دعوا بين انبوه‌سازان و مشاوران املاك بالا گرفت


اختلاف نظر درباره آينده قيمت مسكن

قلي خسروي: انبوه‌سازان بايد تحت نظارت سازمان حمايت از مصرف‌كننده باشند تا خودسرانه قيمت‌ها را افزايش ندهند

07-01.jpg

ليلا درخشان
اختلاف ديرينه انبوه‌سازان با مشاوران املاك برسر پيش‌بيني آينده بازار مسكن و تاثيري كه آنها در تعيين قيمت‌ها دارند، به اوج خود رسيده است. بنگاه‌هاي مسكن، انبوه‌سازان را به خاطر به كاربردن واژه‌هايي همچون «سونامي»، به تحريك قيمت مسكن متهم مي‌كنند و در مقابل انبوه‌سازان مي‌گويند مشاور املاكي‌ها هيچ تخصصي براي بازاريابي علمي ندارند، بنابراين نبايد درباره قيمت‌ها اظهار‌نظر كنند.
اما آنچه اين اختلاف‌ها را هم‌اكنون تشديد كرده، پيشنهاد جديد خسروي رييس اتحاديه مشاوران املاك است كه گفته: «انبوه‌سازان بايد تحت نظارت سازمان حمايت از مصرف‌كننده قرار گيرند تا خودسرانه قيمت‌ها را افزايش ندهند.»
به گزارش دنیای اقتصاد‌ اين روزها پيش‌بيني مجتبی بیگدلی - رييس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان- از‌ آينده بازار مسکن تحت عنوان سونامي‌قيمت‌ها بازتاب گسترده‌اي داشته است و بسیاری از تشکل‌ها و حتی رسانه‌های جمعی در مقابل ‌اين پیشگویی از خود واکنش نشان داده‌اند.
اما‌ اين اظهار‌نظر بیش از هر چیز با واکنش صنف مشاوران املاک مواجه شده است.
ما در حاشيه هستيم يا شما؟
مشاوران املاک مدعی هستند با توجه به‌اينکه تمامي‌فایل‌های فروش مسکن نزد آنها بایگانی مي‌شود در نتیجه مشاوران املاک با ارزیابی‌اين فایل‌ها بهتر از تولید کنندگان مسکن مي‌توانند آينده بازار را پيش‌بيني کنند‌.
در همین رابطه مصطفی قلی خسروی - رييس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران – در گفت‌و‌گو با دنیای اقتصاد گفت‌: آقایان انبوه‌ساز به چه حقی مي‌گویند که سیل و توفان و سونامي ‌برای بازار مسکن در پیش است در حالی که نبض بازار مسکن در دست مشاوران املاک است و بر اساس تحقیقات گسترده صنف مشاوران املاک‌، سال آينده بازار مسکن به هیچ وجه شاهد افزایش قيمت‌ها نخواهد بود‌.
قلی خسروی همچنین با اشاره به اظهارات اخیر‌ايرج رهبر- رييس انجمن انبوه‌سازان استان تهران- مبنی بر‌اينکه مشاوران املاک به بحث‌های حاشیه‌اي مي‌پردازند، ضمن اظهار گلایه شدید از ‌اين نقطه نظر به طرح سوالی پرداخت و گفت‌: آيا صنف متبوع ما در حاشیه است یا صنف انجمن انبوه‌سازان که به منظور کسب سود بیشتر آينده‌اي همراه با مه و باد و توفان و سیل برای بازار مسکن متصور مي‌كند و از ‌اين طریق با‌ ايجاد جو روانی منفی سبب‌ ايجاد حباب قیمت‌ها در بازار مسکن مي‌شوند؟
قلی خسروی افزود‌: انبوه‌سازان در زمینه تعیین قيمت مسکن دخالت مي‌کنند، ‌اين در حالی است که نبض بازار در دست صنف مشاوران املاک است و به دلیل ارتباط مستقیمي ‌که با خریدار و فروشنده دارند به خوبی مي‌توانند در خصوص قیمت‌ها در بازار مسکن اظهار‌نظر کنند‌.
وی گفت‌: تولید‌کنندگان مسکن در حالی از افزایش قيمت‌ها طی سال آينده تحت عنوان سونامي ‌قیمت‌ها دم مي‌زنند که تجربه ثابت کرده است دوران رکود بازار مسکن معمولا سه سال به طول مي‌انجامد.
خسروی خاطر نشان ساخت‌: در همین حال همیشه افزایش نقدینگی در بین مردم موجب التهاب قیمت‌ها در بازار مسکن مي‌شود و با توجه به ‌اينکه در حال حاضر هیچ گونه نقدینگی در بازار موجود نیست، هیچ دلیل منطقی برای افزایش قیمت مسکن آن هم در حد سونامي‌به تعبیر انبوه‌سازان وجود ندارد‌.
وی گفت‌: از سوی دیگر به گردش در‌آمدن چرخ مسکن مهر ازیک سو و رکود جهانی از سوی دیگر از جمله مسائلی هستندکه حاکی از عدم افزایش قيمت‌ها در آينده است‌.
وی در ادامه اظهارات خود تاکیدکرد: پیشنهاد مي‌شود رييس انجمن انبوه‌سازان به جای ‌ايراد اتهام به صنف مشاوران املاک در جهت قانونمند شدن صنف متبوع خود تلاش کند.
وی گفت‌: بر‌اين اساس پیشنهاد مي‌شود انجمن صنفی انبوه‌سازان به منظور رعایت حقوق مصرف‌کنندگان به زیرمجموعه قانون نظام صنفی وارد شوند و به مقررات آن تن دهند.
به گفته رييس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران، بر اساس یکی از مصوبات ‌اين قانون در جهت حمایت از مصرف‌کنندگان، نظارت بر قيمت‌های فروش امری کاملا ضروری است.
وی تصریح کرد: درحال حاضر با توجه به‌اينکه انبوه‌سازان مشمول ‌اين قانون نیستند افزایش قیمت‌ها را به طور خودسرانه در بازار مسکن موجب مي‌شوند.
قلی خسروی تاکید کرد‌: بهتر است شهرداری پیش از صدور پروانه ساخت، صنف انبوه‌سازان را ملزم کند که به زیر مجموعه قانون نظام صنفی کشور به منظور حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان بپیوندند.
مشاوران تخصص ندارند
در همین حال‌ايرج رهبر در گفت‌و‌گو با دنیای اقتصاد با اشاره به اظهارات رييس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران مبنی بر‌اينکه قیمت‌گذاری املاک فقط باید توسط مشاوران املاک صورت گیرد، اذعان داشت‌: برای من جای سوال است که مشاوران املاک برمبنای کدام قانون و کدام منطق‌اين مساله را مطرح کرده‌اند، چرا که مشاوران املاک فاقد تخصص لازم در‌اين زمینه هستند‌.
وی افزود: در حال حاضر هر فردی با کمترین میزان تحصیلات مي‌تواند مجوز راه‌اندازی بنگاه املاک را اخذ کند و بنابراین بدیهی است که‌ اين افراد فاقد تخصص لازم به منظور قیمت‌گذاری در امر مسکن هستند‌.
رهبر تاکید کرد‌: متاسفانه بعد از ‌اينکه از سوی تشکل انبوه‌سازان پیشنهاد شد کد رهگیری در زمان صدور پروانه ساختمانی صادر شود، صنف مشاور املاک دچار سوء تفاهم شدند و تصور کردند انبوه‌سازان مي‌خواهند کسب و کار مشاوران املاک را کساد کنند.
وی خاطر نشان ساخت‌: به دنبال ‌اين سوء‌تفاهم واکنش‌ها و موضع‌گیری‌های ‌اين صنف در مقابل تشکل انبوه‌سازان رقم خورد و مطرح کردن مباحث مذکور در راستای ‌اين تصور ذهنی است‌.
قيمت‌گذاري كالاهاي ابتدايي هم مشكل است چه برسد به مسكن
رييس انجمن انبوه‌سازان استان تهران همچنین در واکنش به پیشنهاد رييس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران مبنی بر‌اينکه انبوه‌سازان در جهت حمایت از مصرف‌کننده باید زیر مجموعه قانون نظام صنفی کشوری شوند، گفت‌: در حال حاضر حتی قیمت‌گذاری کالاهای ابتدایی از ‌اين رهگذر امکان‌پذیر نیست‌. ضمن ‌اينکه قیمت‌گذاری مسکن مقوله‌اي است که به سیاست‌های کلان بستگی دارد‌.
به گفته رهبر، به منظور ‌ايجاد رقابت در بین تولید‌کنندگان مسکن نباید نرخ خاصی را برای فروش مسکن تعیین کرد‌.
وی گفت‌: تولید‌کننده مسکن به خوبی مي‌داند که ساختمانی را که تولید کرده است با توجه به کیفیت مصالح به کار برده شده و سایر موارد مربوطه از چه قیمتی برخوردار است، ‌اين در حالی است که مشاور املاک فقط باید اقدام به ارائه مشاوره به طرفین معامله کند.
راهکار میان‌بر برای اتمام مجادله
در همین حال مهندس محمد مهدی مافی – بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران – نیز در گفت‌و‌گو با دنیای اقتصاد گفت‌: مشاوران املاک باید بدانند نه تنها صنف آنها بلکه هیچ ارگان دیگری امکان قیمت‌گذاری مسکن را ندارد، چرا که قیمت مسکن تابع عرضه و تقاضا در بازار است‌.
وی گفت‌: اما در حال حاضر بهترین راهکار عملی کوتاه مدت برای کنترل قیمت مسکن شفاف‌سازی قيمت‌های معامله شده در سراسر کشور است‌.
به گفته عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران، در حال حاضر با توجه به‌اينکه امکان شفاف‌سازی قيمت‌های معامله شده وجود ندارد، برخی از مشاوران املاک غیر‌مجاز از ‌اين قضیه سوءاستفاده کرده و اقدام به افزایش قيمت‌ها مي‌کنند‌.
اشاره به نبض بازار دنياي اقتصاد
مافی با اشاره به ستون نبض بازار صفحه مسکن روزنامه دنیای اقتصاد گفت‌:نیاز شدید مردم به کسب اطلاع از قیمت تمام شده معاملات مسکن را از روی آماربالای بازدیدکنندگان در سایت روزنامه دنیای اقتصاد به خوبی مي‌توان دریافت‌.
عضو انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: بنابراین طبیعی است که مردم به شدت نیاز به یک موتور جست‌وجوی ‌اينترنتی قوی که به صورت فراگیر نرخ تمام شده معاملات مسکن را شفاف‌سازی کند دارند.
وی تصریح کرد: در ‌اين راستا پیشنهاد مي‌شود که امکان رصد قيمت‌ها در سامانه کد رهگیری برای مردم فراهم شود تا مردم در هر منطقه‌اي بتواننددر جریان ارزش‌های واقعی قيمت‌های تمام شده معاملات مسکن قرار گیرند‌.
به گفت مافی ‌اين اقدام مي‌تواند به عنوان یک اهرم بازدارنده در جهت جلوگیری از افزایش قيمت‌ها باشد‌.

دنيای اقتصاد


مطالب مشابه :


اختلاف در کرمانشاه، دعوا در تهران

کرمانشاه فردا - اختلاف در کرمانشاه، دعوا در تهران - پیشخوان رویدادهای استان کرمانشاه




دانلود کلیپ دعوا با قهمه شیمشیر دختر در تهران

باشگاه خبرنگاران الهه - دانلود کلیپ دعوا با قهمه شیمشیر دختر در تهران - دختر,پسر,باشگاه




دعوا در شهرک

بچه های مهندسی صنایع دانشگاه تهران - دعوا در شهرک - این وبلاگ جهت معرفی دانشجو یان دانشکده




شكايت خواهان دعوا در مورد اقدامات شهرداري

دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادنگار تهران - شكايت خواهان دعوا در مورد اقدامات شهرداري - امور و




دعوا بين انبوه‌سازان و مشاوران املاك بالا گرفت

شرکت نوسازان منطقه 9 شهر تهران - دعوا به گفته عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران، در حال




ریزه‌کاری‌های دعواي الزام به فروش حق سرقفلی

خواهان دعوا در جلسه این وبلاگ اختصاصی دفتر اسناد رسمی شماره 1562 تهران می باشد که در آن




دعوا و اعتراض و فریاد در تالار بورس

EPSnews - دعوا و اعتراض و فریاد در تالار بورس - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود




چگونگی دعوای تغییر سن در شناسنامه

شایان ذکر است که خواهان دعوا در بخش سپس نماینده اداره ثبت احوال استان تهران به عنوان




صدر کتاب سعید صالح احمدی تقدیمی به دکترناصرکاتوزیان

ادله و ابزار اثبات دعوا در امیر ناصر کاتوزیان در سال 1306 در محله دردار تهران به دنیا آمد




دعوا بر سر اجازه بررسي 10 درصد حساب‌ها نه نرخ افزايش ماليات

قاومت دولت وسازمان امورمالياتي، در برابر تعطيلي چند روزه بازار سنتي در تهران و تبريز، كه




برچسب :