آموزش نصب دزدگیر ماشین
آموزش نصب دزدگیر ماشین
برای نصب دزدگیر یکسری ابزار و دستگاه لازم داریم:۱- اولین چیزی که یک نصاب باید بداند اطلاعاتی در مورد ماشین است که بعدا در مورد ان صحبت می کنم مثل لادری ها، لامپ سقف،قفل مرکزی، وضعیت ریموت کنترل ها
۲- لامپ تست ( دوستان برای استفاده از این ابزار بسیار دقت بکنید مخصوصا درماشینهای کامپیوتری مثل ۲۰۶ و زانتیا که بعدا نحوه استفاده از ان را ذکر می کنم)
۳- سیم چین کوچک و سیم لخت کن و چسب وایر
۴- نقشه فنی دستگاه
آموزش نحوه نصب دزدگیر خودرو:
اصطلاحات:
منبع تغذیه (باطری): bttery , batt=source=power
سرباطری مثبت(+): +۱۲v=positive=gostant
سرباطری منفی(-): GND=negative =chassis
کاپوت = hood
صندوق عقب= trunk
صندوق بازکن یا صندوق پران= trunk opener , release
شاسی فشاری = pin switech
شاسی فشاری در (-) = کلید لادری منفی (-) = (-) door pin switch
شاسی فشاری در (+) = کلید لادری مثبت (+)= (+) door pin switch
بعدا در مورد تفاوت این دو توضیح میدم.
فلاشر =علامت دادن: (+)parking light= hazard=light= signl
سیم = wire
برق پله اول سوییچ = ACC
آژیر= siren
قطع کردن ، غیر فعال کردن= cut = interrupt= kill= dusable (بعدا در باره ان صحبت می کنم)
بوق= بلندگو : horn
شاسی ریست = over-ride , reset
سنسور ضربه : shock sensor
قفل مرکزی: centeral lock
آنتن= گیرنده یا فرستنده: Antenna , ANT
تحریک( عاملی که باعث زدن دزدگیر می شود)= Trigger
ترمز= Brake
ترمز دستی = hand Brake
پیجر= pager , beepe
خوب دوستان این اصلاحاتی که گفته شد در تمامی نقشه های فنی نصب دزدگیر بکار می رود که هر شرکتی در بین اصطلاحاتی (که چندتایی می باشد) یکی از انها استفاده می کند
ورودی و خروجی های دزدگیر:
الف- کل تریگرهایی که در دزدگیر باعث فعال شدن می باشد:
۱- ضربه = شوک سنسور
۲- باز شدن درب = سیم لادری
۳- باز شدن کاپوت یا صندوق = سیم لادری صندوق یا کاپوت
۴- ON شدن سوئیچ = سیم (ON) دزدگیر
۵- در صورت وجود چشم التراسونیک
ب- ورودی های مهم (حتما باید سیمهایشان وصل شوند):
۱- برق مثبت +۱۲v
2- برق منفی GND (اتصال بدنه)
۳- سیم لادری مثبت (+) یا منفی (-)
۴- سیم شاسی کاپوت و صندوق ، منفی (-)
۵- سوئیچ (سیم ON)
ج- خروجی های مهم ( حتما باید سیمهایشان وصل شود):
۱- آژیر (+)
۲- فلاشرها (+) که بیشر اوقات دو سیم دارند.
۳- قفل مرکزی که بعدا بطور مفصل در مورد تیپهای ان بحث می شود.
بنابراین دوستان کلا ۱۰ سیم وصل کردنی مهم داریم.
البته در اینجا تا یادم نرفته این نکته را ذکر کنم که، در وصل کردن سیم های برق و اتصال منفی نهایت دقت را بکنید چونکه در صورت شل بودن و یا در جای نامناسب وصل کردن خطراتی برای راننده و یا ماشین و یا برای برد اصلی پیش می اورد که باید نهایت دقت کرد و دلیلش را وجود قطعی بنام استارت کیلر یا ماشین خاموش کن می باشد (در صورتی که نصب بکنید)که اگر ماشین در حین حرکت باشد فقط یک لحظه کافی این دو سیم (مثبت یا منفی برق) قطع و وصل بشود که در ان صورت ماشین در هر سرعتی که باشد در جای خود می ایستد و باعت بروز تصادف می شود. پس توصیه می شود تا جایی که می شود این قطعه را بروی ماشین نصب نکنید.
اولین سیم فلاشر ها (parking light)می باشد (همان که چراغ خطر ها وقتی در باز می شود و یا آژیر بصدا در میاد شروع بکار کردن می کنند)
این سیم بروی کیت اصلی دو تا است که رنگ انها در اکثر دزدگیر ها قهوه ای می باشد که در بعضی مدلها یک سیم می باشد که از سر ان، دو تا دیود گرفته و تبدیل به دو تا سیم می کنند (دوستان توجه داشته باشید حتما این دیود بر سر راه این سیم باشد که بعدا از لحاظ امنیتی اگر مدیران اجازه بدهند دلیل ان را ذکر می کنم ) که اکثر دزدگیرهای چینی از این مدل می باشند.
اگر در قسمت دوم آموزش دقت کرده باشید جلو گزینه فلاشر یک علامت مثبت گذاشتم که این به معنای ان است که خروجی سیم فوق مثبت می باشد . حالا ما برای نصب این سیم بروی ماشین باید سیم چراغ راهنماها( چپ و راست) را پیدا کرده و این دوسیم را یکی برای راهنمای چپ و دیگری برای راهنمای راست وصل بکنیم.
در اینجا این سوال پیش می اید که ماشینی مثلا ۴۰۵ که می خواهیم دزدگیر بروی ان نصب بکنیم چطور سیم های چراغ راهنما را پیدا بکنیم
برای اینکار از لامپ تست استفاده می کنیم به این صورت که ابتدا یکی از راهنماها (چپ یا راست) میزاریم تا کار کند و یکسر لامپ تست را به بدنه و سر دیگر در سوکتی که حدس می زنیم سیم راهنما در ان هست وصل می کنیم که با راهنما زدن لامپ تست ما هم خاموش و روشن می شود و همین کار را برای سمت دیگر انجام می دهیم که بعدا از پیدا کردن سیم های مذکور، سیم های فلاشر را به این دو سیم وصل می کنیم.
نحوه ی نصب سیم لادری:
منظور ازلادری همان پین سوییچ لای در است که هنگامی در باز می شود لامپ سقف اتومبیل روشن می شود که دزدگیر ما از طریق این کلیدها متوجه می شود که در کی باز و یا بسته می شود که این جزء همان سیم های مهمی است که باید وصل شود
ما چهار تا در داریم و هر دری برای خود یک پین سویچ دارد، پس ما برای وصل کردن سیم باید چکار کنیم؟
دوستان از هر کدام از این پین ها یک سیم بروی سوکت های زیر فرمان می اید ولی ما باید ان سیمی را پیدا بکنیم که بین این چهارتا در مشترک باشد . اما این نکته را باید ذکر بکنم که خروجی این لادری ها در ماشین ها متفاوت است که به شرح زیر می باشد:
- در یکسری از ماشین ها خروجی لادری مثلا در پراید ویا پژو۴۰۵ / l90/ پیکان / سمند و … منفی می باشد یعنی ما برای پیدا کردن این سیم بوسیله لامپ تست باید یک سر ان را به مثبت و سر دیگر ان را در سوکتی که حدس می زنیم سیم لادری مشترک تمامی درها در ان هست می زنیم و هنگامی که کلید لادری پایین باشد چراغ ما خاموش می شود و هنگامی که بالا باشد چراغ ما روشن می شود که به عنوان مثال در پراید کنج ماشین سمت راننده کنار پدال کلاچ یک دسته سیم امده که با شکافتن ان یک سیم برنگ قرمز خط ابی می باشد که همان سیم مورد نظر ماست.
- در یکسری از ماشین ها خروجی لادری آنها مثبت است مثل ۲۰۶ و کمری و… که ما برای پیدا کردن ان بوسیله لامپ تست یک سر ان را به منفی یا بدنه وصل می کنیم و سر دیگر در سوکت مذکور برای پیدا کردن ان. دوستان تفاوت این مدل برای این است که در باز می شود و سپس بسته می شود لامپ سقف ان بعدا از چند ثانیه خاموش می شود که به این کار اصطلاحا لادری تاخیری می گویند که برای نصب دزدگیر برای این ماشین ها باید دقت لازم را کرد(مخصوصا در ماشین های کامپیوتری)
الیته دوستان نگران نباشید بعدا محل و رنگ این سیمها را برایتون میگم کجاست ولی باید بصورت پایه ای یاد بگیرید که اگر ماشین جدیدی زیر دستان امد بتوانید سیم های مذکور را پیدا بکنید.
برق و Acc:
در دزدگیر سیمی وجود دارد به نامAccکه جز همان ۱۰ سیمی می باشد که باید وصل شود. این سیم از ان جهت مهم می باشد که دزدگیر متوجه می شود ماشین کی روشن و کی خاموش می باشد که روش نصب ان به این صورت است:
در اصل این باید به سیم پله اول سویچ متصل شود یعنی وقتی سویج یک پله باز می شود خروجی سیم فوق مثبت است که ما برای پیدا کردن ان بوسیله لامپ تست اول یک پله سویچ را باز می کنیم و بعد یکسر لامپ تست را به بدنه و سر دیگر در سوکتی که حدس می زنیم سیم Acc در ان وجود دارد که با پیدا کردن ان لامپ تست ما روشن و با بستن کلید سویچ لامپ تست ما خاموش می شود.( اگر این سیم وصل نشود دزدگیر در هنگام رانندگی فعال می شود وبه اصطلاح قاطی دارد)
و اما در مورد وصل کردن برق +۱۲v)) دستگاه :
دوستان برای وصل کردن سیم برق باید تا جایی که امکان دارد از پشت سویچ بگیرد مخصوصا در تولیدات جدید شرکت ها، چون من قبلا در ماشین های تولیدی سالهای قبل، برق را روی سوکت می گرفتم و مشکلی نداشتم اما در ماشین های جدید وقتی برق را، از سوکت می گیرم با روشن بودن لامپ های چراغ جلو، و باز شدن در ماشین(که در این حالت راهنما شروع به چشمک زدن می کنند) نور لامپ ضعیف می شود. پس دوستان در این نوع ماشین ها دقت لازم را بکنید که البته سیستم قفل مرکزیشان هم تغییر کرده که بعدا در موردشان صحبت می کنم.
قفل مرکزی:
دوستان قبل از شروع این موضوع را ذکر کنم یکی از مهمترین قسمت های نصب دزدگیر بروی اتومبیل استفاده صحیح و تشیخص نوع قفل مرکزی است که باید بدرستی تشخیص داده وگرنه به سیستم قفل مرکزی صدمه وارد می شود و در ماشین های کامپیوتری، عیب در ECU رخ می دهد.
قفل مرکزی کل ماشینهای که در دنیا هست به ۴ صورت است(من از تیپ ماشین های ایرانی در آموزش استفاده می کنم):
۱- ماشین های تیپ پیکان و پراید
۲- ماشینهای تیپ پژو ۴۰۵
۳- ماشین های تیپ پژو ۲۰۶ و زانتیا( کامپیوتری)
۴- ماشین های تیپ بنز آئودی (تیپ بادی): زمینه اش در ایران بسیار کم است.
قفل مرکزی تیپ پیکان و پراید:
در اینگونه ماشین ها قفل مرکزی فقط با در راننده عمل می کند و داخل در راننده پمپی وجود ندارد بلکه پمپ میکروسوئیچی است(سه سیم: قهوه ای/ مشکی / سفید ) که با بالا رفتن زبانه پلاتین وسط (سیم مشکی) با پلاتین بالایی (سیم قهوه ای) اتصال می کند و دستگاه مرکزی قفل مرکزی درهای ماشین را باز می کند و با اتصال پلاتین وسط(سیم مشکی) به پلاتین پایین(سیم سفید) قفل مرکزی درهای ماشین را می بندد. حالا ما در این نوع تیپ نیاز به دوسیم( سبز و آبی) دیگر داریم که پمپ بسمت بالا یا پایین برود تا درها قفل و باز شوند که برای این کار نیاز به یک پمپ ۵ سیم داریم که پمپ ۳ سیم را برداشته شود و یک پمپ ۵ سیم بجای آن نصب شود که سه تای ان همانطور که گفته شد برای میکروسوئیچ است که با فشار دادن دکمه باز و قفل کردن روی در عمل می کند و دوتای دیگر که برای وصل کردن به سیم های قفل مرکزی دزدگیر که فرمان باز و بسته شدن را صادر می کنند متصل می شود (سبز و ابی).
در تیپ اینگونه ماشین ها(قبل از سال ۸۷) ایران خودرو در در راننده پمپ سه سیم می گذاشت که نصاب مجبور بود پمپ را تعویض کند و یک پمپ ۵ سیم بجای ان بگذارد و یا یک پمپ دو سیم به آن اضافه بکند(دوستان رنگ این پمپ ها استاندارد جهانی است و همه جا به همین شکل است فقط گاهی ممکن است جای انها را عوض کنید که در جای خودش این مطلب را ذکر می کنم) که خوشبختانه ایران خودرو در تولیدات سال ۸۷ به بعد منت گذاشتند و در در راننده این گونه ماشینها پمپ ۵ سیم گذاشتند که فقط کافی است روکش در را باز کرده و دو سیم از سیم های دزدگیر را به دوسیم اضافی پمپ وصل کرده و دیگر نیاز به اضافه کردن و یا تعویض پمپ نیست.
اینگونه ماشین ها عبارتند از:
پراید / پیکان / دوو CiELO / دوو ماتیز / رونیز / مزدا ۳۲۳ و …
نکته :
این تیپ ها را می توان از طریق باز و بسته کردن قفل درب شاگرد تشخیص داد اگر با درب شاگرد عمل نکرد و فقط با در راننده درها باز و بسته شد این ماشین هر چی که می خواهد باشد تیپ قفل مرکزی آن پراید و پیکان است، به شرط آنکه شرکت تولیدی هیچ گونه ریموتی به خریدار نداده باشد.
در این آموزش تشخیص این نوع قفل مرکزی آموزش داده شد و در جلسه بعدی نحوه ی وصل کردن این نوع تیپ آموزش داده می شود. البته اگه دوستان سوالی نداشته باشند.
نحوه سیم کشی تیپ پیکان یا پرایدی:
در ابتدا باید این نکته عرض کنم که، در نقشه های فنی دزدگیرها به این نوع تیپ اصطلاحا تیپ استاندارد یا positive & negative trigger یا تحریک مثبت یا منفی می گویند.
این نوع تیپ از این لحاظ استاندار است چون که در آن هیچ نوع سیمی قطع نمی شود که بعدا روشی که دوستان تجربی وصل می کنند بهتون می گم.
حالا بریم بر سر اصل ماجرا:
در نقشه قسمتی به نام CENTRAL DOOR LOCK DIAGRAMوجود دارد که ما با این قسمت سروکار داریم، در اینجا برای استفاده از این نوع تیپ باید به قسمتSTANDARD یا positive & negative trigger نگاه کنیم( من در آموزشهایم از نقشه دزدگیر ساده IKA استفاده می کنم که البته اکثرا به یک نوع هستند)
امروزه اکثر دزدگیرها قسمت قفل مرکزی شان از رنگهای مشابه استفاده می کنند حالا نمی دونم استاندارد شده یا نه
در قسمت قفل مرکزی رنگ سیم ها به این صورت است:
Orange
White
Yellow
Orange/black( سیم نارنجی رنگ با رگه مشکی)
White/black(سیم سفید رنگ با رگه مشکی)
Yellow/black(سیم زرد رنگ با رگه مشکی)
در این نوع تیپ سیم زرد و زرد رگه دار باید به برق ۱۲ ولت متصل شود که یکی برای باز و دیگری برای بسته.
سیمهای نارنجی و نارجی رگه دار باید به منفی متصل شوند.
سیم های سفید و سفید رگه دار باید به سیم های پمپی که در درراننده وجود دارد متصل شود (سیم های سبز و آبی).
دوستان بعد از وصل کردن سیم های فوق اگر دیدید با فشار دادن دکمه باز (ریموت کنترل) درها قفل شد باید دو سیمی که به سمت پمپ درراننده بردید، جایشان عوض کنید مثلا اگر سفید را به آبی وصل کرده بودید حالا به سبز وصل بکنید.
توجه: سیم های رگه دار مربوط به باز می باشند.
خوب دوستان این هم از جلسه امروز اگه در مورد مبحث فوق مشکلی داشتید من در خدمتم، در غیر اینصورت به سراغ مبحث بعدی برویم.
قفل مرکزی تیپ پژو ۴۰۵ (تحریک پذیر منفی):
در اینگونه ماشینها از میان سیم های که از داخل درب راننده به داخل اطلاق می آیند ۲ سیم وجود دارد که توسط لامپ تست (-) اگر به یکی بزنیم درها قفل می شوند و اگر به دیگری بزنیم درها باز می شوند { برای اینکار یک طرف لامپ تست را به بدنه و طرف دیگر را در سوکتی که حدس می زنیم سیم های قفل مرکزی در آن وجود دارد وارد کرده تا سیم های مورد نظر پیدا شوند} بنابراین در این تیپ دیگری نیازی به باز کردن رودری راننده و نصب پمپ نیست و خیلی راحت قفل مرکزی با دزدگیر عمل می کند.
نکته:برای تشخیص نوع قفل مرکزی این نوع تیپ اگر شاسی قفل درب در راننده و هم درب شاگرد فشار داده شود تمام درها قفل می شوند.
مثل ماشینهای:
glx- rd پرشیا- سمند – ماکسیما – دوو اسپروو ۲۰۰۰- اپل کورسا – پارس و ۴۰۵
سیم کشی تیپ پژو ۴۰۵:
در این نوع تیپ دو سیم قطع می شود ، دو سیم به منفی متصل می شود و دو سیم دیگر به سیم های قفل مرکزی متصل می شود .
همانطور که گفتیم قفل مرکزی این نوع تیپ تحریک پذیر منفی می باشد حال روشی که افراد تجربی وصل می کنند که در واقع فرقی به روش استاندارد ندارد به این صورت است:
ان دوسیمی که در تیپ پیکان و پرایدی به برق متصل می شد در اینجا به منفی یا بدنه وصل می کنیم//// و آن دوسیمی که در تیپ پیکان و پرایدی به بدنه وصل می شد در این تیپ قطع می کنیم//// و آن دو سیمی که در تیپ پیکان و پرایدی به سمت پمپ در راننده می رفت که در اینجا ما این دو سیم را به سوکتی که در آموزش قبل گفته شد وصل می کنیم.
نکته:
در این تیپ دوستان دقت بکنند در تولیدات سال ۸۷ به این ور اگه دقت کرده باشید کنترل های این نوع تیپ ها عوض شده مخصوصا پژو پارس که بصورت رادیویی شده ولی قبلا بصورت مادون قرمز بوده که ما برای پیدا کردن این دو سیم مذکور بروی سوکت به دنبال آن می گشتیم ولی در مدل های جدید سیستم قفل مرکزی در بالای فرمان قرار گرفته و باید قاب زیر فرمان باز شود و سیم های مورد نظر در این مدل جدید باید به سیستم قفل مرکزی آن دستور داده و دیگه کاری به سوکت ندارد.
در روش استاندارد اگه به نقشه فنی دزدگیر نگاه کنیم در قسمت قفل مرکزی، باید برای نصب این نوع تیپ به قسمت Diagram:Negative Trigger توجه شود که در اینجا می بینید که عکس دو قیچی کشیده شده است که همان دوسیمی است که باید قطع شود و اگر با تیپ پیکان و پراید مقایسه بکنید می بینید که در تیپ پیکان و پراید آن دوسیمی که برق وصل می شد در این تیپ به منفی وصل می شود.
مطالب مشابه :
دانلود رایگان فیلم کلیپ آموزش پاورپوئینت تعمیر موتور-برق-مکانیک خودروهای پژو-زانتیا-پارس و ..
بزرگترین سایت خودرو و مکانیک - دانلود رایگان فیلم کلیپ آموزش پاورپوئینت تعمیر موتور-برق
مجموعه فیلم های آموزشی مکانیک و تعمیرات خودرو در 18 دی وی دی
آموزش مکانیک خودرو و دروس تخصصی - مجموعه فیلم های آموزشی مکانیک و تعمیرات خودرو در 18 دی وی دی
تقویت سیستم برق و جرقه زنی در خودرو
وبلاگ تخصصی برق خودرو اموزش باطری الترناتور دینام استارت نقشه مدارات فنی خودرو وکلیه
نقشه هاي برق 206
vehicleteach - نقشه هاي برق 206 - آموزش مکانیک خودرو رشته مکانیک خودرو ساخته شده است.
نقشه الكتريكي 206
اطلاعات فنی خودرو كتابچه تخصصي نقشه هاي برقي پژو 206 سنسور سرعت خودرو . 2 mf1 * برق رله
سیستم برق پژو206
کارگاه برق خودرو - کارگاه برق خودرو. سیستم برق پژو206 نقشه شماتيك سيستم مالتي پلكس 206.
مشکلات کولر خودرو
وبلاگ تخصصی برق خودرو اموزش باطری الترناتور دینام استارت نقشه مدارات فنی خودرو وکلیه
کولر خودرو (مقاله ای کامل)
وبلاگ تخصصی برق خودرو خوش امدید - کولر خودرو (مقاله ای کامل) - اموزش باطری الترناتور دینام
آموزش نصب دزدگیر ماشین
مقاله برق قدرت آموزش نحوه نصب دزدگیر خودرو: در نقشه قسمتی به نام central door lock diagramوجود دارد
مجموعه فیلم های آموزشی مکانیک و تعمیرات خودرو در 18 دی وی دی
نقشه برق کولر خودرو نحوه کار و عیب یابی سیستم برق کولر خودرو کابرد مولتی متر در برق خودرو
برچسب :
نقشه برق خودرو