مثلث
مساحت یک مثلث برابر یک دوم طول یک ضلع، ضرب در طول ارتفاع وارد بر آن، یعنی فاصله رأس سوم تا خط شامل ضلع انتخابشده، است.
مساحت هر نوع مثلث بدون دانستن ارتفاع
فرض میکنیم a و b و c اضلاع یک مثلث از هر نوع داده شده باشد (خواه قائم الزاویه - متساوی الساقین - مختلف الاضلاع) فرمول زیر مساحت مثلث را یبان میکند :
if a+b+c=2p → s2=p(p-a)(p-b)(p-c)→ یعنی →
توان دوم مساحت مثلث از این فرمول یدست میآید با یک بار جذر گرفتن از آن مساحت مثلث را خواهیم داشت
مرکز دایره محاطی محل برخورد عمود منصف های اضلاع مثلث است.
با دانستن خصوصیات بعضی از خطوط مانند ارتفاع یا عمود منصف و یا میانه میتوانیم به نتایج جالبی در مورد دست پیدا کنیم. برخی از این نتایج را بیان میکنیم: اگر بر سه ضلع مثلث خطوطی را عمود میکنیم به طوریکه این خطوط اضلاع را نصف نمایند.(در واقع عمود منصف اضلاع را رسم میکنیم)در این صورت محل برخورد این سه خط، مرکز دایره ای خواهد بود که مثلث را احاطه میکند . به این دایره، دایره محاطی گویند.این دایره طوری رسم میشود که از سه راس مثلث عبور کند. طبق قضیه فیثاغورث اگر مرکز دایره محاطی روی یکی از اضلاع قرار گیرد آنگاه زاویه مقابل آن ضلع قائم خواهد بود.به عبارتی دیگر مثلث ما قائم الزاویه خواهد بود. اگر مرکز دایره درون مثلث باشد ،مثلث ما یک مثلث حاده خواهد بود و اگر بیرون مثلث باشد، مثلث از نوع منفرجه خواهد بود. ارتفاع مثلث خط راستی است که از یک راس مثلث عبور کرده و بر ضلع مقابل آن راس عمود میشود.ضلعی را که ارتفاع بر آن عمود است را قاعده مثلث گویند.طول ارتفاع ، فاصله بین راس و قاعده نظیر ارتفاع است.اگر سه ارتفاع مثلث را رسم کنیم این سه ارتفاع همدیگر را در داخل مثلث قطع میکنند مگر در حالتی که مثلث ،منفرجه باشد.
محل برخورد نیمسازهای مثلث مرکز دایره محیطی است.
نیمساز یک زاویه از مثلث خط راستی است که از یک راس مثلث گذشته و آن زاویه را به دو قسمت مساوی تقسیم کند. اگر نیمسازهای سه زاویه مثلث را رسم کنیم این خطوط در نقطه ای درون مثلث همدیگر را قطع خواهند کرد.این نقطه مرکز دایره محیطی مثلث خواهد بود.این دایره درون مثلث قرار دارد به طوریکه اضلاع مثلث، خطوطی مماس بر دایره هستند.
میانه یک مثلث خط راستی است که از راس مثلث گذشته و ضلع مقابل آن را به دو قسمت مساوی تقسیم میکند. سه میانه مثلث یکدیگر را در نقطه ای به نام مرکز مثلث قطع میکنند البته این نقطه مرکز ثقل مثلث نیز میباشدهمچنین این نقطه هر میانه مثلث را به نسبت 1 به 2 تقسیم میکند به طوریکه فاصله میان راس مثلث تا این نقطه دو برابر فاصله این نقطه تا نقطه میانی ضلع مقابل راس است.
روابط بین ضلع ها در مثلث مجموع هر دو ضلع، بزرگتر از ضلع سوم است. در مثلث هر ضلع، بزرگتر از تفاضل بین دو ضلع دیگر است.
روابط بین زوایا مجموع زاویه های داخلی مثلث 180 درجه است. مجموع زاویه های خارجی مثلث 360 درجه است. هر زاویه خارجی برابر مجموع دو زاویه داخلی مجاور آن است.
روابط بین ضلع ها و زوایا در مثلث زاویه مقابل به ضلع بزرگتر از زاویه مقابل به ضلع کوچکتر بزرگتر است. ضلع مقابل به زاویه بزرگتر از ضلع مقابل به زاویه کوچکتر بزرگتر است. زوایای مقابل به اضلاع برابر برابرند و برعکس. هر مثلث متساوی الساقین متقارین است. عمود از رأس به قاعده مثلث متساوی الساقین قاعده و زاویه رأس آن را نصف می کند. زوایای قاعده مثلث متساوی الستقین برابرند. در مثلث قائم الزاویه زوایای حاده متمم اند. در مثلث قائم الزاویه متساوی الساقین، زوایای قاعده 45 درجه اند. در مثلث متساوی الاضلاع تمام زوایای داخلی برابرند، هر یک 60 درجه است. مثلثهای متساوی الاضلاع سه محور تقارن دارند. اگر یکی از زوایای مثلث قائم الزاویه ای 30 درجه باشد، ضلع مقابه به آن نصف وتر است.
مساحت مثلث = ( قاعده × ارتــــــفاع ) ÷ 2 محیط مثلث = مجموع سه ضلع علم مثلثات بر اساس روابط موجود در مثلث قائم الزاویه تعریف و در علوم مختلف مهندسی بکاربرده میشود
مطالب مشابه :
ارتفاع در مثلث
مساحت مثلث را با انتخاب هركدام از ارتفاع هاي آن كه به دست آوريم، حاصل يك مختلف الاضلاع)
مثلث
مساحت مثلث. در مثلث متساوی الاضلاع تمام زوایای تعریف و در علوم مختلف مهندسی
محیط و مساحت اشکال هندسی
محیط و مساحت اشکال هندسی مثلث متساوی الاضلاع. مثلث مختلف الاضلاع.
مثلث
البته مثلث میتواند دارای سه ضلع با طولهای مختلف مساحت یک متوازی الاضلاع مساحت مثلث
مثلث
مختلف الاضلاع) توان دوم مساحت مثلث از این فرمول یدست میآید با یک بار جذر گرفتن از آن
مثلث
مساحت مثلث را از رابطه زیر به دست میآورند: مساحت مثلث = ( قاعده × مختلف الاضلاع)
روش محاسبه سطح مثلث و اشکال هندسی
انواع مثلث. مثلث متساوی الاضلاع: ضلع با طولهای مختلف و زوایای مساحت مثلث استفاده
محیط ومساحت اشکال هندسی( مثلث)
مثلث مختلف الاضلاع. ۲- در تمام مثلث ها مساحت ومحیط از یک قانون تبعیت می کند.
محاسبه مساحت در اشکال مختلف هندسی
محاسبه مساحت در اشکال مختلف هندسی مساحت مثلث = مساحت مثلث متساوی الاضلاع =
فرمول محاسبه اشکال هندسی
فرمول محاسبه مساحت ومحیط اشکال مثلث متساوی الاضلاع مثلث مختلف الاضلاع
برچسب :
مساحت مثلث مختلف الاضلاع