جنگنده های ایرانی صاعقه و آذرخش

صاعقه و آذرخش، گام هایی دیگر به سوی پیشرفت                               نویسنده: آرمان


همزمان با به پایان آمدن کار آزمایش سه جنگنده جدید ایرانی، یعنی هواپیماهای شفق، صاعقه و آذرخش، ایرانیان نیز به این باور رسیدند که تنها علم غربی نیست که می تواند برتر باشد، بلکه می شود به قول بزرگان، ایرانی، می تواند و برای نخستین بار در منطقه ایران این کار را انجام داد.


saeghe.jpg

تصویری خیالی از جنگنده صاعقه، با سکان های عمودی پروانه ای


پس از استقبال شما خوانندگان عزیز از مقاله مربوط به هواپیمای شفق، بر آن شدم که مقاله ای را نیز به طور مشترک، به پرداختن به بررسی هواپیماهای صاعقه و آذرخش اختصاص دهم. از سال ها پیش، طرح هواپیمایی به نام اوج در کار بود که البته این طرح ادامه نیافت. اما با پیگیری مسئولان، در آذر سال 1379، سرتیپ علی اکبر شوقی، رئیس دانشگاه شهید ستاری، اعلام کرد که هواپیمای جدیدی که با نام صاعقه در راه است، در سال 1382، اولین پرواز های آزمایشی خود را به انجام خواهد رساند. در تابستان سال 1383، صدا و سیما، تصاویر و فیلم های ویدیویی این هواپیمای جدید را با توضیحات کامل نمایش داده و بدین گونه بود که این هواپیما به ایرانیان معرفی گردید. در این هواپیما، از بدنه هواپیمای اف-5 آمریکایی، به دلیل طراحی خوب و قدرت مانور بالای آن الهام گرفته شده است. تفاوت اساسی ظاهری این هواپیما با اف-5، وجود دو سکان عمودی V شکل می باشد که برای ایجاد توانایی لازم برای مانور پذیری بهتر جنگنده صورت گرفته است. هواپیمای جنگنده صاعقه در حقیقت یک نمونه 10تا 15 درصد بزرگتر شده هواپیماهای اف-5 با سکانهای عمودی پروانه ای به منظور افزایش مانورپذیری و کاهش سطح مقطع راداری با سیستم های الکترونیک و موتورهای روسی می باشد.


saeqeh-pic1.jpg

تصویر واقعی جنگنده صاعقه در فرودگاهی نامشخص در ایران


پیشرانه این هواپیما دو دستگاه موتور RD-33 می باشد که از موتورهای هواپیمای اف-5 بسیار قدرتمندتر بوده امکان پرواز تا سرعتهای 5/1تا 8/1 ماخ را به این هواپیما می دهد. رادار این هواپیما از نوع N019-ME که در ایران بهسازی شده تا کارایی آن بر ضد اهداف زمینی افزایش یابد. بیشترین وزن محموله این هواپیما 4,400 کیلوگرم و وزن خالی این هواپیما 8,000 کیلوگرم و بیشترین وزن برخاست این هواپیما 15,000 تا 18,000 کیلوگرم بوده و بردی در حدود 600 کیلومتر را داراست. این هواپیما، برای اولین بار، در طی سفر آیت الله خامنه ای به همدان پروازی آزمایشی را با موفقیت تمام به انجام رساند که در پی آن، رهبر انقلاب به جمعی از خلبانان نیروی هوایی ایران تاکید نمود که این موفقیت، نتیجه تلاش بی وقفه و ایمان پایدار جوانان دانشمند این کشور است. اما هواپیمای آذرخش را می توان یک جنگنده اف-5 دانست که در آن مساحت بال ها تا حدودی افزایش یافته و موتورها و اویونیک آن با نمونه های جدیدتر روسی تعویض گشته است. مشهود ترین تفاوت این هواپیما با جنگنده اف-5، ورودی موتورهای به وضوح بزرگتر آن است که در نتیجه نصب موتور قدرتمند تر و نیاز به ورودی هوای بزرگتر حاصل آمده است.


azarakhsh-pic1.jpg

هواپیمای جنگنده ایرانی آذرخش با ورودی موتورهای بزرگتر


نظر شخصی بنده در مورد جنگنده ساخت ایران چنین عنوان می کنم که با توجه به این که حتی شرایط تا حدودی در کشور های مجاور منطقه مانند ترکیه یا عربستان بهتر نیز هست، این کشورها از خود هیچ گونه توانایی را حتی برای اصلاح جنگنده های خارجی از خود نشان نداده اند. همین موضوع، برتری ایران مشخص می سازد چرا که ایران حتی با وجود تحریم های اقتصادی فراوان، قادر به طراحی و ساخت دو جنگنده مستقل و اصلاح یک نمونه خارجی شده است. ساخت چنین جنگنده هایی، با توانایی های عالی و قابل قبول، خود افتخار بزرگی محسوب می شود که کشورهای دیگر منطقه، ناتوانی خود را در برابر انجام چنین امور پراهمیتی، بوضوح نشان داده اند.


مطالب مشابه :


عکس های زیبا از شرکت هواپیمایی ایران ایر(هما) و تاريخچه هما

وبلاگ اوج اسمان ایران - عکس های زیبا از شرکت هواپیمایی ایران ایر(هما) و تاريخچه هما - general aviation




مقاله جامع در مورد F-14 Tomcat، جنگنده افسانه ای

اف-14 تامکت، در خدمت نیروی هوایی ایران. براي قرار دادن لوگوي وبلاگ هوانوردي اير در وبلاگ




جنگنده های ایرانی صاعقه و آذرخش

نظر شخصی بنده در مورد جنگنده ساخت ایران چنین عنوان می کنم که با توجه به این که حتی شرایط تا




ماجراي سقوط پرواز 655 به وسيله دو موشک SM-2

در زیر، به نقل ماجرای پرواز 655 ایران به مقصد دوبی تیر ۱۳۸۴ساعت 1:22 توسط نویسندگان وبلاگ




گرامیداشت سالگرد ورود تامکت به ایران

گرامیداشت سالگرد ورود تامکت به ایران: سی امین سالگرد ورود جنگنده اف-14 تامکت به ایران را




اولين هواپيماي مسافربري جت، كامت DH-106

گرامیداشت سي امين سالگرد ورود تامکت به ایران. لوگوي وبلاگ هوانوردي اير در وبلاگ يا




آزمون استخدامی نیروی هوایی IRIAF

نوشته شده در یکشنبه بیست و نهم مرداد 1385ساعت 8:59 توسط نویسندگان وبلاگ ورود تامکت به ایران.




هواپیمای مسافربری ایران-140

کشور ایران، با توجه به تحریم هایی که از سوی بیگانگان بر او اعمال شده است، هرگز خود را به




گوشه هایی از خاطرات خلبانان ایرانی-1

هواپیمای فانتوم متعلق به نیروی هوایی شاهنشاهی ایران. ۱۳۸۵ساعت 0:2 توسط نویسندگان وبلاگ




تولد وبلاگ هوانوردی ایر

درست یک سال پیش، در چنین روزی بود که وبلاگی به نام وبلاگ هوانوردی ایر در سایت بلاگفا ثبت شد.




برچسب :