پتینه، کهنه‌ نمایی اجسام

با بررسی دقیق‌ عناصر فضایی، متوجه می‌شویم دیوارها نقطه پایانی دکوراسیون داخلی و پیونددهنده عناصر و موضوعات مختلف‌ به یکدیگرند. برای طراحی دیوارها، متریال‌ مختلفی مانند کاغذدیواری‌ها، دیوارکوب‌ها و... وجود دارد، اما یکی از ساده‌ترین و متداول‌ترین تزئینات، اجرای روش‌های هنری متنوع بر روی دیوار است. پتینه‌کاری یکی از اصلی‌ترین روش‌های ایجاد افکت‌های مختلف رنگی و بافت روی دیوار است.

پتینه

پتینه به معنای کهنه بودن یا کهنه‌نمایی است. کاربرد این کلمه صرفا به معنای کهنه‌نمایی اجسام نیست، بلکه به سبکی گفته می‌شود که الهام گرفته از آثار قدیمی و والرهای رنگی ایجاد شده بر روی آن‌هاست. به طور مثال مجسمه‌ای از جنس برنز را در نظر بگیرید که سال‌ها از ساخت آن می‌گذرد و با گذر زمان در مجاورت هوا، اکسیده شده و بر روی آن ترکیب رنگی سبز و آبی به وجود آمده و جذابیت بصری بیشتری به مجسمه بخشیده است. هنر پتینه در واقع می‌تواند افکت این حالت کهنه و اکسیده را به یک مجسمه نو بدهد. تکنیک‌های پتینه بسیار متنوع و متفاوت است و از متریال‌های گوناگونی هم در آن استفاده می‌شود.

 

افکت‌های رنگی در پتینه

برای کاربرد این تکنیک، شناخت مبانی رنگ‌ها و ترکیب‌بندی آن‌ها در رنگمایه‌ها لازم است. رنگ‌ها به طور کلی به دو گروه تقسیم می‌شوند، رنگ‌های آکروماتیک و رنگ‌های کروماتیک.

رنگ‌های آکروماتیک شامل سیاه و سفید و خاکستری‌هایی است که از ترکیب این دو رنگ‌ به دست می‌آید. رنگ‌های کروماتیک شامل قرمز، زرد و آبی است که از ترکیب این رنگ‌های اصلی، رنگ‌های فرعی یا ثانویه مانند نارنجی، بنفش و سبز به دست می‌آید. البته در زمینه پتینه‌کاری نمی‌توان هیچ یک از این رنگ‌ها را به صورت خام یا به تنهایی مورد استفاده قرار داد و باید پاساژ رنگی (تنوع و تنالیته رنگی) مناسبی به وجود آورد.

برای استفاده از تکنیک‌های مختلف طراحی دیوار و انتخاب رنگ، طرح و بافت مناسب با محیط، چند عامل اهمیت ویژه‌ای دارند از جمله:

- رابطه رنگ و فرم‌ها: به طور مثال 3 شکل اصلی مربع، دایره، مثلث با سه رنگ اصلی قرمز، آبی، زرد ارتباط دارد و مفهوم را تقویت می‌کنند.
- اثر رنگ در فضا: این اثر مربوط به واکنش‌های مختلف رنگ‌ها در فضا و نیرو و قدرت رنگ‌ها در ایجاد عمق و ژرف‌نمایی آن است. این خصوصیت در سردی و گرمی، تیرگی و روشنی و درجه اشباع رنگ‌ها وجود دارد.
- روان‌شناسی رنگ‌ها: تاثیرات مختلف که رنگ‌های سرد و گرم در روحیات و محیط ما دارد.
- ترکیب‌بندی رنگ‌ها: ترکیب دو یا چند رنگ در کنار هم که نظم و آرامش خاصی دارند.

پتینه
 

به این فضای داخلی دقت کنید؛ تعدد دیوارهای محیط، سطحی یک‌نواخت را به وجود آورده است. برای جداسازی شومینه از دیوارها و جلوه بیشتر آن، با ایجاد بافت مناسب بر روی دیوار شومینه، این سطح به صورت قابی از سایر دیوارها جدا شده و عمق بیشتری به محیط بخشیده است. با توجه به هارمونی رنگی مبلمان و دکوراسیون داخلی، سایه روشن‌های کرم، قهوه‌ای و طلایی انتخاب شده نیز حس بصری بیننده را تقویت می‌کند.

تکنیک‌های بافت در پتینه

بافت به سطوح، جلوه و نمای زیبایی می‌بخشد و برجستگی و عمق روی سطح را هم نشان می‌دهد. برای نمایش عمق از طریق بافت روی دیوار، می‌توان از بافت‌های واضح و پررنگ که به نظر سطح را برجسته می‌کنند و بافت‌های محو که غیرواضح هستند و سطح را فرو رفته نشان می‌دهند استفاده کرد. در چنین شرایطی با وجود آنکه رنگ جایگاه جداگانه‌ای دارد، در فضا با بافت ترکیب و هماهنگ می‌شود. به عنوان مثال یک بافت زبر زمانی که در محیط تیره باشد، اثر متفاوتی نسبت به زمانی دارد که با رنگ‌های روشن کار شود.

پتینه
 

وجود اختلاف و تضاد بین بافت‌ها، نوعی تنوع و زیبایی متعادل در زندگی افراد به وجود آورده است. محیط زندگی یا محل کار شما از تعداد زیادی دیوار به وجود آمده است که می‌توان با ایجاد بافت‌های مناسب و مختلف روی آن از یکنواختی محیط جلوگیری کرده و حس غالب در محیط را تصحیح یا تنظیم کرد.

در حقیقت ایجاد بافت روی دیواری که به درستی انتخاب شده است، می‌تواند به تنهایی فرم و انعکاس دکوراسیون داخلی را تغییر دهد و عمق را در فضا القا کند.  با طراحی مناسب و انتخاب بافت و رنگ بر روی دیوار می‌توانید:

-
هارمونی رنگی محیط خود را کامل کنید.
- بین رنگ‌های اشیاء و موضوعات مختلف پیوند به وجود آورید.
- فضای رنگ غالب را تغییر دهید و حس غالب را در محیط تنظیم کنید.
- با ایجاد رنگ، طرح و بافت، روحیات یا حس خاصی را به دیگران انتقال دهید.

 

                                                          صفحه نخست


 


مطالب مشابه :


مدل کاغذ دیواری

دکوراسیون - مدل کاغذ دیواری - این وبلاگ به شما کمک میکند تا خانه و محل کار زیباتری داشته




نقاشی ساختمان و تکنیکهای رنگ آمیزی دیوار

دکوراسیون داخلی ساختمان نظیر کاغذ دیواری، سنگ آنتیک، گچ بری، دیوارپوش و کفپوش، پارکت




دکوراسیون منزل تزئینات دیواری

دکوراسیون منزل تزئینات دیواری. نقاشی کنید یا با هنر چاپ و یا با استفاده از شابلون کار




پتینه، کهنه‌ نمایی اجسام

در حقیقت ایجاد بافت روی دیواری که به درستی انتخاب شده است، می‌تواند به تنهایی فرم و انعکاس




برچسب :