ساختمان اسكلت بتنی
ساختمان اسكلت بتنی : <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
ساختمان اسكلت بتني ساختماني است كه در آن اعضا باربر فشاري يا ستونها از نوع بتن آرمه است كه در محل قالب بندي و اجرا مي گردند همچنين تمام تيرها اصلي هم از نوع بتني است و ديوار برشي هم كه براي مقابله با نيروهاي جانبي مورد استفاده قرار مي گيرد از نوع بتني است .
قسمتهاي مختلف ساختمان بتني
1ـ پي و فنداسيون
2ـ ستون
3ـ تير
4 ـ تيرهاي فرعي ( تيرچه ها )
5 ـ پله
6ـ ديوار برشي
7ـ سقف
مراحل اجرا
پي و اجراي آن :
شرايط پي كني و پي ريزي و نوع فنداسيون ساختمان بتني هيچ فرقي با ساختمانهاي ديكر ندارد و از همان انواع فنداسيون در اينجا استفاده شود ولي در اينجا ديگر فنداسيون منفرد نداريم و عرض ارتفاع پي نواري براي ساختمان بتني با فلزي به علت وزن زياد ساختمان بتني متفاوت است .
در اينجا هم عرض و ارتفاع مفطع پي با توجه اين مكانيك خاك و بارهاي وارده و موقعيت منطقه از لحاظ زلزله تعيين مي شوند تفاوت عمده فنداسيون ساختمان بتني با ساختمان فلزي در اتصال ستون به فنداسيون است كه در ساختمان بتني بجاي اتصال تير فلزي به بيس پليت از ميل گردهاي انتظار براي اتصال ميل گردهاي ستون و فنداسيون استفاده مي شود كه طول آرماتورهاي انتظار يك ششم طول ستون است .
اجراي ستونها ي بتني
ستونها اعضاي فشاري هستند كه جهت انتقال بار ساختمان به زمين مورد استفاده قرار مي گيرند و ستونها ي بتني كه در محل اجرا مي شوند شكلهاي مختلفي مي توانند داشته باشند
مانند
1- مربعي شكل
2- مستطيلي شكل
3- دايره اي شكل
4- چند ضلعي
حداقل ميلگرد ها براي يك چند گوشه يك ميلگرد به ازاي هر گوشه مي باشد و براي مقطع دايره اي شكل حداقل ميلگرد ها 6 عدد مي باشد فاضله ميلگرد ها در ستونها از هم حداقل 5 سانتي متر و حداكثر 25 سانتي متر است نسبت سطح مقطع ميلگرد ها به سطح مقطع ستون حداقل 0.8% و حداكثر 4% و 6% در شرايط خاص مي باشد و حداقل سايز ميلگرد 14 مي باشد پوشش بتن براي عناصر فولادي حدود 5-2.5سانتي متر است .
در يك ستون به ازاي هر متر 4 عدد خاموت بسته مي شود ، معمولا به ازاي هر 25 سانتي متر يك خاموت بطور استاندارد است ، در 6/1 طول ستون از پائين و بالا فشرده مي شود و مي تواند 15 سانتي متر كمتر شود و به ازاي هر 15 سانتي متر جهت تقويت در مقابل كمانش بسته شوند بطور مثال اگر طول ستون 3 متر باشد در نيم متر از پائين و بالاي ستون خاموتها بايد فشرده شوند .
براي اينكه محور ميلگردها ي ستون ثابت بماند و بعد ستون كوچك نشود ميلگردها را خم مي كنند و خم آنها به اندازه 40 برابر قطر ميلگرد است .
البته شماره و طول ميلگردهاي ستون و اينكه ميلگردها چقدر بايد از سقف بالا تر باشند تا ميلگرد انتظار براي ستون طبقه بعد باشند در نقشه مربوط به ستون بتني داده شده است .
پس ميلگردها را به طولعاي مشخص بريده و به ميلگردهاي انتظار بسته ودر فواصل مشخص در نقشه خاموتها را مي بندند و سپس تا تراز سقف قالب بندي را انجام مي دهند و همانطوريكه قبلا هم در مورد قالب بندي بحث شد از انواع قالب با توجه به شكل ستون مي توان براي قالب بندي استفاده كرد كه بيشتر از قالب چوبي استفاده مي كنند و سپس عمليات بتن ريزي را انجام مي دهند و با ضربه زدن به قالب در حين بتن ريزي كار ويبراتور را نيز انجام مي دهند .
بعد از اينكه اجراي ستونها پايان يافت نوبت به اجراي تيرهاي اصلي اتصال است كه ستونها را به هم وصل كنند كه تيرهاي اصلي هم همزمان با سقف قالبندي مي شوند و بطور همذمان اجرا مي گردنند.
اجراي تير و سقف ساختمان بتني
ابعاد مربوط به مقطع تير وتعداد ميلگردها و ميلگردهاي تقويتي در تير در نقشه داده شده است و در تيرها خاموتها كار مقابله با نيروهاي برشي دارند كه مثل ستون در ابتدا و انتها تير فشرده مي شوند .
ميلگردهاي تقويتي در ابتدا و انتها تير در بالاي تير و براي مقابله با نيروهاي فشاري در نظر گرفته مي شوند و در وسط تير در پائين تير و براي تحمل نيروهاي كششي لحاظ مي شوند و چون برش تحت زاويه 45 درجه ماكزيمم است زيرا با توجه به دايره موهر تنشها ، تنش برشي كه برابربا تحت زاويه 45 درجه ماكزيمم است . به همين خلطر آرماتورهاي تقويتي را تحت زاويه 45 درجه بهم وصل مي كنند .
قالب بندي مربوط به تيرها پس از بستن آرماتورهاي مربوط به آن همزمان با سقف اننجام مي گيرد و در زير همزمان با سقف تيرچه بلوك شرح داده خواهد شد .
اجراي سقف تيرچه بلوك
سقف تيرچه بلوك شامل تيرچه و بلوك است كه تيرچه كار تير فرعي و بلوك بعنوان قالب براي بتن ريزي و عايق صوتي عمل مي كند و به دليل فضاهاي خالي داخل آن موجب سبك شدن سقف مي گردد . بطوري كه در عمل به سقف تيرچه بلوك سقف سبك هم مي گويند .
انواع بلوك :
-بلوك سفالي
-بلوك سيماني
بلوكهاي سفالي در كارخانه توليد ميشود و جهت اجرا به محل حمل مي شوند و بلوكهاي سيماني در كارگاههاي محلي اجرا مي شوند و نسبت به بلوكهاي سفالي ارزانتر تمام مي شوند و چون مقاومت بلوك در سقف در نظر اساسي قرار نمي گيرد هيچ اولويتي براي بلوكهاي سفالي نسبت به بلوكهاي سيماني نمي تواند قائل شد و به همين خاطراست كه براي پروژه هاي معمولي از بل.كهاي بتني استفاده مي شود .
تيرچه هاي سقف معمولاً در كارگاههاي محلي توليد مي شوند و با توجه به محاسبات مربوط به تيرچه ها و دتايلهاي مخصوص سقف تيرچه بلوك شماره ميلگردهاي پائيني و بالاي تيرچه مشخص شده است كه باتوجه به طول تيرچه منظور شده اند .
شماره ميلگردهاي پائيني بطور معمول 14و16 و ... و شماره ميلگرد بالايي كه مونتاژ ناميده مي شود كمتر از ميلگردهاي پائيني است كه بعنوان ميلگرد حرارتي هم عمل مي كند .
نحوه اجرا
ابتدا قالب بندي تيرها كه معمولاً قالب تخته اي است انجام مي شود و عرض قالبها از عرض تير بيشتر است و در قسمتهايي كه قرار است تيرچه ها به تيرها متصل شوند تخته هايي به عرض حدود 10 - 5 سانتي متر بر حسب ضخامت تير قرار مي دهند تا تيرچه ها هنگام اتصال به تير روي ميلگردهاي طولي قرار نگيرند و بر آنها بار منفرد وارد نكنند . دور از اينكه در فاصله بين تيرها قرارگرفتند توسط بلوك فاصله دوطرف تيرچه تنظيم مي گردد و بعد از آن شمع بندي زير تيرچه شروع مي شو دكه يطور متوسط از هر 15 - 1 متر ، يك رديف شمع براي تيرچه هاي سقف در نظر گرفته مي شود .
انواع شمع :
شمع فلزي
شمع چوبي
شمعهاي فلزي داراي پيچهايي هستند كه براي نگه داشتن تخته هايي كه زير تيرچه ها قرار مي گيرند . در قسمت فوقاني داراي يك صفحه گير دار هستند كه به اين تخته ها در اصطلاح بنايي كش مي گويند . بعد از اينكه كش ها را روي شمعها قرار مي دهند توسط پيچهايي كه در وسط شمع شمع فلزي قرار دارد ، كش ها را به تيرچه ها اتصال داده و به تيرچه ها يك خيز منفي اعمال مي كنند تا بعد از بتن ريزي سطح زيرسقف داراي خيز به طرف پائين نباشد .
بعد از آنكه قالب بندي و شمع بندي پايان گرفت فاصله بين تيرچه را با بلوك پر كرده و شروع به بستن ميلگردهاي حرارتي مي كنند كه فاصله ميلگردهاي حراراتي در طول ( به موازات ) تيرچه ها از هم 50 سانتي متر و در عرض ( عمود بر ) تيرچه ها 25 سانتي متر است و علت فاصله زياد ميلگردهاي حرارتي موازي تيرچه ها اين است كه ميلگردهاي بالاي تيرچه ها بعنوان ميلگرد حرارتي عمل مي كنند . پس از آن كه آرماتوربندي ها تمام شد نوبت به بتن ريزي مي رسد كه اصولاً بايد يكپارچه انجام گيرد ، ولي در عمل پائين آوردن هزينه و يا نبود كارگاه بتن از بتونر براي ساختن بتن استفاده مي كنن دكه به علت سرعت پائين آن و اينكه اكثراً دانه بندي هاب صورت تخميني و آنچنان در قبل عنوان صورت مي پذيرد يعني 35 بيل شن ،40 بيل ماسه و يك كيسه سيمان و دو سطل آب و كيفيت بتن حداقل از لحاظ دانه بندي سيار نامناسب مي شود و نسبت آب به سيمان در آن دعايت نمي شود .
پس از آنكه بتن در داخل بتونر آماده مي شود توسط بالا بر يا دست به بالاي سقف هدايت مي شود و چون حجم بتن ساخته شده در واحد زمان نسبت به حجم سقف كم است ، پس ازآنكه بتن يك قسمت ريخته مي شود حداقل نيم ساعت الي يك ساعت و نيم طول مي كشد تا بتن بعدي در كنار آن ريخته شود و اين عامل باعث عدم چسبندگي بتن تازه به بتن كه گيرش اوليه را انجام داده ميشود .
پس ازاتمام بتن ريزي پس از آن كه بتن كاملاً گيرش را انجام داد نوبت به شيب بندي وايزولاسيون سقف مي رسد كه براي تمام انواع ساختمانها يكسان صورت مي گيرد و همزمان قسمتهاي داخلي ساختمان ني زاجرا مي گردند .
مطالب مشابه :
دانلود 110 نمونه دتایل و جزئیات سازه فولادی
دتایل پله فلزی دتایل اتصال لانه زنبوری به ستون » 2012/12/11 "> دانلود تحقیق در مورد آسفالت بتنی
اجرای پله در ساختمان های اسکلت فلزی
عمران-عمران - اجرای پله در ساختمان های اسکلت فلزی - omran-esf.blogfa.com
دتایل های ساختمانی
Architecture - دتایل های ساختمانی - .:: این عشق است که زخمها را شفا می دهد نه زمان ::. - Architecture
ساختمان اسكلت بتنی
معمار و معماری - ساختمان اسكلت بتنی - مطالب علمی و پژوهشی,عکسها,راندوها,دتایل ها,طرح و نقشه
دتایل بارگذاری و ترکیب بار های ایین نامه
مهندسی عمران راه و ساختمان - دتایل بارگذاری و ترکیب بار های ایین نامه - ایجاد ارتقاء دانش فنی
دتایل نعل درگاه بتنی برای سازه های بنایی
مهندسی عمران - عمران - دتایل نعل درگاه بتنی برای سازه های بنایی - اگر در اولین قدم، موفقیت
دانلود پروژه های دانشجویی عمران (بتن فولاد راهسازی و...)
پروژه سازه ۴ طبقه بتنی. طراحی پله اسکلت فلزی با تمام دتایل ها و
نحوه اجرای یک ساختمان اسکلت بتونی
در اجرای دیوار برشی نیز باید به مانند ستون وبا استفاده از دتایل اجرایی پله واسانسور
مواردي كه مهندسين بايد در طراحي و اجرایی و نظارتی ساختمان بتني و فولادی در نظر بگيرند
وقتی فضای کافی وجود ندارد؛نیازی نیست راه پله در طراح دتایل ستون بتنی قاب
برچسب :
دتایل پله بتنی