تلویزیون پلاسما:

هر دوی این تکنولوژی ها  دو روی یک سکه دیجتال هستند و در تلاش برای رسیدن به نتایج مشابه تصویری شفاف و با رنگ طبیعی شباهت LCD و پلاسما تنها در ظاهرشان خلاصه می شود،چون این دو ازدو تلویزیون تکنولوژی متفاوت برای نمایش تصویر استفاده می کنند که البته هر کدام نیز معایب و محاسن مخصوص به خود را دارند.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 در تلویزیون LCD ذرات و مولکولهای کریستال مایع در میان صفحات شیشه ای پلاریزه شده و فیلترهای رنگی قرار دارند.همچنین یک لایه الکترود بسیار باریک کار تحریک کریستال مایع را برعهده دارد.نور سفید خارج شده از یک کار لامپ واقع در پشت صفحه LCD بعد از عبور از لایه اول شیشه پلاریزه می شود.اختلاف پتانسیل خاصی نورهای اصلی موجود در نور سفید را جهت می دهد و بعد از عبور از فیلترهای آبی، سبزو قرمز اگر نور حاصل در راستای جهت پلاریزه شیشه دوم بود از آن عبور می کند.

 در تلویزیون پلاسما تکنولوژی شکل گیری تصویر نسبت دوری با اتفاقی که در لامپهای فلوئورسنت رخ می دهد دارد. به این صورت که صفحه نمایش از چندین سلول تشکیل شده است که میان دو صفحه شیشه ای مجزا محصور شده اند.در شکاف بین شیشه ها ترکیب گاز زنون و نئون قرار می گیرد که در حین ساخت به صورت پلاسما در آمده است.در هنگام کار این پلاسمای باردار شده توسط الکتون ها تحریک شده تولید نورهای قرمز،آبی و سبز را مکند که این هم در نهایت باعث شکل گیری تصویر می شود.

 شاید بزرگترین و اولین عامل برتری پلاسما (علاوه بر فاکتور قیمت) توانایی خاص آنها در به نمایش در آوردن کامل رنگ مشکی باشد.

دومین قابلیت پلاسما زاویه دید نسبتا بالا آنها است. موضوع فاصله گرفتن از تلویزیون بر کیفیت تصویر به نمایش در آمده در مورد پلاسما تقریبا ثابت است.

 سومین بهرمندی پلاسما در توانایی نمایش با کفیت بالای رنگها است. اما اصلی ترین قابلیت پلاسما که آن هم مطمئنا چیزی نیست مگر قیمت! پلاسماها خصوصا در اندازه های بالا از قیمت بسیار کمی برخوردار هستند.

 آخرین موضوع در مورد ضعف پلاسما پدیده ای به نام جا افتادگی تصویر(Burn-in) است که در طی آن اگر تصویری به مدت طولانی بر روی صفحه ثابت بماند،سایه این تصویر تا مدت ها بر روی صفحه نمایش باقی می ماند که به لطف پیشرفت فناوری و ویژگی های پلاسماهای جدید (مانند استفاده از  Screen saver )این موضوع به حداقل رسیده است.

 احتمالا اگر شما در یک فروشگاه هستید و قصد خریدن تلویزیونی از نسل جدید را صفحه کاملا تخت وبا ضخمات یا قطر کم در حد ده سانتی متر را دارید ممکن است این سوال بزرگ برای شما بوجود آید که مشتاق دانستن پاسخ آن باشید...........

 جهت دانستن پاسخ این سوال دانستن چند نکته مهم در ارتباط با ساختار این نوع تلویزیونها و تلویزیون لامپی(سی آر تی  (CRTکه تا به حال استفاده می شده است مفید به نظر می رسد.

 در ارتباط با تلویزیون های لامپی،همانطور که از نام آن مشخص است تشکیل تصویر از طریق لامپ اشعه کاتدیک بوده که پس از در یافت امواج مغناطیسی اطلاعات صدا و تصویر ار آنتن و جداسازی صدا و تصویر و تبدیل اطلاعات تصویر به امواج الکترونیکی،امواج تقویت شده که به طور کامل آنالوگ می باشد توسط تفنگ الکترونی لامپ تصویر،به سمت صفحه ای با پوشش فسفر پرتاب شده وتصویر تشکیل می شود که در این متد انحراف الکترونها در کل سطح لامپ بوسیله میدان مغناطیسی صورت می پذیرد.

 در تلویزیون پلاسما پس از دریافت امواج مغناطیسی اطلاعات صدا و تصویر و جداسازی آن دو اطلاعات تصویر به دیتا های دیجیتالی دقیق تبدیل شده و بصورت آدرس دهی ماتریسی با سرعت بسیار بالا تک تک نقاط موجود روی صفحه نمایش را تحریک نموده و تشکیل تصویر صورت می پذیرد.

 در پنل پلاسما هر نقطه(پیکسل(Pixelروی صفحه بصورت حباب شیشه ای با پوشش فسفری بسیار ریزکه با گازهای زئون،کریپون و... پر شده است بوده که از سلول به رنگ های اصلی تشکیل شده است که با عبور جریان الکتریکی مناسب یا تصویر از هرکدام از این سلول ها،نور متساعد شده از هر رنگ و تداخل آنها با هم رنگهای ترکیب و اصلی تصویر را تشکیل می دهد.

 از اینکه تلویزیون پلاسما تصویر با کفیت عالی را بوجود می آوردشکی نیست اگر چه متخصصان دستگاهای بازی و سرگرمی هنوز معتقدند که تلویزیون های نسل قدیم (سی آر تی) تحرک تصویر را به بهترین نحو اجرا می نمایند. ولی پلاسما نیز هر روز به سمت بهبود کیفیت تشکیل تصویر به مسیر خود ادامه می دهد.

 تلویزیون پلاسما بمنظور داشتن یک سینمای خانگی، کیفیت رنگ و تضاد رنگها خیلی خوب می باشد.دلیل این است که نقاط رنگ مشکی بدلیل خاموش بودن هر پیکسل بطور کامل سیاه دیده شده و رنگها برجسته تر و شفاف تر دیده میشوند که این پدیده را تصویر با کنتراست بالا جهت برتر شدن جزئیات تصویر می نامند حتی برخی طراحان و سازنده ها با تکنولوژی بلک استرچر نقاط مشکی را با شدت بیشتری نمایش داده که باعث بهبود چشمگیر کیفیت و پویای تصویر می گردد.

 جدا از مسئله کنتراست تصویر زاویه دید پلاسما خوب می باشد به این معنا که هر چه شما از زوایای مختلف واز دور به صفحه نمایش نگاه کنید تصویر واضح و نمایان می باشد.

 این نکته جهت دانستن قابل توجه است که در هنگام خرید به این نکته توجه نموده که مشخصه ریفرش ریت((refresh rate یا ریسپانس تایم(response time) را بررسی نمود که براساس میلی ثانیه سنجیده می شود و هر چه عدد آن کوچکتر باشد تصویرهای با سرعت بالا واضح تر و طبیعی تر مشاهده میگردد.

 در این جا باید متذکر شد که رزولوشن پلاسما کم می باشد،بدین معنی که تعداد نقاط یا پیکسل های تشکیل دهنده تصویر در سطح صفحه نمایش کمتر است. هر چه رزولوشن که معمولا ضریب نقاط عمودی در نقاط افقی است بیشتر باشد تصویر از کیفیت بالاتری برخوردار است که بصورت 1288×768 و...نمایش داده می شود.

 شاید در جایی این جمله را شما شنیده باشید که صفحه نمایش با 8/1مگاپیکسل را دارا می با شد این دقیقا حلصلضرب دو عدد نمایش رزولوشن می باشد.

 مصرف انرژی: مصرف انرژی در ال سی دی کمتر از پلاسما می باشد به اینصورت که محاسبات نشان میدهد مصرف انرژی در ال سی دی 30در صد کمتر از پلاسما می باشد.

 وزن:ال سی دی همچنین سبکتر از پلاسما در سایز مشابه می باشد که حمل و نقل آن را آسانتر نموده و جهت نصب روی دیوار نیز مناسبتر است.

 طول عمر مفید: در پلاسما پس از گذشت 30000ساعت کارکرد،50درصد روشنایی کاهش یافته که آخرین مدلهای پلاسما عمر مفیدشان بین 30000تا60000ساعت است.

 پس ماند تصویر بصورت شبح: ممکن است تا کنون شنیده با شید که تصویر ثابت شبح مانندی در صفحه نمایش دائما دیده می شود این پدیده را"برن این" یا سوختن فسفر پیکسلها بواسطه وجود یک تصویر ثابت بمدت طولانی روی صفحه نمایش می نامند که در پلاسماهای جدید برای رفع این نقص تصویرهای محافظ صفحه(اسکرین سیور)را طراحی نموده اند.

حال اگر شما همچنان جهت خرید تلویزیون های بزرگ با قطر کم در فروشگاه بسر میبرید و قصد خرید تلویزیون سایز بالاتر از 42اینچ را دارید حتما پلاسما پیشنهاد می گردد بدلیل آنکه بسیار ارزانتر است.

 در حالیکه ال سی دی اگر چه رزولوشن بالایی را به شما عرضه می دارد اما از نظر قیمت گرانتر است پس با بررسی مسائل فوق و بودجه تخصیص داده شده تصمیم خواهید گرفت. چنانچه مسائل مالی و قیمت اهمیت نداردو فقط کیفیت تصویر و رنگ مهم است بطور قاطع سایز بزرگ نیز ال سی دی پیشنهاد خواهد شد.در ارتباط با سایز های زیر 42اینچ،در کل پلاسما منتفی می باشد.

 آیا بزرگتر زیبا تر است؟

شکی نیست که صفحه تلویزیون ها دارد بزرگ و بزرگتر می شود،اما گروه های مصرف کنندگان می گویند شاهدی وجود ندارد که هر چه صفحه نمایش تلویزیون بزرگتر شود،تصویر آن هم بهتر شود. البته اگر درخشندگی بالا مد نظر باشد،مطمئنا صفحه بزرگتر تاثیر گذارتر است.

در هر حال تردیدی وجود ندارد که یک خانواده متوسط که برای خریدن تلویزیون به فروشگاه می رود به اندازه و رنگ تلویزیون و ختی نوع طراحی دستگاه کنترل راه دور اهمیت بیشتری می دهد تا ظرافت های چگونگی انتقال تصاویر بر روی صفحه نمایش.

 آیا باید تلویزیون را به دیوار آویزان کرد؟

امروزه با دسترس قرار گرفتن صفحه نمایش مسطح می توانیم آنها را روی دیوار نصب کرد.البته توجه داشته باشید که گیره ها و وسائل ثابت کننده روی دیوار باید جدا بخرید و معمولا باید از کمک یک کارشناس برای نصب آنها استفاده کنید که مستلزم هزینه اضافی است و نیز بروشورهای بیشتری باید بخوانید.نهایتا باید مطمئن شوید که دیوار قدرت تحمل وزن آین صفحه نمایش سنگین را داشته باشد.

  تلویزیون وضوح بالا چیست؟

وضوح بالا یا HDبه معنای سیگنال های تلویزیونس است که با وضوح بیشتری نسبت به قالب های سنتی پخش می شوند و در نتیجه تصاویر واضح تر و زنده تری را بوجود می آورند.برای مثال در آمریکا که این سیستم برای اولین بار در میانه دهه 1990ارئه شد و اکنون نیز رواج بیشتری دارد تلویزیون های HDپنج برابر بیشتر نسبت به تلویزیون های معمولی اطلاعات ویدئویی بیشتری را به نمایش می گذارند.در انگلیس در بسیاری از دستگاه ها تلویزیون،قابلیت HDتلفیق شده است.

 اما بسیاری از افراد نمی دانند که خریدن یکی از این سیستم ها ضرورتا به معنای نشان دادن خودکار تصاویر با وضوح بلا نیست.چرا که در حال حاضر تنها مشترکان تلویزیون های کابلی و ماهواره ای کانال های با کفیت HDرا در اختیار دارند (وبرای آن هزینه اضافی می پردازند).به عقیده کارشناسان تا زمانی که پخش تلویزیونی زمینی به شکل HDدر آید زمان زیادی باقی است.

 تلویزیون های قدیمی تا کی همچنان کار خواهند کرد؟

سیگنالهای تلویزیونی آنالوگ قدیمی در انگلیس از سال 2012به بعد متوقف خواهد شد،به این ترتیب اگر شما تلویزیون غیر دیجیتال داشته باشید و مشترک تلویزیون کابلی ،ماهواره ای یا فرمت های گوناگون آنها نباشید،تلویزیونتان در این زمان کاملا بی مصرف می شود.علت آن است که همه سرویس های تلویزیونی کابلی/ماهواره ای/رایگان در این زمان با شکل دیجتال پخش خواهند شد و این فرمت نهایتا به هنجار معمول پخش تلویزیونی بدل خواهد شد. البته مادامی که مشترک یکی از این فرمت ها باشید، تلویزیون قدیمیتان مشکلی ایجاد نخواهد کرد.ولازم نیست نگرانHD،LCDو پلاسماو عیره باشید. حتی هنوز می توانید تلویزیون های آنالوگ غیر دیجتال را به خصوص به شکل پرتابل برای اتاق خواب و...بخرید،اما هنگام خرید این تلویزیونها در نظر داشته باشید که آنها هنگامی که انقلاب دیجتال در سال 2012 تحقق یابد دیگر کار نخواهند کرد.

 

نوشته ميثم ميرزايي از Meisam1088.Blogfa.Com


مطالب مشابه :


تلویزیون پلاسما پاناسونیک : Panasonic

repair-pc - تلویزیون پلاسما پاناسونیک : Panasonic - ارائه کننده کلیه خدمات رایانه ای با قیمت های




تلویزیون پلاسما هیتاچی : HITACHI

repair-pc - تلویزیون پلاسما هیتاچی : HITACHI - ارائه کننده کلیه خدمات رایانه ای با قیمت های استثنائی




تفاوت‌های تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی و پلاسما را بدانید!

پلاسما به این مشكل دچار قیمت شاید بزرگترین مزیت پلاسما نسبت به ال سی دی و ال ای دی قیمت




تلویزیون پلاسما ال جی : LG

repair-pc - تلویزیون پلاسما ال جی : LG - ارائه کننده کلیه خدمات رایانه ای با قیمت های استثنائی در محل




تفاوت پلاسما و LCD

شباهت lcd و پلاسما پس از عبور از ظاهر مشابه شان در همین جا پایان می پذیرد چرا که این دو از دو




لیست قیمت تلویزیون- انواع ال ای دی و ال سی دی در بانه -خرید از فروشگاه اینترنتی بانه

» لیست قیمت تلویزیون پلاسما سه بعدی ال جی plasma 3d lg 42pw350 ال جی 9,900,000




تلویزیون پلاسما:

TCE.Blogfa.Com - تلویزیون پلاسما: - .عشق، بالاترين موهبت الهي است - TCE.Blogfa.Com




تفاوت تلوزیون ال سی دی با پلاسما(رهنمودهایی جهت خرید بهتر شما)

قیمت بالاتر در سایز های مشابه با پلاسما (مثلاً قیمت یک پلاسمای ۵۲ با ال سی دی ۴۲ اینچ برابری




برچسب :