عضو تیم ملی بسکتبال ایران بوده است. وی همچنین سابقه مربیگری در باشگاه‌های صباباتری، مهرام تهران، پتروشیمی بندر امام خمینی، دانشگاه آزاد و تیم ملی بسکتبال ایران را در کارنامه دارد. شاهین طبع را باید از جمله چهره های رسانه ای جامعه بسکتبال دانست. 

 

قهرمانی های متعدد ضرابی در بدمینتون

محسن ضرابی از قدیمی های رشته بدمینتون است که سال های متمادی عنوان قهرمانی ایران را از آن خود کرد. او را باید جزو نسل نخست بدمینتون ایران به حساب آورد که در عرصه بین المللی چندان موفق نبود. ضرابی که همیشه در رقابت با رقبای داخلی اش موفق بود، او هم اکنون در سطح اول بدمینتون ایران فعالیت ندارد.

 

وفاداری کرد به دخانیات

حسن کرد والیبالیست سابق باشگاه دخانیات بود. او تنها بازیکنی سرشناس جامعه والیبال بود که تا پایان دوره بازیگری به پیراهن باشگاهش وفادار ماند. کرد در توپ گیری فوق العاده مسلط بود و بیش از 10 سال بازوبند کاپیتانی تیم ملی والیبال را بر بازو بست. او در سال 1966 مدال برنز آسیا را بدست آورد. کرد در مربیگری نیز تنها با باشگاه دخانیات کار کرد. حسین کرد که هم اکنون خانه نشین است با مهری خرازی از بانوان والیبالیست ازدواج کرد اما وصلتشان پس از چند سال به جدایی منجر شد. حاصل این ازدواج « رامین کرد » بود که او هم در والیبال نامی شناخته شده است.

 

روزی که تیموری از 400 کیلو رد شد

رمضانعلی تیموری، ستاره وزنه برداری ایران از سال 1359 تا 1374  فقط 14 سال پس از خداحافظی از دنیای قهرمانی، دوام آورد. تیموری که به رحمت خدا رفته، اولین نفری بود که در ایران از مرز 400 کیلو گذشت. در سال های گذشته و در جام 22 بهمن، شب آخر که نوبت به غول ها می رسید، علاقه مندان به وزنه برداری حمله می کردند به در های بسته سالنی که دیگر جای سوزن انداختن نداشت تا نظاره گر وزنه زدن تیموری باشند. تیموری در زمان وزنه زدن به رکورد 430 نیز رسید تا بعدها رکوردش توسط رضازاده شکسته شود.

 

نیاکیان و مدیریت در پارس خودرو

خسرو نیاکیان از والیبالیست های تاج ( استقلال سابق ) بود. او که اصالت تهرانی داشت، شهرتش را مدیون پرش های بلندش بود. نیاکیان علاوه بر بازی در تاج( استقلال سابق ) در تیم های پرسپولیس و ایرانا بازی کرده است. او در سال 1970 و در رقابت های قهرمانی جهان عضو تیم ملی بود.  نیاکیان پس از بازیگری به سمت مربیگری روی نیاورد. او در سال های گذشته برای مدتی مدیر اداری شرکت پارس خودرو بود و باشگاه پارس خودرو نیز در زمان مدیریت وی تشکیل شد. نیاکیان هم اکنون جزو خانه نشینان ورزش به حساب می آید.

 

دانش، تکواندوکار پرآوازه بندر

فیصل دانش از قهرمانان به نام تکواندوبوده است. او که اهل بندرعباس است ، کسب اولین مدال جهانی بعد از انقلاب و المپیک در رشته تکواندو را در کارنامه اش دارد. دانش پس از پایان دوران بازیگری به ریاست هیات تکواندو هرمزگان نایل امد و اقدام به تاسیس خانه تکواندو در بندر عباس کرد.  فیصل دانش برای سال ها عنوان ریاست هیات تکواندوی هرمزگان را بر عهده داشت.

 

خروس طلایی به کانادا رفت

محمد نصیری سرشت ملقب به خروس طلایی ایران است . چهره سرشناس وزنه برداری ایران که هرکول سبک وزن ها به حساب می آمد، در زمان بازیگری توانست مدال المپیک، جهان و آسیا را از آن خود کند .  وی از پر افتخارترین وزنه‌برداران ایران و آسیا به شمار می آید که توانسته 18 رکورد جهانی را به نام خود ثبت کند. نصیری که بزرگ شده آسایشگاه امین آباد تهران است، پس از خداحافظی از دنیای قهرمانی به کانادا رفت و چند سالی دراین کشور اقامت داشت . او این اواخر با تلاش افشارزاده به ایران بازگشت تا در کنار وزنه برداری باشد.

 

کارنامه درخشان زاهدی در پومسه

حسن زاهدی چندین مدال طلا ، نقره و برنز تکواندو را در کارنامه اش دارد. او که عمده فعالیتش در رشته پومسه است درالمپیک 1988 سئول یک ورزشکار ویژه بود، زیرا با رای کمیته ملی المپیک پرچمدار کاروان ورزشی کشورمان شد تا نامش برای همیشه در تاریخ ورزش ثبت شود. زاهدی چند سال قبل نیز به عنوان دبیر فدراسیون تکواندو معرفی شد.

 

میران، هنرمندترین ورزشکار ایران

میران سنگین وزن را باید از ورزشکاران مطرح جودو به حساب آورد. او که چند سال قبل عنوان قهرمانی جوانان جهان را بدست آورد، برای سال ها پیراهن تیم ملی را بر تن داشت و در رقابت های مختلف جهانی و المپیک به میدان رفت. میران که علاوه بر جودو علاقه وافری هم به نقاشی دارد، از معدود ورزشکاران هنرمند کشورمان نیز بوده . او که هم اکنون سرمربی تیم امید جودوی ایران است چند سال قبل درجاده چالوس مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت اما در نهایت جان سالم به در برد.

 

پروین، سرشناس ترین چهره فوتبال پیش از انقلاب

علی پروین سرشناس ترین چهره فوتبال ایران پیش از انقلاب است. وی که در دوران حضور در پرسپولیس از هوش فراوانی بهره می برد، در جام جهانی 1978 آرژانتین بازوبند کاپیتانی تیم ملی را بر بازو بست. پروین پس از کسب افتخارت فراوان با پرسپولیس در دوران بازیگری، به کسوت مربیگری روی آورد و در این عرصه نیز موفقیت های چشمگیری کسب کرد که از جمله آن می توان به قهرمانی های متوالی اش در دهه شصت اشاره کرد. پروین در مقطعی هدایت تیم ملی را هم بر عهده داشت و با این تیم در بازی های آسیایی پکن به عنوان قهرمانی آسیا دست یافت. نام پروین کماکان در سطح اول فوتبال ایران به گوش می رسد.

 

مدال رنگارنگ ویشگاهی در کاراته

جاسم ویشگاهی یکی از سرشناس ترین اعضای خانواده کاراته است که به واسطه کسب مدال های رنگارنگ نامی برای خود در جامعه ورزش دست و پا کرده است. ویشگاهی که متولد انزلی است از سال 76 وارد تیم ملی شد. وی در مدت زمان حضورش در تیم ملی انواع و اقسام مدال های خوش رنگ جهانی و آسیایی را درو کرد که آخرین آن طلای بازی های آسیایی گوانگجو بود. ویشگاهی که از تیم ملی خداحافظی کرده هم چنان در کنار خانواده کاراته حضوری مستمر دارد.

 

کوچ کاشانی از ورزش به سیاست

جعفر کاشانی را از باید در دسته مدافعان شاخص فوتبال ایران به حساب آورد . کاپیتان اول پرسپولیس در سال 1353 ، در اوج، دنیای قهرمانی را رها و سیاست را پیشه کرد. او که کارمند وزارت امور خارجه بود، دهه 80 باشگاه شاهین و تشکیلات جدید آن را راه اندازی کرد. کاشانی در مقطعی نیز عضو هیات مدیره پرسپولیس و هیات رییسه فدراسیون بود. وی هم اکنون نیز در کنار فوتبال است و بیشتر به عنوان کارشناس در رسانه ها پدیدار می شود.  

 

خداداد، ستاره ای که زود خاموش شد

بهزاد خداداد یکی از آن دسته استعدادهایی بود که پس از حضور پولادگر و ذوالقدر در تکواندو معرفی شد. او هم دوره ساعی و یوسف کرمی به حساب می آمد که موفق به کسب مدال در مسابقات جهانی هم شد اما خیلی زود از دنیای قهرمانی فاصله گرفت تا نتواند استعدادهای فوق العاده اش را در تکواندو شکوفا کند. خداداد پس از پایان دوران قهرمانی ، گرفتار یک سری مسائل شد تا برای مدتی به کلی دور ورزش را خط بکشد اما حالا شرایطش بهتر شده و در کنار خانواده تکواندو است.

 

بیزاری جباری از دنیای مربیگری

بدون تردید علی جباری یکی از بهترین هافبک های تاریخ فوتبال ایران و باشگاه استقلال است. وی که همراه استقلال در سال 1349 برای نخستین بار قهرمان آسیا شد، افتخارات زیادی را نیز همراه تیم ملی بدست آورده است. جباری در دو جام ملت های آسیا و یک قهرمانی آسیا ، جام قهرمانی را برای تیم ملی به ارمغان آورد. کاپیتان اسبق آبی پوشان نخستین بازیکن تاریخ فوتبال است که لقب سلطان را به خوداختصاص داد اما بعدها این عنوان به علی پروین تعلق گرفت. جباری هیچ زمانی به سراغ مربیگری نرفت و ترجیح داد پس از دنیای قهرمانی از سطح اول فوتبال فاصله بگیرد.

 

بهرامی بلیت آتن را با پاریس عوض کرد

 منصور بهرامی سرشناس ترین چهره تنیس ایران است. وی که هم اکنون در کشور فرانسه اقامت دارد در سال 1354 در بازیهای آسیائی شرکت نمود و در مسابقات دو نفره قهرمان مسابقات گردید. بهرامی چند سالی در سطح نخست تنیس ایران بود تا اینکه در سال 1359 در مسابقات جام انقلاب که برای اولین بار برگزار گردید، شرکت نمود و به همراه علی مدنی به فینال مسابقات راه یافت. تیم آنها در پایان بازی فینال برنده شد تا جایزه آن را که یک بلیت رفت و برگشت به آتن بود بدست آورد. بهارمی بعدها این بلیت را با بلیت پاریس عوض کرد تا رسما جلای وطن کرده باشد.

 

افتخاری که آشتیانی کسب کرد

ابراهیم آشتیانی از معدود بازیکنان تاریخ فوتبال ایران است که توانسته عنوان بارارزش بهترین بازیکن آسیا را از آن خود کند. آشتیانی فوتبالش را از باشگاه های زیر مجموعه شاهین آغاز کرد و بعدها به پرسپولیس پیوست. در سال 1353  وی همراه با خداحافظی بازیکنان قدیمی پرسپولیس، در حالی که 28 سال سن داشت به عنوان کاپیتان این تیم انتخاب شد و در همان سال جام سوم تخت جمشید را بالای سر برد. آشتیانی در فصل 1355 با کسب عنوان نایب قهرمانی لیگ تخت جمشید از عرصه بازیگری خداحافظی کرد و به مربیگری روی نیاورد.

 

درخشش پسر پدر تنیس ایران

کامبیز درفشی یکی دیگر از چهره های شناخته شده تنیس کشورمان است. وی در سن 19 سالگی شانس عضویت در تیم ملی را بدست آورد . او به همراه علی مدنی اولین مدال نقره بازیهای آسیایی در سال 1974 تهران و در قسمت دو نفره را به گردن آویزان کرد. درفشی در سال 1975 در مسابقات قهرمانی تنیس آسیا هم همراه منصور بهرامی مقام اول دو نفره آسیا و مقام سوم انفرادی را بدست آورد. از پدر کامبیز درفشی ( جواد درفشی ) به عنوان پدر تنیس ایران یاد می شود.

 

نام درخشان نسیم در ورزش های آبی

حسین نسیم یکی از چهره های سرشناس ورزش های آبی است. وی سابقه عضویت در تیم ملی شنا و واترپلوی ایران را در کارنامه اش دارد. نسیم در دوران بازیگری توانست به همراه تیم ملی واتر پلوی ایران در بازی های آسیایی تهران قهرمان شود. او سالها کاپیتان تیم ملی واترپلوی مردان بود و در بازی های آسیایی سئول نیز حضور داشت. نسیم در پایان دوران بازیگری از واترپلو کنار نرفت و به کار مربیگری پرداخت. وی یک دوره به عنوان سرمربی تیم جوانان واترپلو انتخاب شد و همواره پای ثابت مربیان حاضر در اردوی تیم ملی بوده است.

 

روشن به آکادمی استقلال اکتفا کرد

حسن روشن را باید یکی از موفق ترین مهاجمان تاریخ فوتبال ایران  و باشگاه تاج ( استقلال سابق ) به حساب آورد. روشن با چشمان تیزبین رایکواف به فوتبال ایران معرفی شد و توانست سال ها برای استقلال و تیم ملی گلزنی کند. وی پس از پایان دوران بازیگری از ایران خارج شد و به امارات رفت . روشن چند سالی در امارات مربیگری کرد و سپس به ایران بازگشت. او در بازگشت نتوانست به مربیگری در سطح اول فوتبال ایران ادامه دهد و بیشتر فعالیت هایش در آکادمی استقلال  و تیم های زیر مجموعه امیر عابدینی خلاصه شد. 

 

رکابزنی زنگی آبادی در کویر

بدون تردید علی زنگی آبادی معروف ترین چهره دوچرخه سواری کشورمان است. وی که رکاب زدن را از کویرهای کرمان آغاز کرد کم کم مدارج ترقی را طی کرد تا به پیراهن مقدس تیم ملی برسد. زنگی آبادی کسب عناوین مختلف قهرمانی را در کارنامه اش دارد. او پس از پایان دوران قهرمانی از دوچرخه سواری کنار نرفت و در یک دوره نیز به عنوان رئیس فدراسیون دوچرخه سواری انتخاب شد اما عمر مدیریتش دوام چندانی نداشت زیرا با رفتن سعیدلو و آمدن عباسی، زنگی آبادی از کار برکنار شد.

 

نظری و روزگاری که در تگزاس می گذراند

حسن نظری بازیکن سابق استقلال و تیم ملی ایران است که در بازی های جام جهانی 1978 آرژانتین در ترکیب ثابت تیم ملی به میدان رفت. نظری سابقه بازی در الاهلی دبی و تعدادی از تیم‌های ایالات متحده آمریکا را نیز در پرونده خود دارد. وی هم اکنون مربی، بنیانگذار و مدیر یکی از موفق‌ترین باشگاه‌های بزرگ نوجوانان آمریکا در شهر تگزاس است. او از طرف فدراسیون فوتبال آمریکا هر سال به کلاس‌های آموزشی در کشورهای مختلف فرستاده می‌شود و دوره‌های مختلفی را در آژاکس هلند، منچستریونایتد انگلستان، میلان ایتالیا، بایرمونیخ آلمان و سائوپولو برزیل تجربه کرده‌است.

 

موحد سر از مکانیکی درآورد

عبدالله موحد پرمدال ترین کشتی گیر تاریخ ایران است. او که 6 مدال طلای المپیک و جهان را در کارنامه اش دارد، پس از آنکه در سال 1972 از سوی مسئولان وقت ورزش محروم شد، ترک وطن کرد و به آمریکا رفت. موحد که دکترای تربیت بدنی را نیز اخذ کرده بود، پس از سفر به آمریکا به مکانیکی روی آورد و کشتی را کنار گذاشت! او در مقطعی پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی کشتی آمریکا را هم رد کرد. در حال حاضر موحد هر از چندگاهی به ایران سفر می کند اما علاقه ای برای بازگشت به کشتی از خود نشان نداده است.

 

وقتی کشیمیری زیر بار شیمی درمانی نرفت

جلال کشمیری را که حتما می شناسید؟! او نام آورترین قهرمان دوومیدانی قبل از انقلاب بود. کشمیری پس از پایان دوران قهرمانی به آمریکا کوچ کرد. وی در اطراف لاس وگاس یک کافه رستوران داشت و معمولا ایرانی های مقیم آمریکا در کافه او جمع می شدند. کشمیری زندگی آرامی را داشت تا اینکه مبتلا به سرطان کبد شد. او پس از مراجعه به پزشکان متوجه شد که اگر شیمی درمانی نکند، تنها سه ماه زنده است. با این حال او زیر بار شیمی درمانی نرفت و پس از گذشت سه ماه زندگی را بدرود گفت.

 

حبیبی قهرمان، هنرپیشه و سیاستمدار

امامعلی حبیبی نخستین کشتی گیر تاریخ کشورمان است که مدال طلای المپیک را بدست آورد. حبیبی که 4 مدال طلای جهان و المپیک را در دوران بازیگری بدست آورد، در پایان المپیک 1956 ملبورن از کشتی خداحافظی کرد. او پس از خداحافظی به هنرپیشگی روی آورد اما موفقیتی در این عرصه کسب نکرد. حبیبی برای مدتی نیز نماینده مجلس نشد اما د رنهایت پایش را از دنیای سیاست هم بیرون کشید. حبیبی هم اکنون به دور از کشتی و تنها نظاره گر اتفاقات است.

 

 

 غیاثی، پرنده طلایی آسیا

تیمور غیاثی معروف ترین پرنده دوومیدانی کشورمان است.  او که در « درگز » خراسان به دنیا آمده، روزگاری لقب پرنده طلایی آسیا را یدک می کشید. 23 شهریور 1353 روزی خاطر انگیز برای غیاثی است. او که یکی از شانس های کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی تهران به حساب می آمد، در این روز با پرش از مانع  21/2 مدال طلای آسیا را به دست آورد. بسیاری از علاقه مندان به ورزش آن روز را پرتماشاگرترین روز دوومیدانی ایران می دانند. غیاثی هم کنون از مدیران فدراسیون دوومیدانی به حساب می آید.

 

شانسی که جوادی آورد

ابراهیم جوادی با 5 مدال المپیک و جهان یکی از پرافتخارترین کشتی گیران تاریخ است. او تا زمانی که در وزن 52 کیلوگرم بود توفیق چندانی نداشت اما پس از اضافه شدن وزن 48 کیلوگرم به مسابقات کشتی ، دوران درخشش جوادی هم آغاز شد. جوادی با حضور در این وزن  4 مدال طلای جهان و یک برنز المپیک را درو کرد. او در پایان دوران بازیگری به مربیگری روی آورد و در مقطعی نیز از مسئولان فدراسیون به حساب می آمد. جوادی اخیرا به عنوان نماینده ایران درکنفدراسیون کشتی آسیا نامزد شد اما رای نیاورد.

 

باغبانباشی 88 ساله در طرقبه

علی  باغبانباشی که امروز 88 ساله است و در طرقبه زندگی می کند، اسفند ماه 1329 در اولین دوره بازی های آسیایی که در دهلی نو برگزار شد، در ماده 5 هزار متر مدال طلا را کسب کرد. او در این مسابقات یک مدال نقره نیز در 3 هزار متر گرفت. باغبانباشی در بازی های آسیایی 1958 توکیو نیز دو مدال برنز بدست آورد. باغبانباشی در دو المپیک 1952 و 1956 نیز نماینده ایران بود، اما مقام قابل توجهی کسب نکرد و در نهایت در شرایطی که با پوتین در آخرین مسابقه اش شرکت کرده بود، با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.

 

درگذشت هاشمی در سانحه رانندگی

حسن هاشمی از قهرمانان به نام والیبال نشسته ایران است که توانست بارها مدال طلای بازی های جهانی و المپیک را از آن خود کند. او که اهل کرمانشاه است در سال 1383 در اثر سانحه رانندگی جان به جان آفرین تسلیم کرد. روحش شاد و یادش گرامی. 

 

بازگشت خادم پس از 8 سال

رسول خادم تا همین سال گذشته پرافتخارترین کشتی گیر تاریخ پس از انقلاب بود. او که 5 مدال جهان و المپیک را در کارنامه اش دارد، نسختین مدال طلای ورزش ایران پس از انقلاب را در المپیم 1996 آتلانتا کسب کرد. خادم پس از پایان دوران قهرمانی به دنیای سیاست روی آورد و برای دو دوره عضو شورای شهر استان تهران شد. وی سال گذشته پس از 8 سال به کشتی بازگشت و هم اکنون نیز مسئولیت مدیریت فنی تیم های کشتی را برعهده دارد.

 

 

هرندی، اولین استاد بین المللی شطرنج ایران

خسرو هرندی از شطرنج‌بازهای به نام تاریخ کشورمان است. وی قهرمان و اولین استاد بین‌المللی شطرنج ایران است. عنوان باارزش استاد بین المللی در سال 1975 به او تعلق گرفت. هرندی سابقه دوبار قهرمانی ایران را در کارنامه اش دارد. از شانس بد او دوران اوجش همزمان شده بود با ممنوعیت شطرنج در ایران . با این حال هرندی از شطرنج جدا نشد و در سال 2009  درجهٔ مربی ارشد فیده را دریافت کرد.

 

روزی که حدادی به دیدن برقچی رفت

حسین برقچی یكی از ورزشكاران استان خراسان رضوی است كه تا پیش از انقلاب چندین سال در میان افراد سالم در رشته دو و میدانی، قهرمان ماده‌های پرتابی بود كه در اثر یك حادثه دچار معلولیت شد. اما این معلولیت برایش محدودیتی ایجاد نکرد و سال‌ها در رقابت‌های مختلف جهانی و پارالمپیك برای ایران افتخار آفرینی نمود. برقچی همچنان در رشته دوومیدانی از ورزشکاران شناخته شده است تا جایی که احسان حدادی پیش از حضورش در المپیک لندن به دیدارش رفت.

 

پیروزی تاریخی شریف برابر کاسپاراف

مهرشاد شریف نیز به واسطه کسب عنواین متعدد قهرمانی، نامی شناخته شده در شطرنج ایران است. وی در دسامبر 1988 موفق شد گری کاسپاراف را شکست دهد. بالاترین درجه شریف در جدول رده بندی فیده امتیاز 2481 است. مهرشاد شریف، استاد بین المللی 60 ساله و قهرمان شش دوره شطرنج کشورمان که به تازگی از دنیای مرییگری خداحافظی کرده ، در مسابقات بین المللی «کاپ دگد» فرانسه حضور یافت و با کسب 4 پیروزی و 5 تساوی (بدون شکست) در مکان پنجم مشترک مسابقات قرار گرفت .

 

نورافشان، پرمدال ترین ورزشکار ایرانی پارالمپیک

مختار نورافشان را باید پرمدال ترین ورزشکار ایرانی در مسابقات پارالمپیک دانست. او که دارنده 32 مدال دوومیدانی معلولان است چندی پیش در بیمارستان باغ سلمان شیراز بستری شده بود. مختار نورافشان در  مسابقات پارالمپیک رشته دوومیدانی و در مواد پرتاب دیسک ، وزنه و نیزه ،4 طلا 2 نقره و یک برنز  را کسب کرد . وی در مسابقات پارالمپیک سئول، آتلانتا ، سیدنی، آتن و مسابقات قهرمانی جهان  2002  فرانسه و 2003  نیوزیلند نیز برخی دیگر از مدال های خود را کسب کرده بود.

 

نامی که خرسندل در ژیمناستیک دست و پا کرد

اسماعیل خرسندل. یکی از چهره ای شناخته شده ژیمناستیک ایران است.وی که چندین بار به عنوان قهرمان ایران معرفی شده به واسطه گمنامی ورزش ژیمناستیک چندان در جامعه ورزش شناخته شده نیست. خرسندل پس از پایان دوران قهرمانی به مربیگری در زیمناستیک روی آورد و حتی به عنوان بدنساز تیم ملی نیز انتخاب شد. خرسندل هم اکنون به عنوان کارشناس و مجری تلویزیون  به فعالیت ورزشی اش ادامه می دهد.

 

دوری اجباری سرابی از پرورش اندام

سهراب سرابی از قهرمانان به نام ورزش بدنسازی است که توانسته عناوین باارزش قهرمانی آسیا و ایران را بدست آورد. با انقلاب شکوهمند اسلامی و جنگ تحمیلی، سرابی تا حدودی از دنیای قهرمانی فاصله گرفت. دیگری  خبری از سرابی نبود تا اینکه در سال 1375 به عنوان قهرمانی استادان بزرگ آسیا دست یافت و ثابت کرد که اگر شرایط مساعد بود، حداقل برای مدت 31 سال قهرمان بلامنازع ایران و جزء چهره‌های برتر رقابتهای بین المللی به حساب می آمد. البته سهراب سرابی با معرفی فرزندش ( سامان ) به جامعه پرورش اندام، همچنان در این رشته ورزشی از چهره های شناخته شده به حساب می آید.   

 

سوریان، پرافتخارترین کشتی گیر پس از انقلاب

حمید سوریان پرافتخارترین کشتی گیر فرنگی تاریخ ایران است. سوریان که 6 مدال طلای جهان و المپیک را در اختیار دارد، در صورت کسب یک طلای دیگر از عبدالله موحد نیز عبور می کند. البته در حال حاضر موحد به واسطه آنکه یک طلای بازی های آسیایی را در کارنامه اش دارد، پرافتخارتر از سوریان به حساب می آید. پسر طلایی شهر ری اخیرا برای ورود به دنیای سیاست وسوسه شده و قصد دارد به عضویت شورای شهر استان تهران درآید.


مطالب مشابه :


تقدیر و تشکر

مدیریت ورزشی 89 - تقدیر و تشکر - بدین وسیله از کلیه همکاران و دوستان وسروران ارجمند که در




تقدیر و تشکر رئیس ورزش های همگانی استان مرکزی از نویسنده سایت

آموزش ماهیگیری ورزشی حرفه اي - تقدیر و تشکر رئیس ورزش های همگانی استان مرکزی از نویسنده سایت




تقدیر و تشکر نویسنده سایت از انجمن ماهیگیران استان مرکزی

آموزش ماهیگیری ورزشی حرفه اي - تقدیر و تشکر نویسنده سایت از انجمن ماهیگیران استان مرکزی




تقدیر از زحمات نادر کهنمی بازنشسته اداره کل ورزش و جوانان اردبیل

جامعه ورزشی - جامعه ورزشی مدیر کل و تعدادی از کارمندان اداره کل ورزش و جوانان در جلسه




از حضور پررنگ باشگاه صنعت مس در نمایشگاه بومی سازی و خودکفایی شرکت ملی صنایع مس ایران تقدیر شد

ورزشی - از حضور گانه شرکت ملی صنایع مس ایران تشکر و قدردانی می گردد و از اهدائلوح تقدیر به




تقدیر از پدر ورزش همگانی استان اصفهان توسط امیر نوربخش باقری

باشگاه ماهیگیران ورزشی اصفهان - تقدیر از پدر ورزش همگانی استان اصفهان توسط امیر نوربخش باقری -




سرنوشتی که تقدیر پیش پای ستاره های ورزش ایران گذاشت

محمود محمدی(خبرنگار ورزشی) - سرنوشتی که تقدیر پیش پای ستاره های ورزش ایران گذاشت -




برچسب :