نحوه نگارش رزومه

براي موفقيت در کاريابي، معمولاً تهيه يک رزومه مناسب اهميت زيادي دارد. درستي نوشتاري و بي‌غلط بودن رزومه نيز از مسائل مهم تهيه يک رزومه دانسته مي‌شود.

کارنامک يا رزومه به نوشته‌اي گفته مي‌شود که پيشينه تحصيلي، مهارتي و شغلي و برخي جزئيات زندگي يک شخص در آن درج مي‌شود تا شرکت‌ها و کارفرماها بتوانند با مطالعهٔ ان در مورد استخدام يک شخص تصميم بگيرند. به عبارتي ديگر، رزومه متني است چند صفحه اي حاوي اطلاعات و مشخصات فردي که قبل از مصاحبه در اختيار کارفرمايان قرار گرفته و به آنان امکان ميدهد تا ارزيابي اوليه اي از توانايي هاي شغلي شما داشته باشند. در واقع رزومه بايد تصويري ذهني از شما و فعاليتهاي شغليتان، به خواننده ارائه کند. از اين حيث رزومه جنبه اي تبليغاتي دارد بدين ترتيب که ويژگيهاي مؤثر و مفيد خود را در اختيار کارفرما قرار ميدهيد و به نوعي سعي ميکنيد تا وي را متقاعد سازيد که از بين چندين داوطلب، شما را براي شرکت در مصاحبه انتخاب نمايد.

رزومه بايد به طور مثبتي مهارتها و توانايي هاي شما را نشان دهد. رزومه در عين حال که بايد صادقانه باشد، وبايدعاري از تعارفات و شکسته نفسي باشد.

رزومه زندگي نامه، شرح گذشته و يا حال شما نيست (هر چند که قسمت عمده آن مربوط به سوابق کاريتان ميشود). اولين هدف رزومه جلب توجه کارفرماست. بنابراين در هر جمله اي که مينويسيد بايد سعي کنيد به نوعي علاقه و توجه خواننده را جلب کنيد. يک رزومه خوب ميتواند کليد موفقيت شما در امر کاريابي باشد. به آن از ديد انجام وظيفه نگاه نکنيد.

 رعايت نکات زير در تهيه فرمت رزومه بسيار مهم است:

1- عنوان فايل رزومه

عنوان فايل رزومه را بهتر است نام درستي انتخاب کنيد. از نوشتن فارسي رزومه خودداري کنيد و کلمه روزمه را در نام فايل با ديکته صحيح بنويسيد. مثلا فايل‌هاي روزمه زيادي گرفته‌ام که در نام فايل نوشته شده rezome, rezume. بهتر است نام فايل طوري باشد که هم نام شما را داشته باشد و هم اشاره به اين‌که سند حاضر رزومه است داشته باشد. بنابراين پيشنهاد مي‌کنم نام فايل را با چنين قالبي انتخاب کنيد: Hassan.Ahmadi.Resume.PDF

2- Resume يا CV

بين رزومه و CV (Curriculum Vitae) تفاوت وجود دار. روزمه خلاصه‌اي از تجربيات شما است که معمولا بهتر است دو صفحه باشد. اما CV حداقل دو صفحه است و جزييات بيشتري از تجربيات تحقيقاتي، مقالات چاپ شده، سوابق آکادميک، افتخارات و جزييات بيشتري راجع به کار را در بر خواهد داشت. اگر سابقه فعاليت‌هاي علمي و تحقيقاتي داريد بهتر است از CV استفاده کنيد. در غير اين صورت عنوان رزومه خود را CV نگذاريد.

۳- فرمت فايل رزومه

روزمه خود را در قالب فايل PDF ارسال کنيد. استفاده از فايل PDF براي اسنادي که لازم هست سنديت داشته باشند بهتر از Word است.

۴- رزومه يا فرم استخدام

بسيار زياد ديدم که فايل‌هاي دريافتي، فرم استخدامي بوده‌اند تا روزمه. فرم استخدامي اطلاعاتي را براي ثبت در بانک اطلاعاتي شرکت‌ها از شما مي‌گيرد و معمولا قالب خاصي هم دارد مثلا حداقل ميزان حقوق درخواستي يا امکان ماموريت و مواردي از اين دست را دارد که جزو اطلاعات کليدي يک رزومه نيست و براي زمان مصاحبه لازم است. بنابراين اگر روزمه شما فرم استخدامي شرکتي است که به‌واسطه يکي از آشنايان آن را گرفته‌ايد، لطفا، لطفا، همين حالا از ارسال آن به شرکت‌ها خودداري کنيد.

۵- عکس در رزومه

توصيه‌ زيادي هست که در رزومه عکس نگذاريد. من هم پيشنهاد مي‌کنم که در روزمه خودتون عکس نگذاريد. يک حقيقت ساده رو بايد به شما بگم که خوب يا بد بودن تصوير شما مي‌تونه در قضاوت تصميم‌گيرنده براي مصاحبه با شما تاثير بگذاره. حتي اطلاعاتي از قبيل آدرس محل سکونت هم لزومي ندارد که در رزومه باشد مگر اين‌که جايي که براي آن روزمه ارسال مي‌کنيد بخواهد از طريق پست با شما مکاتبه کند که البته اين موضوع هم مربوط به قرن گذشته است و حالا ديگه معمولا ارتباطات از طريق ايميل انجام مي‌شود.

۶- حقوق درخواستي

جاي ميزان حقوق درخواستي شما در رزومه نيست! رزومه درباره اين نيست که شما چقدر حقوق مي‌خواهيد. روزمه درباره اين هست که اهداف شما چيست و چه دستاروهايي تاکنون داشته‌ايد. اگر ميزان حقوق براي شما مهم است (براي چه کسي مهم نيست؟) بهتر است تحقيق کنيد و محدوده دستمزدي شغل تخصصي خود را بشناسيد و به اين موضوع در جلسه مصاحبه بپردازيد.

۷- عنوان شغلي به اندازه سابقه کار

خيلي زياد ديدم رزومه افرادي که ۲ يا ۳ سال سابقه کار دارند و در عناوين شغلي خود از مدير واحد يا مسئول بخش استفاده کرده‌اند و در جلسه مصاحبه مشخص شده که اين تصور خود افراد از کاري که انجام مي‌دهند بوده نه واقعيت شغلي آنها. وزن کلمه مديريت براي فردي که سابقه کار بالايي ندارد زياد است و بهتر است که از عنوان درست براي شغل و تجربيات خود استفاده کنيد. حتي کساني هم که سابقه بيشتري دارند بايد از عناوين صحيح براي شغل خود استفاده کنند و از بزرگنمايي خودداري کنند.

۸- استفاده از ايميل درست

بسيار مهم است در رزومه از ايميل درست استفاده کنيد. لطفا از ايميل‌هايي با عناوين Shamilakhoshgele، GoldPesar2000، Asaljoon84،AsemaneAbiEshgh و از اين موارد استفاده نکنيد. آدرس ايميل نماينده هويت شما است و لطفا از يک ايميل با نام واقعي خود استفاده کنيد، مثل :  [email protected]  يا  [email protected]

شيوه هاي متفاوتي براي نگارش رزومه متداول و مرسوم است و هر کس به مقتضاي سليقه و هدفي که از نگارش رزومه دارد ، شيوه خاصي را بر مي گزيند . اما به طور کلي اصول و سرفصل بندي عمومي رزومه ها به شرح زير است:

۱- جزئيات شخصي(Personal Details) 

اغلب رزومه ها با اين بخش آغاز مي شوند . آن چه مي بايست در اين بخش ذکر شود شامل نام ، آدرس ، شماره تلفن ، آدرس پست الکترونيک و تاريخ تولد است.

۲- پروفايل شخصي(Personal Profile) 

وارد کردن پروفايل در رزومه امري سليقه اي است و ضروري محسوب نمي شود . آن چه در پروفايل به نگارش در مي آيد ، تصويري کلي و گويا از شما است که به طور جزئي تر در ساير بخش هاي رزومه ذکر مي شود.

۳- تحصيلات و توانايي هاي علمي(Education and Qualifications) 

اين بخش شامل تمام سوابق تحصيلي و علمي شما ، از ديپلم دبيرستان و نام دبيرستان گرفته تا آخرين مدرک تحصيلي ، رشته ها و گرايش ها و زمان بندي هر دوره ي تحصيلي خواهد بود. به ياد داشته باشيد که حتماً ذکر کنيد در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره اي هستيد . ساير دوره هاي علمي کابردي که در کنار تحصيل آکادميک گذرانده ايد را هم حتماً بنويسيد.

۴- سوابق شغلي (Skills and Work Experiences) 

در اين بخش بايد کل سوابق شغلي شما ، اعم از تمام وقت يا پاره وقت ، با ذکر نام و تلفن يا آدرس محل کار ، به اضافه تاريخ و دوره اشتغال فهرست شود.

۵- انتشارات و مقالات(Publications) 

فهرست کتب و مقالاتي که منتشر کرده و يا در کنفرانس ها ارائه نموده ايد به اضافه زمان انتشار را در اين بخش بياوريد. اگر خلاصه مقالات را به رزومه ضميمه نماييد بهتر است.

۶- ساير اطلاعات(Additional Information) 

نگارش اين قسمت ضروري نيست ، اما چنان چه لازم دانستيد توضيحي جانبي روي سوابق تحصيلي و شغلي خود بنويسيد ، مي توانيد اين بخش را اضافه نماييد.

۷علائق(Interests) 

فهرستي از علائق خود در زمينه هاي فوق برنامه مثل ورزش يا هنر را در اين بخش بنويسيد و احياناً اگر سوابق حرفه اي در اين زمينه ها داريد حتما ذکر کنيد.

۸معرف ها(References) 

نام ، رتبه ، درجه تحصيلي ، آدرس يا تلفن و کلاً اطلاعات مربوط به معرفين خود ( که معمولا اساتيد شما هستند ) را در اين بخش بياوريد . اين معرف ها مي بايست همان معرفيني باشند که توصيه نامه هاي شما را تکميل نموده اند.

* ساير توصيه ها

- پيش از نگارش رزومه ، خوب در مورد سوابق تحصيلي و شغلي خود فکر کنيد تا چيزي را از قلم نياندازيد . سعي کنيد تا حد امکان ، مدارکي دال بر سوابقتان آماده و ترجمه کنيد تا ضميمه رزومه نماييد.

- از دروغگويي يا بزرگنمايي جداً پرهيز کنيد ، ممکن است برايتان دردسر ساز شود!

- بهتر است رزومه را در ۲ روي يک کاغذ A4  تنظيم نماييد. بهترين حجم رزومه در همين حد است.

- حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان نگه داريد تا در صورت لزوم از آن ها استفاده کنيد.

- در مورد نگارش انگليسي ، حتماً درباره متن رزومه با يک مترجم و يا کسي که انگليسي ادبي را به خوبي مي داند مشورت کنيد.

- رزومه را حتما تايپ کنيد و از ارائه رزومه دست نويس جداً خود داري کنيد.


مطالب مشابه :


نمونه رزومه(نوشتن متن بیوگرافی به زبان انگلیسی)

شيوه هاي مختلفي براي نوشتن رزومه مرسوم است و هر كس به مقتضاي سليقه و هدفي كه از نگارش رزومه




Curriculum Vitae اصول نوشتن CV

باید سعی شود که متن رزومه هر چه خلاصه تر باشد. فقط کافی است در آن خلاصه ی کوتاهی از خودتان




روش نگارش يك رزومه كامل

روش نگارش يك رزومه كامل متن رزومه باید سعی شود که متن رزومه هر چه خلاصه تر باشد.




نحوه نگارش رزومه

نحوه نگارش رزومه. زهرا رضایی. رزومه چیست و بر چند نوع است؟ شما هنگام انجام کارهای حقوقی یا




نحوه نگارش رزومه ( نمونه رزومه )

دنیای الکترونیک و کامپیوتر - نحوه نگارش رزومه ( نمونه رزومه ) - جدیدترین ها و بروز ترین ها در




نمونه رزومه

نمونه رزومه شرکت پخش توان. Tavan-Oil.blogfa.com برای دانلود روی تصویر زیر کلیک نمایید. فرمت: Word




۱۳ قانون طلایی رزومه‌نویسی برای فارغ‌التحصیلان جوان

رزومه‌ای هم که مملو از متن‌های اگر تصمیم گرفتید که از پاراگراف‌ها در متن رزومه‌تان




نحو نگارش رزومه

- در مورد نگارش انگلیسی ، حتماً درباره متن رزومه با یک مترجم و یا کسی که انگلیسی ادبی را به




چگونه یک رزومه بنویسیم ؟

چگونه یک رزومه بنویسیم ؟ شيوه هاي متفاوتي براي نگارش رزومه متداول و مرسوم است و هر كس به




نحوه نگارش رزومه

- در مورد نگارش انگليسي ، حتماً درباره متن رزومه با يک مترجم و يا کسي که انگليسي ادبي را به




برچسب :