75 درصد توتفرنگی كشور در كردستان توليد میشود
رئيس جهاد كشاورزي كردستان:
75 درصد توتفرنگي كشور در كردستان توليد ميشود
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: بيش از 75 درصد توتفرنگي كشور در اين استان توليد ميشود و به عنوان يكي از قطبهاي اصلي توتفرنگي كشور بهشمار ميرود.
محمدابراهيم حسننژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: توتفرنگي كاران اين استان امسال 25 هزار تن محصول با پنج درصد كاهش در مقايسه با سال گذشته را از مزارع اين استان برداشت ميكنند.
وي علت اصلي كاهش توليد توتفرنگي در سال جاري را سرمازدگي اين محصول اعلام كرد و افزود: هماكنون از 3 هزار و 200 هكتار اراضي زيركشت اين محصول در كشور، 2 هزار و 300 هكتار آن در استان كردستان قرار دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كردستان تصريح كرد: در حال حاضر اين استان در زمينه توليد توتفرنگي در كشور مقام نخست را داراست و استانهاي مازندران و گلستان نيز در جايگاه دوم و سوم هستند.
حسننژاد با اشاره به اينكه 40 درصد توتفرنگي توليدي كردستان به استانهاي تهران، كرمانشاه و همدان صادر ميشود، بيان داشت: امسال 360 ميليارد ريال درآمد عايد توتفرنگي كاران كردستاني ميشود.
وي اين استان را قطب مهم در توليد توتفرنگي در سطح كشور اعلام كرد و اظهار داشت: در حال حاضر كردستان رتبه نخست توليد توتفرنگي را در كشور به خود اختصاص داده بهطوري كه سالانه بيش از 30 هزار تن توتفرنگي در استان توليد ميشود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كردستان سطح باغات اين استان را 30 هزار هكتار عنوان كرد و اذعان داشت: سالانه بيش از 171 هزار تن انواع ميوه در باغات اين استان توليد ميشود.
حسننژاد در ارتباط با وضعيت كشت و توليد توتفرنگي در استان كردستان گفت: كشت توتفرنگي در اين استان سابقهاي بيش از 150 سال دارد و آب و هوا، شرايط اقليمي، بارشهاي مناسب و كشاورزان سختكوش همه دست به دست هم داده تا اين استان به قطب توليد توتفرنگي كشور تبديل شود.
وي تصريح كرد: در حال حاضر سالانه بيش از 40 هزار تن توتفرنگي در ايران توليد ميشود كه از اين ميزان 30 هزار تن آن در استان كردستان و بقيه در دو استان گلستان و مازندران توليد ميشود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كردستان با بيان اينكه 85 درصد توتفرنگي توليد شده مصرف تازهخوري دارد، افزود: 15 درصد ديگر اين محصول در كارخانههاي صنايع تبديلي خارج از استان فرآوري ميشود.
حسننژاد از توليد و كشت رقم توتفرنگي خارجي در استان كردستان خبر داد و اضافه كرد: كشت اين ارقام در چند سال گذشته وارد استان شده و در كنار رقم بومي كشت ميشود اما همچنان رقم بومي كردستان بيشترين ميزان كشت را دارد.
وي با اشاره به اينكه در چند سال اخير هفت مكان توليد بوتههاي توتفرنگي در استان احداث و بوتههاي توليد شده در اختيار كشاورزان قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: با ايجاد اين مكانها 500 هكتار از اراضي زير كشت توتفرنگي به ارقام جديد اختصاص يافته است.
وي عمده مناطق توليد توتفرنگي را در كردستان، شهرستانهاي سنندج، سروآباد و كامياران ذكر كرد و گفت: اين محصول در ديگر شهرستانهاي استان به ميزان كمتري توليد ميشود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كردستان ميانگين برداشت توتفرنگي در كردستان را 10 تن در هكتار عنوان كرد و اظهار داشت: كار برداشت اين محصول هر ساله از اواخر ارديبهشت ماه در استان آغاز و حدود دو ماه ادامه دارد.
مطالب مشابه :
معماری روستا
مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور سنندج, اولین دوره آموزشی نظام فنی روستا-سنندج.
آشنایی با مهندسی کشاورزی
مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور سنندج, <<<به ناو خوای گه وره و بی هاوتا>>> .تاریخ تاسیس وبلاگ
75 درصد توتفرنگی كشور در كردستان توليد میشود
مهندسی کشاورزی - 75 • سازمان نظام مهندسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج
تله کابین آبیدر؛رویای دست نیافتنی شهروندان سنندجی
سنندج ؛ شهرم دموکراسی در نظام مردم سالار دینی ارشد در رشته مهندسی عمران قرار است به
اسامي اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان راه يافته به خانه ملت
اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان راه يافته به خانه ملت نام و نام خانوادگي. رشته تحصيلي
زون سنندج-سیرجان
مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه کردستان - زون سنندج-سیرجان سازمان نظام مهندسی
سیداحسن علوی: هدف اصلاح قانون نظام مهندسی تامین سود ارگان یا تشکیلات خاصی نیست منتقدان پیشنهادات خ
پایگاه خبری تحلیلی کامیاران نیوز - سیداحسن علوی: هدف اصلاح قانون نظام مهندسی تامین سود
عمران سنندج
سنندج شهری که گاه های رسمی از مقررات ملی ساختمان پیروی نمی کنند باید سازمان نظام مهندسی
بررسی تحولات 10 ساله شهرداری سنندج ؛
سنندج ؛ شهرم در رشته مهندسی عمران، تدریس در و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان
برچسب :
نظام مهندسی سنندج