گیاه های آکواریوم
گیاهان، اولین چرخه تولید مواد غذایی هستند. آنان با جذب نور و گازکربنیک از محیط، عمل فتوسنتز انجام می دهند. نتیجه این فرایند، تولیداکسیژن است. این عمل در طی شب و در مدت زمان تاریکی، بالعکس می شود.
این قاعده در مورد گیاهان آبزی نیز صادق است. گیاهان آبزی با جذب نور – اگرچه آن نور مصنوعی باشد – و گرفتن گاز کربنیک از محیط آب، تولید اکسیژنمی نمایند. این فرایند نقش بسیار حیاتی در تامین اکسیژن آب جهت تنفسماهیها و در کل، آبزیان دارد . به علاوه، وجود پوشش گیاهی به عنوان سایه بان، پناهگاه، مخفیگاه و زایشگاه طبیعی در مخازن آکواریوم پر اهمیت است.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />
باید توجه داشته باشید که گیاهان آکواریومی به چند مورد اساسی نیازمندند
کف پوش مناسب:برای نگهداری گیاهان داشتن کف پوش مناسب از اساسی ترین نیاز
هاست.سنگ ها باید حدود 2-3 میلیمتر باشند .کلسیم آنها باید بسیار اندک
باشد.نباید زبر و نوک تیز باشند.زیرا در این صورت گیاه شما قادر به ریشه
دواندن نیست و براحتی صدمه دیده و موجب مرگ گیاه می شود.یکی از بهترین پوشش
ها که امروزه در اکثر مغازه های آکواریوم یافت می شود سنگریزه های ساحل است
زیرا که فاقد مواد مضر بوده و نیز بسیار صیقل خورده و مناسب است. گیاهان در
این نوع شن به راحتی می توانند ریشه دار شوند همچنین این بستر موجب می شود تا
با رشد ریشه ها در کف استقامت و ماندگاری آنها در کف آکواریوم افزوده
شود.استفاده 100% از شن نیز توصیه نمی شود.زیرا شن ها می توانند به تکه ای
سخت و محکم تبدیل شوند که مانع رشد ریشه ها می شود.همچنین از خاک به دلیل
داشتن برخی مواد مضر بپرهیزید.همچنین برای کاشت گیاهان می توانید از گلدانهای
سفالی یا پلاستیکی استفاده کنید.البته منظور گلدان صرف نیست بلکه می توانید
از ظرف ماست ،لیوان یکبار مصرف و دیگر ظروف استفاده کنید. در اینصورت یکی از
مسایل مهم در کاشتن گیاهان آکواریومی که در آمدن آنها پس از کاشت است برطرف
خواهد شد.برای این منظور سطلی را از آب پر کنید و در داخل این سطل اقدام به
کاشتن گیاهان نمایید.سپس ظروف را به آکواریوم منتقل کنید.ریشه ی گیاه را در
هنگام کاشتن به خوبی پهن کنید و از آسیب وارد کردن به آن دوری کنید.در هنگام
کاشت و یا در هر زمانی برگ های خراب، سوراخ و یا صدمه دیده را جدا کنید زیرا
انرژی که صرف بازیابی این برگ خواهد شد می تواند برای تولید برگ های تازه و
سرحال به کار رود ..
مواد مغذی : برخی از مواد برای رشد گیاهان نیار است.یکی از این مواد آهن
است که در سبزه و نیز رشد رنگدانه های سبز گیاهان به کار می رود.دیگر مواد
مورد نیاز گیاهان عبارتند از:منگنز،روی،منیزیم، مس، پتاسیم، سولفور، فسفر،
کلسیم، و نیتروژن.البته این به این معنی نیست که شما باید تک تک این مواد را
تامین کرده و در اختیار گیاه قرار دهید. بلکه بیشتر این مواد در آب شیر موجود
است و برخی نیز از طریق ماهی ها و و باقی مانده ی غذا ها تامین می شود.تنها
چیزی که در این مورد نیاز دارید داشتن مقداری کود مایع(یا بصورت قرص)برای
آکواریوم است که از وجود مواد مورد نیاز برای گیاهانتان اطمینان حاصل کنید.از
دیگر مواد مورد نیاز ماهی ها نیترات است که با تبدیل اوره ی حاصل از ادرار
ماهی در اختیار گیاهان قرار می گیرد.
نور: از دیگر سوالاتی که ممکن است در ذهن اکثر افراد مطرح شوداین است
که آیا نور آکواریوم من به اندازه ی کافی است؟باید توجه داشته باشید که
استانداردی که برای همه ی آکواریوم ها و تمام گیاهان صدق کند وجود ندارد بلکه
میزان نور با توجه به موقعیت آکواریوم و گیاهان درون آن تعیین می
. شود.ولی به یاد داشته باشید که نور زیاد همیشه رشد زیاد را به دنبال ندارد
یعنی شما نمی توانید با داشتن اندکی ماهی نور آکواریوم را زیاد کرده و انتظار رشد گیاهان را داشته باشید(وبرعکس). بلکه باید همواره تعادلی میان نور و گازکربنیک آکواریوم برقرار باشد.
پس همیشه سعی کنید این تعادل را حفظ
کنید.استانداردی که برای اکثر آکواریوم ها به طور نسبی صادق است 1.5-2
وات(Watt) برای هر 4 لیتر(1gallon=3.7853) می باشد.البته در مورد رنگ نور سعی
کنید رنگ های مختلف(طیف های مختلف) را امتحان کرده و بهترین را انتخاب کنید.و
اصلا نگران گیاهان نباشید زیرا گیاه می تواند ظرف چند روز دوباره به حالت
قبلی باز گردد. یکی از بهترین نورهایی که می تواند مورد استواده قرار گیرد
ترکیبی از 2 لامپ فلورسنت و لامپ هالوژن است .
گیاهان آکواریوم در کل به سه دسته تقسیم میشن :
- گیاهان رو آبی .
- گیاهان میان آبی .
- گیاهان زیر آبی .
-گیاهان رو آبی : که در سطح آب شناورهستن , قابل کاشتن نیستن و روی سطح آب رشد میکنن و نیاز به نور شدید دارنو از ذرات معلق در آب تغذیه میکنن . این گیاهان مناسب برای تولید مثل ماهیهای زنده زا هستن و بچه ماهی ها در لای برگها و ریشه های نازک و کوچکاونها مخفی میشن و محیط مناسبی برای زایمان ماهی های بالغ فراهم میکنن واز طرفی هم سطح آب رو تمیز و پاک نگه میدارن به علت قرار گرفتن در سطح وجذب مواد آلی سطح آب . این گیاهان در واقع به نوعی انگل و مزاحم هم بهحساب میان چون در مدت کوتاهی تمام سطح آب رو میپوشونن و مانع از رسیدن نورو اکسیژن به عمق آب و گیاهان دیگه میشن نمونه این گیاهان انگل Azolla هستکه در تصویر مشاده میکنید . بهتره هر چند وقت مقداری از این گیاهان رو دوربریزید و یا از ماهی های گیاهخواری مثل سیلور دالر و یا گورامی ها هم جزوماهیهاتون داشته باشید تا این نوع گیاهان رو کنترل کنن . در ایران تنها یکنوع از این گیاهان فروخته میشه به اسم " کرفسی " یا Wisteria که گیاهیبسیار زیبا با رشدی فوق العاده ست . کافیه یک بوته کوچک از اونو روی آبآکواریوم بندازین تا در مدت خیلی کوتاهی تمام سطح آب رو بیپوشونه و زیباییخاصی به آکواریوم بده . یکی از گیاهان دیگه که بیشتر مخصوص برکه ها ستگیاه نیلوفره که اون هم زیبایی خاصی داره و میشه در حوض هایی که ماهیطلایی نگهداری میکنن اونو پرورش داد .
- گیاهانی که در لایه های میانی آب قراردارن : گیاهانی هستن که ریشه اونها چندان عمیق نیست و بیشتر در لایه هایمیانی آب معلق هستن و تا سطح آب رشد میکنن . نیاز به مواد آلی مغذیبرای تغذیه ندارن و این مواد رو توسط ریشه هاشون از خود آب دریافت میکنن ونیاز به بستر مناسب ندارن .
- گیاه " الودئاچشم گربه ای " Elodea :
این گیاه در ایران هم فروخته میشه وبصورت ساقه ای تُرد با برگهای ریز و فر خورده و زیباست . خیلی سریع رشدمیکنه و تکثیر میشه و کافیه وقتی دراز شد اونو قطع کنیم و دوباره بکاریم . این گیاه باعث شفاف شدن سریع آب آکواریوم میشه و ذرات معلق در آب رو بهسرعت جذب میکنه . در شرایط مناسب از گیاه ریشه های درازی تا سطح آکواریومرشد میکنه و اونو زیباتر میکنه و در فصل تابستان هم گل میده .
گیاهانی که ریشه اونها در خاک یا ماسه وبستر آکواریوم قرار داره : جزو زیبا ترین و با دوام ترین گیاهان آکواریومهستن . متاسفانه در ایران گیاهان آکواریومی تنوع چندانی ندارن و به چندنوع خاص محدود شدن . در ایران فقط چند نوع با دوام از این گیاهان فروختهمیشه . این گیاهان مثل گیاهان آپارتمانی دارای ریشه هستن و رشد خوبی دارنو زیبایی فوق العادی ای به محیط ماهی ها میبخشن . از مواد آلی موجود دربستر آکواریوم بعنوان کود و خاک تغذیه و استفاده میکنن و با جذب این موادباعث زلال شدن آب و بهینه سازی محیط آکواریوم میشن . بعضی از معروفتریناین گیاهان شامل گیاهان زیر میشن :
- گیاه " کریپتون " Cryptocoryne :
مشهورترین و بهترین و مناسب ترین اینگیاهان آکواریومی هست که خیلی مناسبه برای آکواریوم . گیاه زیبا و بادوامی هست که رشد خوبی داره و خیلی عالی تکثیر میشه . این گیاه برتری ایکه نسبت به گیاهان دیگه آکواریوم داره اینه که توسط ماهی های گیاهخوار ویا حلزونها خورده نمیشه . دلیلش هم اینه که برگها و ساقه این گیاه تلخه وماهی ها رغبتی به خوردنش پیدا نمیکنن . در ضمن این گیاه در نور کم و متوسطو دمای بالای آب هم بخوبی رشد و نمو میکنه و زیبایی خاصی داره و گل هایزرد رنگی در زمستان میده که خیلی خوش بو هستن . در صورتیکه باقی گیاهانآکواریومی برای بیشتر ماهی ها غذا به حساب میان و خورده میشن و از طرفیگرمای آب و نور کم اونها رو خراب میکنه . نکته ای که در پرورش گیاهکریپتون باید در نظر بگیرید اینه که این گیاه با بعضی از انواع گیاهاننمیتونه رشد کنه و گیاهانی که در کنار این گیاه کاشته میشن , بزودی خشکمیشن . یکی از این گیاهان گیاه والیس Vallis یا همون گندمی نام داره کهاگر با گیاه کرپتون کاشته بشه , سریع زرد و خراب میشه و از بین میره . دلیلش هنوز مشخص نیست و این دو گیاه با هم همزیستی ندارن . گیاه کریپتونتا سطح آب رشد میکنه و برگهای مواج و زیبایی داره و اگه در نور طبیعی قراربگیره حتا گل هم میده . در شرایط مناسب گاه به ارتفاع یک متر رشد میکنه . تکثیر اون از طریق پاجوش هایی هست که از خود گیاه خارج میشه و در مدت 6ماه یک آکواریوم بزرگ رو بطور کامل میپوشونه و بسیار زیبا میکنه . جزوگیاهان گران قیمت به حساب میاد و یک بوته کوچک اون بین 3 تا 5 هزار تومانقیمت داره . خیلی خوبه که این گیاه رو در گلدانهای سفالی سوراخ دار و یاگلدانهای پلاستیکی مشبک مخصوصی که مثل سبد هستن بکارن تا موقع عوض کردن آبآکواریوم ریشه ش آسیب نبینه و در ضمن زیاد از حد در زیر ماسه پراکنده نشه .
گیاه " والیسگندمی یا سیوی " Vallisneria :
جزو یکی از گیاهان زیبای آکواریومی هست کهدر شرایط مناسب مثل آبی با جریان ملایم و نور زیاد سریع رشد میکنه . برگهای اون باریک و نواری شکل هستن و گاه پیچ خورده هستن و تا سطح آب رشدمیکنن . سریع تکثیر میشه و پاجوش هایی که از گیاه خارج میشه در مدت کوتاهیمیتونه آکواریوم رو بپوشونه . این گیاه در آب سرد بهتر رشد میکنه و در فصلپاییز رنگ برگها کمی متمایل به قرمز میشه !! نوع دیگه ای هم از این گیاههست که برگهاش پیچ خورده نیست و کاملن صاف و نواری شکل هست و رشد سریعتریداره و بصورت انبوه رشد میکنه . این گیاه گونه های زیادی داره و طول وپهنای برگها در انواع مختلف اون متفاوت هستن . اما شرایط رشد همه اونهایکسانه .
گیاه " لودویژیا " , Ludwigia :
در ایران به این گیاه سیوی گفته میشه و 2نوع برگ پهن و برگ قرمز اون فروخته میشه . جزو گیاهان متداول آکواریوم هست . برگهای نازک و ترد و سبز روشنی داره و خیلی رشد سریعی پیدا میکنه . وقتیکه به سطح آب رسید کافیه ساقه اونو از وسط قطع کنین و دوباره بکارین . درمدت کوتاهی ریشه میده و به گیاه جدیدی تبدیل میشه ! بهتره این گیاه درآکواریومی باشه که ماهی های گیاهخوار وجود ندارن چون به علت داشتن برگهایترد , مورد علاقه ماهی هاست و برگهاش رو بزودی از دست میده و توسط بسیاریاز ماهی ها خورده میشه !! نوع برگ قرمز این گیاه بصورت بوته کاشته میشه تابواسطه برگ های قرمز رنگش دکور آکواریوم رو زیبا تر کنه .
گیاه " کابومباشویدی " , Cabomba :
این گیاه با برگهای بادبزنی و زیبای خودشجزو یکی از گیاهای ظریف و زیبای آکواریوم به حساب میاد . بهتره این گیاهبین گیاهان دیگه کاشته باشه چون گیاه ترد و ظریفی هست و به سادگی میشکنه وخراب میشه . رشد سریعی داره و در شرایط مناسب و نور زیاد برگهاش بزرگ میشهو جلوه خاصی پیدا میکنه . چون ریشه هاش عمیق نیست بهتره که در کوزه یاگلدان سفالی کاشته بشه .
گیاه " اکینودوروس " , Echinodorus :
گیاه بسیار زیبایی هست که در نور زیاد وبستری با املاح معدنی زیاد بصورت انبوه و بسیار سریع رشد میکنه . ساقه هاترد و شکننده ست و در نور کم گیاه ضعیف میشه . به آبی با درجه اسیدی نیازداره و بهتر نمو میکنه . در شرایط مناسب از پای گیاه پاجوش هایی بیرونمیاد و به این ترتیب زیاد میشه . ریشه های ایم گیاه خیلی پراکنده میشه وبهتره در گلدان کاشته بشه برای جلوگیری از صدمه دیدن .
گیاه " اسپاتی فیلوم " , SpathyPhillum :
یکی از گیاهان نه چندان متداول آکواریومهست که خیلی شبیه گونه آپارتمانی این گیاهه که در گلدان و خاک نگهداریمیشه ! این گیاه برای آکواریوم چندان مناسب نیست ولی بعلت ارزون بودن وبرزگ بودن آکواریومیست های کم تجربه اونو خریداری میکنن و بعد از مدتی آبرو آلوده میکنه و خراب میشه چون گیاهی مردابیه و نباید بطور کامل زیر آبباشه و نیاز به بستری غنی از مواد آلی و هوایی با رطوبت خیلی بالا داره . برگهای بزرگ و ضخیمی داره که حتا بیرون آب هم رشد میکنه . در شرایط مناسبگلهای درشت و سفید رنگ خیلی زیبایی میده که بوی خوبی دارن .
نکته !!! باید با توجه به نوع ماهیهایی که قصد نگهداریشان را داریم، نوع گیاه راانتخاب کنیم. انواعی از ماهیها عادت به بازی با ساقه و برگهای گیاه دارند. در این صورت باید از گیاهان درشت و قوی بهره برد. بعضی دیگر از ماهیانعادت به بازی با ماسه و حفر گودال در کف آکواریوم دارند، در اینجا بایدتوجه داشت که گذاردن چند قطعه سنگ درشت و همچنین پوشش ضخیم تری از ماسهبرروی ریشه گیاهان ضروری است.
در کنار اختصاصات ذکر شده، باید دانست که هر گیاه در آب به خصوصی دارایرشد و نمو و فعالیت مناسب است و این جدا از تقسیم بندی حرارتی، از لحاظخواص شیمیایی نیز تقسیم بندی هایی را می طلبد
راستی گیاه زنده برای ماهی های گیاهخوار است نه برای ماهیان گوشتخوار
مطالب مشابه :
لیست قیمت آکواریوم ها
قیمت روز لوازم اکواریوم - لیست قیمت آکواریوم ها - لیست اکواریم ها و دستگاه ها ی شرکت ماهی
گیاه های آکواریوم
/فروش ماهی آکواریوم/ » فروش ماهی شور وشیرین به قیمت مناسب ( چهارشنبه ۱۳۹۲/۱۰/۱۱ )
راهنمای خرید ماهی های آکواریومی
پرورش و نگهداری ماهی های -دقت کنید که هر نوع ماهی ای برای آکواریوم مناسب نیست و بعضی
فروش آروانا
ماهی های آکواریوم سلام فروش آروانا هر تعداد بخواهید دارم اندازه ۱۷ سانت قیمت ۴۲۰۰۰
گیاهان آکواریوم
ماهی آکواریوم گران قیمت به حساب میاد و یک بوته کوچک اون بین 3 تا 5 هزار تومان قیمت داره .
راهنمای خرید ماهی آب شیرین
قبل از خرید ماهی به نکات زیر دقت کنید : بعد از شفاف شدن آکواریوم , میتونید به خرید ماهی اقدام
فروش فایتر
/فروش ماهی آکواریوم/ قیمت فایتر 1650 حداقل 100 50 تا بالا دوستان بستگی به خودتون داره اگه
انواع گیاهان آکواریوم
زندگی انواع ماهی ها در آکواریوم آب و هوای تهران اخبار روز قیمت طلا و سکه قیمت ارز
گلدتریماکو
/فروش ماهی آکواریوم/ - گلدتریماکو » فروش ماهی شور وشیرین به قیمت مناسب ( چهارشنبه 1392/10/11)
برچسب :
قیمت ماهی آکواریوم