گافهاي بهيادماندني؛ يادي از برخي گافهاي تلويزيون در سال 1385
** فروردين ارديبهشتماه
ـ مجري ميانبرنامههاي شبكهي دو سيما حساب تاريخ را از دست داد و 26 ارديبهشتماه را روز فردوسي اعلام كرد. اما از اتاق فرمان خبر رسيد كه 25 ارديبهشت ماه است!
ـ شبكهي خبر در ارديبهشت 85 به هنگام ارايهي خبري در خصوص گوشت قرمز از تصوير مرغ استفاده كرد! همچنين در اخبار ورزشي شبانگاهي خود در ماه گذشته براي خبر يك مسابقه فوتبال خارجي ،تصويرمسابقهاي ديگر را به روي آنتن برد.
ـ گوينده ـ كارشناس بخش آبوهواي اخبار سراسري ساعت 14 شبكهي اول در يك پنجشنبه، كلمات و نام شهرها را با لهجههايي خاص ادا ميكرد. وي در حالي كه وضع آب و هوا را از گويندهي خبر ميپرسيد ، هواي « قشم » و «كش» (!) را آفتابي اعلام كرد.
ـ ويراستاري غيركارشناسانهي برخي ترجمههاي فيلم و كارتونهاي خارجي باعث شد، در يكي از كارتونهاي شبكهي دو، دختر و پسري كه در ابتدا دوست معرفي شده بودند و هر كدام به خانوادهاي مجزا تعلق داشتند، در ادامه خواهر و برادر شوند!
ـ در يكي از بحثهاي كارشناسي برنامهي «سينما و ماوراء» در شبكهي چهار سيما، كارشناسان هر كدام فيلم مورد بحث (راز گل سرخ) را متعلق به يك ژانر دانسته و در نهايت به اين نتيجه رسيدند كه اين فيلم به هر ژانري تعلق ميگيرد، الا معناگرا!
ـ شبكهي اول سيما در خلال پخش يكي از فيلمهاي سينمايي تكراري، با عنوان انگليسي «city boy» ، از نام فارسي «بچهي شهر» روي آنتن استفاده كرد. اين درحالياست كه در خبرگزاريها هم آنرا با عنوان «شهر پسر» معرفي و اعلام كردند. اما «city boy» بهمعناي «بچه شهري» است!
** خردادماه
ـ گويندهي خبر شبكهي دو سيما حين خواندن خبر همراه با مشاغل «فرهنگيان» و «دانشگاهيان»، حرفهي جديد «كشاورزيان» را نيز به كار برد.
ـ گويندهي اخبار شبانگاهي شبكهي سه سيما، 18 خرداد ماه بر روي تصوير غلامحسين الهام، سخنگوي دولت، خبر بعدي را هم با موضوع بردن دانشآموزان به اردوهايي در روستاهاي كشور، خواند. همچنين در اخبار 60 ثانيه بر روي خبر گفتگوي معاون وزير نفت، تصوير وزير نفت نمايش داده شد.
** تيرماه
ـ شبكهي تهران كه براي مدتي سريال خارجي «زير آفتاب سوزان» را با بازي آلن دلون به روي آنتن برد، همانند اولتيمو (سريال قبلي اين شبكه) قسمتهاي اين سريال پليسي را بدون نظم پخش كرد. در چنين شرايطي به ناگاه شخصيتي كه در قسمتهاي قبل مرده بود، در قسمت بعدي زنده ميشد!
ـ تبليغ يكي از شركتهاي توليدكنندهي لوازم صوتي تصويري در حالي همزمان با بازيهاي جامجهاني فوتبال 2006 به روي آنتن ميرفت، كه همچنان از تبليغ اين شركت در بازيهاي المپيك در آن استفاده ميشد و حتي مشعل بازيهاي المپيك نيز در اين آگهي بازرگاني به چشم ميخورد.
ـ مديرعامل بنياد تعاونيهاي نيروي انتظامي كه 22 تيرماه براي توضيح دربارهي نمايشگاه «لباس ملي» با برنامهي تلويزيوني «تصوير زندگي» ارتباط تلفني برقرار كرده بود، به شنوندگان «راديو، سلام و خسته نباشيد» گفت. پس از آن بود كه مجري برنامه علت اين امر را گرفتاريهاي وي اعلام كرد و متذكر شد كه صحبتهاي او از برنامهاي تلويزيوني پخش ميشود.
** مرداد و شهريورماه
ـ گويندهي برنامهي «مجلهي فرهنگي هنري يك» نيز در روز ملي سينما با گراميداشت ياد و خاطرهي كوروساوا فيلمساز ژاپني، يكي از آثار او را به نام «فرشتهي مست»، «فرشتهي مرد» عنوان كرد.
ـ در روز 5 مردادماه يكي از پرسشهاي بخش مسابقهي جشنوارهي تابستاني فيلمهاي سينمايي شبكهي دو سيما، بهاشتباه طراحي شده بود. به نحوي كه دو تا از گزينههاي اين سوال كه هر دو از فيلمهاي رسول صدرعاملي بودند، پاسخ درست محسوب ميشدند. طرح اين سوال اشتباه تهيهكننده را مجبور كرد مبلغ 10 هزار تومان به شركت كننده بپردازد.
ـ در يكي از پلانهاي سريال «اولين شب آرامش» شبكهي سه سيما كه در روز شنبه 28 مردادماه پخش شد، از تلفن به جاي اف اف استفاده كردند.
ـ در زيرنويس ويژه برنامهي هفتهي دولت صندلي داغ در ششم شهريور ماه، با وجود گذشت 4 روز از «روز پزشك»، به پزشكان كشور تبريك گفته شد.
ـ مجري شبكهي اول سيما در اواسط شهريور ماه، ابوحمزه ثمالي را ابوحمزه شمالي خوانده و بارها براي او مغفرت طلب كرد.
ـ ساعت برگزاري مسابقهي فوتبال تيمهاي ايران و كره جنوبي در بخشهاي مختلف خبري سيما متفاوت عنوان شد. به نحوي كه برخي بخشهاي خبري زمان برگزاري اين بازي را 13 و 30 دقيقه و برخي ديگر 14 و 30 دقيقه اعلام كردند.
ـ در سري نخست مجموعهي پليسي «كلانتر»، مريم سلطاني نقش همسر ايرج نوذري را بازي ميكرد. اين قسمتها در حالي پيش از آغاز سري جديد سريال براي دومين بار پخش شد كه در يكي از قسمتهاي سري جديد، نوذري، سلطاني را «دخترم» خطاب ميكرد.
**مهرماه
ـ پخش ويژه برنامهي «صندلي داغ» در هفتهي دفاع مقدس چندين بار با آرم آگهيهاي بازرگاني در گوشهي سمت راست تصوير مواجه شد، اما برخلاف روال گذشته، پيامهاي بازرگاني تا تمام شدن صحبتهاي مهمان برنامه روي آنتن نرفت.
ـ گزارشگر بازي ايران ـ عراق در روز 12 مهرماه، پس از اين كه «رودباريان» يك نيمه سنگربان تيم ملي بود، در نيمهي دوم اعلام كرد ايران با دروازهباني ميرزاپور نيمهي اول را به پايان رسانده است.
ـ سريال «آخرين گناه» به هنگام به تصوير كشيدن قرآن به سر گرفتن شخصيتها در مراسم احياء، از دعاي جوشن كبير بر روي تصاوير استفاده كرده بود كه در تكرار، اين اشتباه اصلاح شد.
ـ اخبار سراسري ساعت 14 شبكهي اول سيما، در روز 13 مهر ماه فيلم سينمايي «كافه ستاره» را در زمرهي سه اثر پويانمايي قرار داد كه به يكي از جشوارههاي آمريكا راه يافته است!
ـ اخبار ورزشي شبكهي خبر در صبح جمعه 14 مهرماه با بيبرنامگي به روي آنتن رفت؛ به نحوي كه هيچ پس زمينهاي براي گوينده در نظر گرفته نشده بود و تن صداها، از جمله صداي گويندهي خبر، مدام تغيير ميكرد.
ـ گفتوگوي ويژهي خبري در حالي 22 مهر ماه به موضوع سهام عدالت پرداخت كه در ميان اين برنامهي زنده، بهناگاه تلفن همراه شركتكننده زنگ خورد و مهمان با تذكر مجري مبني بر اين كه بايد تلفن خود را خاموش ميكرد و تحويل ميداد، مواجه شد.
ـ يكي از تبليغات تلويزيوني كه 18 مهر ماه و ميان سريال «صاحبدلان» به روي آنتن رفت، در حالي كه پيش از يك هفته از هفته دفاع مقدس گذشته بود، اين ايام را گرامي داشت.
ـ در يكي از قسمتهاي سريال «آخرين گناه» فرهاد صورت همهي عكسهايي كه كشيده و در كلبهي استاد آويزان كرده بود را كند؛ ولي در چند قسمت بعد وقتي رويا اكرمي پايش را به كلبهي پدري گذاشت، اين عكسها سر جاي خود باقي بود!
ـ بخشهاي خبري سيما 25 مهرماه، بارها نتيجهي بازي تيمهاي فجر سپاسي و فولاد خوزستان را بهاشتباه اعلام كردند. اين اشتباه توسط گزارشگر بازي پيروزي ـ سايپا كه نتايج ديگر بازيها را نيز در خلال مسابقه اعلام ميكرد، تكرار شده بود.
**آذرماه
ـ شبكهي اول سيما در روز 18 آذر ماه و قبل از آغاز برنامهي «نگاه يك» تيزر «گفتوگوي ويژه خبري» شبكهي دو سيما را به روي آنتن برد.
ـ پخش زندهي برنامهي ديدار آسيايي و اشتباه كارگردان تلويزيوني منجر به شكار لحظهاي شد كه جواد خياباني با «بشكن» سعي داشت توجه عوامل پشت دوربين را به سمت خود جلب كند. اين مجري و گزارشگر تلويزيوني كه متوجه پخش اين صحنه از تلويزيون شده بود، خود نيز به خنده افتاد.
ـ يكي از ميهمانان برنامهي «نگاه يك» كه به نظر ميرسيد توجيه نشده بود در كدام شبكه حضور يافته است، در آغاز برنامه به شهروندان تهراني سلام كرد و در ادامه، مجري برنامه به او يادآور شد كه نگاه يك از شبكهي ملي پخش ميشود.
ـ دو قسمت سريال «باغ مظفر» در روزهاي دوشنبه و سهشنبه، 27 و 28 آذرماه، جا به جا پخش شد كه در برنامههاي بعدي نيز به آن اعتراف شد.
ـ ديدار استقلال تهران و استقلال اهواز كه در روز 19 آذر ماه از اهواز گزارش ميشد، در دقايق پاياني با اختلال مواجه شد؛ چراكه همزمان با صداي گزارشگر صداي دو نفر ديگر نيز به گوش ميرسيد كه در حال تست كردن ميكروفن خود بودند.
** ديماه
ـ شبكهي سه سيما در حالي فيلم «چهار شگفتانگيز» را در شب چهارم ديماه بهجاي سينمايي «ساعتها» به روي آنتن برد كه دو شخصيت اصلي در ابتدا خواهر و برادر معرفي شدند، اما در تمام قسمتهاي فيلم عنوان خواهر و برادري نبود و اين دو فرد، نامزدِ هم نمايش داده ميشدند.
ـ خبر 21 شبكهي اول سيما در روز 5 ديماه با ارايهي گزارشي دربارهي سينماي مستند، نام محمد اصلاني را بهاشتباه، كامران شيردل اعلام كرد. اين بخش خبري در حالي كه گفتوگويي با اين مستندساز را به روي آنتن برد، حتي در زيرنويس نيز بهاشتباه، وي را كامران شيردل معرفي كرد.
ـ بخش خبري ساعت 22 شبكهي سه سيما در حالي خبر حضور سارقان در پشت بام مدرسه را به اطلاع بينندگان تلويزيون رساند كه از تصوير يادداشت تفاهم وزير امور خارجه كشورمان با كشور افغانستان بر روي اين خبر استفاده شد.
عادل فردوسيپور در برنامهي 90 كه چهارم ديماه به روي آنتن رفت، نام جواد نكونام را بهاشتباه، وحيد هاشميان اعلام كرد و به اين ترتيب نام مهمان بعدي برنامه را نيز لو داد.
گويندهي «خبر 20» شبكهي خبر پنجشنبه 7 ديماه با اعلام خبري درباره قاچاق دارو، وزير بهداشت را به اشتباه وزير كشور اعلام كرد.
**بهمنماه
ـ برنامهي «فوقالعاده»، 19 بهمنماه با حضور رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در حالي به روي آنتن رفت كه در تمام مدت، صدا با تصوير ميكس نبود.
ـ در سريال «از نفس افتاده» كه با موضوع حوادث قبل از پيروزي انقلاب به روي آنتن رفت، در صحنهي دورنماي بازيگران، يك كشتي با پرچم جمهوري اسلامي ديده ميشد.
- فيلم سينمايي «يستردي» كه با همين عنوان در ايران معروف است، به هنگام پخش از برنامهي سينما چهار، در دوبله با عنوان «ديروز» و در بحثها كارشناسي و زيرنويس با عنوان «يستردي» به روي آنتن رفت كه در تكرار فيلم اين تناقض اصلاح شد. همچنين اسم بازيگر فيلم نيز «ديروز» خطاب ميشد.
- برنامهي «تصوير زندگي» شبكهي دو سيما، صبح چهارشنبه 8 بهمنماه، با موضوع «طب اكسيژن» پخش شد. مجري برنامه در بخشي بينندگان را به تماشاي تصاويري مرتبط با اين شيوه درمان دعوت كرد، اما تصاوير هيچ ارتباطي با اين موضوع نداشت و به ميانبرنامه اختصاص داشت.
** اسفندماه
ـ برنامهي زندهي «صبح بخير ايران» با يك ميهمان ناخوانده روبه رو بود. گربهاي كه به استوديوي باز «صبح بخير ايران» وارد شده بود، سعي داشت از صندلي كارشناس دعوت شده به اين برنامه بالا برود كه با اين سخن كارشناس مواجه شد: «اين! اينجا چه ميكند؟!» مجري برنامه در اين زمان از گربه به عنوان «ميهمان ناخوانده» ياد كرد.
مرتبط:
اشتباههاي خندهدار گزارشگران صدا و سيما
مطالب مشابه :
گافهاي بهيادماندني؛ يادي از برخي گافهاي تلويزيون در سال 1385
گاف پرس ايران - گافهاي بهيادماندني؛ يادي از برخي گافهاي تلويزيون كشف و شرح سوتي
گاف ايسنا در درج نام يك فيلم
گاف پرس ايران كشف و شرح سوتي محراب» و از فيلمهاي تلويزيوني «تلخ و شيرين»، «زير
نقدي بر گزارشگران فوتبال تلويزيون در روزهاي جام جهاني
گزارش بازيهاي ايران را جشنوارههاي تلويزيوني را از آن سوتيهاي استاد
گاف "مضاعف" خبرگزاريهاي ايسنا و ايلنا
گاف پرس ايران هاي ايسنا و پخش دارد و در كارهاي تلويزيوني چون «تنهاترين سردار
عضو جديد گافكنندگان
گاف پرس ايران كشف و شرح سوتيهايي در يك برنامه تلويزيوني گزارشي تهيه و ديدگاه ساير
سوتی های خفن گزارشگرهای ورزشی
اين هم مجيد خدايي کشتي گير تيم ملي فوتبال ايران تلويزيوني هاي شيرين سوتي
گاف چند ريشتري خبرگزاري فارس
گاف پرس ايران سوتي هايي حادثهديدگاني كه خانههاي آنها تخريب شده، روبه افزايش
آلبوم جدید سعید ملکی( آسایش) به نام تب عشق!!!
سوتي هاي مصاحبه نقشه جامع راه هاي ايران ديويد بكهام در سريال تلويزيوني
عکس های جدید از آرش
سوتي هاي مصاحبه نقشه جامع راه هاي ايران ديويد بكهام در سريال تلويزيوني
برچسب :
سوتي هاي تلويزيوني ايران