اعتماد به نفس و راههای افزایش ان



اعتماد به نفس(Self-Confidence)اعتماد به نفس دیدگاهی است که به فرد اجازه میدهد تا از خود تصویری مثبت و واقعی داشته باشند. افراد بااعتمادبه نفس به تواناییهایشان اعتماد میکنند٬ به طور کلی حس میکنند که برزندگیشان کنترل دارند٫ و باور دارند که در یک طیف منطقی قادر به انجام کارهایی که میخواهند و برنامه ریزی میکنند هستند. داشتن اعتماد به نفس به این معنی نیست که فرد قادر به انجام همه کاری هست. افراد با اعتماد به نفس انتظارات واقع گرایانه دارند. حتی وقتی که بعضی از انتظاراتشان برآورده نمیشود دیدگاه مثبتشان را حفظ میکنند و خودشان را قبول دارند.

اعتماد به نفس یك كلید حیاتی برای موفقیت در هر قدمی از زندگی است. افراد دارای اعتماد به نفس بالا بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. آنها راحتتر از دیگران به اهداف خود دست پیدا می كنند. در مقابل افراد با اعتماد به نفس پایین اغلب در پایان كار بازنده هستند. شما هم اگر می خوهید زندگی موفقی داشته باشید باید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. در این مقاله نكاتی برای افزایش اعتماد به نفس ارائه می شود.

نیروی باور کلید اعتماد به نفس است این نیرو به شما کمک می کند که با مشکلات و موانع برخورد کنید و بر آنها پیروز شوید ، این نیرو چنان قدرتمند است که اگر عمیقاً وارد ذهن خود آگاه شما شود می تواند زندگی تان را متحول  کند .  به خود ایمان داشته باشید .

« هنری توریو » می گوید :  انسانها با موفقیت زاده می شوند نه با شکست .

رالف والدو امرسون » نیز گفته است :  اعتماد به نفس تنها راه پیروزی است .

هر انسانی می تواند در زندگی خویش بیش از آنچه که هست موفق شود برای آغاز می بایست بخواهیم ، گام دوم تسلیم و سپردن خود به خدا و زندگی کردن بر اساس خواست و ارادۀ اوست . سپس خداوند را  راهنما و شریک معنوی خود بدانید . همیشه به یاد داشته باشید با کمک خداوند « می توانید » به شرطی که باور کنید که می توانید .


اعتماد به نفس در افرادی یافت می شود كه عزت نفس واقعی داشته باشند. آنها ارزش وجودی خود را می دانند و براساس آن عمل می كنند. یك راه خوب برای شناخت بهتر ارزش وجودی خود این است كه هر روز لیستی از توانایی ها و هنرهای خود تهیه كنید. آنوقت خود شگفت زده خواهید شد وقتی می بینید چقدر كارهای مثبت در زندگی وجود دارد كه شما هر روز انجام داده اید، اما تا به حال به آنها توجهی نداشتید. هر بار كه به این لیست نگاه می كنید اعتماد به نفس تمام وجودتان را می لرزاند و نیرویی در شما ایجاد می كند كه می خواهد شما را به جلو براند.

آنهایی که اعتماد به نفس کمتری دارند برای اینکه در مورد خودشان احساس خوبی داشته باشند به مقدار زیادی به تایید دیگران وابسته هستند. آنها معمولا از ریسک کردن اجتناب می کنند به خاطر اینکه از شکست می ترسند. معمولا انتظار موفق شدن ندارند. معمولا خودشان را دست کم می گیرند و اگر تشویق یا تحسین بشوند آنرا کوچک جلوه می دهند یا رد می کنند. برخلاف این افراد آدمهای با اعتماد به نفس ریسک رد شدن از طرف دیگران را قبول می کنند به خاطر اینکه به تواناییهای خودشان اعتماد دارند. آنها خودشان را می پذیرند و این حس را ندارند که باید خودشان را وفق بدهند تا پذیرفته شوند.اعتماد به نفس الزاما خصوصیتی نیست که در همه ابعاد زندگی فرد تبلور داشته باشد. معمولا افراد در بعضی از جنبه ها اعتماد به نفس دارند (مانند درس یا ورزش) اما در بعضی از جنبه ها اصلا اعتماد به نفس ندارند(مثل تیپ و قیافه یا روابط اجتماعی).

عـزت نــفس و اعــتماد بنفس بنیادی ترین بخش شخصیت یـك فرد می بـاشـد كه در تمام جوانب زندگی فرد خود را به نـحـوی متـظـاهــر می سازد. اعتماد بنفس سالم و بالا یك ضرورت حـیـاتی و مـطـلق بـــرای هر فردی می باشد. اعتماد بنفس را می توان چنین تعریف كرد:

باور و اعتقادی كه فرد نسبت به خود دارا می باشد.

شناخت ارزش و اهمیت خویش ـ داشتن اعتماد و رضایت از خویش.

توانایی برخورد و كنارآمدن با چالشهای اساسی زندگی.

تـوانـایـــی ارزیابی درست و دقیق خویش ـ پذیرش خویش و ارزش نهادن به خود بدون هیچگونه قید و شرطی.

توانایی شناخت و پذیرش نقاط ضعف و قـوت و محدودیت های خویش.

انواع اعتماد به نفس

به منظور آن که اقتدار شخصی لازم را به دست آورده و رضایت و غنایی که استحقاقش رادارید تجربه کنید ، سه نوع اعتماد به نفس وجود دارد که به هر سه نوع اعتماد به نفس نیاز دارید.

1 ـ اعتماد به نفس رفتاری

2 ـ اعتماد به نفس احساسی ، عاطفی

3 ـ اعتماد به نفس روحی و معنوی

اعتماد به نفس رفتاری

به معنای قابلیت وتوانایی در عمل کردن وانجام دادن کارهاست . از کارهای ساده گرفته تا کارهای سخت همانند جامه عمل پوشاندن به رویاهایتان . این همان نوع از اعتماد به نفس است که مورد نظر اغلب ماست .

اعتماد به نفس احساسی و عاطفی

به معنای توانایی در تسلط وبه کنترل در آوردن دنیای احساس وعواطف شماست .این که بدانید چه احساساتی دارید ، معنای ان ها را بفهمید و بتوانید انتخابهای احساسی درست بکنید و ازخود در مقابل درد و رنج روحی ولطمه ها و صد مه های عاطفی محافظت کنید و بدانید چگونه روابطی صمیمی ، سالم و مانگار خلق نمایید .

اعتماد به نفس روحی و معنوی

سومین نوع از اعتماد به نفس که مهم ترین انها می باشد ، اعتماد به نفس روحی ومعنوی است . این نوع  از اعتماد به نفس همانا اعتماد وایمان شما به جهان هستی وکل آفرینش وموجودات است . این ایمان روحی که زندگی ، هدف ونهایتی مثبت را در پی خواهد داشت وشمابه خاطر هدفی این جا هستید وزندگی 70 - 80 - 90 ساله تان برروی این کره خاکی هدف ومقصودی را دنبال می کند .

اعتماد به نفس آن است که باور داشته باشید می توانید وتوانایی ان را دارید که تمام توانتان رابه کار بگیرید و شرایط واوضاع زندگی را آن گونه

که مطلوب ودلخواه شماست تغییر دهید .

خصوصیات افراد با اعتماد به نفس پایین

افرادی كه از اعتماد بنفس پایینی برخوردار می باشند دارای خصوصیات زیر هستند:

مرتبا خودشان را مورد انتقاد و سرزنش قرار می دهند.

هنگام صحبت كردن در چشمان فرد مقابل خود هنگام نگاه نمی كنند. با سر پایین و قدمهای آهسته قدم بر می دارند.

در پذیرش تعریف و تمجیدها و تعارفاتی كه به آنان می شود مشكل دارند (تصور می كنند سزاوار آنها نبوده و یا دیگران در صدد تمسخر آنها می باشند).▪ معمولا احساس می كنند قربانی رفتار دیگران هستند.

احساس تنهایی میكنند حتی زمانی كه در یك جمع قرار دارند.

در درون خود احساس خلاء و پوچی می كنند.

احساس می كنند با دیگران تفاوت دارند.

احساس افسردگی، گناه و شرمساری دارند.

نسبت به تواناییهای خود برای رسیدن به موفقیت تردید دارند. عدم خودباوری.

از موقعیتهای نو و جدید می هراسند.

از شكست و موفقیت می هراسند.

مرتبا سعی در راضی نگاهداشتن دیگران دارند.

دچار هراس اجتماعی می باشند.

قادر به مدیریت زمان خود نمی باشند.

عادت به پشت گوش انداختن كارها دارند.

در مقابل انتقاد، اظهار نظر و سرزنشهای دیگران (خواه واقعی، خواه واهی) بسیار آسیب پذیر می باشند.

از ابراز عقاید و احساسات خود خودداری می كنند زیرا از چگونگی واكنش دیگران هراس دارند.

خود را درگیر مواد مخدر و یا روابط مخرب می كنند.

از تعیین یك هدف مشخص و پیروی از آن عاجز می باشند.

قادر به بیان خواسته ها و نیازهای خویش نمی باشند.

معمولا عصبانی و پرخاش گر می باشند.

ارزیابی غیر واقعی از خود دارند.

تحمل عیب و كاستی را نداشته و كمالگرا میباشند.

احساس خوب آنها وابسته به عوامل خارجی اعم از وقایع روزانه و یا نوع رفتار دیگران با آنها دارد.

وابستگی هیجانی دارند:

برای دستیابی به یك احساس خوشایند به دنیای خارج خود وابسته می باشند. مانند:

1 ـ وابستگی به مواد: مانند غذا، داروها، الکل مواد مخدر به منظور پر كردن خلاء درونی خود و تسكین دردهایشان.

2 ـ وابستگی به رفتارها: مانند خرج كردن پول، قمار بازی و تماشای تلویزیون. به منظور پر كردن خلاء درونی و تسكین دردهایشان.

3 ـ وابستگی به مال: برای تعیین میزان ارزش و شایستگی خود به پول و مال وابسته هستند.

4 ـ وابستگی عاطفی : برای داشتن حس ارزشمندی، شایستگی و امنیت به توجه، پذیرش و تائید فرد دیگری (معشوق خود) وابسته می باشند.

اعتماد بنفس واقعی و اعتماد بنفس حقیقی یك حس درونی می باشد بدون وابستگی به جهان خارج، رویدادها، موفقیتها، شكستها و افراد دیگر. اما عزت نفس و اعتماد بنفس واقعی بسیار نادر و نایاب میباشد زیرا اغلب اعتماد بنفسها كاذب و نقابی برای پنهان سازی اعتماد بنفس پایین می باشد. اعتماد بنفسهای غیر واقعی را می توان در موارد زیر با عنوان اعتماد بنفسهای كاذب یافت:

اینگونه اعتماد بنفسها وابسته و زود گذر می باشند مانند :

اعتماد بنفسهایی كه به جهت ثروت، شهرت، محبوبیت، به تن داشتن لباسهای فاخر، قدرت و زیبایی ظاهر در افراد نمود می یابند كه همگی كاذب بوده و ارتباطی به ماهیت واقعی فرد ندارند.

گستاخی: معمولا مردم افراد پر رو و گستاخ را با افراد با اعتماد بنفس بالا اشتباه می گیرند.اما پررویی نیز یك نوع نقاب برای استتار بی كفایتی و اعتماد بنفس پایین می باشد.

متظاهرها: اینگونه افراد خود را با اعتماد بنفس، شاد، موفق و شكست ناپذیر نشان می دهند. اما از درون احساس پوچی و خلاء كرده و از شكست بسیار هراسانند. همچنین اعتماد بنفس به مفهوم برتری داشتن، تكبر وخود بینی نمی باشد زیرا این خصوصیات رفتاری از اعتماد بنفس پایین نشات می گیرند.

اعتماد بنفس شما نباید یك پدیده مقایسه ای و رقابتی باشد زیرا در این هنگام شما خود را در معرض احتیاج و وابستگی به پذیرش دیگران قرار خواهید داد كه با اعتماد بنفس واقعی و ناب منافات دارد. افراد با اعتماد بنفس بالا نیازی به پذیرش، موافقت، تائید، تشویق و دلگرمی دیگران ندارند. همچنین اعتماد بنفس بالا اینگونه نیست كه شما را از هر گونه تردید، یاس و نگرانی مصون بدارد بلكه تنها تحمل و غلبه بر آنها را برای شما آسانتر می سازد.



مطالب مشابه :


خلاصه کتاب اعتماد به نفس در ده روز(ادامۀ قسمت دوم )

خلاصه کتاب اعتماد به نفس در مطرح میشود که در شعر منسوب به در مورد هر




يک شعر جالب در مورد ارزش علم و اعتماد به نفس

يک شعر جالب در مورد ارزش علم و اعتماد به نفس - يک شعر جالب در مورد ارزش علم و اعتماد به




مقاله در مورد اعتماد به نفس

برچسب‌ها: مقاله در مورد اعتماد به نفس, دانلود آهنگ جاده یکطرفه مرتضی پاشایی همراه متن شعر




اعتماد به نفس در 10 روز

شعر عاشقانه 27- خوشحالی یعنی در مورد خود احساس خوبی داشتن. اعتماد به نفس را در خود توسعه




گلچین کتابهای موفقیت -خلاصۀ کتاب اعتماد به نفس

میشود که در شعر منسوب به تونيد در مورد همان اي است که اعتماد به نفس شما در آن




اعتماد به نفس

اعتماد به نفس خواندنی-روانشناسی-شعر وبلاگ به یاری چند نویسنده در زمینه های




اعتماد به نفس یا به خدا...

اعتماد به نفس یا شعر زیبای دیگر در وصف و مشاوره در مورد اعتماد به نفس را می




خلاصه کتاب اعتماد به نفس در ده روز (قسمت اول )

خلاصه کتاب اعتماد به نفس در سایر بزرگان شعر اساسی در مورد مرگ و زندگی و




اعتماد به نفس را تقویت کنیم

تصمیم گرفتم تو این پست یه مطلب در مورد اعتماد به نفس بنویسم، اما دلم می خواد دلیلش رو هم




هوش هیجانی و عزت نفس

هوش هیجانی و عزت نفس - شعر و عزت نفس این باشدکه ما در مورد اعتماد به نفس. ضعف در




برچسب :