سلاطین واردات برندهای مشهور خودرو در ایران را بشناسید

در روزهایی که اقتصاد و صنعت ایران در رکودی بی سابقه به سر می برد و محدودیت های شدیدی برای واردات کالا وضع شده و دسترسی به ارز برای بسیاری از صنعتگران دشوار است، واردات خودرو را می توان جزو آخرین اولویت های کشور دانست و شاید حداقل انتظار داشت آمار واردات خودرو در این شرایط روندی کاهشی به خود بگیرد، اما آمارها به گونه ای دیگر سخن می گویند. درحالی که بارها سخن از ممنوعیت واردات خودروهای لوکس مانند بنز و بی.او.و در میان بود، اما مطابق گزارش های گمرک ایران، واردات خودروهای سواری به کشور همچنان ادامه دارد. این آمارها شامل مشخصات آخرین بنز و پورشه های لوکس وارداتی به کشور هم هست، البته در ماه های آینده نیز واردات این خودروها به طور کامل متوقف نخواهد شد، زیرا به هر شکل هنوز ثبت سفارش های قبلی به قوت خود باقی است و ممنوعیت تنها نشان از عدم ثبت سفارش جدید برای واردات این نوع خودروها به کشور است.

با نگاه به آخرین خودروهای وارداتی در گزارش گمرک جمهوری اسلامی، مشخص است که در فروردین سال جاری هم یک دستگاه خودروی بالای ۱۰۰هزاری دلاری به ثبت رسیده است، یک دستگاه مرسدس بنز SL۵۰۰ مدل ۲۰۱۳ با قیمتی معادل ۱۷۵هزار دلار.

البته در این فهرست دو دستگاه پورشه ۹۵هزار دلاری و ۳۳دستگاه بی.ام.و با حدود قیمتی ۳۵ تا ۷۶هزار دلار نیز به چشم می خورد، البته قابل ذکر است قیمت های ثبتی گمرک کشور بدون لحاظ کردن مالیات و تعرفه گمرکی و درواقع قیمت خام خودرو است و بسیاری از این خودروها با قیمت هایی بیش از دو برابر این ارقام در بازار داخلی عرضه می شوند.

در مجموع هنوز شاهد یکه تازی خودروهای کره ای در بازار خودروهای وارداتی به کشور هستیم و بیش از ۸۰درصد خودروهای وارداتی نیمه نخست سال۹۲ محصولات تولید شده در کره جنوبی هستند.

هرچند جلوگیری از خروج ارز از کشور در شرایط فعلی بدون شک راهکاری مناسب است، اما محدود کردن واردات با عناوینی ناصحیح تنها خدشه به اعتماد عمومی است. در این شرایط شاید تقسیم بندی خودروها براساس قیمت آنها راه حلی منطقی تر باشد. قیمت FOB هر خودرو رقمی کاملا مشخص است و می توان خودروها را براساس این قیمت تقسیم بندی کرد. با داشتن چنین تقسیم بندی روشنی حتی می توان منبع تامین ارز را نیز برای خودروها روشن کرد.

هرچند در غیاب یک نظام مالیاتی کمتر شفاف، نمی توان در مورد سود حاصل از کسب وکارهای مختلف اظهارنظر کرد، اما بدون شک تحریم ها بر سود شرکت های واردکننده خودرو نیز تاثیرگذار بوده است هرچند عطش سیری ناپذیر قشر مرفه جامعه ایران به خودرو های وارداتی، همچنان بازار پررونقی را برای واردکنندگان این خودروها فراهم کرده است که حتی افزایش چندبرابری قیمت ها هم تاثیری بر آن ندارد، اما با بررسی تعداد شرکت های واردکننده خودرو می توان دریافت که واردات خودرو در کشور در انحصار چند خانواده یا به عبارت بهتر خاندان است.

سهم «آسان موتور» و «اطلس خودرو» از واردات خودرو
با نیم نگاهی به آمار گمرک و حتی خودرو های وارداتی خیابان های کشور می توان دریافت که باید «آسان موتور» و «اطلس خودرو» را سلطان واردات خودرو کشور خطاب کرد. گفته می شود، خاندان گرامی صاحب این شرکت هاست. هرچند در حال حاضر نسل سوم از خانواده گرامی های تاجر، واردات خاندان را برعهده گرفته و مدیریت می کنند، اما نگاهی به شجره نامه آنها نشان می دهد که پدربزرگ شان از همان ابتدا تاجری بنام در حوزه چای و برخی مواد غذایی بوده است. البته هنوز هم گرامی ها سنت پدربزرگ را حفظ کرده و چای و برخی دیگر از مواد غذایی را تحت برند«گلستان» تجارت می کنند.

بسیاری، این روزها «گرامی» ها را بیشتر با واردات خودرو می شناسند و هرجا صحبت از هیوندایی موتورز و کیاموتورز کره به میان می آید، نام این خاندان است که می درخشد! روزگاری میتسوبیشی، دورانی کوماتسو و حالا نیز هیوندایی و کیا و البته جیلی! این کارنامه کاری گرامی ها در حوزه واردات خودرو است که شروع آن به حول وحوش سال۱۹۹۰ میلادی برمی گردد. نمایندگی های هیوندایی و کیا، سرآغاز فعالیت سلطان واردات خودرو نبوده است. آنها با واردات میتسوبیشی در اوایل دهه۱۳۷۰ و کوماتسو نیز خاطراتی دارند. گویی گرامی ها در مسیر وارداتی خود علاقه بسیاری به قاره آسیا دارند «هاتی کارا» را از هند و «جیلی» را از چین وارد می کنند تا سبد کالایی «گلستان» و «آسان خودرو» پر از ارمغان هند و چینی باشد.

«آسان موتور» و «اطلس خودرو» دو شرکت بزرگی به شمار می روند که تحت مدیریت خاندان گرامی به واردات خودرو مشغولند و اولی محصولات هیوندایی را وارد کشور می کند و دومی نیز خودروهای کیا را به بازار ایران عرضه می کند. اگر نگاهی به آمار واردات خودرو بیندازیم، متوجه می شویم هم اکنون بیش از ۸۰درصد خودروهای وارداتی به کشور را این سه شرکت به خصوص «آسان موتور» و «اطلس خودرو» برعهده دارند و به همین دلیل باید گرامی ها را سلطان واردات خودرو به ایران نامید. این لقب البته به مدد ضعف یا تحریم سایر واردکنندگان خودرو و طی یکی، دو سال گذشته نصیب خاندان «گرامی» شده است. البته گرامی ها نه تنها در واردات خودرو ید طولایی دارند بلکه گفته می شود چندی پیش توانستند بدون دریافت مجوز رسمی از سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان قیمت خودروهای خود را تا حدود ۸۰درصد افزایش دهند، به گونه ای که در حال حاضر قیمت کیا سورنتو از ۸۵میلیون تومان در سال گذشته به ۱۴۸میلیون تومان در دی ماه افزایش یافته است.
19.jpg


قیمت کیا موهاوی نیز از ۹۸میلیون تومان در نیمه اول سال۹۱ به ۱۷۷میلیون تومان رسیده است. درحالی که قیمت های فعلی این محصولات با نرخ دلار آزاد تقریبا متناسب است، اما نکته قابل توجه این است که قیمت عرضه این محصولات در سال گذشته با دلار ۱۲۲۶تومانی اختصاص یافته برای واردات همخوانی نداشته و در حد قابل ملاحظه ای بالاتر از آن بود. شرکت واردکننده به جای عرضه خودروهای وارداتی به صورت مستقیم و با نرخ مصوب ترجیح می دهد که این محصولات را از طریق واسطه ها و با نرخ بالاتر عرضه کند.

حدادزاده ها و لوکس های ایتالیایی و دانمارکی
درحالی که گرامی ها لقب سلطان واردات کشور را یدک می کشند، خاندان «حدادزاده» ها تا پیش از آنها، با آوردن تویوتا به ایران، بازیگر شماره یک بازار خودرو داخل به شمار می رفتند. شرکت «ایرتویا» در سال۱۳۵۲ توسط اصغر حدادزاده پدر حمیدرضا حدادزاده مدیرعامل فعلی «ایرتویا» راه اندازی شد. این شرکت پس از ورود ۴دستگاه خودروی تویوتا سیلیکا در سال۱۳۵۳ به عنوان نمونه، عملا واردات خودروی تویوتا به ایران را آغاز کرد و سپس در سال۱۳۵۶ انبار مرکزی شرکت به منظور استقرار خودروهای وارداتی تویوتا در جاده دماوند شروع به کار کرد.

در حال حاضر «ایرتویا» با مدیریت حمیدرضا حدادزاده، سری محصولات تویوتا را به بازار ایران وارد می کند. البته «نگین خودرو» نماینده رسمی رنو فرانسه که محصولات رنو را وارد کشور می کند متعلق به این خاندان است. این شرکت رنو لتیتود، کیلیوس، لاگونا، فلوئنس و اسکالا را از طریق پیش فروش به بازار عرضه می کند. شرکت «ایرتویا» چندی پیش قیمت محصولات خود را بدون مجوز سازمان حمایت و به صورت غیرقانونی افزایش داد.

129955481032840000.jpg

این شرکت با ابلاغ بخشنامه ای به نمایندگی های فروش خود، قیمت هر دستگاه کرولا را ۸۷میلیون و ۹۰۰هزار تومان اعلام کرد که قیمت این خودرو قبلا ۵۶میلیون تومان بود.

همچنین قیمت هر دستگاه پرادو چهاردر ۱۸۷میلیون و ۹۰۰هزار تومان و قیمت هر دستگاه پرادو دودر ۱۵۹میلیون و ۵۰۰هزار تومان تعیین شده است.

در عین حال، هر دستگاه کمری ۱۱۹میلیون و ۹۰۰هزار تومان و هر دستگاه اریون ۱۴۷میلیون و ۹۰۰هزار تومان قیمت گذاری شده است.

در مورد خودروهای شاسی بلند تویوتا نیز می توان گفت که قیمت هر دستگاه هایلوکس ۹۹میلیون و ۹۰۰هزار تومان، لندکروز ۲۳۷میلیون و ۹۰۰هزار تومان و اف جی کروز ۱۷۵میلیون و ۹۰۰هزار تومان تعیین شده است.

قیمت روفور نیز ۱۳۶میلیون و ۹۰۰هزار تومان و قیمت هر دستگاه فورچونر نیز ۱۴۹میلیون و ۹۰۰هزار تومان مشخص شده است. قیمت ون هایس نیز ۸۶میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

پس از اعلام این ابلاغیه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان برای شرکت «ایرتویا» پرونده گرانفروشی تشکیل داد که این پرونده نیز پس از مدتی بدون پیگیری ناتمام ماند. اما فعالیت خاندان حدادزاده تنها منحصر به واردات خودرو نیست. حدادزاده ها در زمینه واردات لوازم خانگی هم فعالیت گسترده ای داشتند، آنها با ثبت شرکت «بام افق پارس» موفق شدند سال گذشته لوازم خانگی اسمگ که یکی از گران ترین و لوکس ترین لوازم خانگی های دنیاست و توسط طراحان ایتالیایی طراحی می شود را وارد بازار کشور کنند، اسمگ به عنوان مطرح ترین برند لوازم خان?ی دنیا در انحصار خاندان حدادزاده است، البته شرکت «بام افق پارس» محصولات بنگ اند الفسن یکی دیگر از برندهای مطرح و بسیار لوکس و گران قیمت دانمارکی را به صورت انحصاری و از طریق خاندان حدادزاده وارد بازار کشورمان می کند.

افول «ستاره ایران» پس از سودهای کلان
واردکننده بنز شرکت «ستاره ایران» به مدیریت «حمید ادیبی» نماینده انحصاری فروش و خدمات پس از فروش خودروهای سواری مرسدس بنز در ایران است. این شرکت در سال۲۰۰۳ فعالیت خود را رسما در بازار ایران آغاز کرده است. «ستاره ایران» تا چند وقت پیش بزرگترین پایگاه فروش محصولات بنز در ایران بود، اما در حال حاضر به دلیل ممنوعیت های واردات بنز به کشورمان محصولات بنز به صورت رسمی وارد بازار نمی شود.

th?id=H.4551846063898775&pid=15.1

این شرکت در سال های اخیر یکی از سودآورترین واردکنندگان خودرو به کشور بود به گونه ای که براساس اعلام گمرک ایران در سال گذشته واردکنندگان خودروی مرسدس بنز به ایران از بابت واردات هر دستگاه خودرو به کشور تا ۶۰درصد نیز سود کرده اند. خودرو S۵۰۰ که با حدود ۵۰۰میلیون تومان قیمت، گران ترین خودروی بنز در بازار ایران محسوب می شود، در هنگام واردات به کشور و با احتساب پرداخت تعرفه ۱۳۰درصدی، قیمتی معادل ۳۱۵میلیون تومان دارد. به این ترتیب با محاسبه تفاوت قیمت خودروهای وارداتی با قیمت آن در بازار می توان به حاشیه سود حدود ۶۰درصدی واردکننده این خودرو پی برد. در مورد خودرو GLK ۳۰۰ ۴MATIC نیز که با ۱۶۰میلیون تومان قیمت یکی از خودروهای ارزان بنز در بازار ایران محسوب می شود، حاشیه سود واردکننده حدود ۲۵درصد است.

تحریم ها حضور خاندان نوریانی را کمرنگ می کند؟
«علی نوریانی» مدیرعامل «پرشیاخودرو» نماینده رسمی بی.ام.و در بازار ایران است. پدر وی با کمپانی «هایدربرگ» که نامی مشهور در صنعت چاپ بود، همکاری داشت. در یک زمان اغلب کارخانه های چاپ و لیتوگرافی و ماشین های مربوط به برش با او کار می کردند که اکثرا آلمانی بودند. بعد رقابت آغاز شد، که مثلا «هایدربرگ» را پدر نوریانی ها نگهداشت و رولند(انگلیس) را پس داد.

او علاقه بیشتری به کارخانه های آلمانی، سوئیسی و مقدار کمی از انگلیس و ایتالیا داشت که البته انگلیس و ایتالیا خیلی زود از کار وی خارج شد، نوریانی ها هم مانند پدرشان علاقه فراوانی به برندهای آلمانی دارند، در حال حاضر تقریبا حدود ۱۰ تا ۱۱هزار بی.ام.و از سال۲۰۰۵ تاکنون به ایران وارد شده که حدود ۶۰درصد آن از طریق موسسه نوریانی و «پرشیاخودرو» به کشور وارد شده است.

95102_096a9.jpg

در ماه های پایانی سال گذشته و در میان ممنوعیت واردات خودروهای لوکس و کمبود ارز در کشور، ۱۲۳دستگاه بی.ام.و به ایران وارد شد که بی.ام.و ها نیز مثل همتای آلمانی خود، مرسدس بنز، عمدتا از کشور امارات به ایران وارد شدند. گران ترین بی.ام.و وارداتی در بهمن ماه سال۱۳۹۱ یک دستگاه بی.ام.وX۶، ۷۸هزار دلاری است که از امارات به ایران صادر شد. واردکننده این بی.ام.و نیز برای واردات خودروی خود و تبدیل دلار به ریال ایرانی، ۱۹۷میلیون تومان هزینه کرد. ارزان ترین بی.ام.و وارداتی نیز به نام یک دستگاه بی.ام.وX۳ ثبت شده است که تنها ۳۱هزار دلار قیمت دارد. لازم به ذکر است که ارزش ریالی ارزان ترین بی.ام.و معادل ۷۸میلیون تومان ذکر شده است. ارزش ریالی کل بی.ام.و های وارداتی حدود ۱۳میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان و ارزش دلاری آن، ۵میلیون و ۶۱۸هزار دلار ذکر شده است. اما به دلیل تحریم ها و ممنوعیت های اعلام شده واردات خودر?های بی.ام.و به بازار ایران در هاله ای از ابهام است.

پورشه نمادی از یک باکلاس پرحاشیه
در دهه۸۰ پایتخت نشینان چشم شان به چند خودروی پورشه با پلاک گذر موقت روشن شد تا این که یک شرکت به نام «معین موتورز» به عنوان واردکننده رسمی این اتومبیل آلمانی به ایران معرفی شد و در تاریخ ۲۹ اردیبهشت۸۸ اولین محموله پورشه به طور رسمی به تهران رسید. هرچند شرکت پورشه گمان می کرد تنها می تواند ۴۰دستگاه از این خودرو را در سال گذشته به ایران بفروشد، اما قرارداد فروش یک هزار و ۴۰۰دستگاه پورشه به ایران نهایی شد و این خودروها راه بازار ایران را در پیش گرفتند.


th?id=H.4534868054901197&pid=15.1


در ماه های پایانی سال گذشته خبری مبنی بر ممنوعیت واردات خودروهای لوکس اعلام شد که در سطر اول ممنوعه ها نام پورشه به چشم می خورد، اما در تاریخ هفتم اسفندماه نزدیک به ۵۰۰دستگاه پورشه از طریق جزیره ایرانی ابوموسی وارد کشور شد. این درحالی است که پس از پیگیری های متعدد کمیسیون شوراها و صنایع و معدن مجلس مشخص نشد این خودروها از طریق چه کسی و چگونه وارد بازار کشور شده است.

شوالیه انگلیسی هم چینی از آب درآمد
حسین دیلمی مدیرعامل «گلد ایران» سال هاست که انواع محصولات لوازم خانگی برند کره ای را وارد بازار ایران کرده است. وی در این مسیر موفق شد به یکی از مهم ترین واردکنندکان محصولات لوازم خانگی تبدیل شود، به گونه ای که محصولات ال.جی سال هاست در انحصار این خانواده قرار دارد. دیلمی مانند سایر واردکنندگان، با خاندان خود وارد عمل نشده و سالیان متوالی به تنهایی فقط در حوزه لوازم خانگی مشغول به کار بود، اما اکنون دو فرزندش به او کمک می کنند.

علیرضا و محمدرضا دیلمی هر دو فرزند حسین دیلمی با راه اندازی «آلفاموتور» و «مدیاموتور» مطرح ترین برندهای ایتالیایی و شوالیه انگلیسی را به بازار ایران وارد کردند. شاید در میان هیاهوی واردات خودروهای لوکس و بسیار گران قیمت آلمانی و ممنوعیت واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰سی سی مشکوک ترین محموله خودروهای وارداتی، مربوط به خودروهای چینی بود. مدیاموتور ام.جی چینی را با نام شوالیه انگلیسی وارد کشور کرد. در اسفندماه، ۲۰۴دستگاه خودروی MG، از چین وارد شده است که تمام ارز مصرفی برای واردات این خودروها، ارز مرجع بوده است. ارزش هر دستگاه از این خودروهای چینی تنها در حدود ۱۰میلیون تومان است. در حال حاضر هر دستگاه از این خودروی چینی در بازار ایران ۹۴میلیون تومان قیمت دارد.

nf00180375-2.jpg

سال گذشته پس از هیاهوی فراوان ورود خودروهای لوکس کمپانی «فیات» به بازار کشور، نوبت به «آلفارومئو»ی جولیتا و میتو رسید، قیمت دلاری آلفارومئو میتوهای وارداتی ۱۱هزار دلار است که با احتساب دلار ۱۲۲۶تومانی، حدود ۱۳میلیون تومان می شود. این آلفارومئوهای واردشده از چین، درحالی با این قیمت به ایران رسیده اند که قیمت میتو در دوبی بسته به نوع آپشن آن بین ۲۵ تا ۲۸هزار دلار است.

همچنین آلفارومئوی میتو در بازار ایران ۹۵ تا ۱۰۴میلیون تومان قیمت گذاری شده است. این درحالی است که در ابتدای ورود «آلفارومئو» به ایران، گمانه زنی ها حاکی از قیمت ۵۰ تا ۶۰میلیون تومانی این خودرو بود.

«آلفارومئو» جولیتا نیز با قیمتی نزدیک به ۳۰هزار دلار نزدیک به ۱۶۰میلیون تومان در بازار کشور خرید و فروش می‌شود.


مطالب مشابه :


وضعیت نمایندگی های موجود در کشور

شرکت پرشیا خودرو (نمایندگی انحصاری فروش و خدمات پس از فروش بی ام و در ایران) :




شوی ماشین های گران قیمت

شد تا این که یک شرکت به نام معین موتورز به عنوان و مشتری ثابت معین موتورز




مشخصات تمام ماشین های شرکت داخلی

عشق 405 - مشخصات تمام ماشین های شرکت داخلی - شهر سرعت - عشق 405. عشق 405. معین موتورز. 911. Boxster. Carrera 911.




موافقت با ورود 114 مدل خودرو

3-soul اتوماتیک از شرکت کیا موتورز به 34- پورشه 911 کررا اس ساخت شرکت پورشه به نمایندگی معین




سلاطین واردات برندهای مشهور خودرو در ایران را بشناسید

چشم شان به چند خودروی پورشه با پلاک گذر موقت روشن شد تا این که یک شرکت به نام «معین موتورز




خودروی کمپانی ارش موتورز

Car & Drive - خودروی کمپانی ارش موتورز - مکانیک خودرو علم نامحدود - Automotive Mechanics scientific Unlimite - Car & Drive




سلاطین واردات برندهای مشهور خودرو

از هیوندایی موتورز و کیاموتورز تا این که یک شرکت به نام «معین موتورز» به عنوان




برچسب :