لپتین واعمال ایمنی

 

لپتین درصد سلولهای CD4+ و CD8+ را که IL-2 و IFN-  را تولید میکنند، افزایش میدهد. لپتین درصد سلولهای CD4+ و CD8+ را که IL-4 و IL-10 تولید میکنند، کاهش میدهد. همچنین لپتین سلولهای T گردشی را افزایش میدهد. لپتین بیان مارکرهای فعال CD69 و CD25 را در هر دوی سلولهای CD4+ و CD8+ بعد از تحریک افزایش داده است. نتایج نشان میدهند که لپتین فعالیت سلولهای CD4+ و CD8+ را بطرف یک فنوتیپ T کمکی 1(Th1) بوسیله تحریک سنتز IL-2 و IFN-  تعدیل میکند. در مقابل لپتین تولید IL-4 و IL-10 را کاهش میدهد.

سوءتغذیه یک دلیل سرکوب ایمنی و افزایش حساسیت میزبان به بیماری های عفونی است. ثابت شده است که اجرای اگزوژنوس لپتین در طی گرسنگی از موشها در برابر آتروفی لنفوئید همراه شده با گرسنگی محافظت میکند، که نقش برای لپتین را در عدم کارایی ایمنی همراه شده با گرسنگی نشان میدهد. سیتوکینها نقش مهمی را در کمپلکس عفونت-تغذیه بازی میکنند. سوءتغذیه یک وضعیت پاتولوژیکی است که با کاهش لپتین همراه است. غلظتهای کاهش یافته لپتین ممکن است برای کاهش تولید سیتوکینها و افزایش حساسیت به عفونتها شرکت کند. در وضعیتهای سوءتغذیه لنفوسیتها برای ترشح مقادیر کافی سیتوکینها ناتوان هستند. انکوباسیون سلولهای CD4+ و CD8+ خون محیطی بدون تنش با لپتین، افزایشی را در تولید IL-2 و IFN-  و کاهشی را در تولید IL-4 و IL-10 القا کرده است. لپتین نقش مهمی را در پاسخ ایمنی با میانجی سلولهای T بازی میکند. لپتین پاسخهای همجنس را افزایش میدهد که پاسخهای سیتوکین را بطرف فنوتیپ Th1 منحرف میکند. سطوح کم لپتین با سرکوب پاسخ تکثیری لنف همراه شده است. لپتین انسان به تنهایی قادر به فعال کردن لنفوسیتهای خونی محیطی انسان در شرایط in vitroنیست.لپتین تکثیر سلولهای T تحریک شده با anti-CD3 را تعدیل میکند. ممکن است گیرنده لپتین(ob-R) روی لکوسیتهای گردشی انسان و روی لنفوسیتها وجود داشته باشند. کمبود هورمون لپتین مترشحه از بافت چربی با ناهنجاریهای مشخصی در فرایندهای نیازمند انرژی از قبیل عملکرد نورواندوکرین و ایمنی همراه است. گرسنگی منتج به سلولاریتی طحال شده است که پیشنهاد میکند که این احتمال را که فاکتورهای اضافی مشتق شده از بافت چربی در این جنبه بدکارایی ایمنی درگیر هستند. انسولین یک علامت آوران تعادل انرژی است که عملی مشابه لپین را باب میکند. سطوح انسولین سرم بطور مثبتی با توده بافت چربی همراه شده است و اجرای انسولین منتج به کاهشی در مصرف غذا و وزن بدن دارد. گیرنده های انسولین به فراوانی در هیپوتالاموس قرار گرفته اند. سطوح انسواین هنگامی که سطوح لپتین کاهش می­یابد پایین می­آید. احتمالا افزایشی در فعالیت انسولین در مقابل اثرات کاهش لپتین بوجود می­آید. کمبود گیرنده های لپتین بلوغ سلولهای دندریتیک(DC) را به تاخیر انداخته و مرگ برنامه ریزی سلول، تعادل بین تولید سیتوکینهای پیش و ضد عفونت را تغییر داده و توانایی DC را برای تحریک لنفوسیتهای CD4+، ترقی داده است. بیشتراثرات لپتین روی لنفوسیتهای T ممکن است بوسیله DC میانجی گری شوند. DC انسان گیرنده های لپتین را بیان میکند و لپتین تمایز DC مشتق شده از خون محیطی را ترقی میدهد، آنها را از مرگ برنامه ریزی شده محافظت میکند، تولید سیتوکین را تعدیل میکند و به آنها برای Th1 اجازه میدهد که به CD4+ مجهز شوند.CD مشتق شده از مغز استخوان گیرنده های کاربردی لپتین را بیان میکند و با فعال کردن مسیر JAK2 به تحریک لپتین پاسخ میدهد. سلولهای دندریتیک بدست آمده از موشهای db/db سطوح کم مولکولهای هم تحریکی را بیان کرده اند که سرعت بالای مرگ برنامه ریزی شده سلول را دارند و سطوح پایینی از سیتوکینهای IL-12 و TNF-  را تولید کرده اند، در حالی که در همان زمان سطوح بالای سیتوکینهای پیش از عفونت IL-10 را داشته اند.

 

بافت چربی:

 دو نوع بافت چربی در پستانداران یافت میشود: بافت چربی سفید(WAT) و بافت چربی قهوه­ای(BAT). مقدار بافت چربی سفید بیشتر است

ژن کد کننده لپتینپلی پپتیدی با 167 اسید آمینه و وزن مولکولی 16kDa را کد میکند.توالی 167 اسید آمینه ای یک توالی علامتی 21 اسید آمینه ای دارد که در فرایند بعد از رونویسی جدا میشود و پروتئین 147 اسید آمینه ای به گردش خون وارد میشود.

متابولیسم انرژی:  همراه با سرکوب اشتها لپتین میتواند متابولیسم انرژی را در جهت نگهداری بالانس انرژی تغغیر دهد. مانند دیگر سیتوکینها، لپتین میتواند سیستم عصبی سمپاتیک(SNS) را تحریک کند. تحریک SNS باعث آزاد شدن اپی نفرین میشود که چربی را به اسیدهای چرب میشکند(لیپولیز) و تقسیم سلولهای اولیه چربی را مهار میکند. سطوح انسولین بوسیله اپی نفرین کاهش می­یابد، اثری که در پاسخ به لپتین افزایش یافته مشاهده میشود. این یک رابطه غیر مستقیم تعادل انرژی را از طریق SNS بوسیله لپتین نشان میدهد. تنظیم متابولیسم انرژی همچنین به اثر لپتین روی سطوح هورمون آزاد کننده تیروتروپین(TRH) نسبت داده میشود. سطوح بالای لپتین سطوح TRH و بنابراین هورمون تحریک کننده تیروئید(TSH) را افزایش میدهد که توید تیروکسین را شروع کرده و بنابراین سرعت متابولیسم را افزایش میدهد(متابولیسم انرژی).

ساختمان لپتین: ساختمان لپتین مشابه ساختمان سیتوکینها، بویژه IL-6 است که میتواند پاسخ های التهابی را القا کند یا مهار کند. علاوه بر ساختمان، گیرنده های لپتین نیز مشابه گیرنده های سیتوکینها است و بعناون زیرمجموعه خانواده گیرنده سیتوکینی کلاس I طبقه بندی میشود.این گیرنده ها یک دومن شبیه ایمنوگلوبولین دارند. مکانیسم عمل گیرنده ها بوسیله Janus Kinase 2(Jak2)/مسیر STAT است جایی کهباندشدن هورمونی باعث بکارگیری Jak2 و فسفریلاسیون گیرنده های تیروزینی میشود. این عمل باعث بکارگیری فاکتور رونویسی STAT میشود که با فسفریله کردن باعث فعال شدن میشود، به پروموترهای مشخصی باند شده و رونویسی از ژنهای ویژه­ای را فعال میکند.

اثرات لپتین روی پاسخ ایمنی اولیه و اکتسابی: اپتین روی هر دوی ایمنی اولیه و اکتسابی عمل میکند. در ایمنی اولیه، لپتین از طریق مکانیسم های مستقیم و غیر مستقیم فعالیت و عملکرد نوتروفیلها را بوسیله افزایش شیموتاکسیک و ترشح رادیکالهای اکسیژنی(از قبیل پراکسید هیدروژن، H2O2، و سوپر اکسید،O2-، افزایش میدهد. لپتین فاگوسیتوزی را بوسیله مونوسیتها/ماکروفاژها افزایش میدهد و ترشح میانجی گرهای پیش از عفونی پاسخ مرحله حاد و بیان مولکولهای چسبنده را بالا میبرد. روی سلولهای کشنده طبیعی(NK)، لپتین توانایی سیتوتوکسیک و ترشح پرفورین و IL-2 را افزایش میدهد. در ایمنی اکتسابی، لپتین روی تولید، بلوغ و بقای سلولهای تیموسی T بوسیله کاهش سرعت مرگ برنامه ریزی آنها اثر میگذارد. در پاسخ سلول T خام، لپتین تکثیر و ترشح IL-2 را از طریق فعال کردن مسیرهای پروتئین کیناز فعال کننده میتوژن(MAPK) و فسفاتیدیل اینوزیتول 3- کیناز(PI3K) افزایش میدهد. روی سلولهای T خاطره، لپتین سویچ را به طرف پاسخ های ایمنی سلول T کمکی 1(Th1) بوسیله افزایش اینترفرون گاما و ترشح TNF، تولید IgG2a بوسیله سلولهای B و به تاخیر انداختن پاسخ های حساسیت شدید پیش میبرد. این فرآیند بوسیله لوپ اندوکرین ترشح لپتین بوسیله سلولهای Th1 تقویت میشود. در نهایت، لپتین اثرات ضد مرگ برنامه ریزی سلولی روی سلولهای T بالغ و روی پیش سازهای خونسازی دارد.


مطالب مشابه :


دانلود کتاب ایمونولوژی ابوالعباس (Abul K. Abbas)

دانلود کتاب کتاب ایمونولوژی ابوالعباس کتاب رفرانس معرفی کتاب ایمنی شناسی




دلنلود کتاب ایمونولوژی ابوالعباس

کتاب ایمنی ابوالعباس بهترین مرجع برای مطالعه ی ایمونولوژی به شکل پیشرفته میباشد.برای




ارزیابی کتاب الکترونیکی ایمنولوژی سلولی و مولکولی ابوالعباس: ویرایش پنجم

دانلود کده کتاب ایمونولوژی ابوالعباس کتاب رفرنس تمامی مباحث تئوری ایمنی شناسی در 5




اینترفرون

سلام این وبلاگ مخصوص دانشجویان همه مقاطع زیست شناسی بخصوص دانلود دفترچه ظرفیت




لپتین واعمال ایمنی

لپتین واعمال ایمنی دانلود کتاب بافت شناسی دانلود کتاب ایمینولوژی ابوالعباس 2009




اثرات هورمون ها

این هورمون ها میتوانند بر عملکرد سیستم ایمنی ابوالعباس دانلود کتاب هورمون شناسی




برچسب :