بررسی حرفه ایی نوکیا N72
مشابه سونی اریکسون K800 است . البته در این مدل بزرگتر و ساخت آن نسبت به مدلی که دارای دوربین 3.2 مگاپیکسل است ضعیف تر است .
این مدل مشخصا یک مدل کوچک نیست بلکه بزرگ و سنگین است که البته برای اسمارت فون بودن مناسب است . در حقیقت این مدل یکی از مدلهای کوچک سری N می باشد . N72 مستحکم است .
دکمه های کوچک صفحه کلید که در تماس بسیار خوشایند هستند نقطه قوت طراحی این مدل می باشد . نکته نا امید کننده در مورد ظاهر گوشی اینست که به مقدارزیاد جای دست روی قسمتهای آن باقی می ماند . البته این موضوعات آنقدر جدی نیستند که فرد را از خرید آن منصرف کنند . مدتی زمان لازم است تا به این مدل عادت کنید و در اینصورت N72 به وسیله ایی جدانشدنی از شما تبدیل خواهد شد . زودتر از انتظار به این موضوع پی خواهید برد .
N72 دارای ساختار محکمی است اگرچه از جنس پلاستیک ساخته شده است . البته کاور لنز دوربین تنها استثنا در محکم بودن گوشی است . به نظر ما خیلی شل است تا حدی که گاهی خودبخود باز شده و دوربین فعال می شود . در نگاه اول این کاور بسیار جذاب به نظر می رسد ولی بعد از مدتی کارکردن با گوشی از آن متنفر خواهید شد . صفحه جلوی این مدل از پلاستیک سیاه و نوار نقره ایی ساخته شده است . نوار نقره ایی جلوه خاصی به گوشی می دهد و این نوار دور دکمه ناویگیشن هم وجود دارد . دکمه مداد و منو در سمت چپ ناویگیشن و دکمه موزیک و تصحیح در سمت راست آن قرار دارد .
صفحه نمایش این مدل TFT است و 256 کیلو رنگ دارد . وضوح صفحه نمایش 208*176 پیکسل می باشد که مناسب گوشی نیست و حتی پایین تر ازتعدادی از مدلهای نسل سوم سری 60 که قبلا بررسی کردیم می باشد .
پشت گوشی بسیار ساده است و لی به هیچ وجه خسته کننده نیست . سادگی پشت گوشی بیشتر بدلیل وجود کاور لنز دوربین است . در بالای پشت گوشی و درست بالای لنز دوربین لوگوی نوکیا با رنگ سفید قرار دارد . کاور بحث انگیز این مدل از جنس پلاستیک مشکی براق است که دارای تزئینات خاکستری رنگ است . زیر کاور لنز دوربین و در کنار آن فلش دوربین قرار دارد . در قسمت انتهایی پایین پشت گوشی دکمه باز کردن کاور باتری قرار دارد .
بعد از برداشتن آن که براحتی صورت می گیرد باتری گوشی از نوع BL-5C Li-Ion 970 mAh مشاهده می شود که بر اساس گفته سازندگان دوام آن در حالت انتظار 260 ساعت و در حالت مکالمه 3 ساعت و 35 دقیقه است . زیر باتری جای سیم کارت قرار دارد . گذاشتن و برداشتن سیم کارت در این مدل براحتی قابل انجام است .
کنار سمت چپ گوشی فاقد دکمه می باشد . در کنار سمت راست دکمه فعال سازی دوربین و شکاف مموری کارد قرار دارد . یک نکته غیر عادی عدم امکان استفاده ازدکمه دوربین در حالت افقی است .
مموری کارد 128 مگابایتی به همراه گوشی ارائه شده است . همچنین هدست استریو HS-31 و کابل اتصال به کامپیوتر CA-53 و بند دستی و پارچه برای تمیز کردن گوشی در جعبه این مدل وجود دارد و البته وابسته به بازار و کشور می باشد . در بالای گوشی تنها دکمه روشن /خاموش گوشی قرار دارد . اگرچه کوچک است ولی کاراست و با پهنای دست قابل فشردن است (نیازی به ناخن نیست .)در انتهای گوشی PopPort و پورت شارژر قرار دارد. شارژر این مدل از نوع باریک است .
صفحه کلید در ابتدا نا امید کننده به نظر می رسد . دلیل نا هماهنگی صفحه کلید نوار نقره ایی رنگ است که تا دور دکمه ناویگیشن ادامه پیدا می کند که البته این حس موقتی است و هنگامی که به آن عادت کردید در می یاید که قرار گرفتن این گونه کلیدها و طراحی آن برای راحتی و کارا بودن است . دور کلید ناویگیشن مثل همیشه دو دکمه سافت و کلید سبزپذیرش و قرمزرد تماس قرار گرفته است . در زیر آنها دکمه های عددی قرار گرفته اند که فاصله بین آنها به قدری است که براحتی و بدون اشتباه می توان با انها کارکرد . کلیدها بصورت مسطح قرار گرفته اند که مشکلی برای دسترسی به آنها در تاریکی و هنگامی که در جیب شماست ایجاد نمی کند . نور پس زمینه بسیار مناسب و درخشان و به رنگ آبی ملایم می باشد .
کیفیت صفحه نمایش این مدل در مقایسه با سایر مدلهای نسل سوم سری 60 و سیمبین نوکیا پایین تر است . صفحه نمایش TFT همراه با 256 کیلو رنگ و وضوح 208*176 پیکسل بد نیست اما عالی هم نیست . تصویر شفاف و واضح است اما در بسیاری موارد گرافیکی فاقد دقت لازم می باشند . نور پس زمینه صفحه نمایش مناسب است صفحه نمایش در نور آفتاب مشخص نیست . هنوز جا برای پیشرفت وجود دارد .
این مدل دارای سیمبین 8.1 و رابط کاربری 2.8 سری 60 می باشد که بین 2.5 و 3 می باشد که شباهتهایی به هر دو دارد . عجیب ترین موضوع دراین مدل استفاده از ورژن قدیمی سیمبین می باشد که نسبت به ورژن 9.1 دارای برنامه های بیشتری می باشد .
در حالت انتظار 5 آیکون برنامه های پر مصرف در بالای صفحه قرار دارند . بالای آنها مقدار سیگنا ل شبکه و باتری قرار دارد . ماتریکس منوی ان هم 3*3 می باشد و قابلیت مشاهده بصورت لیست هم وجود دارد . گوشی دارای سه تم از قبل نصب شده می باشد . بقیه ویژگیهای این مدل مشابه سایر مدلهای جدید معرفی شده می باشد .
مقدار حافظه داخلی 20 مگابایت می باشد که بصورت تقسیم شده است . سرعت باز شدن منو مناسب است در حالیکه سرعت باز شدن برنامه دوربین و تغییر یک برنامه هنگامی که چند برنامه بصورت باز هستند کند است .
نوکیا N72 یک مدل سیمبین معمولی است . دفترچه تلفن این مدل نیز مانند سایر مدلهای قبلی است . تنها قابلیت جدید این مدل امکان گرفتن تماس با شماره مورد نظر با تلفظ نام فرد و بدون ضبط کردن قبلی می باشد . یعنی غیر وابسته به رکورد می باشد .
آنتن دهی و صدا در حین مکالمه مناسب است که البته این ویژگیها امروز در اکثر موبایلها دیده می شود و دیگر جایی برای بد بودن این ویژگیها وجود ندارد .
ثبت تماسها و ارسال پیام کوتاه در صورت عدم جواب دادن به تماس نیز مانند سایر مدلهای نوکیاست که از سری 40 بخوبی در این مدلها قرار گرفته است ولی بسیاری از افراد از ان استفاده نمی کنند .
منوی پیامها و ایمیل این مدل نیز مانند هر مدل سیمبین دیگر می باشد . صندوق تمام پیامها بجز ایمیل مشترک است .
موزیک پلایر این مدل خوشبختانه دارای پلی لیست و متاسفانه فاقد اکولایزر می باشد . همچنین هنگام اجرای موسیقی در پس زمینه نام موزیک در صفحه اصلی در حالت انتظار نمایش داده می شود .
این مدل دارای رادیوی FMنیز می باشد که تنها در صورت اتصال هدست به عنوان آنتن کار می کند . همچنین دارای برنامه Visual Radio نیز می باشد که قادر است در صورت موجود بودن و پشتیبانی ازعکس یا ویدیو در ایستگاه رادیوئی آنها را نمایش دهد .
نوکیا N72 دارای دوربین 2 مگاپیکسل با کیفیت می باشد . کاور لنز دوربین در پشت گوشی هنگام لغزش به پایین بصورت خودکار دوربین را فعال می کند . البته همانطوری که گفته شد گاهی اوقات کاور بدلیل شل بودن خود بخود باز شده و دوربین بدون اطلاع فرد فعال می شود . دکمه گرفتن عکس برای حالت افقی طراحی شده است اما دوربین فقط دارای حالت عمودی است که کمی گیج کننده است چون در این حالت استفاده از کلید سافت برای گرفتن عکس راحت تر از دکمه مخصوص این کار است . ار آنجایی که ویژگیهای دوربین این مدل دقیقا مشابه مدل N70 است دیگر لزومی به بررسی دوباره ان نیز نیست .
این مدل دارای EDGE و GPRS و قابلیت عملکرد در سه باند GSM می باشد اما فاقد توانایی کارکرد در شبکه 3G می باشد . همچنین این مدل فاقد پورت اینفرارد برای ارتباط با وسائل قدیمی که فاقد بلوتوث هستند می باشد . البته این مدل دارای USB 2.0 و کابل اتصال به کامپیوتر نیز می باشد .
در نوکیا N72 دوبروزر وجود دارد . یکی مدل قدیمی که در اسمارت فونهای قدیمی استفاده می شد و صفحات HTML باز می کرد اما فاقد ویژگیهای بروزر جدید نوکیا می بود .یعنی صفحات ساده و سبک را براحتی و صفحات سنگین را با آشفتگی و در هم و برهم باز می کرد و خوانا نبود . دومی که اپرا می باشد و در این مدل که ما تست کردیم نصب بود . البته اپرا بخوبی بروزر جدید سیمبین نیست و ما شک داریم که این بروزر روی این گوشی برای عرضه به بازار نصب شود .
منوی آفیس این مدل شامل : ضبط کننده صدا ، مبدل ، Adobe Reader ، To Do ، ماشین حساب ، یادداشت ، امنیت ، Quicksheet, Quickword, Quickpoint, Adobe Reader, HP Info Print می باشد .
ضبط کننده صدا در این مدل تنها قادر به ضبط مکالمه برای یک دقیقه است که در مورد اسمارت فونهای نوکیا عجیب به نظر نمی رسد . قسمت امنیت در این منو شامل نسخه موبایل آنتی ویروس F-Secure می باشد . مشکل برنامه های گروه آفیس فقدان امکان ویرایش فایلهاست . بقیه قسمتها مانند سایر مدلهاست .
یکی از برنامه هایی که قبلا معرفی نشد و در این مدل نصب می باشد بر نامه Nokia Lifeblog می باشد که برای انتشار مستقیم از گوشی به بلا گ شخصی فرد می باشد . این نرم افزار با اکثر سیستم های وبلاگ در دنیا ساز گار است . همچنین برنامه هایی برای پرینت مستقیم از دوربین نیز در گوشی موجود است .
سه بازی نصب شده در این مدل با نامهای Card Deck, Snakes & Snowboard 3D وجود دارد . از آنجایی که این مدل نسل دو سیمبین است یافتن بازیهای سازگار با آن آسان است .
کلام آخر :
نوکیا N72 یک مدل بحث برانگیز است که فاقد اجزای ضروری مانند 3G و پورت اینفرارد می باشد. حافظه و کیفیت صفحه نمایش این مدل درمقایسه با سایر مدلها نیز کم است اما همچنان یک گوشی خوب است .
قیمت آن تقریبا در حدود مدل N70 می باشد که البته در مقایسه با آن فاقد تعدادی از ویژگیها می باشد .
نکته مثبت این مدل وجود برنامه و بازیهای متعدد برای آن است . ( مزیت نسل 3 نبودن ) .
افرادی که در نگاه اول عاشق طراحی آن می شوند مشتریان اصلی آن خواهند بود در غیر اینصورت بعید به نظر می رسد که این مدل در بازار به یک مدل پرفروش تبدیل شود.
مطالب مشابه :
سونی اکسپریا اسال
سلطان ماشین - سونی اکسپریا اسال قیمت (تومان) پخش موسیقی: mp3
سونی اریکسون W580i
قیمت موبایل - سونی (به منظور پخش یا قطع کدهای رمز شخصی و نیز برنامه ی ماشین حساب
RoadPilot؛ در کمین دوربینهای کنترل سرعت
قیمت موبایل سامسونگ سونی که به دوربینها یا ماشینهای پلیس نزدیک میشوند، با
قیمت روز مشخصات ولوو B9R II VIP 9700 ،قیمت روز محصولات اتوبوس ولوو
قیمت روز انواع و مشاوره در خرید و فروش ماشین های تلويزيونی و يک عدد vcd سونی
سامسونگ L700
قیمت موبایل سامسونگ سونی گوشی های سامسونگ دارای قابلیت های پیشرفته پخش موسیقی هستند و
بررسی حرفه ایی نوکیا N72
قیمت موبایل سامسونگ سونی ضبط کننده صدا ، مبدل ، Adobe Reader ، To Do ، ماشین حساب ، یادداشت
نوکیا N95 جایزه مجله "Popular Science" را دریافت کرد
قیمت موبایل سامسونگ سونی gps، یک دوربین 5 مگا پیکسلی، پخش موسیقی دیجیتال، امکانات کامل pim
برچسب :
قیمت پخش ماشین سونی