(24)چگونه انتخاب رشته کنیم ؟
چگونه انتخاب رشته کنیم ؟
انتخاب رشته سراسری بر خلاف انتخاب رشته آزاد که 6ماه قبل از آزمون انجام می شود و کار بسیار سخت و نفس گیری است و بدون آزمون و نمره و فقط براساس حدس و گمان باید انتخاب رشته کرد ، در انتخاب رشته سراسری چون آزمون برگزار شده است و نمره و رتبه شما مشخص شده راحت تر می توانید انتخاب رشته کنید و فقط نیاز به یک سری اطلاعات دارید که عبارتند از اطلاعات فنی و اطلاعات عمومی انتخاب رشته که بر اساس آنها باید دست به یک انتخاب رشته صحیح و اصولی بزنید.
اطلاعات فنی انتخاب رشته
ارایه اطلاعات فنی مورد نیاز برای انتخاب رشته مثل این که با این رتبه در این سهیمه چه چیزی قبول می شوید به دلیل کثرت موارد و تنوع رشته ها و رتبه اکتسابی افراد از وظیفه ما خارج است و برای کسب اطلاعات فنی انتخاب رشته باید به منابع سازمان سنجش ، کتاب و CD های منتشر شده از سوی این سازمان ، انتخاب رشته کامپیوتری و ویژه نامه های موسسات مختلف در خصوص انتخاب رشته مراجعه کنید و هر چه اطلاعات فنی قوی تر داشته باشید یا از مشاوران مجرب بهره ببرید میزان خطای شما در انتخاب رشته کمتر می شود و رشته و دانشگاه بهتری قبول می شوید.
مهم ترین اطلاعات فنی که باید به دنبال آن باشید به شرح زیر است :
1- رتبه در سهمیه و رتبه کشوری
بسته به این که رشته از چه نوع است . این رتبه متفاوت است. همان طور که می دانید در 13 رشته که عبارتند از پزشکی ، دندان پزشکی ، داروسازی ، حقوق ، حسابداری ، مدیریت ، مهندس برق ، صنایع و ... گزینش کشوری صورت می گیرد. پس در این رشته ها رتبه کشوری مهم است و در سایر رشته ها ، رتبه در زیر گروه .
2- زیر گروه آزمایشی
بسته به اهمیت دروس دبیرستانی در تحصیل در رشته دانشگاهی ، زیرگروه ها شکل می گیرند که دروس مختلف ضریب متفاوت دارند. مثلاً برای قبولی در رشته شیمی ، به رتبه در زیر گروهی باید توجه کنید که شیمی ضریب بالاتری دارد.
3- رتبه کل و نمره کل
یک عدد فرضی است !! به این معنا که بالاترین نمره زیر گروه شما اخذ می شود و براساس آن رتبه بندی صورت می گیرد . پس هم رتبه کل ، هم نمره کل فرضی است و اهمیتی در انتخاب رشته ندارد.
4- رشته های استانی ، ناحیه ای ، قطبی و کشوری
بسته به اهمیت رشته و کارهای کارشناسی انجام شده درباره رشته ها و ضرورت بومی گزینی (یعنی فرد از محل زندگی خود دور نشود و برای تحصیل در رشته ای که در شهر خود وجود دارد ، راه دور نرود ) این دسته بندی انجام شده است و به شرح زیر است :
1- رشته های استانی . یعنی اگر این رشته را از استان محل تحصیل خود انتخاب کنید بالاترین شانس قبولی را دارد ( حدود 80 درصد ) .
2- رشته های ناحیه ای :به چند استان که کنار هم قرار دارند ناحیه گفته می شود و شخص در رشته های ناحیه ای محل سکونت خود حدود 70 درصد شانس قبولی دارد.
3- رشته های قطبی ( به مجموع چند ناحیه ای که کنار هم قرار می گیرند قطب گفته می شود . که اگر فرد در قطب خود انتخاب رشته کند شانس بیش تری برای قبولی دارد.
4- رشته های کشوری که بدون ملاحظه بومی گزینی و فقط براساس نمره کل اکتسابی و رتبه کشوری انتخاب رشته صورت می گیرد.
جهت اطلاعات بیشتر در این زمینه دفترچه راهنمای شماره 2انتخاب رشته سراسری را مطالعه کرده و از مشاوران آگاه و با تجربه کمک بگیرید .
تذکر مهم : بر خلاف قصد و عمدی که هر چه دورتر بشویم و شهر دورتری را انتخاب کنیم ، شانس قبولی بیشتر می شود ، در انتخاب رشته سراسری هر چقدر از شهر و استان و ناحیه و قطب خود دور شوید ، شانس شما هم به این نسبت کاهش پیدا می کند.
5- و بسیاری مطالب دیگر که با توجه به رشته ، دانشگاه و جنسیت متفاوت است که بهتر است با مراجعه حضوری به دانشگاه ها و افراد دانشجو و کارشناس از کم و کیف آن مطلع شوید.
اطلاعات عمومی انتخاب رشته
برای یک انتخاب رشته اصولی خوب است در کنار اطلاعات فنی ، اطلاعات دیگری نیز داشته باشید تا پس از اعلام نتایج حسرت نخورید و از رشته و شهر و دانشگاهی که قبول شده اید پشیمان نباشید.
الف) نقش علاقه :
مهم ترین فاکتور مهم در انتخاب رشته علاقه یا عدم علاقه به رشته است که پس از شناخت رشته ها باید ببینید به این رشته خاص علاقه دارید یا نه ؟!برای این کار می توانید از تست های موجود روان شناسی به خصوص تست هالند که در آموزش و پرورش نیز به راحتی قابل اجراست استفاده کنید و میزان علاقه و استعداد خود را کشف کنید و براساس نتایج تست که یکی از 6تیپ واقع گرا ، جست و جوگر ، هنری ، اجتماعی ، متهور و قراردادی و یا مخلوطی از آنها را به شما پیشنهاد می کند با تیپ روان شناختی خود آشنا شده و با مراجعه به جدول شغل یاب ببینید چه کاری بیشتر مناسب روحیه و خلق و خوی شماست. در انتخاب رشته باید رشته ای را که بیشتر علاقه دارید بالاتر انتخاب کنید حتی اگر امکان قبولی شما در آن کمتر است پس مهم ترین عامل مرتب کردن 100 رشته انتخابی علاقه است نه شانس قبولی.
ب) بازار کار و امکان ادامه تحصیل :
هدف خود را از تحصیل در این رشته خاص مشخص کنید ، که آیا برای شما هدف فقط ورود به دانشگاه است ؟ یا اشتغال و استقلال مالی هم جزء ملاک ها محسوب می شود ؟ و یا صرفاً علاقه به تحصیل و طی مدارج عالیه دانشگاهی برای شما مهم است؟ !
ج) بافت مذهبی ، اقتصادی و فرهنگی خانواده :
با خودتان بیندیشید آیا رشته و شهر و دانشگاه انتخابی شما با بافت مذهبی خانواده و اعتقادات خانواده شما و خود شما سازگاری دارد یا نه؟ آیا ارزش دارد برای یک مدرک لیسانس راهی هر شهر و شهرستان بشوید ؟ آیا با مشکلات احتمالی این 4 سال آشنا هستید و دست به انتخاب می زنید و یا از سر ناچاری و استیطال این رشته ها و شهرها را انتخاب می کنید؟
د) دوری و نزدیکی راه :
به عنوان یک فاکتور بسیار مهم در انتخاب رشته به آن دقت کنید !!شاید به جای یک رشته درجه 1در شهرستانی دور یک رشته درجه 2 در شهر خودتان و یا در شهرستان نزدیک تحصیل کنید وضعیت بهتری داشته باشید و نسبت به چیزی که از دست می دهید یا به دست می آورید ، اول فکر کنید و جدول سود و هزینه درست کنید و سپس دست به انتخاب رشته بزنید.
ه) موقعیت رشته و دانشگاه انتخابی و جایگاه آن :
درمورد رشته های دانشگاهی تحقیق کنید و از کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده است استفاده کنید و یا از طریق اینترنت به سایت این دانشگاه ها مراجعه کنید و سپس دست به انتخاب آنها بزنید. به نوع دانشگاه از نظر روزانه ، شبانه ، غیر انتفاعی ، پیام نور و بین المللی را دقت کنید ، لزوماً تمام دانشگاه های سراسری از دانشگاه آزاد بهتر نیستند و خیلی وقت ها اگر شما در رشته ای در دانشگاه آزاد تحصیل کنید از بسیاری از رشته های سراسری در دانشگاه های سراسری بهتر است .
مطالب مشابه :
رتبه مورد نیاز جهت قبولی در رشته حقوق نفت و گاز
رتبه مورد نیاز جهت قبولی در رشته حقوق منظور ایجاد مکانی برای تبادل اطلاعات و
با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!!
با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!! انتخاب رشته برای دبیرستان و (به جز حقوق.
رتبه کنکور سراسری مورد نیاز برای قبولی در دانشگاه امیر کبیر و علم و صنعت و صنعتی اصفهان و یزد و کاش
رتبه کنکور سراسری مورد نیاز برای قبولی این رتبه ها برای منطقه 1 تمام حقوق متعلق
(24)چگونه انتخاب رشته کنیم ؟
ارایه اطلاعات فنی مورد نیاز برای انتخاب حقوق ، حسابداری رشته ها رتبه کشوری
معرفی رشته های دانشگاهی برای دانش آموزان تجربی دوشنبه31/4/92
شرایط شغلی اینده و رتبه مورد نیاز برای این رشته به درسی رتبه کنکور حقوق متن
تراز رشته شهرهای دانشگاه ازاد سال 90
مشاوره حرفه ای دانش آموزان. ارائه مشاوره مورد نیاز به مخاطبان به ویژه دانش آموزان و اولیای
معلمان چگونه رتبه بندی می شوند
حداقل درجه علمی مورد نیاز برای کسب آن رتبه برای رتبه استاد معلم نیز حقوق معلمان,
برچسب :
رتبه مورد نیاز برای رشته حقوق