رسانه مجازي؛ مكملي براي برنامههاي كودك
در راستاي اين چشمانداز رسانهاي، شبكه دو سيما ـ كه شبكه تخصصي كودك و نوجوان است ـ با مشاركت حوزه معاونت رسانههاي مجازي سازمان صداوسيما به راهاندازي شبكه مجازي كودك و نوجوان اقدام كرده است.
مجتبي كشاورز، مسئول شبكه مجازي كودك و نوجوان و مشاور مدير شبكه دو سيما درباره اين شبكه ميگويد: با هدف رفع نياز اين گروه سني، شبكه دو سيما به عنوان شبكه تخصصي اين حوزه در راستاي ايجاد و تكميل رسانههاي متمم و مكمل با مشاركت معاونت رسانه مجازي سازمان صدا و سيما و حمايت و تدبير مدير شبكه دو سيما بر آن شد يك مرجع تخصصي مجازي كودك و نوجوان در بستر وب به عنوان رسانه مكمل راهاندازي كند تا هر آنچه در حوزه كودك و نوجوان براي اين گروه سني موردنياز است، در اختيارشان قرار گيرد. به همين دليل، از اواسط سال 90 اقدامات اوليه انجام و پس از حدود شش ماه كار پژوهشي، پرتال مجازي كودك و نوجوان طراحي شد. از اسفند سال90 كار اجرايي شد و هماكنون پس از گذشت حدود هشت ماه، اين پرتال به مرحله بهرهبرداري رسيده است.
او در ادامه ميگويد: مركز رسانه مجازي كودك يك پرتال رسمي و مرجع است كه براي كودكان و نوجوانان طراحي شده است. هدف از طراحي پرتال اين است كه چون بچههاي ما از اينترنت استفاده زيادي ميكنند و به اصطلاح ممكن است از طريق موتورهاي جستجوگر به سايتهاي تائيدنشده، غيرمرتبط و گاه غيراخلاقي دست يابند. به همين دليل، اين پرتال طراحي شد تا بچهها بدون تلف كردن وقت خود و سردرگمي در دنياي وب، خيلي ساده به آنچه ميخواهند دسترسي داشته باشند.
كشاورز درباره مشكلات پيشرو براي طراحي و اجراي اين شبكه ميگويد: به دليل نبود هماهنگي در دستگاهها و نهادهاي مرتبط در حوزه كودك و نوجوان و نداشتن برنامهاي تحقيقاتي، همواره در اين زمينه مشكلاتي داريم.
مسئول شبكه مجازي كودك و نوجوان معتقد است: توسعه بدون برنامهريزي ميسر نيست و رشد، تعالي و شكوفايي بدون توجه به تكوين شخصيت دروني كودكان، محال و ناممكن به نظر ميرسد. به عبارتي ديگر، رشد فرهنگي كودكان دروازه ورود به رشد عمومي جامعه آينده است و جامعه نيز در زمينه رشد و تكامل همهجانبه كودكان، توجه بيش از پيش به فرهنگ غني ملي و آموزههاي دين مبين اسلام و سبك زندگي ايراني ـ اسلامي در حوزه كودكان را مورد تأكيد قرار داده است. از اين رو، ايجاد عزم ملي در كشور در جهت توجه به دوران كودكي، ارتقاي سطح تعاملات بينبخشي و درونبخشي در حوزه كودك و نوجوان، حساسسازي جامعه نسبت به كودكان و نوجوانان كه به حمايتهاي ويژهاي نياز دارند، افزايش آگاهي، نگرش و عملكرد آحاد جامعه در خصوص ايمني فكري كودكان و نوجوانان، ارتقاي آگاهي در زمينه فرهنگسازي اين قشر از ايدهآلهاي يك حركت رسـانهاي در اين خصوص به شمار ميرود.
مسئول شبكه مجازي كودك و نوجوان درباره حركت هماهنگ اين شبكه با ساير حركتهاي رسانهاي در زمينه كودك و نوجوان ميگــويد: تلاش ميكنيم يك همگرايي بين همه نهادهايي كه در حوزه كودك و نوجوان كار ميكنند، ايجاد شود تا كنار يكديگر قرار گيرند و با تعامل و مشاركت از گسستگي به وحدت برسيم. به همين خاطر در قيد و بند معرفي اسم سازمان و نهادي به عنوان صاحب اين پرتال نيستيم بلكه صاحب حقيقي پرتال همه كودكان جامعه هستند و هدف اصلي اين است كه به نيازهاي گروه جامعه هدف پروژه توجه شود. در واقع، شبكه مجازي كودك و نوجوان تلاش ميكند با همگرايي و همافزايي در حوزه برنامههاي كودك سيما در يك فضاي مجازي تمام برنامهها را در كنار يكديگر معرفي كند و در اختيار مخاطبان خود قرار دهد.
مجتبي كشاورز ميگويد: در اين پرتال سعي كردهايم حلقه اتصال بچههاي ديروز و امروز باشيم. زيرا نوع ساختار، رنگ و لعاب برنامههاي كودك امروز با نوع بيان حرفهاي بچههاي ديروز متفاوت است. از طريق اين سامانه مجازي، خانوادهها ميتوانند بيش از پيش با فرزندان خود تعامل داشته باشند و با ديدن برنامههاي نسل گذشته به بچههاي خود ياد آور شوند كه امروز آنها نسبت به نسل قبل از خود رفاه و شادابي بيشتري دارند. در واقع در اين سامانه تلاش داريم با خانوادهها و بچهها تعاملي دوسويه داشته باشيم تا كودكان و نوجوانان نيز از هماكنون راههاي همانديشي و تبادل نظر را فرا گيرند.
او در پايان ميگويد: اين شبكه در مرحله آزمايشي كار خود را شروع كرده و در اواخر آذر ماه سال جاري به طور رسمي افتتاح خواهد شد كه اين نيازمند كمك و همراهي تمامي سازمانها، نهادها، متخصصان و پژوهشگران اين حوزه است.
اين پرتال مكمل برنامههاي تلويزيون است و اميدوارم شبكه دو سيما با اين كار بتواند پاسخگوي بخشي از نيازهاي كودكان و نوجوانان ايران عزيز در حوزه مجازي باشد. در فاز بعدي اين پرتال (يعني در سال آينده كه تلويزيون اينترنتي كودك راهاندازي ميشود) برنامههاي كودك با جدول زماني مشخصي پخش خواهد شد.
بخشهاي مختلف شبكه مجازي كودك و نوجوان
بازيسراي كودك: اين بخش با همكاري بنياد ملي بازيهاي رايانهاي، نهادهاي مرتبط و همچنين افراد حقيقي كه بازيهايي در حوزه كودك و نوجوان ساختهاند، طراحي شده است. هماكنون دراين بخش حدود 300 بازي وجود دارد و با سرعت اينترنت خيلي معمولي قابل استفاده است. وقتي ميبينيد كودكي بازي ميكند، توجه داشته باشيد كه بازي براي او فقط يك سرگرمي ساده نيست، بلكه براي كودك، بازي كردن به معني بهكار گرفتن نيروي فكري و جسمي است. براي حضور در حيطه بازي رايانهاي نيازمند مخاطبشناسي، ابزار و كارآمدترين روشهاي مؤثر فرهنگي هستيم. در آينده، فازهاي ديگر اين بخش نيز فعال ميشود. بازيهاي مفيد و بيضررگروهي كه در حوزه جسم و انديشه است و بچهها ميتوانند بازيهاي گروهي انجام دهند و با يكديگر مسابقه دهند، امتياز كسب كنند و برنده شوند.
نگارخانه: در اين بخش، عكسها و تصاوير موردعلاقه بچهها نظير عكسهاي شخصيتها و مجريان برنامههاي كودك، عكسهاي پشت صحنه برنامههاي كودك و نوجوان سيماي جمهوري اسلامي ايران، عكسهاي علمي ـ آموزشي و عكسهاي طنز قابل مشاهده است. بخش نگارخانه نيز به تدريج شامل بخشهاي تخصصيتري خواهد شد.
تماشاخانه: در واقع، تلويزيون اينترنتي كودك و نوجوان است. گاهي اوقات به هر دليلي دسترسي به يك برنامه تلويزيوني سخت است يا برنامهاي كه در گذشته از يكي از شبكهها پخش شده و آرشيو شده است در تماشاخانه وجود دارد. حدود 3000 ساعت برنامه كه درحوزه كودك و نوجوان از شبكههاي مختلف رسانه ملي پخش شده هم اكنون در تماشاخانه به صورت آنلاين قابل مشاهده است. نكته قابل توجه اين پرتال اين است كه تمام بازيها و فيلمها قابل دانلودشدن است.
شبكه اجتماعي رود: رود هميشه مفهوم پيوستگي ميدهد. در اين قسمت، بچههاي ايراني از طريق مجازي با يكديگر دوست ميشوند و ميتوانند با همسن و سالان خودشان در تمامي نقاط كشور ارتباط برقرار كنند. شبكه اجتماعي مجازي رود، تالار گفتماني براي كودكان و نوجوانان است تا با بچههاي رده سني خودشان گفتوگو و تبادل نظر كنند. براي ورود به اين بخش افراد احراز هويت ميشوند.
چشمههاي نور: در اين بخش، اطلاعات معارفي و مذهبي متناسب با اين گروه سني در اختيار كودكان و نوجوانان قرار ميگيرد كه شامل قرآن آنلاين، فايلهاي صوتي و تصويري مداحي، مطالب معارفي و بخشهاي ديگر است.
ترنم: هر آهنگ و موسيقي كه در حوزه كودك و نوجوان در رسانههاي ديداري و شنيداري توليد شده است و حتي تيتراژ برنامههاي اين رده سني (از تيتراژ برنامه شببخير كوچولو راديو ايران تا برنامه عموپورنگ تلويزيون) در بخش ترنم قابل دسترسي است.
كتابخانه كودك و نوجوان: انواع كتابهاي داستان، كمك آموزشي، كمك درسي، علمي و سرگرمي در اين بخش وجـود دارد. در فاز اول اين بخش متن حدود هزار جلد كتاب با همان شكل و محتوايي كه چاپ شده به صورت الكترونيكي در اختيار مخاطبان قرار ميگيرد. فاز اول اين طرح شامل كتابهاي فارسي است كه در مرحله بعدي تعدادي كتاب خارجي نيز خواهيم داشت.
كودكان با نيازهاي ويژه: اين بخش براي كودكاني با نيازهاي ويژه، بچههايي با محدوديتهاي جسمي و ذهني كه به نام كودكان ابدي ناميده ميشوند، طراحي شده است.
منبع : جام جم
مطالب مشابه :
پرتال جامع علوم انسانی به آدرس www.ensani.ir
پرتال جامع علوم ایجاد مرکزی برای دسترسی و هم افزایی فعالیت های علمی و پژوهشی در حوزه
نکاتی در مورد صلاحیت دادگاه ها در آیین دادرسی کیفری
پـرتـال حـقـوقـی رحیمی رضایی - نکاتی در مورد صلاحیت دادگاه ها در آیین دادرسی کیفری
قابل توجه دانشجویانی که در این نیمسال بیش از 1 درس معارفی انتخاب نموده اند
پرتال خبری دانشگاه پیام نور آق قلا - قابل توجه دانشجویانی که در این نیمسال بیش از 1 درس
اشتغالزایی برای ۱۲۶۰۰ نفر در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان
پرتال استخدام گزارش کاراموزی و پاورپوینت در حوزه رشته های علوم انسانی گرایش علوم
پرتال (پورتال)، گامی به دنیای مجازی
روزی رازی - پرتال (پورتال)، گامی به دنیای مجازی - رازنامه الکترونیکی من بر صفحات وب
لباس روحانیت، لباس پیغمبر نیست!
آخرین نوشته ها. پرتال جامع پژوهش حوزه پرتال جامع پژوهش حوزه دحو الارض سومین جشنواره استانی
رسانه مجازي؛ مكملي براي برنامههاي كودك
ماه كار پژوهشي، پرتال مجازي و پژوهشگران اين حوزه است. اين پرتال مكمل برنامههاي
کلید انتخابات در استان مرکزی زده شد
از جمعیت کشور را در خود جای داده است و تا انتخابات قبلی دارای 10 حوزه مرکزی پرتال :
نحوه ورود به پرتال دانشجویی
نحوه ورود به پرتال دانشجویی - اخبار و اطلاعیه های حوزه اخبار و اطلاعیه های حوزه امور
راه اندازی رسمی وایپولکس: پایان مصائب انجام پژوهش های تطبیقی در حوزه حقوق مالکیت فکری
چراکه، قابلیت جستجوی این پرتال بر اساس کشورها و موضوعات مختلف حوزه حقوق پرتال مذکور از
برچسب :
پرتال حوزه