فیفا و فدراسیون فوتبال ایران

فیفا و فدراسیون فوتبال ایران<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

سایت رسمی فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) اعلام نموده است که فیفا بنا بر نظر کمیته اضطراری خود، شامل رییس فیفا و یک نماینده از هر شش کنفدراسیون، در روز 22 نوامبر 2006 تصمیم به تعلیق تمام فعالیتهای بین المللی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران گرفته است. این تصمیم، بنا بر اعلام سایت مزبور، به دلیل دخالت دولت در موضوع های مربوط به فوتبال و زیر پا گذاشتن ماده 17 اساسنامه فیفا می باشد.

ماده 17 اساسنامه فیفا به انتخاب یا انتصاب اعضای فدراسیون های فوتبال هر کشور می پردازد. در بخشی از پارگراف 1 این ماده آمده است: «… اساسنامه فدراسیون فوتبال باید رویه و آیینی را تدارک نمایند که تضمین کننده استقلال کامل انتخاب یا انتصاب (اعضای فدراسیون فوتبال) باشد». در ادامه این ماده آمده است: «هر فدراسیونی که اعضای آن بر اساس پیروی از مفاد پاراگراف 1 انتخاب یا منصوب نشده باشند، حتی به طور موقت، از سوی فیفا به رسمیت شناخته نخواهند شد». پارگراف 3 ماده 17 نیز مقرر می دارد: «تصمیم های اتخاذ شده از سوی اعضایی که بر اساس پیروی از مفاد پاراگراف 1 انتخاب یا منصوب نشده اند، از سوی فیفا به رسمیت شناخته نمی شود».

ماده 13 اساسنامه فیفا نیز، که به تعهدها و تکلیف ها اعضاء می پردازد، مقرر می دارد:

 «اعضای دارای تعهدها و تکلیف های زیر می باشند:

(الف) پیروی کامل از اساسنامه، مقررات، دستور عمل ها و تصمیم های نهادهای فیفا در هر زمانی؛

 (ت) تضمین پیروی از اساسنامه، مقررات، دستور عمل ها و تصمیم های نهادهای فیفا از سوی اعضای خود؛

(ج) پیروی کامل از دیگر وظایف ناشی از این اساسنامه و دیگر مقررات؛

زیر پا گذاشتن تعهدها و تکلیف های برشمرده شده از سوی هر عضو منجر به مجازاتهای مقرر در این اساسنامه خواهد گردید.

ماده های 14 و 15 نیز به طور دقیق مجازاتها و آثار ناشی از عدم پیروی از اساسنامه و دیگر مقررات فیفا را برشمرده اند. به طور کلی این دو ماده به موضوع «تعلیق» (ماده 14) و «اخراج» اعضایی می پردازند که از پیروی از مفاد اساسنامه و مقررات فیفا سرباز می زنند.

رویه فیفا نشان می دهد که آن در پیروی از مفاد اساسنامه و مقررات خود از سوی فدراسیون های عضو بسیار سخت گیر می باشد. در این زمینه نمونه های زیادی را می توان بیان کرد که از جمله جدیدترین آنها مربوط به تعلیق فدراسیون فوتبال یونان از تمام فعالیتهای بین المللی به دلیل عدم بازنگری در اساسنامه فدراسیون مزبور و دخالت مقام های دولتی در فدراسیون مزبور می باشد.

بررسی مفاد اساسنامه فدراسیون فوتبال، که همان اساسنامه نمونه فدراسیون های ورزش آماتوری مصوب 11/2/1381 هیأت وزیران است، نشان می دهد که در اساسنامه مزبور استقلال کامل فدراسیون مزبور مورد توجه قرار نگرفته و زمینه ها و بسترهای دخالت رییس سازمان تربیت بدنی، به عنوان معاون رییس جمهور، باز گذاشته شده است.

طبق بند 1 ماده 5 اساسنامه مذكور رئيس سازمان تربيت بدني به عنوان رئيس مجمع عمومي به رسميت شناخته مي‌شود.

بر طبق تبصره 1 ماده 10 «قبول استعفا و بركناري رئيس فدراسيون به تشخيص رئيس سازمان تربيت بدني و يا پيشنهاد مجمع و موافقت ايشان انجام مي‌پذيرد».

تبصره 2 ماده 10 نيز مقرر می دارد: «رئيس سازمان بلافاصله پس از عزل و يا قبول استعفاي رئيس فدراسيون فردي را به عنوان سرپرست منصوب خواهد كرد».

تعلیق کنونی فدراسیون فوتبال ایران از سوی فیفا در پی اخطارهای فراوان آن در جهت بازنگری در اساسنامه فدراسیون فوتبال و منع دخالت مقام های دولتی در فدراسیون فوتبال بوده است که با دخالت آشکار رییس کنونی سازمان تربیت بدنی در فدراسیون فوتبال و برکناری محمد دادکان، رییس فدراسیون فوتبال، پس از جام جهانی به اوج خود رسید. پس از برکناری محمد دادکان، بارها از سوی فیفا اعلام گردید که فیفا تنها محمد دادکان و دیگر اعضای برکنار شده فدراسیون را به رسمیت می شناسد و بازگشت آنها به فدراسیون تنها راهکار فرار از مجازاتهای پیش بینی شده دز اساسنامه فیفا است. با این حال، مقام های مسوول در سازمان تربیت بدنی، با وجود آگاهی کامل از موضوع، لجبازانه حاضر به تن دادن به درخواست فیفا نگشتند. در این میان، محمد دادکان برای جلوگیری از مجازاتهای فیفا به صورت نمادین استعفاء نمود اما این استعفاء به دلیل آن که تنها جنبه صوری داشته و در پی بازگشت وی و سایر همکاران وی به فدراسیون فوتبال نبود، به درستی مورد پذیرش فیفا قرار نگرفت و آنچه نباید بشود، شد. درست مانند همیشه، گرهی را که می توانست با دست باز شود باز نشد و روشن نیست که با دندان نیز بتوان آن را باز کرد. از قرار معلوم مقام های مسوول در سازمان تربیت بدنی نظر کمیته اضطراری فیفا مبنی بر تعلیق فدراسیون فوتبال ایران را پذیرش پذیر ندانسته و قرار است که در این زمینه بیانیه هم بدهند!!!

تاریخ

اگر درست به یاد مانده باشد، ماههای نخست آغاز به کار رییس کنونی سازمان تربیت بدنی بود که در جلسه ای با معاون مرکز ورزش قهرمانی سازمان تربیت بدنی موضوع بازنگری در اساسنامه فدراسیون های ورزش آماتوری، که اساسنامه تمام فدراسیون های ورزشی به شمار می آید، مورد بحث و بررسی بود. در آن جلسه با استناد به مفاد منشور بین المللی المپیک و اساسنامه فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) و سایر فدراسیون های بین المللی گفته شد که برای جلوگیری از مشکل های بعدی لازم است که اساسنامه مزبور با توجه به مفاد اسناد بین المللی ورزش مورد بازنگری قرار بگیرد. با این حال، در آن جلسه نه تنها چنین موضوعی مورد پذیرش قرار نگرفت، بلکه گفته شد که رییس سازمان تربیت بدنی خواسته اند (بخوانید دستور داده اند) که اساسنامه مزبور به شکلی مورد بازنگری قرار بگیرد که هر موقع وی بخواهد بتواند تغییرها و دگرگونی های لازم را در فدراسیون های ورزشی بدهد. استدلال وی هم این بوده است که چون دولت بودجه می دهد پس حق دارد که بر فدراسیون ها کنترل داشته باشد و از آن جایی که از دید وی کنترل به معنای دخالت مستقیم می باشد، پس وی حق دارد که هر موقع و به هر دلیلی هر کاری که می خواهد انجام دهد. در آن جلسه به نقل از وی گفته شد که وی هیچ باکی از مجازاتهای احتمالی از جمله تعلیق شرکت تیمهای ورزشی در مسابقه های بین المللی ندارد و آن چه برای وی مهم است پاسخگویی در برابر رییس جمهور و مردم است!!!

چه باید کرد؟

پاسخ به این پرسش را خود فیفا داده است. در تصمیم کمیته اضطراری فیفا یک «نقشه راه» آمده که پیروی از آن می تواند موجب رفع تعلیق از فعالیتهای بین المللی فدراسیون فوتبال باشد. این نقشه راه «سه گدار»[1] دارد. گدار اولش «ایجاد یک کمیته عادی سازی فعالیت های فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران است که ترکیب آن بازتاب دهنده نقش سهامداران فوتبال بوده و از سوی فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا تعیین خواهد شد». گدار دومش « طرح اساسنامه جدید بر اساس اساسنامه استاندارد فیفا» و گدار سومش «سازماندهی انتخابات جدید زیر نظارت فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا پس از تأیید اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران» است. با این حال، از آن جایی که ایرانی جماعت زیر بار حرف منطقی، هر چند دارای ضمانت اجرا، نمی رود شاید بد نباشد برای زدن مشت محکمی بر دهان نهادهای استعماری و استکباری مانند فیفا رییس سازمان تربیت بدنی در دستوری دشمن شکن مسابقه های فوتبال لیگ برتر و دسته یک و … را بین المللی اعلام نماید و از آن جایی که فیفا نمی تواند در این زمینه اعمال قدرت نماید در حقیقت مشت محکمی بر دهان خودش می خورد و رییس سازمان تربیت بدنی نیز به دلیل این حرکت انقلابی به عنوان قهرمان قهرمانان از سوی صدا و سیمای همه کاره و هیچ کاره انتخاب شود!!!

 


[1]از این جا تا به شیراز سه گداره      گدار اولش نقش و نگاره

     گدار دومش مخمل بپوشم            گدار سومش دیدار یاره

این شعر زیبا به روایت های گوناگون آمده است. آن چه که در خاطر من مانده روایت بالا است که سالها پیش در آلبوم «پسین دلگشا» با خوانندگی «داوود مهذبیه»، از هنرمندان شیرازی، شنیده ام.


مطالب مشابه :


آلبوم پسین گلشا

وبلاگی برای همه ایرانیان - آلبوم پسین گلشا - دانلود هرچي دلت بخواد * نرم افزار * موبايل




فیفا و فدراسیون فوتبال ایران

آن چه که در خاطر من مانده روایت بالا است که سالها پیش در آلبوم «پسین دلگشا» با خوانندگی




مجموعه فول آرشیو آلبومهاي قديمي

قیمت هر آلبوم 300 تومان-سفارش بالای 50 -داوودمهذبیه(پسین دلگشا)-مهران بردیده-حسام بردیده(2)




تا ارزان نشود، نمی خریم

«سی دی» همان آلبوم را تازگی ها خریده ام ۴۰۰۰ تومان و همان دفترچه آلبوم «پسین دلگشا» با




بزرگترین آرشیو موسیقی سنتی ایران مرتب شده بر اساس اساتید نی نواز صفحه 3

آلبوم وصال یار (خواننده : سید جلال الدین محمدیان) آلبوم پسین دلگشا(خواننده :داوود مهذبیه)




فول آلبومهای قدیمی 1

-شعر شیرازی-محمدرضاحقیقی(پرستاره)-داوودمهذبیه(پسین دلگشا) آوازهای قدیمی در 6 آلبوم




آرشیو فول آلبومهای قدیمی

آلبوم 1-آلبوم 2-آلبوم 3 -شعر شیرازی-محمدرضاحقیقی(پرستاره)-داوودمهذبیه(پسین دلگشا)




برچسب :