قهرمانان شطرنج ايران

chess86

احسان قائم مقامي:

احسان قائم مقامی (متولد ۲۰ مرداد ۱۳۶۱) اولین استاد بزرگ شطرنج ایران است که در سال۲۰۰۱ میلادی به این مقام دست یافته است

وی در یک دوره بازی مقابل انتولی کارپوف از قهرمانان اسطوره‌ای جهان که در تهران در بهمن ماه ۱۳۸۷ برگزار شد توانست در مجموع امتیازات 10.5-9.5 رقیب خود را شکست دهد.

در این مسابقه‌ها برتری او به خصوص در رده بازی‌های سریع و برق آسا بود و به مناسبت شکست شاه طیانقلاب  ۱۳۵۷ ایران"مات شاه" نامیده شد. وب‌گاه رسمی مسابقات مات شاه در آدرس حاوی اطلاعات و عکسهای این رویداد می‌باشد.

ثبت رکورد در گینس 

احسان قائم مقامی، استاد بزرگ کشورمان رقابت سیمولتانه خود با 614 شطرنجباز را که بیش از ۲۴ ساعت به طول انجامید با کسب ۵۹۰ پیروزی به پایان رساند.

مسابقه سیمولتانه احسان قائم مقامی با ۶1۴ شطرنجباز که از ساعت ۱۰:۱۰ سه شنبه 19 بهمن در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده بود پس از گذشت بیش از 25 ساعت و ثبت رکورد جدیدی توسط وی امروز به پایان رسید.

قائم مقامی در این رقابت با انجام بیش از ۵۵ کیلومتر پیاده روی صاحب ۵۹۰ پیروزی شد. وی همچنین در ۱۶ دیدار به نتیجه تساوی رضایت و نتیجه ۸ دیدار را هم واگذار کرد. بدین ترتیب استاد بزرگ ملی پوش شطرنج کشورمان با کسب بیش از ۹۰ درصد امتیازات لازم رکورددار مسابقات سیمولتانه شد تا نامش در کتاب رکوردداران جهان گینس ثبت شود.

پیش از این رکورد مسابقات سیمولتانه شطرنج در اختیار "آلیک گرشون"، شطرنجباز اوکراینی الاصل اسرائیلی بود. وی اواخر ماه میلادی سال گذشته در رقابت با ۵۲۳ شطرنجباز رکورد مسابقات سیمولتانه را که در اختیار مرتضی محجوب بود را شکست. محجوب استاد بزرگ شطرنج کشورمان است که سال گذشته در رقابت با ۵۰۰ شطرنجباز رکورددار مسابقات سیمولتانه شطرنج شد. اولین حرکت استاد بزرگ کشورمان در این رقابت توسط علی سعیدلو رئیس سازمان تربیت بدنی انجام شد.

همسر وی،شایسته قادر پور، نیز استاد بین‌المللی شطرنج می‌باشد. شرح حال: احسان قائم مقامی متولد خیابان شکوفه تهران به سال ۱۳۶۱ می باشد، پدر و مادر احسان هر آنچه در توان داشته اند صرف پیشرفت تنها فرزندشان نموده اند.

تحصیلات: احسان پس ازطی دوره متوسطه در دبیرستان المهدی تهران به تحصیل در رشته حقوق قضایی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و پس از فراغت تحصیل در این رشته هم اکنون مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت ورزش دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران می باشد.

ازدواج: احسان در ۲۰ سالگی با قهرمان وقت بانوان کشور، استاد بین المللی بانوان خانم قادرپور ازدواج کرد. از آن پس این زوج در تمام مسابقات شطرنج حامی یکدیگر بوده اند و به عنوان یک زوج موفق ورزشی سمبلی برای تعهد و علاقه در جامعه ایران شناخته شده اند.

آشنایی با شطرنج: شطرنج را در ۸ سالگی نزد پدر خود آموخت و مراحل آموزش را در فدراسیون شطرنج از سن ۹ سالگی آغاز نمود؛ هر چند احسان پیش از شطرنج شیفته فوتبال شده بود و بدلیل مهارت به عنوان کاپیتانی تیم نونهالان تهران نیز انتخاب شد اما عشق به مراتب قدرتمند تر وی به شطرنج، تمام زندگی و اوقات او را اشغال نمود، و از آن زمان تاکنون هرگز فرصت شرکت در یک رقابت یا فعالیت شطرنجی را قربانی اشتغال و یا سرگرمی دیگری نکرده است.

مربیان: احسان از مربیان زیادی درس شطرنج آموخت وحتی پس از آنکه قدرتمند هم شد ضمن یاد نام نیک از اولین آموزگاران، هرگاه با استادی به مطالعه مشترک پرداخت، نام آن استاد را به جمع مربیان خود افزود تا آنجا که هم اکنون این لیست در برگیرنده دهها نام بزرگ است نام هایی همچون: هادي مومني، مرحوم هادي بنكدار، مهران حق شناس، عباس خاکپور، رضا رضايي، خسرو هرندي در ايران و اساتيد خارجي اي چون سارخان گوليف، المار ماگراموف، ایگور رائوسیس، ایگور زایتسف، یوری یاکوویچ، یوگنی ولاديميروف، آندره کوالف، آلویزاس کوینیس، کنستانتین لاندا، زوراب آزمایپاراشویلی، و حتي نايب قهرمانان شطرنج جهان ویکتور کورچنوی و نايجل شورت انگلیسی.

افتخارات داخلی: هر چند احسان در ۱۱ سالگی اولین شگفتی را با پیروزی بر ۵ ملی پوش کشور در مسابقات برق آسای ۷ دوری رقم زد اما برای کسب مقبولیت جامعه شطرنج به عنوان بازیکن مطرح کشور به نظر راهی طولانی در پیش است. تا آنکه احسان در ۱۴ سالگی شوک کسب مقام ششم مسابقات بین المللی دهه فجر سال قبل را با کسب مقام قهرمانی بزرگسالان کشور تکمیل نمود و پس از آن در مسابقات منطقه ای به مقام استادی فدراسیون جهانی شطرنج دست یافت.

از ۱۰ تا ۱۸ سالگی در مسابقات رده های سنی کشور پس از اولین مدال نقره ده مدال طلا کسب کرد تا مدال نقره اول وی یک استثناء محسوب شود. در ۱۶ سالگی به عنوان پنجمین استاد بین المللی ایران شناخته شد و همچنین به مسابقات حذفی قهرمانی جهان راه یافت، مهمی که تا کنون پنج بار دیگر نیز تکرار شده است! اما شاید یکی از مهمترین دستاوردهای احسان کسب عنوان شامخ استاد بزرگی در ۱۸ سالگی بود تا باور دور از دسترس بودن آن را برای جامعه شطرنج ایران را به فراموشی بسپارد. از آن تاریخ تا کنون ۵ شطرنج باز ایرانی دیگر نیز به این عنوان دست یافته اند. احسان تا کنون ۱۱ بار در مسابقات قهرمانی کشور شرکت کرده است که به جز یک مقام سوم و یک مقام دوم در ۹ بار دیگر به عنوان قهرمان بزرگسالان کشور دست یافته است رکوریدور از دسترس در داخل کشور و نزدیک به رکورد جهانی!

افتخارات بین المللی: احسان از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ در مسابقات قهرمانی شطرنج منطقه غرب آسیا به مقام اول دست یافت هر چند در آخرین سال به علت عدم امکان دریافت روادید موفق به حضور در این مسابقات نشد.

در مسابقات دانشجویان جهان تا کنون ۴ گردن آویز و در مسابقات رسمی آسیایی شطرنج اعم از تیمی یا انفرادی تا کنون ۱۷ گردن آویز رنگارنگ کسب نموده است و با کسب دو مدال برنز در المپیک بازیهای فکری جهان در ۲۰۰۸ پکن چین باعث برافراشته شدن پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران شد. احسان فاتح بیش از ۴۵ مسابقه آزاد بین المللی بوده است که به عنوان نمونه میتوان به مسابقات Isle of Man انگلستان اشاره کرد که باعث شد عکس وی بر روی مجله معتبر BiritishChess Magazine قرار گیرد. همچنین می توان به قهرمانیهای وی در مسابقات درسدن آلمان، برق آسای آزاد ابوظبی، جشنواره بزرگ پاردوبیدزه کشور چک، جایزه بزرگ اسپانیا و .... اشاره نمود. اما پیروزی بیاد ماندنی ۱۰/۵ – ۹/۵ احسان بر آناتولی کارپف قهرمان سابق شطرنج جهان در سال ۲۰۰۹ میلادی در رویارویی دو جانبه "مات شاه" را می توان مهمترین افتخار تاریخ شطرنج او و ایران دانست.

ریتینگ: احسان از ۱۵ سالگی به جز دو لیست سه ماهه در تمامی فهرستهای فدراسیون جهانی شطرنج به عنوان نفر اول ایران در این فهرست قرار داشته است و همچنین نام وی دو بار در فهرست برترینهای ریتینگ جهانی قرار گرفته است.

او در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان فعالترین و موفق ترین شطرنجباز سال از نظر تعداد بازی و افزایش درجه بین المللی از جانب فدراسیون جهانی شطرنج " فیده " شناخته شد. رکورد ریتینگ احسان قائم مقامی ۲۶۳۳ است! ریتنیگ کنونی وی ۲۶۰۴ می باشد.

بازیهای همزمان ( Simultaneous ): احسان تا کنون بارها مسابقات همزمان شطرنج در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است به عنوان مثال میتوان به مسابقات همزمان وی به منظور حمایت از سیل زدگان گرگان، زلزله زدگان بم، بیماران سرطانی، بیماران تالاسمی وکودکان بی سرپرست اشاره کرد و همچنین نبرد مقابل تعدادی از شطرنج بازان منتخب ۱۱ کشور در شهر هامبورگ آلمان از آن دست بوده است. رکورد بازیهای همزمان وی بازی با ۱۷۱ شطرنج باز با نتیجه ۱۷۰ پیروزی و یک تساوی می باشد. احسان در سال ۱۳۸۲ به منظور کمک به زلزله زدگان بم در یک مسابقه چشم بسته همزمان نیز با ۱۰ شطرنج باز پیکار نمود و با ۹ پیروزی و یک تساوی به کار خود پایان داد.


 

مرتضي محجوب:

مرتضی محجوب، متولد ۸ فروردین ۱۳۵۹، استاد بزرگ شطرنج ،قهرمان ایران و عضو تیم ملی شطرنج جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. وی سابقه عضویت دائم در تیم ملی ایران از سال ۱۳۷۵ و در رده‌های سنی مختلف دارد. مرتضی محجوب در سال ۱۳۸۷ مجددا قهرمان شطرنج ایران شد. مرتضی محجوب در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۸، در یک ماراتن نفس گیر، به طور همزمان با ۵۰۰ شطرنج باز، طی مسابقه‌ای به نام رخ در رخ ۵۰۰ وارد مبارزه شد.
رخ در رخ ۵۰۰ نام مسابقه سیمولتانه (همزمان) شطرنجی بود که بین استاد بزرگ مرتضی محجوب و پانصد شطرنج باز از سراسر ایران انجام پذیرفت و طی آن مرتضی محجوب با کسب ۳۹۷ پیروزی، ۹۰ تساوی و ۱۳ باخت توانست رکورد سیمولتانه جهان را هم از لحاظ تعداد شرکت کننده و هم از لحاظ درصد کسب امتیاز(هشتاد و هشت ممیز چهار دهم درصد امتیازات) به خود اختصاص دهد.این مسابقه نفسگیر حدود هجده ساعت به طول انجامید. مکان این سیمولتانه سالن چند منظوره یادگار امام، واقع در مجموعه انقلاب تهران بود. حامی مالی اصلی این مسابقه شرکت کندی ایتالیا و سایر حامیان آن سازمان تربیت بدنی، فدراسیون شطرنج، کمیته ملی المپیک و شبکه سوم سیما بودند. مسابقه در حضور نایب رئیس لیبیایی فیده، آقای نزار الحاج آغاز گردید. پنجاه داور به این مسابقه نظارت میکردند. مسابقه از طریق شبکه سه پخش مستقیم میشد و خبرنگاران بسیاری از روزنامه‌ها و کانالهای تلویزیونی در سالن حضور داشتند. به دلیل حساسیت این مسابقه، تعداد زیادی از هنرمندان و ورزشکاران، در طول هجده ساعت، به سالن رفت و آمد داشتند تا از نتیجه مطلع گردند، از جمله این اسامی میتوان به هادی ساعی و بهزاد خداداد قهرمانان تکواندو، افشین پیروانی، حشمت مهاجرانی، سیروس دین محمدی، فردوس کاویانی، رضا فیاضی، پرستو صالحی، امیرغفارمنش، سانازسماواتی، فرهاد کاظمی، محمود میران، و بسیاری دیگر اشاره کرد. در ساعات اولیه این مبارزه، بدلیل گرمای بیش از حد هوا، مرتضی محجوب با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکرد. اما با نزدیک شدن به ساعات پایانی روز هوای سالن بهتر شد. مرتضی تنها در دو نوبت سی دقیقه‌ای برای نهار و شام مسابقه خود را متوقف نمود. در اواخر شب تعدادی از شرکت کنندگان به دلیل فشار ناشی از بازی دچار ضعف و بیحالی شدند که پزشک حاضر در محل اقدام به درمان آنها نمود. سرانجام در حوالی ساعت چهار صبح روز ۲۳ مرداد، مرتضی محجوب توانست رکورد سیمولتانه جهان را از دست کیریل گئورگیف بلغاری خارج نماید.


امير باقري:

امیر باقری (زاده ۱۳۵۷)شطرنج باز ایرانی-فرانسوی و دومین ایرانی است که در سال ۲۰۰۳ به درجهٔ استاد بزرگی دست یافت. وی ۳ بار در سال‌های ۱۹۹۸ (میز یک: ۴+ ۶= ۲-)، ۲۰۰۰ (میز دو: ۱+ ۴= ۳-) و ۲۰۰۸ (میز سه: ۲+ ۴= ۳-) برای تیم ملی ایران در  المپیاد شطرنج بازی کرده و هم‌اکنون (۲۰۱۰) مربی تیم ملی شطرنج ایران است.

او اولین ایرانی است که پس از انقلاب ۵۷ به درجهٔ استاد بین‌المللی دست یافت (قبل از انقلاب ایران ۳ استاد بین‌المللی داشت). باقری از سال ۱۳۸۰ به کشور فرانسه مهاجرت کرد و تحت پرچم ایران به عنوان استاد بزرگی دست یافت اما پس از کسب تابعیت فرانسه مدتی برای کشور فرانسه بازی کرد ولی اکنون مجددا به نمایندگی از ایران در مسابقات حاضر می‌شود. باقری یک بار به دور نهایی مسابقات قهرمانی فرانسه نیز راه یافت و قهرمان هفتم شطرنج فرانسه شد او همچنین در لیگ فرانسه هم بازی می‌کند.

آخرین ریتینگ باقری در اکتبر ۲۰۱۰ معادل ۲۴۲۹ بوده که او را در رتبهٔ ششم ایران و ۱۶۲۴ شطرنج‌بازان فعال جهان قرار می‌دهد.

وی در مسابقات قهرمانی جهان فیده ۱۹۹۹ حضور داشت که در دور اول حذف شد و برای مسابقات قهرمانی جهان فیده ۲۰۰۰ هم انتخاب شده بود که به دلیل عدم صدور ویزا موفق به حضور نشد.


شجاعت قانع:

از ۱۶ سالگی شطرنج را در اردبیل شروع کرد. دوران موفقیت را بصورت سریع طی نمود. به همراه تیم ملی ایران در چهار المپیاد شطرنج بازی کرده است. او دانشجوی رشته تربیت بدنی نیز می‌باشد.

موفقیت ها

  • قهرمانی (مدال طلا) در مسابقات شهرهای آسیا در سال ۲۰۰۰ در  لبنان
  • نایب قهرمانی مسابقات آزاد بین‌المللی تروآ ترکیه
  • قهرمان مسابقات استاد بزرگان بلغارستان
  • نایب قهرمان رقابت‌های آزاد فرانسه سال
  • قهرمان دانشجویان استانبول سال ۲۰۰۳
  • قهرمان مسابقات آزوف روسیه سال ۲۰۰۵
  • کسب مقام سوم با تیم راه‌آهن در رقابت‌های شهرهای آسیایی سال ۱۳۸۵ درتهران
  • قهرمانی تورنمنت بین‌المللی ۲۰۰۷ روسیه


همایون توفیقی:

بیوگرافی:

همایون توفیقی متولد 1/1/1369  صادره از رشت دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه آزاد - واحد رشت

استاد بزرگ فدراسیون جهانی شطرنج (GMاولین استاد بزرگ تاریخ شطرنج گیلان و ششمین استاد بزرگ ایران)

1-      مقام سوم قهرمانی آسیا زیر 18 سال

2-      نایب قهرمانی آسیا زیر 18 سال

3-      سوم تیمی آسیا بزرگسالان

4-      سوم تیمی مسابقات داخل سالن ماکائو

5-       دوم انقرادی آسیا میز 4

6-      مقام سوم مسابقات بین المللی جام خزر

 

این وبلاگ رو به دوستان خود معرفی کنید...   ...The introduction of this blog to your friends


مطالب مشابه :


احساس تکلیف کرده های شورای اسلامی کلانشهر رشت !!!

محمود باقری/ رییس هیات تکواندو استان گیلان / کارمند استانداری بخش خمام : خانم زهرا




فهرست کد ملی شهر ها

518 خمام. 631 رحیم هیات تکواندو استان البرز- باشگاه




این دختر هم باهوش تر از انیشتن و هاوکینگ است

وبلاگ تخصصی شطرنج - این دختر هم باهوش تر از انیشتن و هاوکینگ است - معمای شطرنج ، شروع بازی ها




قهرمانان شطرنج ايران

، از جمله این اسامی میتوان به هادی ساعی و بهزاد خداداد قهرمانان تکواندو شطرنج خمام




زندگی نا مه شهر بندر انزلی

متعددی در انزلی در زمینه‌های فوتبال، بدنسازی، فوتسال، شنا، تکواندو خمام دیلمان




مریانج مريانج maryanaj ئشقغشدشت lvdhk[ همدان hamedan ilnhk

مریانج ، مريانج ، maryanaj [email protected] ایمیل حمیدرضا صمیمی وبسایت رسمی شهر مریانج شـهر شهید




برچسب :