مراسم اول تابستان در فراهان
مراسم اول تابستان در فراهان
يكي از مراسم كم نظير ايراني مراسم اول تابستان است و تقريباً ميتوان گفت: فرمهين و دهات سابق ذلف آباد تنها ميراثبانان جشن تيرگاننند. جشن تيرگان از زمان هاي ايران باستان در روز سيزدهم تير برگزار مي شد ولي سالهاست كه در ذلف آباد با گذشت زمان هاي طولاني و با تركيبي از آداب و رسوم محلي و مراسم مذهبي مانند تعزيه خواني شكل مخصوص به خود را گرفته است و همچنان تا به امروز به اجرا درمي آيد. حتي تاريخ آن به چند دليل تغيير كرده و به روز اول فصل تابستان (1 تير) انتقال يافته. زيرا اين روز آغاز فصل تابستان يعني فصلي پركار براي كشاورزان و بلندترين روز سال و همچنين شروع برداشت گندم كه مهم ترين محصول كشاورزان اين منطقه است مي باشد. اين جشن را جشن گندم هم مينامند.
دليلي كه براي ماندگار شدن اين مراسم در فرمهين و اطراف آن بيان ميشود قابل توجه است: مردم شهر دلف آباد(ذلف آباد كنوني و محل امامزاده احمد بن علي (ع)) كه از شهر خود رانده شدند ، در اطراف شهر خود روستاهاي جديدي من جمله فرمهين را بنا كردند. پس از اسكان اين گروهها در روستاهاي خود با يكديگر قراري منعقد كردند كه همه ساله براي گرامي داشتن ياد شهر ويران شده خود بر مزار رفتگان كه در دلف آباد دفن بودند حاضر شوند. به اين ترتيب مردم اطراف ذلف آباد هر سال اول تابستان به اين محل مقدس ميروند و بر ادامه راه رفتگان خود اسرار ميورزند.
تاريخچه ديگري كه براي مراسم اول تابستان نقل ميكنند اين است كه در اول تابستان خسرو پرويز از فراهان ميگذشت. براي رفع خستگي در كنار جويي فرود آمد. تا آبي خورده و دست و رويي بشويد. در اين هنگام يك حوري ظاهر ميشود و شروع به آب پاشيدن به سوي خسرو ميكند. خسرو هم خوشحال از اين اتفاق شروع به اين كار ميكند. اين قصه(هر چند غير قابل باور) در دل مردم اين منطقه باقي ميماند. كم كم پس از سالها هر سال در اين منطقه جشني بر پا شد به نام جشن «آب پاشانك» . به قول عدهاي گذشته اين جشن به اين قصه بر ميگردد.
هم اكنون در اين روز همه مردم از همه منطقه فراهان و شهرهاي اطراف مانند آشتيان،تفرش و اراك با آوردن همه امكانات استراحتي در زير سايه درختان و در كنار قناتي كه در حياط امام زاده جريان دارد به استراحت مي پردازند و در امام زاده نيز به دعا و نيايش براي سالم بودن محصولات كشاورزي امسال خود دعا مي كنند... . جاذبه اصلي و مهم مراسم اين روز در محوطه بيرون است كه فروشندگان بسياري از همه شهرهاي ايران مانند همدان، ملاير، قم، تهران ،كرمان، بندرعباس، كرج، كاشان، اصفهان، نطنز و... با آوردن كليه اجناس مورد نياز زندگي مردم مانند انواع ظروف مصرفي، كيف و كفش، انواع مواد خوراكي و سوغات، عطاري و گياهان دارويي، انواع پوشاك، اشياء تزئيني، پارچه و سفره، گل و گياه، ابزار كشاورزي مانند داس و چاقو (كه از قديم مهم ترين موقعيت فروش براي آهنگران تفرشي محسوب مي شد) و بسياري اجناس ديگر... به صورت بازارچه بساط پهن كرده و به عرضه محصولات خود مي پردازند. البته اخيراً بسيار مدرن تر شده و براي اولين بار فروش سي دي نيز به فهرست اجناس مورد نياز كشاورزان اضافه شده بود!
گفتني است براي فروشندگان فروش يك روزه اين بازار مبلغ قابل توجهي است. مراسم تعزيه خواني نيز هر ساله توسط گروه تعزيه خوان هاي تفرشي در اين روز در محوطه باز به اجرا درمي آيد. حتي معركه گيري پهلوانان و فروش روغن مار هم در حاشيه بازارچه ديده مي شود.
مطالب مشابه :
عالیخانی مدیر عامل جدید سازمان همیاری شهرداریهای استان مرکزی
جام جم. سايت تفريحي اسیدپاشی های مشکوک در اصفهان . نيازمنديهاي
اينترنت و تجارت الكترونيك: مزايا و معايب
o عدم ارضاي نيازمنديهاي مشتريان، عدم اعتماد و مقاومت اصفهان زیبا بهترین
مراسم اول تابستان در فراهان
قم، تهران ،كرمان، بندرعباس، كرج، كاشان، اصفهان، نطنز جام جم. سايت نيازمنديهاي
راههاي كسب و كار با كامپيوتر (با تشکر از آقای امیرحسین)
39- براي افرادي كه مي خواهند راهنماي نيازمنديهاي (اصفهان): صفحه کلید از شبکه جهانی جام جم
متن مصاحبه هفته نامه آوای خمین با مدیرعامل شرکت آریالیف
این انقلاب بی نام امام خمینی (ره ) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست
شهرنشيني در ايران
پس از آن مشهد و در رده بعد شهرهاي اصفهان مسكوني و نيازمنديهاي جام جم . روزنامه
منابع آزمون دفاتر اسناد رسمی
پایگاه اطلاع رسانی شبکه جهانی جام جم; معرفي اصفهان; با توجه به نيازمنديهاي هر محل
ناقوس تعطيلي در آونگان
این انقلاب بی نام امام خمینی (ره ) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست
تعداد قربانیان به 250 نفر رسید/ اسامی برخی فوت شدگان
زنجان، قزوين، گيلان، اصفهان، كردستان و تهران نيروهاي جام جم. سايت نيازمنديهاي
برچسب :
نيازمنديهاي جام جم اصفهان