بخش پنجم آموزش زبان برنامه نویسی JAVA در محیط NetBeans
بخش پنجم آموزش زبان برنامه نویسی JAVA در محیط NetBeans
تا اینجا درباره حلقه ها و شرط ها مثل for, while, do ... while, if, switch در زبان جاوا صحبت کردیم و مثال هایی را همراه با سورس در اختیار شما قرار دادیم. هدف آشنایی با نحوه برنامه نویسی در جاوا بود. اما نیاز به مباحث تئوری مختصری برای آشنایی بیشتر با جاوا هستیم.
در اینجا نام های قسمت های مختلف تکنولوژی جاوا که از آن ها زیاد استفاده میشود را توضیح می دهم.
JDK: مخفف Java Development Kit یا بسته توسعه جاوا است. جعبه ابزاری برای برنامه نویسان که حاوی کامپایلر جاوا و محیط اجرای آن می باشد. برای نوشتن برنامه های جاوا نیاز به JDK است. همراه نرم افزار NetBeans در سیستم نصب میشود البته نسخه 7 به بعد آن.
SDK: مخفف Software Development Kit یا بسته توسعه نرم افزار عبارتی بود که شرکت سان از آن برای JDK نسخه 1.2، 1.3، 1.4 استفاده می کرد.
JRE: مخفف Java Runtime Environment محیط اجرای جاوا برنامه ای است که JVM را شبیه سازی کرده تا بتوانید برنامه های جاوا را اجرا نمایید. برای اجرای برنامه های جاوا، باید JRE را دانلود و نصب کنید.
JVM: مخفف Java Virtual Machine ماشین مستقل از پلتفرم که توسط JRE شبیه سازی می شود. تمام برنامه های جاوا در یک JVM اجرا می شوند.
Java SE: مخفف Java Standard Edition ویرایش استاندارد جاوا عبارتی که زبان برنامه نویسی جاوا و کتابخانه های اصلی آن را توصیف می کند که برای ایجاد برنامه های جاوا که بتوانند روی ویندوز، لینوکس و مکینتاش اجرا شوند، استفاده می شود.
J2SE مخفف Java 2 Standard Edition یک عبارت قدیمی برای زبان جاوا و کتابخانه های اصلی آن است که بین نسخه های 1.2 و 1.5 جاوا ارائه شد.
Java EE مخفف Java Enterprise Edition یا نسخه تجاری جاوا است که یک نسخه بسط داده شده از کتابخانه های جاوا که عملکردهایی مانند servlet ها را فراهم می آورد.
جاوا در اینترنت
از جاوا در اینترنت خیلی استفاده می شود.جاوا زمانی ایجاد شد که وب جهانی در حال تبدیل شدن به یک پدیده بود و جاوا نیز به شکلی طراحی شد که بتواند از مزیت وب بهره ببرد. به خصوص کل مفهوم پشت JVM برای این است که به کامپیوترهای متصل به اینترنت اجازه دهد تا برنامه های جاوا را اجرا کنند بدون اینکه نوع و سیستم عامل آن کامپیوتر مهم باشد.
2 نوع متفاوت از برنامه های جاوا در اینترنت
اپلت ها (Applets) : اپلت ها برنامه های جاوایی هستند که به صورت مستقیم درون یک مرورگر وب اجرا می شوند.برای اجرای یک اپلت، مرورگر یک JVM را اجرا کرده و این ماشین مجازی قسمتی از صفحه وب را دریافت می کند تا از آن استفاده نماید. سپس ماشین مجازی بایت کد اپلت را اجرا می نماید.
سرولت ها (Servlets): سرولت ها برنامه های جاوای مبتنی بر وب هستند که به جای مرورگر وب کامپیوتر یک کاربر اینترنت، روی کامپیوتر سرور اجرا می شوند. سرولت ها در بسیاری از وب سایت های تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. یک سرور یک صفحه HTML را ایجاد کرده و سپس آن را به کامپیوتر کاربر ارسال کرده تا درون مرورگر و کاربرنمایش داده شود. به عنوان مثال اگر اطلاعاتی درباره یک محصول از یک فروشگاه آنلاین بخواهید، سرور وب فروشگاه یک سرولت اجرا کرده تا صفحه HTML حاوی اطلاعات محصول مورد نظر شما تولید شود.
در ادامه مباحث برنامه های کاربردی تری آموزش داده خواهد شد.
______________________________________________________________________________
ورود به بخش های قبلی:
بخش اول آموزش زبان برنامه نویسی JAVA در محیط NetBeans
بخش دوم آموزش زبان برنامه نویسی JAVA در محیط NetBeans
بخش سوم آموزش زبان برنامه نویسی JAVA در محیط NetBeans
بخش چهارم آموزش زبان برنامه نویسی JAVA در محیط NetBeans
مطالب مشابه :
وب سرور (Web Server) چیست؟
وب سرور (Web Server کامپیوتر دانشگاه آزاد شهرقدس; در يك پروژه آكادميك در دانشگاه اسكاتلند
دانلود کتاب بسیار کامل آموزش اتوکد در 619 صفحه به زبان شیرین پارسی
وبلاگ دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد شهرقدس. وبلاگ علمی
کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب کنم ؟
لینوکس و ویندوز پشتیبانی می شود ، ولی ASP و خصوصا ASP.net لزوما توسط سرور دانشگاه شهرقدس.
نام، آدرس و تلفن زائرسراهای مشهد مقدس
زائر سرای دانشگاه امیرکبیر نبش اقبال 1 زائرسرای مجتمع سرور - خیابان امام رضا
دانلود جزوه جبر و احتمال
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین لینک مستقیم از سرور (1) اول
سيستم عامل Mageia
بُرد اطلاع رسانی کامپیوتر دانشگاه آزاد شهرقدس; نسخه سرور از Apache 2.2.22 و Cherokee 1.2.101 و
بخش پنجم آموزش زبان برنامه نویسی JAVA در محیط NetBeans
بُرد اطلاع رسانی کامپیوتر دانشگاه آزاد شهرقدس; برای jdk نسخه 1.2، 1.3 روی کامپیوتر سرور
برچسب :
سرور 1 دانشگاه شهرقدس