همه چيز در مورد تویوتا لندکروز پرادو(PRADO)


پرادو در سه نسل

تويوتا پرادو كه يك SUV شهري محسوب مي‌شود و در اندازه متوسط چهارچرخ متحرك عرضه مي‌شود. اين خودرو در اروپا با نام لندكروز عرضه مي‌شود و در آمريكا با نام Lexus GX470 عرضه مي‌شود كه داراي موتور هشت سيلندر است.
پرادو بر مبناي پلت‌فرم تويوتا J120 ساخته شده است. مدل‌هاي قبلي بر پايه پلت‌فرم J70.J90 ساخته شده بود. همه پرادوها ويژگي‌ سيستم تعليق مستقل جلو را دارا هستند.
پرادو در سه مدل GX، GXL و VX عرضه مي‌شود كه داراي موتورهاي چهار ليتري و شش ليتري بنزيني و يك موتور ديزل سه ليتري است البته مدل GXL وارد ايران نشد. پرادو در برخي كشورهاي اروپايي به عنوان ون‌هاي اقتصادي با فاصله محوري كوتاه‌تر براي باربري استفاده مي‌شود.
نسل اول
نسل اول كه به عنوان SUV شهري در سال 1984 عرضه شد فقط بدنه‌اي كوتاه‌تر داشت كه قابليت داشتن سقف كروكي و ثابت را دارا بود كه با نام لندكروز و لندكروز2 شناخته مي‌شد كه در دو نوع موتور بنزيني 2366 سي‌سي‌ و 2466 سي‌سي و يك موتور دو ليتري ديزل عرضه شد موتور و گيربكس آن با 4RUNNER مشترك بود و در كارخانه هينو كه كار ساخت خودروهاي نيمه سنگين را بر عهده داشت ساخته شد. در آپريل 1990 يك سري تغييرات در لندكروز اتفاق افتاد كه عمده تغييرات شامل طراحي جلو پنجره و درب موتور بود. چراغ جلو كه در دوره قبل به صورت گرد بود تغيير و به صورت چهار گوش طراحي شد.
در اين دوره نام پرادو براي هميشه ثبت شد ولي در دوره قبل با نام باندرا شناخته مي‌شد. پرادو مشتقي از لندكروز بود كه به عنوان SUV شهري مورد استفاده قرار گرفت. در اين نسل پرادو مدل‌هاي هيبريدي را هم به بازار عرضه كرد كه هم از موتور الكتريكي و هم از موتور بنزيني استفاده شده است. پرادو در اين نسل فنربندي قابل تنظيم داشته كه با استفاده از يك دكمه سفتي كمك فنر به حالت نرم‌تر درمي‌آمد. در اين نسل انبوهي از موتورهاي 4/2، 7/2، 8/2 و 3 ليتري با سيستم تعليق و ترمزهاي به روزتر به بازار عرضه شد.
نسل دوم 1990- 2002
در ماه مي سال 1996 پلت‌فرم سري 70 كه كوچك‌تر بود كنار گذاشته شد و جاي خود را به پلت‌فرم سري 90 كه بزرگ‌تر بود داد. فنربندي اين مدل با تويوتا كرولا و هايلوكس يكي بود. در اين نسل ترمز ABS به صورت استاندارد و تلويزيون به صورت آپشن بر روي پرادوها نصب شد. در سال 1999 دچار تغيير ديگري شامل مه‌شكن داخل سپر شد. سال 2000 موتور سه ليتري ديزل را عرضه كرد. مدل‌هاي هشت نفره هم به بازار عرضه شد كه با نام TX شناخته مي‌شد. از امكانات استانداردي كه بر روي پرادوها نصب مي‌شدند مي‌توان به پانل چوبي، آينه شيشه عقب، ريل سقفي، زير آرنجي اشاره نمود. در سال 2002 پلت‌فرم سري 90 كنار گذاشته شد و جاي آن را پلت‌فرم سري 120 گرفت. اين خودرو در انگليس با نام كولورادو شناخته مي‌شد كه جايگزين 4Runner شده بود و لندكروز، تويوتا آمازون نام داشت ولي در سال 2003 لندكروز با نام اصلي يعني همان لندكروز شناخته مي‌شد.
نسل سوم: 2002 به بعد
از سال 2002 پرادو بر روي پلت‌فرم سري 120 ساخته مي‌شود و به عنوان SUV لوكس شناخته مي‌شد. اولين بار در اروپا با موتور چهار ليتري، V6 عرضه شد. پرادو چون يك SUV لوكس بود آمار سرقت آن نيز بالا بود، به همين دليل ايموبلايزر به صورت استاندارد بر روي آن نصب شد. اين خودرو با موتور توربوديزل نيز عرضه مي‌شود كه 131 اسب‌بخار قدرت دارد و بدون توربوديزل نيز 95 اسب‌بخار قدرت دارد. سري 120 سيستم تعليقي مشابه با هايلوكس، Fjcruiser و 4Tunner دارد. يك SUV مشابه پرادو در چين ساخته مي‌شود كه Dadi shuttel نام دارد كه ظاهري شبيه به پرادو ولي مهندسي كاملاً متفاوتي با پرادو دارد.

پس از قطع واردات خودرو در اوايل دهه 70 شمسي خودروهاي داخلي شاسي‌بلند مانند پاترول بازار را فتح كردند، اما پس از آن توليد اين خودروها به دليل مصرف بالايشان كاهش يافت و واردات خودرو دوباره آغاز شد. در اين بين اين تويوتا بود كه با محصول پرادوي خود بازار پاترول‌سواران را به دست آورد. چرا كه همچنان خاطره خوش تويوتا لندكروز كه پرادو كوچكترين نسل آن است در ذهن ها باقي بود. حال پرادو ديگر تنها نيست و رقيبان بسياري پيدا كرده است. در مطلب زير به بررسي اين خودرو و مقايسه آن با رقيبانش مي‌پردازيم.
محاسن و معايب
پرادو از نظر ظاهري خودرويي جذاب است كه توانسته در بازار كشور جايگاه مناسبي را به دست آورد و ايراد بزرگي كه به پرادو و اكثر خودروهاي ژاپني وارد است جا پلاكي است كه قابليت نصب پلاك‌هاي ايران را ندارد و كمي كوچك است. در بعضي از مدل‌ها زاپاس‌بند بر روي درب عقب قرار دارد و در بعضي ديگر زاپاس‌بند در زير خودرو قرار دارد.
مدل‌هاي پنج‌در به دليل كشيده‌تر بودن بدنه و داشتن چهار‌در ورودي در كلاس SUVهاي خانوادگي قرار گرفته است و مدل سه‌در نيز براي جوانان و خانواده‌هاي كم جمعيت مناسب است و همين دليل حالت اسپرت‌تري را نيز به خود گرفته است و مشتريان اين مدل اكثراً جوانان هستند.
پرادو از سواري نرم و جذابي برخوردار است به خصوص در نمونه سه‌در شش سيلندر كه قدرت بالايي نيز دارد. مصرف لنت پرادو چهار سيلندر كمتر از پرادو شش سيلندر است كه دليل اين موضوع قدرت بالاتر موتور شش سيلندر است. صندلي‌هاي پرادو بسيار راحت است. حتي فضاي بار آن در مدل سه‌در نيز قابل قبول است مي‌توان بدون خواباندن صندلي رديف دوم روي محل بار آن حساب كرد.
پرادو را مي‌توان از لحاظ سواري به سه بخش تقسيم كرد.
سواري شهري
پرادو داراي سيستم تعليق و فرماني نرم است كه در سواري شهري بسيار به لذت رانندگي كمك مي‌كند. براي خيابان‌هاي تهران كه به خودي‌خود مسيري Offrowd محسوب مي‌شود كمك‌ها مي‌توانند ضربات را به خوبي دفع كنند. صداي موتور در دورهاي پايين به داخل كابين راه نمي‌يابد و همچنين عايق‌بندي خوبي در مقابل سروصداي خارج از كابين را داراست.
در هنگام رانندگي با پرادو در شهر به خصوص در نمونه‌هاي سه‌در دچار مشكل خاصي نخواهيد بود. به دليل كوچك‌بودن خودرو نسبت به نمونه پنج‌در در هنگام پارك نيز دچار مشكل نمي‌شويد و به لطف سنسور دنده عقب و آينه‌هاي بزرگ جانبي شما مي‌توانيد به راحتي در كوچه‌ها، خيابان‌هاي باريك دور بزنيد و يا پارك كنيد .
پرادو به دليل بهره‌گيري از سيستم متغير باز و بسته شدن سوپاپ‌ها (VVT-I) داراي مصرف سوخت مناسبي است.
سواري جاده‌اي
در جاده‌ها و سرعت‌هاي بالا به خصوص در سراشيبي‌ها و جاده‌هاي پر پيچ و خم و كوهستاني از نمونه‌هاي چهار سيلندر نمي‌توان توقع زيادي داشت كه البته باز هم نمونه سه در چابك‌تر از نمونه پنج‌در است.
پرادوها در سرعت‌هاي بالاي 140 كيلومتركمي از پايداري‌اش كاسته مي‌شود كه البته بيشتر خودروهاي شاسي‌بلند به دليل ارتفاع بالايشان با اين خاصيت روبه‌رو هستند كه پرادو هم از اين قاعده مستثني نيست.
سواري Offrowd
در اين قسمت به علت ناهمواربودن مسيرها، نرمي فنربندي، فرمان و در مانورها پر قدرت‌بودن فرمان بسيار مفيد ظاهر مي‌شود. البته ارتفاع زياد براي چنين خودروهايي در عبور از مسيرهاي سنگ‌و‌لاخ كمك بسيار خوبي است. البته موتورهاي چهار سيلندر براي گذشتن از چنين مسيرهايي كمي ضعيف به نظر مي رسد ولي موتور شش سيلندر با قدرت 240 اسب‌بخار بسيار به شما كمك خواهد كرد.
به هر حال وجود دنده كمك با دارابودن چهار حالت «LL – N – HL – H » ه H براي مسيرهاي عادي و رانندگي روزمره، HL براي سرعت‌هاي بالا، همراه با قفل ديفرانسيل مركزي، N براي خلاص چهار چرخ، LL براي عبور از سرازيري‌ها و سربالايي‌هاي تند همراه ضريب دنده‌هاي فوق سنگين) در هر مسيري به شما كمك خواهد كرد.
تجهيزات پرادو
پرادو با دو نوع موتور چهار سيلندر، 2700 سي‌سي و شش سيلندر 4000 سي‌سي در بازار ايران عرضه مي‌شود كه در نوع چهار سيلندر داراي گيربكس اتوماتيك چهار سرعته و حداكثر توان 160 اسب‌بخار در 5200 دور را دارد.
اين مدل كه با دو نوع اتاق سه‌در و پنج‌در عرضه مي‌شود GX نام دارد. تجهيزاتي از قبيل كولر اتوماتيك، فرمان هيدروليك قابل تنظيم (كه در نمونه پنج‌در تلسكوپي مي‌باشد) كيسه هوا راننده و سرنشين جلو، ترمزABS، ريل سقفي، چراغ ترمز سوم، گارد محافظ سپر، رينگ آلومينيومي، تودوزي پارچه، ، سيستم دزدگير ايمبولايزر، سيستم صوتي راديو سه موج+ كاست+ CD به همراه شش بلندگو، برف پاك‌كن تناوبي جلو و عقب، آينه بغل برقي كرمي جمع‌شو، چراغ‌مه‌شكن‌ جلو، آنتن برقي، ركاب بغل، زاپاس بند عقب داراي كليد، خط‌كشي بدنه، گرمكن صندلي راننده و سرنشين، سنسور پارك عقب( چهار عدد)، تنظيم‌كننده نور چراغ جلو، تزيينات داخلي چوبي، صندلي‌هاي جلو برقي، بال عقب و گرمكن شيشه عقب را دارد كه در مدل اسپيشال امكاناتي چون تزئينات چوبي پانل جلو، غربيلك فرمان چوبي و چرمي ، بلوتوث و كفپوش طرح جديد را علاوه بر امكانات فوق‌ دارا است.
پرادو با موتور شش سيلندر داراي گيربكس اتوماتيك پنج سرعته است كه 240 اسب‌بخار قدرت را در 5200 دور توليد مي‌كند. اين مدل (VX) نيز با دو نوع اتاق عرضه مي‌شود.
در اين مدل (VX) علاوه بر امكانات مدل GX، روكش صندلي چرم، سيستم صوتي راديو و موج+ شش CD+ MP3+ شش بلندگو، كروز كنترل، سانروف را داراست كه در مدل اسپيشال فرمان چوبي، روكش لاستيك عقب تزيين دور چراغ‌هاي عقب و يخچال را عرضه مي‌كند.
در مدل S- اسپيشال كه مدل فول كامل است نيز امكاناتي همچون ايربگ راننده+ سرنشين جلو+ جانبي (رديف جلو)+ پرده‌اي، ترمز ABD، شيب‌سنج، قفل ديفرانسيل، خفه‌كن موتور و استارتر نيز ارائه مي‌شود.
پرادو در مقابل همكلاسان
تويوتا پرادو از سواري خوب و قابل قبولي در بين SUVهاي همكلاس خود برخوردار است. رقباي پرادو در بازار داخل كشور خودروهايي مانند پاجرو، سانتافه، سورنتو، مورانو، لكسوس RX350 و BMW-X3 هستند كه البته با توجه به تفاوت قيمت‌ها سورنتو و سانتافه كه از قيمتي پايين‌تر برخوردارند و مشتريان خاص خود را دارند و همچنين لكسوس و BMW كه با قيمتي بالاتر و سواري دلپذيرتر نيز مشتريان خاص خود را دارند.
در اين ميان مورانو و پاجرو دو رقيب جدي پرادو محسوب مي‌شوند كه از لحاظ ارزان‌بودن قطعات و فراواني و در دسترس‌بودن پرادو نمره خوبي را كسب نموده و خدمات بهتري را نيز نسبت به اين دو رقيب ارائه مي‌‌كند. از لحاظ ديناميكي عملكرد بهتري نسبت به پاجرو دارد ولي مورانو رقيبي نيست كه به اين راحتي پا پس بكشد.
به هر حال پرادو توانسته جاي خود را در بازار به دست بياورد و از بازار دست دوم خوبي نيز برخوردار است و افت قيمت كمتري را در نمونه‌هاي كار كرده به نسبت پاجرو و مورانو شاهد هستيم.   پرادو ۲۰۱۲ را بیشتر بشناسیم  چهارمین نسل تویوتا پرادو ابتدا با مدل 2009 میلادی وارد بازارهای جهانی شد. این مدل همچون گذشته با دو نسخه پنج درب و سه درب عرضه می‌شود که مدل‌های پنج درب آن با دو تریم TXL (مدل‌های وارداتی) و VXL قابل سفارش خواهند بود . . .
چهارمین نسل پرادو که در بازار آمریکای شمالی با اندکی تغییرات تحت نام لکسوسGX450 به فروش می‌رسد، دارای ظاهری تغییر یافته ازجمله در سپرهای جلو/عقب، چراغ‌ها و آینه‌های جانبی است که نمای به‌روزتری را تداعی می‌کند.
در فضای درونی خودرو نیز یکی از بزرگترین تفاوت‌های نسل چهارم پرادو با مدل‌های گذشته آن، ردیف سوم صندلی‌هاست؛ در گذشته این ردیف شامل سه صندلی با قابلیت برداشتن یا حذف از کابین بود اما حال تبدیل به دو صندلی جدید شده که تنها قابلیت خواباندن را دارند. بنابراین می‌توان حدس زد که چرا حجم محفظه عقب آن از 170 لیتر به 150 لیتر در مدل‌های جدید رسیده است.
مدل‌های جدید پرادو مانند نسل قبلی خود، دارای زاپاسی هستند که می‌تواند در زیر خودرو یا در پشت درب عقب نصب شود؛ به عنوان مثال در بازار انگلستان تویوتا پرادو تنها با زاپاس زیر قابل سفارش است درحالیکه در کشورهایی مانند آرژانتین و استرالیا با زاپاسی که پشت درب عقبی خودرو تعبیه شده عرضه می‌شود.

حال اندکی به ابعاد کلی خودرو دقت کنیم؛ پرادوهای جدید در طول و عرض به ترتیب 40 و 25 میلیمتر بزرگتر شده‌اند درحالیکه از ارتفاع خودرو چیزی در حدود 50 میلیمتر کاسته شده؛ فاصله محوری خودرو نیز از 2790 میلیمتر به 2850 میلیمتر رسیده است.

در بازارهای جهانی تویوتا پرادو تنها با دو پیشرانه بنزینی و دو پیشرانه دیزلی عرضه می‌شود. نسخه‌های بنزینی آن شامل 2.7 لیتری چهارسیلندر با قدرت 160 اسب‌بخار و 4.0 لیتری شش سیلندر با قدرت 271 اسب‌بخار است. پیشرانه 3.0 لیتری دیزلی آن نیز 94 اسب‌بخار قدرت دارد درحالیکه مدل توربو دیزلی آن تا 170 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کند. مدل‌های پنج درب پرادو در سه تیپ با نام‌های GX , GXL و VX عرضه شده و مدل‌های سه درب آن شامل تیپ‌های SX و ZR می‌شوند.

اما با این مقدمه کوتاه به سراغ پرادوهایی می‌رویم که توسط نمایندگی ایرتویا به فروش می‌رسند. ایرتویا برای سال 2012 مدل‌های Off-Road و On-Road پنج درب و یک مدل سه درب راهی بازار داخلی کرده که همگی آن‌ها نیز دو دیفرانسیل (4WD) خواهند بود.

مدل‌های پنج درب وارداتی دارای گیربکس پنج سرعته اتومات هستند که نسبت به گذشته اگرچه ضرایب دنده‌های آن بهبود یافته اما به نظر می‌رسد این تغییر بیشتر برای کاهش مصرف سوخت خودرو اعمال شده نه برای یک رانندگی اسپرت‌تر! پیشرانه V6 این مدل با حجم دقیق 3956 سی‌سی قادر به تولید 271 اسب‌بخار قدرت در دور 5600 و 381 نیوتن‌متر گشتاور در دور 4400 است. وزن خالص این خودرو 2355 کیلوگرم بوده و رینگ‌های 18 اینچی با تایرهای 265 میلیمتری دارند. مصرف ترکیبی این مدل 12.5 لیتر و حجم باک بنزین آن نیز 87+150 لیتر است.

مهم‌ترین وجه تمایز مدل‌های Off-Road و On-Road وارداتی، در سیستم‌های ترمز و پایداری و همچنین در سیستم پخش صوتی و چندرسانه‌ای آن‌ها خلاصه می‌شود؛ در اینجا به صورت مختصر به برخی از تفاوت‌های هر دو مدل اشاره می‌کنیم:

مدل‌های On-Road : سامانه HAC (کنترل حرکت اولیه در شیب‌ها) و DAC (کمکی ترمز در سرپایینی)، سیستم کمکی پارک خودرو، کروز کنترل با رادار فعال و ترمزهای اضطراری، مجهز به سه دوربین (آینه سمت راست راننده، جلوپنجره و عقب)، GPS با نمایشگر 7 اینچی، DVD چنجر با 14 بلندگوی حرفه‌ای JBL.

مدل‌های Off-Road : سامانه Crawl Control، کروز کنترل، مجهز به چهار دوربین (آینه‌های جانبی، جلوپنجره و عقب)، CD چنجر با 9 بلندگو، قفل دیفرانسیل عقب، انتخاب حالت تعلیق با دو مود Sport یا Comfort.

مدل‌های سه درب وارداتی نیز که با گیربکس چهار دنده اتومات به ایران آمده‌اند دارای پیشرانه‌ای چهارسیلندر با حجم دقیق 2694 سی‌سی هستند که توانایی تولید 161 اسب‌بخار قدرت در دور 5200 و 246 نیوتن‌متر گشتاور در دور 3800 را دارند. پرادوهای سه درب با طولی 4485 میلیمتری خود، در حدود 445 میلیمتر کوچک‌تر از مدل‌های پنج‌درب بوده و فاصله محوری آن‌ها نیز 335 میلیمتر کوتاه‌تر است. رینگ‌های 17 اینچی با تایرهای 245 میلیمتری، وزن خالص 2095 کیلوگرمی و همچنین باک بنزینی به حجم 87 لیتر از دیگر مشخصه‌های این مدل خواهند بود.

همگی مدل‌های 2012 وارداتی دارای 60 ماه یا 100 کیلومتر گارانتی هستند. هم‌اکنون قیمت مدل‌های پنج درب (TXL) پرادو 128,000,000 میلیون تومان و قیمت مدل‌های دو درب (TXL) آن نیز 106,000,000 میلیون تومان است.


www.ACOforum.org - Logan Tuning

www.ACOforum.org - Logan Tuning

www.ACOforum.org - Logan Tuning

www.ACOforum.org - Logan Tuning

www.ACOforum.org - Logan Tuning


مطالب مشابه :


مشخصات تویوتا کرولا 2008 و قیمت آن

تویوتا لندکروز vxr هشت سیلندر فول متالیک مدل 2008; مگان 2000. سيتروئن سي 5. تاملی بین مزدا3 و رنو




همه چيز در مورد تویوتا لندکروز پرادو(PRADO)

همه چيز در مورد تویوتا لندکروز پرادو(prado) سال 2000 موتور سه ليتري ديزل را عرضه كرد.




قیمت خودروهای وارداتی

تویوتا لندکروز ساده 6 سیلندر vxr: 667/000/000: سیتروئن c5 فول با سواری سراتو 2000 سی سی




قیمت روز خودرو ها در سال 88

تویوتا لندکروز ساده 8 سیلندر vxr. سواری سراتو 2000 سی سی اتوماتیک .




قیمت روز خودروها

قیمت مدلهای تویوتا: تویوتا لندکروز: مگان 2000. سيتروئن سي 5.




تویوتا پرادو 2010

بررسی فنی وتخصصی خودرو و مطالب جامع - تویوتا پرادو 2010 - تصاویر و مشخصات خودروهای داخلی




کیا سراتو در ایران

عکس جدید تویوتا لندکروز 2013. Kia Ceed 2013. 2000 سی سی 4 سیلندرDOHC دنده اتوماتیک :




تویوتا GT86 در راه ایران

کویـــــــــــر ماشین - تویوتا gt86 در راه ایران - آخرین خبر ها و رویداد ها در زمینه ی صنعت




برچسب :