با توجه به سوابق سیل خیزی استان لرستان ، حذف اعتبارات مهندسی رودخانه استان در سال جاری معقولانه نیست

با توجه به سوابق سیل خیزی استان لرستان ، حذف اعتبارات مهندسی رودخانه استان در سال جاری معقولانه نیست :

         استان لرستان به لحاظ نقش عوامل طبیعی در وقوع سیلاب از جمله ، شرایط اقلیمی ، میانگین سالیانه نسبتا" بالای بارندگی ، ( حدود 5/553 میلی متر ) بارش باران های شدید و رگباری ، توپوگرافی کوهستانی ( با شیب متوسط حدود 11 درصد ) ، شرایط زمین شناسی  ( از جمله چینه شناسی ، تکتونیک ، لیتولوژی و وسعت زیاد سازند های ریزدانه ) فیزیوگرافی حوضه های آبخیز ، و وجود 33 رودخانه دائمی با شبکه هیدروگرافی حدود 2451 کیلومتر ، یکی از استان های سیل خیز کشور است . بر اساس آمارهای موجود در ستاد حوادث استانداری و کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه های استان ، در بیشتر سال های گذشته لرستان متحمل خسارات سنگین و گاه حوادث ناگوار ناشی از سیل بوده است .

          از سوی دیگر نقش عوامل انسانی در برهم زدن تعادل طبیعی حوضه های آبخیز بصورت تخریب پوشش گیاهی ، ساخت و سازهای غیر اصولی در حریم و بستر رودخانه ، برداشت های بی رویه و غیر اصولی مصالح رودخانه ای و برهم زدن رژیم طبیعی رودخانه ها ، مسدود نمودن مجاری عبور آب بویژه در طی سال های اخیر ، در تشدید خسارات سیل بسیار موثر بوده است . براساس آمارهای موجود خسارات مستقیم ناشی از وقوع   سیلاب های فصلی به زیرساخت ها و مناطق مسکونی و بخش کشاورزی و دامداری لرستان بر پایه نرخ های همان سال خسارت ، بالغ بر 2500 میلیارد ریال بوده است .

       با توجه به شرایط اقلیمی استان لرستان ما نمی توانیم تاثیر زیادی بر روی فراوانی وقوع باران و برف که عوامل اصلی بوجود آورنده سیلاب های مهیب هستند بگذاریم ، بلکه بایستی با بکارگیری روش های ساختمانی و همچنین شیوه های مدیریتی و رهیافت های غیرسازه ای در مدیریت سیلاب و کاهش خسارات ناشی از سیل تلاش کنیم .

         بکارگیری روش های سازه ای و غیر سازه ای کنترل و مهار سیلاب با شعار و سخنرانی و پند و اندرز و جلسات تعریف و تمجید از یکدیگر عملی نیست ، بلکه نیاز به منابع و اعتبارات کافی و دانش و مدیریت دارد .  با این توصیف در مرداد ماه سال جاری ( 1390 ) که اعتبارات استانی به دستگاه های اجرایی استانی و شهرستانی ابلاغ گردید ، متاسفانه اعتبارات مهندسی رودخانه تمام شهرستان های استان بطور کامل حذف گردیده است و حتی یک ریال برای پروژه های نیمه تمام مهندسی و ساماندهی رودخانه نیز پیش بینی نشده است . با توجه به سوابق سیل خیزی استان لرستان ، حذف اعتبارات مهندسی رودخانه استان ، معقولانه نیست و باید منتظر حوادث احتمالی سیل در فصول زمستان و بهار آینده باشیم . امیدواریم مدیریت محترم ارشد استان حداقل به فکر تامین اعتبار پروژه های نیمه تمام مهندسی و ساماندهی رودخانه که نیمه کاره در بستر رودخانه های      سیل خیز استان رها شده ، باشند . تنها کاری که از دست مردم ساخته است دعاست که خدا کند که در زمستان و بهار سیل نیایدإإإ


مطالب مشابه :


روشهای سازه ای مدیریت سیلاب

روشهای سازه ای مدیریت سیل و اهداف اصلی روشهای سازه ای مدیریت سیلاب مدیریت سازه ای: روش های




سیلاب و مدیریت آن

به عبارت دیگر روش های سازه ای، قبل از وقوع سیلاب رهیافت های سازه ای در مدیریت سیلاب




روشهای غیر سازه ای مدیریت سیلاب

رهیافت های سازه ای در مدیریت. سیلاب به هر حال همیشه روش های غیر سازه ای باید تواماً در




مدیریت سیلاب

لذا در شرایط کنونی امر مدیریت سیلابهای شهری تنها سیلاب و از روشهای سازهای و




سیلاب

سازه ای مدیریت سیلاب روش های سازه ای کنترل سیل به تنهایی جوابگوی مسائل و مشکلات سیل




مدیریت سیلاب در کلانشهرهای ایران

لذا در شرایط کنونی امر مدیریت سیلابهای شهری تنها سیلاب و از روشهای سازهای و




موضوعات مناسب پروژه و پایان نامه مهندسی آب

روش های سازهای و غیر‌سازهای مهار و کاهش خسارت انتقال بین حوضه ای آب; مدیریت سیلاب ها و




اعتبار طرح‌های نیمه تمام رودخانه‌های لرستان تأمین شود

به‌کارگیری روشهای سازهای و غیر سازه های غیرسازه‌ای در مدیریت سیلاب و کاهش




با توجه به سوابق سیل خیزی استان لرستان ، حذف اعتبارات مهندسی رودخانه استان در سال جاری معقولانه نیست

سیلاب های فصلی رهیافت های غیرسازه ای در مدیریت سیلاب روش های سازه ای و غیر




برچسب :