صدور مجوز مشاغل خانگی برای تكثیر و پرورش ماهیان زینتی
امكان توسعه صنعت تكثیر و پرورش ماهیان زینتی در استان مركزی با صدور مجوز مشاغل خانگی فراهم شد.
به گزارش خبرنگار كشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیش از دو هزار گونه از ماهیان زینتی در دنیا وجود دارد كه بخش عمدهای از آن مختص آب شیرین بوده و تنها 10 درصد آن به آب شور اختصاص دارد.
در كشور ما نیز 600 گونه از ماهیان شناخته شده و تعداد بسیاری از گیاهان آبزی زینتی بخشی از این استعدادهای خدادادی هستند كه در سالهای اخیر بخشی از آن مورد بهرهبرداری قرار گرفته و میزان تولید ماهیان زینتی را به بیش از 90 میلیون قطعه افزایش داده است كه این امر زمینه اشتغال بیش از سه هزار نفر و تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی و زنان سرپرست خانوار را فراهم كرده است.
تكثیر و پرورش ماهیان زینتی یكی از فعالیتهایی است كه در منازل مسكونی قابل انجام است؛ بنابراین این فرصت را به دستگاههای مربوطه همچون شیلات، سازمانهای جهاد كشاورزی استانها و ادارات كل كار، رفاه و تعاون ایجاد میكند كه نسبت به ایجاد اشتغال در این زمینه اهمیت خاصی قائل شوند.
بر این اساس با ابلاغ قوانین مربوط به مشاغل خانگی از طرف دولت و مشخص شدن عناوین فعالیتهای این گونه مشاغل، با توجه به اینكه تكثیر و پرورش ماهیان زینتی به عنوان یكی از این مشاغل اعلامی از طرف وزارت جهاد كشاورزی و وزارت كار، رفاه و تعاون منظور شده است، مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد كشاورزی استانها به ویژه استان مركزی به عنوان استان مادر در پرورش ماهیان زینتی، اقداماتی برای شناساندن این فعالیت به عنوان مشاغل خانگی در استان و سطح شهرستانها انجام داده است.
به استناد گزارش مدیریت امور شیلات و آبزیان استان مركزی از زمان ابلاغ آئیننامه، قوانین و عناوین مشاغل خانگی، مبانی فنی كه شامل فضا و امكانات مورد نیاز برای انجام فعالیت تكثیر و پرورش ماهیان زینتی در یك منزل مسكونی است، تعریف و به مدیریت جهاد كشاورزی شهرستانهای تابعه برای ثبت نام متقاضی و تشكیل پرونده اعلام كرده است.
طبق اعلام سازمان شیلات ایران؛ تاكنون 33 مورد پرونده از شهرستانهای استان مركزی با ظرفیت تولید 600هزار قطعه در سال توسط مدیریت امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی بررسی و مورد تأیید قرار گرفته و برای اكثریت آنها مجوز فعالیت در قالب مشاغل مستقل خانگی صادر شده است.
این امر علاوه بر ایجاد اشتغال، كمك بسزایی در ایجاد درآمد برای خانوارها دارد و توسعه این صنعت را رونق میبخشد.
گفتنی است؛ هیچ بیماری جدی از طریق ماهیهای آکواریومی به انسان منتقل نمیشود.
لازم به ذكر است؛ توسعه فعالیت ماهیان زینتی در ایران از سال 72 تنها با 15 واحد دارای مجوز رسمی و با تولید دو میلیون و 800 هزار قطعه شروع شده و اكنون بیش از 90 میلیون قطعه ماهی زینتی در سال توسط 834 مركز تولید میشود و بیش از سه هزار نفر به طور مستقیم در این حرفه مشغول به كارند.
ایران تاكنون موفق به تكثیر و پرورش بیش از 85 گونه از 200 گونه ماهیان وارداتی به كشور شده است كه تولید عمده آن ماهی گلدفیش، انواع زندهزا، انواع سیچلاید، گورامی، تترا و باربها است.
تجارت ماهیان زینتی میلیاردها دلار در سال درآمد نصیب كشورهای تولیدكننده میكند كه بیش از 50 درصد آن متعلق به كشورهای جنوب شرق آسیا است؛ مالزی، سنگاپور، چین و تایلند بزرگترین تولیدكنندگان ماهیان زینتی هستند كه بخش عمده صادرات این ماهیان را به خود اختصاص دادهاند.
اخیرا مالزی با تولید بیش از 500 میلیون قطعه با 250 گونه به عنوان اولین تولیدكننده و یكی از بزرگترین صادركننده ماهیان زینتی در دنیا بوده و بعد از آن سنگاپور و تایلند و چین در رتبههای بعدی قرار دارند.
در كشور ما سرمایهگذاری و مسائل مالی مرتبط با ماهیان زینتی سالانه بیش از 15 میلیارد دلار است.
یكی از مشكلات در بخش ماهیان زینتی، تحت پوشش بیمه بردن ماهیان زینتی است كه این موضوع باید با جدیت بیشتری دنبال شود ضمن اینكه باید ساماندهی بازار ماهیان زینتی نیز از برنامه های شیلات باشد. همچنین ساماندهی واردات ماهیان زینتی درجهت واردات ماهیانی كه اكوسیستم كشورمان را تهدید نكنند و ایجاد فرصتهای لازم برای استفاده از دانش فنی در جهت حفظ بهره برداری پایدارنیز باید پیگیری شوند.
فرهنگ نگهداری آكواریوم و ماهیان زینتی علاوه بر القای نشاط روحی و آرامش به افراد و محیط سكونت یا كار، از منظر اشتغالزایی نیز در جامعه قابل توجه است چراكه در بین مخلوقات بیشمار، موجودات آبزی به دلیل شناخت كمتر، همواره برای انسانها جذابیت بیشتری داشتهاند و تماشای دنیای زیر آب انسان را مسحور شگفتیهای خود میكند.
ماهیان و گیاهان آبزی در شمار جذابترین شگفتیهای جهان زیرآب هستند كه بنا به ذات زیبایی طلبی و پرسشگری، انسان را مجذوب خود میكند.
توجه به حسن زیبایی طلبی انسان در حوزه اقتصاد به صورت تجارت ماهیان زینتی متجلی شده است و امروزه تكثیر و پرورش ماهیان و گیاهان آبزی زینتی به تجارتی پر سود مبدل شده و سهم قابل توجهی از تولید ناخالص بخش كشاورزی در برخی از كشورها نتیجه تكثیر و پرورش و تجارت این آبزیان است.
منبع:سایت فارمنا
مطالب مشابه :
اهمیت و اهداف پرورش ماهی
پرورش ماهی اورجینال از فروشگاه ارائه میشود و شماره مجوز در توضیحات مواد زینتی
چگونگي دريافت پروانه پرورش ماهي
ساخت استخر و پرورش ماهیان محیط محصور ، ماهیان زینتی ) قرارداد يا مجوز
صدور مجوز مشاغل خانگی برای تكثیر و پرورش ماهیان زینتی
صدور مجوز مشاغل خانگی برای تكثیر و پرورش ماهیان زینتی قطعه ماهی زینتی در سال
آموزش غذا دهی به ماهی ها
پرورش ماهی شماره مجوز: نیاز علاقمندان به آکواریوم ، و پرورش دهندگان آبزیان زینتی میباشد.
آشنایی با اهمیت آبری پروری
پرورش ماهی ارائه میشود و شماره مجوز در منظور استفاده زینتی پرورش داده می شوند
سوالات رایج در مورد پرورش ماهی
** مزارع زینتی : شده دارای ضوابط کار پرورش ماهی باشد ،مجوز پرورش ماهی به روش
انواع گونه های پرورش کپورماهیان
پرورش ماهی ارائه میشود و شماره مجوز در و پرورش دهندگان آبزیان زینتی
نحوه ساخت حوضچه های پرورش ماهی دوار
پرورش ماهی شماره مجوز: نیاز علاقمندان به آکواریوم ، و پرورش دهندگان آبزیان زینتی میباشد.
نحوه پرورش ماهی قزل آلا در استخر خاكي (سیستم دانمارکی)
نحوه پرورش ماهی قزل آلا در شماره مجوز: آکواریوم ، و پرورش دهندگان آبزیان زینتی
برچسب :
مجوز پرورش ماهی زینتی