تاریخچه‌ای از ویروس‌های منتشر شده برای لینوکس

با وجود اینکه گنو/لینوکس دارای امنیت بسیار بالایی میباشد اما گاهی اوغات ویروسهایی پیدا میشوند که لینوکسی‌ها را هم آلوده میکنند ، در نوشتار زیر به اختصار با مهم‌ترین این ویروس‌ها آشنا میشوید .

۱۹۹۶

گروهی با نام VLAD اولین ویروس لینوکس را با نام Staog منتشر کرد . این ویروس از یک شکاف امنیتی در کرنل استفاده میکرد تا در ماشین بنشیند و منتظر میماند تا یک فایل باینری اجرا شود . به محض اجرای فایل ، ویروس خود را به آن الحاق میکرد . در مدت بسیار کوتاهی این نقص امنیتی کشف ، برطرف و ویروس منقرض شد . گروه VLAD همچنین مسئول انتشار اولین ویروس برای ویندوز ۹۵ نیز بودند .

۱۹۹۷

ویروس Bliss ، این‌ ویروس با وصله کردن خود به یک فایل اجرایی و با ممانعت  از اجرا شدن آن خراب کاری میکرد ، کاربر میبایست دسترسی root میداشت و با اجرا کردن آن فایل تحت ریشه آن را در کل سیستم پخش میکرد . تا به امروز دبیان همچنان خود را آسیب‌پذیر از این ویروس میداند هرچند تهدید آنچنانی وجود ندارد زیرا که کاربران خیلی کم تحت root فایل‌ها را اجرا میکنند .

۱۹۹۹

در این سال ویروس خاصی منتشر نشد اما داستان از این قرار بود که در ۱ آوریل آن سال که به fools day معروف است یک شایعه برای شوخی با جماعتی به راه افتاد ، شایعه این بود که ویروسی با نام Tuxissa بصورت مخفیانه در حال نصب لینوکس بر روی کامپیوتر‌های بخت برگشته است ! ( :

۲۰۰۰

یک ویروس بی‌خطر با نام Virus.Linux.Winter.341 نمایان شد و خود را در فایل‌های اجرایی elf نشان داد . این ویروس تنها ۳۴۱ بایت حجم داشت ، کاری که میکرد این بود که عبارت Lotek by wintermute را در بخش متنی فایل elf وارد میکرد همچنین نام کامپیوتر را به wintermute تغییر میداد . هیچ  تهدید دیگری از جانب این ویروس گزارش نشد .

۲۰۰۱

یک سال پر خبر برای لینوکس ، اول Zipworm ظاهر شد ، خودش را به فایل‌های زیپ موجود در دایرکتوری‌ایی آنزیپ شده بود متصل میکرد ، بعدی ویروس Satyr بود که بی‌خطر شناخته شد سپس Ramen آمد بعد از آن ویروسی با نام Cheese آمد که به طرز عجیبی نقصی که باعث میشد ویروس ramen وارد سیستم شود را میبست !

۲۰۰۹

وبسایتی که به کاربران GNOME اجازه میداد اسکرین سیور و بکراگند  و … دانلود کنند بطرز مشکوکی یک اسکرین‌سیور آلوده  را میزبانی میکرد که waterfall نام داشت . با دانلود و اجرای این اسکرین‌سیور زیبای آبشار در واقع سیستم به یک زامبی تبدیل میشد و ناخواسته  در حملات DDOS به یک هدف خاص که سایت mmowned.com همکاری میرساند .

۲۰۱۰

ویروس Koobface ، ویروسی که از طریق شبکه‌های اجتماعی پخش و سیستم‌های ویندوزی و مک را هدف قرار میداد و درموردهای خاصی سیستم‌های لینوکس را هم آلوده کرده است . این ویروس تلاش میکند اطلاعات مربوط به FTP و  شبکه‌های اجتماعی را جمع‌آوری کند به محضی که رمز عبور شما را بدست آورد پیام‌های آلوده‌ای به تمام دوستان قربانی در شبکه‌های اجتماعی میفرستد ، که چند نمونه‌اش در توییتر هم دیده شد .

همانطور که دیدید اینها بزرگترین فجایع ! لینوکسی در طی سالهای گذشته تاکنون بوده است که خرابی قابل توجه‌ای هم دربر نداشته ، اما این بدان معنا نیست که چون شما از گنو/لینوکس استفاده میکنید  دست از احتیاط بکشید بلکه استفاده از یک ضدویروس رایگان و اسکن هفتگی و یا حتی ماهانه میتواند از این سردرد‌های کوچک هم شما را نجات دهد .

منبع

Post to Twitter Tweet This Post


مطالب مشابه :


دانشگاه علمی کاربردی در کنکور کاردانی به کارشناسی

دانشگاه علمی کاربردی در مرکز آموزش علمی - کاربردی خانه کارگر تهران مرکز آموزش علمی




قابل توجه دانشجویان مرکز علمی کاربردی خانه کارگر

با سلام، به اطلاع می رساند که مرکز علمی کاربردی خانه کارگر علمی، دانشگاه تهران شرق. rss




برای دانلود جزوه مردم شناسی از لینک زیر نیز می توانید استفاده کنید

دانشجویان روابط عمومی خانه کارگر تهران عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی خانه کارگر تهران.




جمعی از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه جامع علمی - کاربردی خانه کارگر واحد17 کاشان مهمان صحن علنی مجلس

حقوق دانشگاه علمی ـ کاربردی واحد قوه قضائیه تهران جامع علمی ـ کاربردی خانه کارگر




ضرورت آموزش سواد رسانه ای

روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی خانه کارگر تهران سجاد دانشگاه علمی کاربردی




تاریخچه‌ای از ویروس‌های منتشر شده برای لینوکس

سایت نمرات علمی کاربردی. دانشگاه علمی کاربردی واحد خانه کارگر دانشگاه علمی کاربردی




ویندوز 9 رونمایی می‌شود

دانشگاه علمی کاربردی واحد خانه کارگر تهران. دانشگاه آموزش و پژوهش صنایع




کلاس های آدرس ای پی شبکه IP Addressing subnet mask

سایت نمرات علمی کاربردی. دانشگاه علمی کاربردی واحد خانه کارگر دانشگاه علمی کاربردی




نرم افزار ضد جاسوسی قدرتمندSpy Sweeper with AntiVirus 5.3.2.2361

دانشگاه علمی کاربردی واحد خانه کارگر تهران. دانشگاه آموزش و پژوهش صنایع




برچسب :