نحوه کاشت(هندوانه)با استفاده از آبیاری مدرن سوپر دریپ -کاربردی
کاشت هندوانه به روش آبیاری نواری
|
|
گیاه شناسی:
هندوانه بومی مناطق گرم آفریقاست و در قرن شانزدهم به اروپا آورده شدو سپس از اروپا به آمریکا منتقل و کشت آن شروع گردیده. در بعضی از نوشته ها چنین مشهود است که مصریان قدیم و از اسپانیائی ها هندوانه را می کاشتند و از میوهآن استفاده غذایی می نمودند.
هندوانه گیاهی است یکساله و علفی ، سیستم ریشه ای هندوانه قوی و کامل است و از ریشه های فرعی و تارهای کشنده تشکیل می شود. قطر ریشه اصلی در نزدیکی یقه به 1 تا 5/1 سانتی متر ( در هندوانه های خودرو 5 تا 7 سانتی متر) و به فاصله 25تا 30 سانتی متر دورتر از یقه بشدت از قطرش کاسته شده و به شکل رشته نازک نخ مانندی عمودی در زمین فرو می رود.
ریشه هندوانه رشد عمیقی دارد ودر بعضی از خاک ها تاید تا عمق ( به عمق 1 حتی بیشتر)نفوذ نماید ریشه های فرعی بلافاصله از قسمت بالای ریشه اصلی بطور مایل منشعب شده و در عمق 20 تا 30 سانتی متری خاک پراکنده می شوند. ریشه های فرعی درجه یک معمولاً طویل تر از ریشه اصلی بوده و طول آنها ممکن است به 4 تا 5 متر برسد. ریشه های فرعی درجه یک به نوبه خود به ریشه های فرعی درجه 2 و 3 منشعب می شوند. سیستم ریشه ای یک بوته هندوانه ممکن است 7تا 10 متر مکعب حجم خاک را فرا گیرد.
ساقه هندوانه خزنده(طول شاخه های خزنده آن شاید به 4-5 متر برسد)نازک و طویل با مقطع پنج ضلعی مدور و کرکدار نازک است. طول ساقه ممکن است 4 تا 5 متر برسد. از ساقه اصلی ساقه های فرعی منشعب می شوند .
برگ های هندوانه قلبی شکل با بریدگی های عمیق و به رنگ سبز خاکستری و با دمبرگ طویل و بدون گوشوارک است.
هندوانه گیاهی یک پایه بوده وگل های نر و ماده آن بطور جداگانه روی یک بوته قرار دارند گل ها در محور برگ ها به صورت انفرادی قرار می گیرند تعداد گل های نر همیشه بیشتر از گل های ماده است .
جام گل کامل و زنگوله ای شکل بوده واز 5گلبرگ زرد لیمویی یا سبز متمایل به زرد که درقاعده متصل به کاسه گل می شوند تشکیل شده است .
تخمدان ها پوشیده از کرک و دارای 3 تا 4و گاهی 5 حجره هستند مادگی گل کوتاه و پرچم های گل ماده ناقص اند.
معمولاً گرده هانیز در گل ماده ناقص اند ولی گاهی اوقات ممکن است دارای استعداد باروری نیز باشنددر بعضی از ارقام هندوانه گل های ماده بدون پرچم نیز دیده می شود. گل نر علاوه برجام گل دارای 5 پرچم است که چهار تای آن 2به2 بهم چسبیده و یکی آزاد است. پرچم ها به کیسه های زرد رنگ گرده منتهی می شوند .
از زمان های قدیم انواع مختلف هندوانه رابه دو دسته تقسیم می کرده اند.
1) هندوانه های پوست نازکانواع پوست نازک بیشتر برای مصارف محلی و مراکز فروش نزدیک به محل تولید می باشد
2) ارقامی که دارای پوست کلفتانواعی که دارای پوست کلفت می باشند قابل حمل ونقل به نقاط دور و نزدیک و نگهداری آن در انبار آسانتر است .
تقسیم بندی دیگر ارقام براساس زمان رسیدگی :
زودرس 70-80 روز میان رس 80-90روز دیررس 130-140 روز می توان هندوانه را در مکان های سرپوشیده وگرم خزانه گیری کرد وبه محض مساعد شدن هوا به محل اصلی منتقل نمود آزمایش های مختلف نشان داده است که تهیه مالچ واستفاده از آن (بخصوص پلاستیک سیاه ) به زود رسی محصول در این مناطق کمک می کند ارقام زود رس در مدت 70تا 80 روز میوه می دهد ارقام میان رس به 80 تا 90 روزارقام ایرانی هندوانه عبارتند از :
هندوانه قرق
هندوانه خانمی
هندوانه شریف آباد (پوست خیلی نازک اندازه و متوسط، شکل گرد و گوشت قرمز ، طعم شیرین و مطبوع)
هندوانه محبوبی
هندوانه پوست سفید همدان (پوست کلفت و سفید رنگ)
ارقام خارجی هندوانه:
ارقام خارجی هندوانه که کشت بعضی در ایران نتایج خوبی داده است که بیشتر انواع مختلف آمریکایی است که پس از جنگ جهانی دوم به ایران وارد شده است.
چار لستون گری Charleston Gray دوره رشد 130-140 روزه در ایران معروف به هندوانه مهندسی که برای حمل ونقل بسیار خوب است میوه ها بزرگ وکشیده می باشند رنگ پوست سبز پسته ای روشن ، پوست میوه کلفت ومحکم رنگ گوشت قرمز روشن بسیار مرغوب ترد وشیرین می باشد برای مناطق گرمسیری مناسب تر است درسایر نقاط نیز نتیجه خوبی داده است . این واریته به بیماری لک سیاه حساس می باشدونسبت به آنتراکنوز وپژمردگی فوزاریومی مقاوم است .
دیکیس کوئینDixie Queen دوره رشد 130-140 روز وبرای حمل ونقل به بازار های نزدیک وکشت در مزارع اطراف شهر ها مناسب است رقمی است نسبتاً زود رس پوست میوه سبز کمرنگ با نوارهای نازک ونیمه سخت گوشت قرمز روشن ترد توپر شیرین شکل میوه گرد کمی کشیده .این هندوانه به پژمردگی مقاوم است .
فرفاکس Fairfaxدوره رشد 130-140 روز رقمی است بیضی کشیده درشت با پوست سبز روشن راه راه بدلیل ضخامت پوست برای حمل ونقل به نقاط دور دست مناسب میباشد گوشت آن قرمز شیرین پر آب تو پر بدون الیاف می باشد . تنها عیب آن درشتی خیلی زیاد آنست که بعضی میوه ها 15-20 کیلو گرم می رسد . برای فروش در بازار شهرهای بزرگ مناسب است .
چیلیان بلاک ChilianBlackدوره رشد 130-140 روز که میوه ها کروی متوسط پوست سبز روشن با نوارهای سبز تیره ونازک بهمین دلیل قابل حمل ونقل به نقاط دور دست نمی باشد برای بازارهای نزدیک شهر ها توزیع می شود چون زیاد بزرگ نمی شود فروش آن آسانتر است .
وبلاک دایموندBlack Diamond (Cannon ball)
نیاز اکولوژیکی:
هندوانه یک گیاه فصل گرم می باشد و نسبت به گرما بیشتراز سایر گیاهان تیره کدوئیان مقاوم است هندوانه مخصوص مناطقی است که دارای تابستان طولانی و گرم هستند. از این رو تابستان های خشک و یا نسبتاً مرطوب برای آن مناسب می باشد.
شیوع بیماری های که به برگ آن حمله می کنند در نواحی مرطوب بیشتر ازنواحی خشک است در مناطقی که طول دوره گرما کمتر از 120 روز است باید از ارقامیاستفاده کرد که میان رس و یا زود رس باشند .در غیر اینصورت میوه نارس باقی می ماند وشیرین نمی شود.
خاک:
هندوانه خاکهای شنی وسبک راکه از نظر مواد آلی غنی باشد واز زهکشی خوبی برخوردار باشند می پسندد . در خاک های رسی هم محصول خوبی می دهدبه شرط آنکه آب تحت الارض در پائین نگهداشته شود . در خاک های حاصلخیز و زهکشی شده شنی رسی و لومی شنی ، بهترین خاک برای رشد هندوانه است . خاکهای کمی اسیدی تاpH خنثی مناسب کشت هندوانه می باشدpH بین 6 تا 7 برای کشت هندوانه بسیار مناسب است.
مقداربذر :
میزان مصرف بذر برای یک هکتار 3-4 کیلوگرم می باشد بذور هندوانه را موقعی می کارند ، که دمای محیط به 20 درجه سانتی گراد رسیده باشد . نظر به اینکه هندوانه به سرماحساس است بنابراین تا برطرف نشدن کامل سرما باید از کاشت بذر در هوای آزاد خود داری کرد وبذر هندوانه در دمای بین 25 تا 30 درجه سانتی گراد جوانه زده و سبز می شود. دركليه روش هاي كشت در اراضي شور مي بايست از مقدار بيشتري بذر نسبت به اراضي شيرين در هنگام بذر پاشي استفاده نمود تا ازسطح سبز خوبي برخوردار شد. درصورت تکرار کشت در سال بعد در هنگام شخم مي بايست ابتدا شوره هاي حاصله روي سطح خاك را جمع آوري نموده وسپس نسبت به شخم اقدام نمود که به صلاح نمی باشد.آماده سازی زمین:
برای کاشت هندوانه زمین را درپائیز سال قبل شخم زده و آنرا به حال خود می گذارند . کلوخ های حاصله از شخم در فصل زمستان توسط سرما و یخبندان پوک و نرم شده و در بهار قبل از کاشت، زمین را 1 الی2 بار دیسک می زنند تا خاک کاملاً نرم شود و سپس اقدام به کشت می کنند ومی توان با کود سبزیا کود حیوانی خاک های نامناسب را اصلاح نمود.
احتیاجات کودی:
كودهاي زير شخم
كودهاي فسفاته و پتاسه بهتر است قبل از كشت حدود 3-4 ماه در شرايط مرطوب و 6 الي 8 ماه در شرايط خشك به زمين اضافه نمود و توسط شخم يا ديسك زير خاك نمود تا در هنگام كاشت كودها تجزيه و مورد استفاده گياه قرارگيرد. میزان مصرف کود حیوانی بین 15تا 20 تن در هکتار است. مقدار250- 300کیلو گرم ازت مقدار150-180 کیلو فسفر مقدار70-80 کیلوگرم پتاسیم در هکتار در خاکهای شنی در مقایسه با خاکهای سنگین باید به مقدار بیشتری در نظر گرفته شود مصرف 5-10 تن در هکتار حیوانی پوسیده توصیه می شوداحتیاجات کودی هندوانه:
احتیاجات کودی هندوانه نسبت به پتاس و ازت زیاد است ولی نیازفسفر در این گیاه نسبتاً کم است با توجه به غنی بودن اکثر خاک های ایران نسبت به پتاس نیازی به مصرف آن نمی باشد.
مقداروطریقه مصرف کود اوره در هندوانه:
مقدار 300 کیلوگرم اوره در 4 مرحله
1- هنگام کاشت
2- هنگام منشعب شدن شاقه
3- دقیقاً قبل از میوه دهی
4- بعد از تشکیل اولین میوه
كودهاي سرك
بهتراست كودهاي كه امكان محلول پاشي را دارند را با مقدار مناسب بصورت محلول پاشي استفاده نمود تا كمتر مشكلات شوري خاك را بوجود آورند . البته بهتر است در هنگام محلول پاشي از آب شيرين و مناسب استفاده گردد تا از تنش و استرس شوري گياه در امان باشد. بهتر است کود فسفات وپتاس براساس آزمون خاک انجام شود بهتر خواهد بود .
مصرف کود اسید بوریک دراراضی شور توصیه نمی شود .
هندوانه به کمبود منگنر ، بور، آهن ، روی و کلسیم بسیار حساس است .محلول پاشی کود های محتوی این عناصر غذایی در بعضی حالات در بهبود کیفیت هندوانه سودمند می باشد .
کاشت:
معمولاً بذر پاشی هندوانه در زمین اصلی انجام می گیرد بدین منظور 1 یا 2 روز قبل از آن بذر را در پارچه مرطوب تحت دمای حدود 25 درجه سانتی گراد نگه می دارند و بدین ترتیب عمل جوانه زنی و سبز شدن تسریع می شود.
زراعت هندوانه معمولاً به صورت کپه ای انجام می گیرد بدین صورت که در محل های تعیین شده گودال هایی به عمق 20 تا 25سانتی متر و به فاصله 75 تا 80سانتی متراز همدیگرحفر کرده وکود های توصیه شده را در کف گودال ریخته وروی آن رابا کود حیوانی پوسیده پوشانده (بهتر است مقداری کود دامی پوسیده را با خاک مخلوط کرده تا علاوه بر تقویت مواد غذایی خاک گرمای زمین را نیز تا حدودی حفظ کند).
سپس مقداری خاک الک شده بر روی آن ریخته و به منظور کاشت تعداد3 الی 4 بذر جوانه زده سالم و ضدعفونی شده را روی بستر تهیه شده به نحوی قرار می دهند که ریشه چه ها به طرف پائین قرار گیرد. آن وقت روی بذر را با یک لایه نازک خاک نرم می پوشانند وبلافاصله با آب پاش آبیاری می کنند در این روش فاصله ردیف ها را 1/5یا 2 متر درنظر می گیرند کاشت مکانیزه هندوانه نیز در بعضی کشورها رایج است نوع کشت ردیفی است و پس از نمو کافی، بوته های اضافی را به فواصل معین تنک می کنند.
روش دیگر کاشت هندوانه:
روش دیگر کاشت هندوانه که بیشتر در کشورهای خارجی رایج است استفاده از گلدان های توربی است. داخلاین گلدان ها را حدود سه چهارم با مخلوطی از خاک و برگ و کود دامی پوسیده و خاک باغچه پر کرده و روی آنرا تعداد 1 الی 2 بذر که قبلاً خیس کرده اند قرار می دهند آن وقت روی بذر را با مقدار خاک نرم و سبک می پوشانند و بلافاصله آبیاری می کنند پس ازآنکه گیاه دو برگه شد آنها را همراه با گلدان در زمینی که قبلاً آماده شده است بادست و یا با ماشین نشاء کار در داخل خاک قرار می دهند. در موقع انتقال نشاء همواره باید نشاء را با مقداری خاک به زمین اصلی انتقال داد (حساس بودن نشاء به جابجایی) وبا این که از گلدان های توربی استفاده نمود.
بهبود كيفيت در برخي محصولات در مناطق شور را مي توان بالا رفتن قند در چغندر، خربزه ،هندوانه ، هويج و همچنين كيفيت نانوايي گندم را نام برد
آبياري هاي نوين
توجه:
كليه آبياري هاي نوين ( سوپردريپ –باراني – قطره اي تحت فشار - تراوا ... ) در زمين و آب شور بعلت مصرف كم و بهينه آب صحيح نمي باشد چون درزمين و آب شور مي بايست از آب بيشتري استفاده نمود تا از تشكيل نمك بر روي سطح خاك و تشكيل نمك بصورت پياز رطوبتي در اعماق خاك جلوگيري بعمل آورد پس در زمين و آب شور بحث راندمان آبياري چندان صحيح نمي باشد چون با تخريب خاك مواجه مي باشيم.
توضیح اینکه نیاز آبی هندوانه ازاول تا آخز بسته به شرایط اقلیمی منطقه حدوداً 15 بار می باشد.
داشت:
بوته هندوانه برای رشد اولیه خود احتیاج به گرما و رطوبت کافی دارد. بنابراین زمانیکه زمین هنوز گرم نشده است می بایست از بذر پاشی خودداری نمود. در روش کاشت کپه ای پس از آنکه بوته ها به اندازه کافی رشد کردند یک یا دوبوته قوی را نگه داشته و بقیه را تنک می کنند. در تنک کردن و یا حذف بوته های اضافی باید دقت نمود. دفع علف های هرز و سله شکنی خاک را می توان به علت عریض بودن فواصل کاشت توسط دیسک و یا کولتیواتور انجام داد.
مناطقی که دارای تابستان های گرم و خشک هستند. باید به امر آبیاری توجه کافی داشته باشند زیرا بسیار مشاهده شده که هندوانهها در اثر کم آبی رشد کافی نکرده و اندازه آن کوچک باقی مانده و یا به علائم سوختگی دچار شده اند کمبود کلسیم نیز می تواند در ته میوه سوختگی ایجادکنداین ضایعه که به سوختگی گلگاه معروف است در اکثر هندوانه های رقم چارلستون گری مشاهده می شود هرس هندوانه به سادگی انجام می گیرد برای این کار ساقه اصلی را بعد ازبرگ سوم و ساقه های فرعی را جداگانه بعد از برگ پنجم قطع می کنند.
کم کردن تعدادمیوه در روی بوته یکی از اعمالی است که باید در مورد هندوانه انجام شود .ارقامی که تولید بااندازه بزرگ می کنند ، بهتر است تعدادمیوه به دوعدد تقلیل یابد . ولی در ارقامی که تولید میوه های کوچک می کنند ، می توان تعداد 3-5 عدد میوه رادر هر بوته باقی گذاشت .
مواظبت های زراعی
کم کردن تعداد میوه در روی بوته یکی از اعمالی است که باید در مورد هندوانه انجام شود ارقامی که تولید میوه با اندازه های بزرگ می کنند ، بهتر است تعدادمیوه به دو عدد تقلیل یابد ولی در ارقامی که تولید میوه های کوچک می کنند می توان تعداد 3-5 عدد میوه در هر بوته باقی گذاشت مبارزه با علف های هرز از ابتدای رشد بوته ها سله شکنی در اولین فرصت بعد ازاینکه بوته های جوان از خاک خارج شدند دادن مقدار کود سرک توصیه شده در مراحل رشدی تعیین شده کنترل آفات وامراض بمحض بروز اولین علائم خسارتآفات هندوانه:
آگروتیس (کرم طوقه بر)
استفاده از سموم سوین کارباریل به مقدار 20کیلوگرم و یا کلرپیریفوس20کیلوگرم در هکتار بصورت طعمه پاشی هنگام غروب آفتاب همراه با مقداری با خاک قند توجه:وقتی که لاروها متوسط ودرشت باشند 50کیلوگرم طعمه مسموم مبارزه زراعی :شخم عمیق بعد از برداشت محصول از بین بردن علف های هرزشته جالیز
شته جالیزمانند دیگر شته ها با مکیدن شیره گیاهی باعث پیچیدن برگ ها وعدم رشد سر شاخه ها می گردد.به علاوه عسلک فراوان حاصل از ان روی گیاهان را می پوشاندکه قارچ های ساپروفیت روی ان رشد کرده و باعث فوماژین می شوند. ناقل 70 نوع بیماری ویروسی در گیاهان می باشد.
در شرایط عادی طول عمر یک حشره از بدو تولد تا مرگ یک ماه طول می کشد کنترل شیمیایی شته جالیز: اگر شته ها موجب پیچیدگی برگ شوند یا تولید گال نمایند از سموم سیستمیک مانند اکسی دمتون متیل (متاسیستوکس) و تیومتون (اکاتین) استفاده می شود ولی اگر موجب پیچیدگی نشونداز پریمیکارپ (پریمور) که یک شته کش اختصاصی است استفاده می شود. برای مبارزه با شته های سبزی و جالیزی از هپتنوفوس(هوستاکوییک)استفاد ه می شود. 1. دیکلرووس(ددواپ) EC50% و 2-1.5 در هزار 2. پیریمیکارب(پریمور) wp50% و 0.7- 0.5 کیلوگرم درهکتار 3. هوستاکوئیک EC50% و 1لیتر درهکتار 4. پی متروزین(چس) WG50%و 0.5 کیلو گرم 5.پی متروزین(چس) WG25%و 1 کیلو گرم 6.هپتنفوس EC50% الیتر تعداد1-2 نوبت در صورت آلوده بودنتریپس :
روش های کنترل :
زراعی ( کنترل علف های هرز )
بیولوژیکی ( کفشدوزک - تریپس شکارگر - کنه شکارگر - سن های شکارگر )
کنترل شیمیایی ( دیکلرووس و سومیسیدین ۲۰ درصد به نسبت ۷/۰ لیتر در هکتار )یا با سموم جدید (سم کراکراون ویا باسم موس پلان )به محض مشاهده
مگس جالیز وخربزه
اولین سمپاشی زمانی است که اکثر میوه ها به اندازه فندقی باشند به تعداد3-4نوبت سمپاشی ها به فاصله 6 روز از هم درصورت نیاز با سم فوزالن پی 35% ECبه نسبت 1/5 لیتر تری کلروفن 80% spبه نسبت 1/5کیلوگرم دیازینون 60% ECبه نسبت1/5لیتر دیمتوات40% ECبه نسبت1/5 لیتر مبارزه زراعی از طریق گل گیری ، جمع آوری وانهدام میوه های آلودهمگس مینوز
استفاده از سم کلرپیریفوس به نسبت 5/1 لیتر درموقع بعداز غروب آفتاب در 3 نوبت از اواسط تیر ماه به بعد محلول پاشی هر 8 روز میتواند تکرار شود از بکاربردن سم فوق برروی خربزه مشهدی بدلیل گیاه سوزی خودداری شود ودر سایر وایته های خربزه از سم فوق به مقدار یک لیتر توصیه می شودانواع کنه ها
در 1-2 نوبت به فاصله حداکثر 10 تا 15 روز بارعایت دوره کارنس سم زمان قبل از طلوع آفتاب ودر ساعات اولیه صبح با سم تترادیفون به نسبت 2 در هزار یاباسم سولفوربه نسبت 3 در هزار یا با سم پروپارژیت به نسبت 1 در هزاربیمارهای :
سفیدک حقیقی(پودری) جالیز
کنترل زراعی :کاشت در مناطقی که هوا جریان دارد و رطوبت کم ودر فاصله دو آبیاری زمین خشک شود ، انهدام علف های هرز 1. ارقام مقاوم، خربزه مشهدی و طالبی شهد شیراز حساس است. 2. کاشت در مناطقی که هوا جریان داشته باشد. 3. کاهش رطوبت 4. در فاصله دو آبیاری زمین خشک شود. به محض دیدن اولین علائم بیماری در برگ ها 1-2 نوبت کنترل شیمیایی: اگر بیماری دیر وارد مزرعه شود معمولاً نیازی به مبارزه نیست. 1- سولفور wp80-90% و 3- 2 در هزار با دیدن اولین علائم 2- دینوکاپ(کاراتان اف ان) wp18.25%و 2-1 کیلوگرم درهکتار 3- گل گوگرد 20- 15 کیلوگرم در هکتار4- درهندوانه باید ازگل گوگرد به مقدار 15-20 کیلو گرم استفاده شود بدین ترتیب که بوته های آلوده را گرد پاشی کرد.
سفیدک داخلی
به محض مشاهده اسپرانژیم قارچ در 2 نوبت شروع سمپاشی ( رؤیت لکه های خاکستری متمایل به بنفش در پشت برگ ) تکرارسمپاشی به فاصله 15 روز با استفاده ازسم اکسی کلرور مس به نسبت1-2 کیلو گرم یا باسم مانب به نسبت 1-2کیلوگرم یا باسم متالاکسیل به نسبت 20-25 کیلوگرمبوته میری:
کنترل زراعی کشت جالیز در خاک های سبک از تماس آب با بوته خود داری شود حتی الامکان سعی شود مقدار آب آبیاری را کم و دفعات آبیاری را زیاد کرد. سمپاشی باسم مانکوزب نوبت اول هم زمان با کاشت محلول 20گرم در هزار نوبت دوم پای بوته ها 20 گرم در هر گودال متالاکسیل به نسبت 20-25 کیلوگرم بمحض رویت اولین علائم (پژمردگی خفیف برگ های انتهایی)برداشت:
برداشت میوه زمانی صورت می گیرد که رسیده بودن میوه مشخص باشد. برداشت میوه هنگامی است که گوشت میوه رسیده. و میزان قند آن حداکثر باشد. تشخیص میوه رسیده از نارس احتیاج به تجربه دارد. بهترین روش برای اینکه مشخص شودمیوه رسیده است یا نه ، نوع صدای ضربه ای است که با انگشت شست به میوه وارد می آید. اگر میوه نارس باشند این صدا زنگ دار فلزیmore metalic ring or sharp metalic sound می باشد. ولی در میوه های رسیده صدا خفه(Muffled or Dull) و گرفته است.
خشک شدن پیچک نزدیک میوه می تواند راهنمایی خوبی برای رسیدن میوه باشد البته شاید این موضوع در بعضی موارد صحیح نباشد شاید تغییر رنگ پوست میوه بتواند ما را در تشخیص میوه رسیده از نارس کمک کند. چنانچه رنگ پوست میوه روشن باشد دلیل بر رسیدن میوه است برجسته شدن خطوط روی پوست میوه نیز می تواند راهنمایی خوبی برای این مسئله باشد.
جهت موفقیت در کشت هندوانه :
1-از ارقامی کشت شود که مقاومت بیشتری به بیماری دارند
2-در مناطقی که تابستان کوتاه ومعتدل دارد 3-4 هفته قبل از شروع فصل گرم بذر هندوانه را زیر شاسی ویا در گلخانه بکارید
3-برای کشت هندوانه در مناطقی که تابستان کوتاه دارند بهتر است انواع زود رس انتخاب وکشت شود .
4-پای بوته ها مقداری کلش وپوشال و امثال آن بریزید تا بوته را گرم نگداشته وسرعت رشد گیاه زیاد شود .
5-چنانچه امکان بروز سرما در منطقه داده می شود پوشش پلاستیکی روی ردیف های هندوانه بکشید تا آنها را از سرما محفوظ داشته وضمناً رشد بوته بیشتر شود .
6-مبارزه باعلف های هرز از ابتدای رشد بوته ها الزامی است .
7-سله شکنی سطح خاک ضروری می باشد .
8-کنترل علف های هرز در اولین فرصت بعد از آنکه بوته های جوان از خاک خارج شدند ، شروع شود . این عمل تا زمانی که بوته ها زمین را نپوشانده اند ، باید ادامه یابد .
9-آزمایشات مختلف نشان داده که تهیه مالچ واستفاده از آن (به خصوص پلاستیک سیاه به زود رسی محصول دراین مناطق کمک می کند
مزایای آبیاری قطره ای سوپر دریپ :
1ـ فضای انبارداری و سهولت نگهداری در بین فصول رشد محصول حداقل بوده و حمل آن آسان می باشد .
2ـ اتصالات آن به صورت قطعات ساده و استاندارد موجود است و روش کارگذاری آن به صورت دستی و ماشینی بسیار ساده است .
3ـ باعث صرفه جویی در آب ،نیروی انسانی و کود شده و کیفیت محصول را افزایش داده و همچنین هزینه آن بسیار کم است .
4ـ جنس پلاستیکی مخصوص آن از چسبیدن جلبک ها و رسوبات معدنی جلوگیری می کند .
در مقابل گرما و اشعه ماوراءبنفش ،کلیه کودهای شیمیایی ،سموم ، دفع آفات و اسپری های کشاورزی مقاوم است .
5ـ قابلیت نصب روی خاک ،زیر خاک و یا حتی معلق بوده و یکنواختی آبدهی آن تا 2/99 درصد نیز می رسد .
6ـ قطره چکان ها از اجزا لوله بوده و در نتیجه امکان جدا شدن آنها از سیستم مرتفع گردیده .
7ـ قوی و بادوام بوده و تحت تاثیر باد قرار نگرفته و قابل استفاده تا 3 سال زراعی می باشد .
8ـ قرقره های استاندارد به طول 1000 تا 2000 متر می باشد .
لوازم لازم جهت اجرای یک هکتار آبیاری دریپ:
مقدار 5000 یا6000متر که معادل 5-6 رول می باشد و هررول 1000متر طول دارد
فاصله ردیف ها از همدیگر5/1یا2 متر
فاصله بوته ها 75-80 سانتی متر
تعداد دانه برای کاشت 2-3 دانه
مقدار کود مورد نیاز فسفات تعداد 250 کیلو گرم
اکثرا در دو مرحله اقدام به کود سرک می نمایند
کود مایع 5 لیتر در زمانهای اوایل رشد و در مرحله باروری
آفات مهم آگروتیس و شته
بیماری سفید ک پودری ودروغی
لوله اصلی 100 متر
50عدد شیر از قرار
مقدار برداشت محصول بسته به کشاورز 40-60 تن در هکتار
خواص داروئي:
هندوانه از نظر طب قديم ايران سرد و تر است . گرما را برطرف مي كند و بهترين ميوه تابستان است .
1)هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك مي كند 2)هندوانه معده را تقويت مي كند 3)پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است 4)مغز تخمه هندوانه كرم هاي معده و روده را از بين مي برد 5)هندوانه براي ورم مثانه مفيد است 6)هندوانه بدن را تازه شاداب مي كند 7)هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است 8)آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاج كننده يرقان و دفع كننده سنگ كليه است 9)براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد 10)براي برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت بخوريد 11)براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد 12)هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يكساعت قبل از غذا . زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي كند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط كرد زيرا توليد نفخ شكم مي كند. معرفی دستگاه کشت مکانیزه جالیز همراه با جایگذاری نوار دریپمطالب مشابه :
نحوه کاشت(هندوانه)با استفاده از آبیاری مدرن سوپر دریپ -کاربردی
مطالب کشاورزی - نحوه کاشت(هندوانه)با استفاده از آبیاری مدرن سوپر دریپ -کاربردی - ارائه
روش کاشت هندوانه
تخصصی کشاورزی - روش کاشت هندوانه - کشاورزی و رمز موفقیت - تخصصی کشاورزی
کشت هندوانه
آماده سازی زمین: برای کاشت هندوانه زمین را درپائیز سال قبل شخم زده و آنرا به حال خود می گذارند .
کاشت هندوانه به روش آبیاری نواری
ترویج - کاشت هندوانه به روش آبیاری نواری - آموزشهای ترویجی و ترویج کشاورزی - ترویج
اموزش گامل گاشت هندوانه
براي کاشت هندوانه زمين را در پائيز سال قبل شخم زده و آنرا به حال خود مي گذارند .
کاشت داشت و برداشت هندوانه
کشاورزان OrganiC Farmer'S GrouP AZ - کاشت داشت و برداشت هندوانه - Agriculture students/Engaged in field and greenhouse
هندوانه
هندوانه یک محصول گسترده و ارزان قیمت است (از نظر تولید) که در مقایسه با سایر سبزی ها برای
هندوانه دیم
کاشت : برای کاشت هندوانه زمین را در پاییز سال قبل کشت زده و آن را به حال خود باقی می گذراند .
کاشت و پرورش هندوانه
وبلاگ تخصصی علوم باغبانی - کاشت و پرورش هندوانه - Horticulturl Science Community blog - وبلاگ تخصصی علوم
کاشت هندوانه
الطاف خداوندی - کاشت هندوانه - سحر با باد می گفتم حدیث آرزومندی / خطاب آمد که واثق شو به الطاف
برچسب :
کاشت هندوانه