ملکه های کندوهای عسل در محاصره زنبورهای چینی
مجله خبری سیرجان : شهرستان رابر به قطب تولید عسل جنوبشرق کشور شهرت داد و گلزارها و گلستانهای وسیع دشتها و کوهستانهای رابر زمینه را برای تولید و صادرات این محصول فراهم کرده اما طی سالهای اخیر واردات عسلهای تقلبی چینی که گفته می شود به صورت کاملا غیر بهداشتی تهیه می شوند چالشهای فراوانی را در این صنعت ایجاد کرده است.
شهرستان رابر در استان کرمان آب و هوایی کاملا متمایز از مناطق کویری دارد این شهرستان در کنار شهرستان بافت به بهشت طبیعت استان کرمان شهرت یافته اند.
وجود رودخانه های پرآب کوهستانهای سرسبز و جنگلهای انبوه این شهرستانها را به یکی از بکر ترین مناطق استان کرمان تبدیل کرده اند وجود این پتانسیلها در شهرستانهای بافت و به ویژه رابر زمینه را برای توسعه صنعت زنبور داری و تولید عسل فراهم کرده است بطوریکه از رابر به عنوان قطب تولید عسل جنوب شرق کشور یاد می شود و سالانه بیش از 200 تن محصول مرغوب عسل در این شهرستان تولید می شود که 40 درصد از این محصول به کشورهای مختلف حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و اروپا صادر می شود.
وجود گلستانهای چهار فصل در رابر موجب شده است که در هر فصل سال رنگ و طعم عسل تولیدی در رابر نیز تغییر کند حتی مکانهای مختلف و کوهستانها و دشتها و حتی دهستانهای مختلف نیز عسلی با طعم و رنگ مخصوص به خود دارد.
عسل رابر از غذایی مغزی تا درمانی بر دردهای بیماران
این مسئله موجب شده است که از عسل رابر به عنوان دارویی برای درمان دردهای مختلف استفاده شود به عنوان مثال عسل بهاره ای که در دره آلو تولید می شود برای درمان بیماریهای خاص مورد استفاده قرار می گیرد و عسل فصلها و دشتها و دره های دیگر برای درمان دردی دیگر، این خاصیت عسل رابر را به یکی از کالاهای اصلی عطاریهای استان کرمان تبدیل کرده است.
طبق تخمین مسئولان جهاد کشاورزی حداقل در رابر 23 هزار و 338 کلنی زنبور عسل وجود دارد و هزاران نفر نیز در زمینه تولید، توزیع و فروش و صادرات این محصول بکر استان کرمان در حال فعالیت هستند.
هر چند عدم معرفی مناسب محصول به بازار مصرف، عدم بسته بندی و فروش فله ای و نداشتن برند اختصاصی از مشکلات زنبور داران محسوب می شود اما یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان سالهای اخیر زنبورداران عسل در رابر وجود دلالان است که سود هنگفتی از تولید عسل به جیب می زنند و متاسفانه باعث باز شدن پای عسلهای نامرغوب به منطقه و فروش آنها به اسم عسل رابر شده اند.
این امر در کنار اینکه موجب سوء استفاده از نام عسل رابر می شود به اعتبار این محصول بی نظیر نیز خدشه وارد کرده است.
در حالیکه عسل رابر کاملا به صورت طبیعی و از شهد گلهای رنگارنگ طبیعت تولید می شود و صبر و تلاش زنبور داران برای افزایش کیفیت و کمیت تولید بسیار حائز اهمیت است متاسفانه استفاده از عسلهای نامرغوب ضربه ای به این اقتصاد بومی محسوب می شود.
عسل چینی باعث بروز بیماریهای کبدی می شود/ عسلی از پس ماند کارخانه ها
در این میان واردات بی رویه عسل چینی که از روشهای غیر مرسوم و متاسفانه گاه غیر بهداشتی تولید می شود به بازار مصرف یکی از مهمترین دغدغه های زنبور داران است.
این محصول در حالی به صورت عمده و قاچاق در بسته بندیهای شیک از مرزهای دریایی وارد کشور می شود که مصرف آنها می تواند موجب بروز بیماریهای جبران ناپذیر در مصرف کنندگان نیز شود و دلالان پس از بد نام شدن این محصول سعی می کنند با ورود این عسل به مناطق تولید محصول، عسل چین را به نام عسل بومی دشتهای ایران به فروش برسانند.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ایران در این خصوص می گوید: در بررسیهای صورت گرفته در آزمایشگاهها مشخص شد این محصول کاملا غیر بهداشتی است.
رئیسی سرحدی گفت: آب استفاده شده برای تولید این عسل از پسماند کارخانجات صنایع نساجی کشور چین است که موجب عفونتهای رودهای و کبدی و بروز بیمارهای مختلف در مصرف کننده می شود.
وی به مردم توصیه کرد از خریداری اینگونه عسلها که در برخی شهرها توسط دستفروشها و در برخی از lمکانها در مراکز خرید عرضه میشود خودداری کنند.
با وجود هشدارهای متعدد تولید کنندگان محصول عسل در کشور اما گویی گوش شنوایی در این راستا وجود ندارد و همچنین مقادیر قابل توجه عسل چینی از راههای مختلف به داخل کشور قاچاق می شود و اعتبار عسل بومی را مخدوش و مصرف کنندگان را نیز راهی بیمارستانها می کند.
عسل مرغوب را بشناسیم
محمد اصلانی تولید کننده عسل در رابر در گفتگو با مهر اظهارداشت: نسلهای پی در پی در شهرستان رابر و در مزارعمان اقدام به پرورش زنبور عسل می کنیم و تمام تلاش خود را برای انتقال عسلی سالم و بهداشتی به کار می بریم.
وی در خصوص عرضه عسل مرغوب گفت: مصرف کننده باید از عسل با کیفیت بالا استفاده کند و برای بهبوبد وضعیت صنعت عسل داخلی و مقابله باسود جویان باید مصرف کننده هوشیار باشد.
اصلانی گفت: مصرف کننده باید راه شناختن عسل طبیعی را بشناسد و این راه به این صورت است که عسل در دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد و بالای 25 درجه سانتیگراد شکرک می زند و بهترین راه این است که مصرف کننده مقداری از عسل را تهیه و این آزمایش را انجام دهد و به این وسیله به اصل بودن عسل پی خواهد برد.
وی گفت: مصرف کنندگان نباید عسل را از دست فروشان و مکانهایی که اعتماد صد در صد ندارند خریداری کنند.
این تولید کننده عسل گفت: روش دیگر عدم حل شدن عسل طبیعی در آب معمولی است.
کارشناس مرکز زنبور و عسل جهاد کشاورزی کرمان در گفتگو با مهر عسل رابر را مرغوبترین عسل استان کرمان عنوان می کند و این شهرستان را قطب عسل استان کرمان می نامد.
ایراهیم عسکرپور می گوید: در استان کرمان سالانه 600 تن عسل تولید می شود که به مصرف داخلی و صادرات به کشورهای دیگر تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: 92 هزار کلنی زنبور در استان کرمان و.جود دارد و یکی از مرغوبترین عسلهای کشور در استان کرمان تولید می شود و حمایت از زنبور داران نیز از مهمترین اهداف جهاد کشاورزی در استان کرمان است.
وی میزان تولید عسل در رابر را 200 تن اعلام کرد و گفت: در این شهرستان 23 هزار و 338 کلنی زنبور وجود دارد و در فصلهای مختلف به خصوص بهار و پائیز عسل برداشت می شود.
مسئولان از تولید کنندگان حمایت کنند
زهرا ایلاقی یکی از فعالان صنعت تولید عسل در رابر است وی به خبرنگار مهر می گوید: تولید عسل هنری است که از نسلهای مختلف برای زنبورداران رابری به جای مانده است و یکی از ارگانیک ترین و طبیعی ترین عسلهای کشور در رابر تولید می شود اما متاسفانه مسئولان برای توسعه و صنعتی کردن محصول عسل در رابر تاکنون اقدامی نکرده اند.
وی خواستار ایجاد صنایع وابسته به عسل در رابر شد و گفت: تنها به حرف نمیتوان از یک صنعت حمایت کرد زنبور داران تلاش خود را می کنند در این میان باید پرسید تاکنون چه برنامه مدونی از سوی مسئولان برای افزایش تولید محصول ارائه شده است.
وی ادامه داد: به دلیل عدم امکانات بسته بندی و همچنین برند مشخص برای محصول عسل رابر این محصول در ظرفهای بزرگ و به صورت فله ای و کیلویی به فروش میرود در صورتیکه در مکانهای دیگر عسل را در ظروف زیبا و کوچک بسته بندی می کنند و سود افزوده تولید عسل را در همان منطقه تولید ایجاد می کنند.
چرا از ورود عسل تقلبی جلوگیری نمی شود
محمد شهابی یکی دیگر از تولید کنندگان محصول عسل افزود: زیر ساختهای تولید عسل در منطقه قدیمی است و اکثر کندوها کندوهای قدیمی هستند و به همین دلیل بروزبیمارهای و کاهش تولید را گاها شاهد هستیم.
وی خشکسالی و عدم حمایت واقعی از تولید کنندگان را نیز از دیگر مشکلات دانست و گفت: بعد از چند ماه تلاش وقتی محصول را به بازار عرضه میکنیم می بینیم محصول عسل تقلبی در بازار با قیمت اندک در حال فروش است و مردم نیز به دلیل مشکلات اقتصادی محصول ارزانتر را می پسندند.
شهابی افزود: برخی مواقع دلالان با خرید فله ای و به مقدار زیاد محصول عسل را بر را با عسل تقلبی تلفیق و به مصرف کننده می دهند که این خطرناکترین ضربه به تولید کنندگان عسل است.
وی گفت: باید در راستای حفظ این صنعت در رابر تلاش کرد و این سوال را نیز پاسخ داد که چگونه هزاران تن عسل تقلبی چگونه وارد کشور می شود و به استانهای مرکزی راه پیدا می کند.
وی گفت: حتی اگر در کمال تعجب قبول کنیم که نمیتوان از واردات قاچاق عسل جلوگیری کرد چرا اجازه می دهیم در اصناف با قیمت پایئن فروخته شود و زیر ساخت لازم را نیز برای توسعه صنعت داخلی توسعه نمی دهیم.مطالب مشابه :
اطلاعیه مراسم تعزیه خوانی حسینیه حضرت ابوالفضل قودجان خوانسار در سال 92
مراسم تعزیه خوانی حسینیه حضرت ابوالفضل قودجان خوانسار در سال 92. سایت تعزیه سیرجان.
مسافران نوروزی در سیرجان
نوروز 92 سیرجان مسافران نوروزی
عکسهایی از مناظر برفی (دیروز 92.10.20)
(دیروز 92.10.20) مجله خبری سیرجان شهربابک در یک نگاه اوقات شرعی شهربابک
دانلود نشریه ی موعود(اولین نشریه مذهبی در شهرستان ارزوییه)
دانلود نشریه موعود (بهمن ماه 92) وبلاگ مجله خبری سیرجان. وبلاگ کهنوج،نگین رودبار
فرماندار بافت: مجتمع فولاد بافت تامین اعتبار شد
" مجله خبری سیرجان " این طرح در زمان بندی اعلام شده تا مردادماه سال 92 تحویل داده شود.
ملکه های کندوهای عسل در محاصره زنبورهای چینی
مجله خبری سیرجان : 92 هزار کلنی زنبور در استان کرمان و.جود دارد و یکی از مرغوبترین
کلیپ های تعزیه در کن 92 و93
کلیپ های تعزیه در کن 92 و93. تعزیه در سیرجان. استودیو فیلمبرداری عسگری (تعزیه تفرش)
برچسب :
اوقات شرعی سیرجان 92