مقایسه شبکه های اجتماعی

سایت آکادمیا

یک شبکه اجتماعی علمی محسوب می­شود که اساتید و دانشجویان رشته­ها، دانشکده­ها و دانشگاه­های مختلف از سراسر جهان می­توانند نوشته­ها و علایق شان را با هم به اشتراک بگذارند.

اساسا شیوه عضویت در سایت آکادمیا به این نحو است که شما ابتدا دانشگاه­تان را انتخاب می­کنید و در زیر شاخه آن، گروه یا دانشکده­ای که را در آن درس خوانده­اید - که یا از قبل ایجاد شده است یا اینکه شما خودتان اقدام به ایجاد آن کرده­اید- انتخاب می کنید و به عنوان دانشجوی لیسانس، ارشد یا دکترا یا عضو هیات علمی در آن ثبت نام می کنید.

به هر حال آکادمیا از محدود محیط­های موفق برای ارتباطات علمی است

آکادمیا Academia

 

هر چقدر لینکدین در ایران کم استفاده می شود، آکادمیا در بین ایرانیان (بطور ویژه داخل کشور)، از دید من (و بدون داشتن آمار واقعی) بسیار رایج شده است.

فیس بوک برای اهداف آکادمیک

 

این ابزار، چندان مناسب فعالیت آکادمیک و حرفه ای نیست. اما به دلیل عمق ارتباطات در این فضای اجتماعی، به صورت غیر مستقیم و صمیمانه تر در ایجاد لایه های پایین از شبکه علمی شما نقش بازی می کند. دوستان بسیار نزدیک شما در این فضا هستند. اما آنچه مهم می باشد، این است که این صفحه جایی برای آپلود مقالات و لیست کردن آنها نیست

 

لینکداین (linkedin)، فیس بوکِ علمی - حرفه ای

این شبکه درست در نقطه مقابل فیس بوک قرار دارد. در این شبکه شما برای صحبت از عکس اخیر پروفایل خود نیامده اید. در اینجا همه دنبال کار و زندگی خودشان هستند. ارتباط در این فضا، کاملاً حرفه ای و مبتنی بر علاقه مشترک و تخصص شماست. ایجاد اکانت در این فضا بسیار ساده است. از دیگر امکانات این شبکه امکان لیست کردن تمام فعایت علمی و حرفه ای شما و در نهایت تهیه خودکار رزومه شما است.

پروفایل گوگل اسکولار

 

در کنار موارد فوق، گوگل هم با یک اکانت جیمیل، پروفایل اسکولار شما را می دهد. ویژگی اصلی این پروفایل هوشمندی و استفاده از اطلاعات بخش عمومی اسکولار گوگل برای تهیه لیست مقالات شما به همراه تعداد ارجاع دهی به هر کدام است. هر کدام از مقالات جدید شما به صورت خودکار به این لیست اضافه خواهد شد. یکی از ویژگی های این پروفایل در مقایسه با موارد فوق، ارائه خودکار آمار علمی شما می باشد .

 

مقایسه وبسایت شخصی و شبکه های اجتماعی


شبکه های اجتماعی دو مزیت عمده را ارائه می دهند.

  • کار با این شبکه ها بسیار ساده می باشد و نیاز به دانش فنی ندارد.
  • امکانات شبکه ای این سرویس ها به شما در یافتن ارتباطات علمی جدیدتر و حفظ ارتباطات علمی قبلی کمک بسیاری می کند.


در مقابل صفحه خانگی به صورت وبسایت یک ویژگی مهم دارد.

  • این صفحه به معنای واقعی، صفحه خانگی شما است و شما کلید تمام اتاقهایش در اختیار دارید.

این ویژگی باعث می شود که شما بتوانید با تنظیم دلخواه آن، کارکرد لازم را در آن ایجاد نمایید. به عنوان مثال با نصب شمارنده در صفحات مختلف آن می توانید، میزان علاقه به صفحات مختلف را بررسی کنید.


سخن آخر


شرایط به سرعت در حال تغییر هستند و بیان اینکه کدام شیوه ارتباط علمی واقعاً مفید و موثر می باشد، سخت است. راه حل مناسب داشتن تجربه نسبی در هر کدام از این محیط ها و حفظ آمادگی برای تطابق با شریط دینامیکی حال حاضر می
باشد .

                     


مطالب مشابه :


سامانه سجاد دانشگاه علمی کاربردی

سامانه جامع آموزشی دانشگاه علمی کاربردی. سامانه




‌اطلاعيه ‌سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ كشور

ورود به سامانه جامع آموزشی دانشگاه علمی کاربردی سامانه




کتاب تحلیل شبکه اکتشافی با نرم افزار پاجک Exploratory Network Analysis with Pajek

این وبلاگ متعلق است به دانشجویان روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی واحد 13 تهران ورودی بهمن




مقایسه شبکه های اجتماعی

این وبلاگ متعلق است به دانشجویان روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی واحد 13 تهران ورودی بهمن




برچسب :