روستای شعبان نهاوند

روستای شعبان (shaban):از دهستان شعبان ، بخش مرکزی ، شهرستان نهاوند ، استان همدان است. این روستا در طول جغرافیاییَ25  28 و عرض جغرافیایی07َ  34 و در ارتفاع 1690 متری از سطح دریا قرار دارد ، با وضعیت طبیعی دشتی ، سرد و خشک در 7کیلومتری جنوب خاوری نهاوند واقع شده است . رودخانه گاماسیاب از باختر و نهر شعبان از میان آبادی می گذرد. این روستا از شمال به روستای جهان آباد ، از جنوب به روستاهای قلعه قباد و بیان ، از غرب به روستاهای فیازمان و تکه و از شرق به روستای وشت ختم می گردد. 

بر اساس سر شماری نفوس و مسکن 1375 روستای شعبان دارای 600 خانوار بوده است . زبان آن فارسی با گویش لری ، دین اسلام و مذهب شیعه . کار و پیشه اهالی آن کشاورزی ، باغداری ، دامداری ، پرورش زنبور عسل ، کارگری ، قالی بافی و مرغداری است. کشت به دو صورت آبی و دیم و آب مورد نیاز از طریق رودخانه برای کشاورزی و چاه ژرف از طریق لوله کشی برای آشامیدنی و شرب تأمین می گردد.

 فرآورده ها شامل گندم ، جو ، چغندرقند، گوجه فرنگی ، گشنیز ، یونجه ، شبدر ، سیب درختی ، آلو ، هلو ، شلیل ، گردو ، چوب درختان بید و صنوبر است. رستنی ها شامل گیاهان صنعتی ، خاکشیر ، گل گاوزبان ، کاسنی و گون که کاربردهای دارویی و صنعتی دارندو پوشش گیاهی برای چرای دام را شامل می شود . جانوران و پرندگان آن شغال ، گرگ ، روباه ، خرگوش و کبک است.

امکانات دارای برق ، دبستان ، مدارس راهنمایی و دبیرستان برای دختران و پسران ، 21 باب مغازه ، 7 کارگاه جوشکاری ، خانه بهداشت ، درمانگاه ، فاطمیه ، حمام ، مخابرات ، پست ، شرکت تعاونی روستایی ، بانک صادرات ، شورای ده ، خانه همیاری ، دهداری ، پایگاه مقاومت بسیج ، 2 کارگاه موزاییک سازی ، 2 آسیاب ، 15 مرغداری ، 1 کارگاه تولید دانه مرغ و کارگاه های تولید تیرچه و بلوک را شامل می گردد.

بر اساس تازه ترین سرشماری در سال 1385 ، کل جمعیت روستای شعبان 1756 نفر است که از این تعداد 872 نفر مرد و 884 نفر را زنان تشکیل می دهند . کل جمعیت با سواد روستا 1289 نفر می باشد که از این تعداد تعداد 700 نفر را مرد و 589 نفر را زنان به خو اختصاص داده اند . هم چنین تعداد 358 نفر بیسواد که 115 نفر آنان را مردان و 243 نفر را زنان تشکیل می دهند.

آنچه جالب و قابل توجه می باشد نزولی بودن نرخ رشد جمعیت و توسعه چه کمی و چه کیفی طی دوره زمانی 1385-1375 است که ناشی از عدم توجه به توسعه روستایی و نرخ بالای مهاجرت برای کار و تحصیلات است که امکانات جذاب وبهتر مناطق مهاجرپذیر موجب عدم برگشتن این نیروها به موطن خود و در نتیجه عقب ماندگی و عدم توسعه و محرومیت منطقه شده است.

منابع :

1) برگرفته از سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ، فرهنگ جغرافیایی آبادی های کشور ج.ا.ا ، استان همدان ، جلد 47 ، صفحه 26، 1376.

2) آمار مربوط به سال 1385 ،برگرفته از بانک جامع اطلاعات روستاهای کشور ، وابسته به وزارت کشور ، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور،  www.vil.ir.




مطالب مشابه :


تفاوتهای جنین دختر و پسر

آموزش زيست شناسي نهاوند محققان دانشگاه آدلاید در تحقیقات خود برقرار کند اما در پسران




لیست تمامی آموزشکده ها و دانشکده های کشور زیر نظر دانشگاه فنی

آموزشکده فنی پسران نهاوند. برای دریافت اطلاعات تماس : ایمیل ، ادرس سایت و دانشگاه




دانشکده های فنی حرفه ای سراسر کشور

(عج)کوی دانشگاه ص پ: 335-55134 وب سایت :http://dmal-tc.ac.ir/ آموزشکده فنی پسران نهاوند تلفن :08523243878




روستای شعبان نهاوند

صدای نهاوند برای دختران و پسران ، 21 باب مغازه ، 7 کارگاه دانشگاه پیام




شروع ثبت نام کنکور کاردانی پیوسته سال 1389

دنیای مجازی - شروع ثبت نام کنکور کاردانی پیوسته سال 1389 - كامپيوتر-كنكور-دانشگاه




رشته هاي تفكيك جنسيتي شده دانشگاه ها

مهندسي اپتيك و ليزر دانشگاه شهيد باهنر (مجتمع آموزش عالی نهاوند)، مهندسی تولیدات گیاهی




نتایج مسابقات آزمایشگاه زیست شناسی شهرستان نهاوند

شاهد پسران. جانوری دبیر وسر گروه زیست شناسی شهرستان نهاوند مدرس دانشگاه پیام نور وعلمی




نگاهی به نامهای زیبای لُریِ کودکانِ بختیاری

پایگاه خبری تحلیلی نهاوند بچه هاي بختياري دانشگاه علوم پزشكي نام گذاری پسران:




برچسب :