سرمایه گذاری در بورس

بورس یک سازمان یا بازار رسمی است که در آن برحسب نوع بورس خرید و فروش انجام می گیرد(بورس فلزات ،بورس اوراق بهادار ،لوازم کشاورزی،...)

بورس مکانی است برای تجمع سرمایه های اندک و شرکت درفعالیت های اقتصادی بزرگ درحمایت قانونی و دارای ضوابط و مقررات خاص. لذا مکانی است عام سرمایه گذاران بورس بازار سرمایه.

محاسن سرمایه گذاری در بورس:

1)کمک به چرخه اقتصادی کشور و پیشرفت ها و سازندگی دائم

2) تخصیص درست جامعه درمسیر پیشرفت کشور

3) سرمایه گذاری دراین مکان امن قانونی و مطمئن است.

4) امکان کسب سود از طریق سرمایه گذاری درآن

5) سرمایه گذاری در یک بازار پویا

6) سرمایه گذاری همراه معافیت های مالی

تاریخچه بورس:

بورس برای اولین بار در سال 1553 میلادی در کشور روسیه شرکت تجاری به تقسیم سود و زیان پرداخت و همچنین در سال 1602 میلادی یک کمپانی هندشرقی اولین شرکت سهامی آن درتاریخ تجارت دنیا ثبت کرد. این روند ادامه پیدا کرد به طوری که اروپا تا گسترش فعالیت های تجاری دارندگان سرمایه و متقاضیان استفاده از سرمایه با هم تماس پیدا کرده و بازار سرمایه را به وجود آمدن که این زمینه ایجاد بورس را در دنیا موجب گردید.

این بازار سرمایه بعداً نام بورس به خود گرفت علت آن این بوده که این واژه از نام خانوادگی شخصی به نام وادر بورس گرفته شد.این شخص درقرن 15 درشهر بلژیک می زیست و دادوستد کالا پول و اوراق بهادر در روبه روی منزل وی انجام می گرفت لذا به نام او ثبت شد اولین بورس اوراق بهادر در شهر آمستردام هلند درقرن 17 ایجاد شد که کمپانی معروف هند شرقی سهام خودرا دران ارائه کرد.

دومین بورس معتبر بورس لندن است که سال 1801 میلادی تاسیس گردید. درحال حاضر بزرگترین بازار سهام سرمایه دنیا بورس نیویورک است بعضی ازبورس ها به موجب فرمان دولتی و برخی دیگر ازکشورها مثل انگلستان وآمریکا بورس تخصصی است.

اولین بار2 کارشناس هلندی وبلژیکی برای بررسی امور اولیه درمورد تهیه و تنظیم  مقررات قانونی ناظربرفعالیت بورس ایران آمدن امّا بلافاصله بعدجنگ جهانی دوم رخ داد.لذا اقدامات آن متوقف گردیدتابعد از کودتای 28 مرداد 1332 که وقفه ادامه داشت نهایتاً درسال 1333 ماموریت تکمیل بورس درایران به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن با بانک مرکزی محوّل گردید.

12 سال برای تحقیق وبررسی ادامه داشت تا درسال 1345 این لایحه تصویب گردید وبررسی رسماً درسال 1346 شروع به کار کردن.

دوره های بورس در ایران

دررابطه بابررسی بورس تهران می توان دوره های بورس درایران را به 3 دوره تقسیم کرد.

دوره اول: ارآغاز تاپیروزی انقلاب

دوره دوم: ازپیروزی انقلاب تا پایان 1368

دوره سوم: از1368 تا به کنون

دوره اول ازآغاز تاپیروزی انقلاب: دوره اول با انجام چندمعامله مربوط به سهام بانک توسعه صنعت و معدن دربهمن 1346 آغاز شد.اما این معاملات اندک راضی کننده نبود ودولت معامله مالیاتی را برای شرکت پذیرفته شده دربورس راهکاری برای جذب شرکت ها می دانست. بعدازآن شرکت نفت پارس اوراق قرضه دولتی ،اسناد خزانه اوراق توسعه سازمان گسترش مالکیت صنعتی و اوراق قرضه عباس آباد را واردبورس کرد.

لازم به ذکر است که دردوره اول بورس بارکود مواجه بود که نهایتاً درسال 1357 به علت بالا رفتن آگاهی مردم معاملات بیشتر شد. به طوری که درپایان دوره اول جمعاً 105 شرکت سهام خودرا دربورس مورد معامله قراردادند.

دوره دوم ازپیروزی انقلاب اسلامی تاپایان 1368: دراین دوره به دلیل عواملی مانند فرار افراد سرمایه دار خروج سرمایه ازایران تعطیل شدن برخی از صنایع بی اعتمادی مردم باعث به وجودآمدن رکود در بورس شد این دوره را دوره رکود در بورس گویند که شرکت 105 به 56 عدد کاهش یافت.

دوره سوم از 1368 تا به کنون: این دوره مقارن با تصویب قطنامه 598 سازمان ملل متحد ازجانب ایران و برنامه اول توسعه اقتصادی و اجتماعی با تفکر سازندگی و برنامه ریزی بوده ودر چنین شرایطی تعداد شرکت ها از 56 عدد به 430 شرکت درسال 1368 رسید که به این دوره، دوره رونق گویند.

ارکان بورس اوراق بهادار :

براساس تاسیس بورس اوراق بهادار ارکان تشکیل دهنده بورس اوراق بهادار تهران عبارتند از:

1)شورای بورس که وظایف آن حفظ ثبات وآرامش بازار اوراق بهادار است.

2) هئیت پذیرش اوراق بهادر متشکل از 5 عضو می باشد که انجام وظایف مربوط به ارکان بورس اوراق بهادار را دارد.

3) سازمان کارگذاران بورس

4) هئیت داوری یا بازرس بورس

ازبین موسسات حسابرسی عضو جامعه ی حسابداران رسمی که توسعه شورا برای 1 سال معین گردید و تمدید مجددآن منوط به تشکیل جلسه از طرف شورا می باشد.

بازارهای مالی:

تعریف بازار مالی :

بازار سازمان یافته ای است که درآن انتقال وجوه ازافراد و واحد هایی که دارای مازاد وجوه نقد هستند به افراد و یا واحدهای متقاضی وجوه نقد صورت می گیرد.بدیهی است که دراین بازار اکثریت وام دهنده ها خانوارها بوده و اکثریت متقاضیان و بنگاه های  اقتصادی و دولت ها می باشد.

بازار مالی امکانات لازم رابرای انتقال پس انداز اشخاص حقیقی و حقوقی به سایر اشخاص که فرصت های سرمایه گذاری مولدی رادر اختیار دارند انتقال می دهند.لازم به ذکر است که انتقال جوه مذکور تقریباً درکلیه موارد با ایجاد دارایی های مالی امکان پذیر است.

لازم به ذکر است که ایجاد دارایی های مالی ادعایی را نسبت به درآمدهای آتی اشخاص که اوراق بهادار صادر نموده اند  ایجاد می کنند.

نقشه اول بازارهای مالی کمک به قرض گیرندگان و دهندگان ازطریق تحصیل جریانوجوه نقد ازافراد و واحدهایی که وجوه اضافی دراختیار دارند به افراد یا سازمان هایی که به وجوه نیاز دارند می باشد.دراقتصاد های توسعه یافته بازارهای مالی به تخصیص بهینه وجوه اضافی کمک می نمایند.و هراندازه این بهینه سازی وجوه بیشتر می شود اقتصاد ها برحسب تولید و حجم برحسب بهره وری کامل تر خواهد بود وبه عبارتی دیگر از ویژگی های عمده بازارهای مالی و پویایی خلاقیت آن هاست.

وجوه مالی : وجوه مالی به 2 طریق بین پس انداز کنترل کنندگان و وام گیرندگان منتقل می شود .عبارتند از انتقال مستقیم و انتقال غیر مستقیم

الف) انتقال مستقیم:

انتقال مستقیم وجوه زمانی اتفاق می افتد که موسسه ای سهام یا اوراق قرضه خودش را به طور مستقیم و بدون اینکه واسطه یا هر گونه موسسه مالی درمیان باشند و پس انداز کنندگان بفروشد.

ب) غیرمستقیم:

دراین حالت انتقال از طریق بانک های سرمایه گذاری و واسطه های مالی ایفا می شود. لازم به توضیح است که وجوه می تواند از طریق واسطه های مالی همانند صندوق های مشترک سرمایه گذاری نیز انتقال یابد.

انواع بازار های مالی:

بازارمالی را بر حسب انواع سرمایه گذاری سررسید سرمایه گذاری ها انواع وام دهندگان و وام گیرندگان محل بازار و انواع معاملات می توان به گونه های مختلفی به شرح زیر طبقه بندی نمود.

1-طبقه بندی بازار های مالی ازنظر سررسید ابزار مورد معامله :

الف) بازار پول

ب) بازار سرمایه

2- طبقه بندی بازارهای مالی ازلحاظ مرحله انتشار

الف) بازار اولیه

ب) بازار ثانویه

3- طبقه بندی بازار مالی از لحاظ ساختار

الف) بازار بورس

ب) بازار فرابورس

4- طبقه بندی بازارهای مالی ازلحاظ واگذاری

الف)بازار نقد

ب) بازار مشتقه

5- طبقه بندی بازارهای مالی از لحاظ حق مالی

الف)بازار بدهی

ب) بازار سرمایه

تامین مالی

تامین مالی یعنی منابع مالی و وجوه برای ادامه فعالیت شرکت برای ایجاد و راه اندازی طرح های توسعه  ودرآمدزای واحد اقتصادی

تامین مالی عمدتاً از طریق انتشار سهام فروش اوراق قرضه ، وام اعتبار صورت می گیرد

ابزارهای ویژه تامین مالی عبارتند از:

1)اوراق قرضه

2) اوراق مشارکت

3) سهام ممتاز

4) سهام عادی

1) اوراق قرضه فقط مسئله

اوراق قرضه ورقه ای است که صادر کننده تعهد می کند درهر سال (تاسررسید) سودی معادل قیمت اسمی ضرب در نرخ سود به دارنده ای آن پرداخت نمایند و در سررسید نیز قیمت اسمی اوراق قرضه دارنده ای برگه پرداخت می شود.

مزایای صدور اوراق قرضه برای شرکت

1-اوراق قرضه نسبت به وام های کوتاه مدت بهتر است زیرا نیاز به تمدید وام های کوتاه مدت ندارد.

2- اوراق قرضه قابل باز خرید رادر شرایطی که نرخ بهره کاهش می یابد را می توان بازخرید نمود و اوراق قرضه با نرخ بهره کمتر را جایگزین آن کرد.

3- انتشار اوراق قرضه ایجاد اهرم مالی می کند زمان انتشار آن مطلوب است که نرخ بازده سرمایه گذاری شرکت بیشتر از نرخ بهره اوراق قرضه باشد.

4- دارنده اوراق قرضه با شرکت رابطه ی مالکانه ندارد لذا درمجامع عمومی حق رای ندارد و کنترل شرکت را تحت تاثیر قرار نمی دهد به همین دلیل برنامه ریزی و کنترل شرکت به وسیله ی تامین مالی از طریق اوراق قرضه مناسب تراست.

5- بازپرداخت بدهی در دوران تورمی ارزان تر تمام می شود.

معایب اوراق قرضه

1-صرف نظر از سود و زیان ناشی از عملیات موضوع قرارداد شرکت ها موظف به پرداخت بهره و اصل آن می باشد و درصورت محدودیت درپرداخت باریسک ورشکستگی مواجه خواهد شد.

2- شرایط اوراق قرضه ممکن است محدودیت های زیادی رابرای شرکت به وجود آورد.

3- اگر نرخ بازه سرمایه گذاری کمتر از نرخ بهره اوراق قرضه باشد سود هر سهام کاهش یافته به تبع قیمت سهام سود نیز کاهش می یابد.

نکاتی در اوراق قرضه


مطالب مشابه :


پس انداز با سود اندک یا سرمایه گذاری با سود های کلان

کاتالیزور - پس انداز با سود اندک یا سرمایه گذاری با سود های کلان -




با اندک سرمایه ام چه کار کنیم؟

فارکس شیراز - با اندک سرمایه ام چه کار کنیم؟ - استراتژی خداحافظ ضرر فارکس




یک فرصت شغلی مناسب با سرمایه اندک

نیازمندی های کرمان امروز - یک فرصت شغلی مناسب با سرمایه اندک - www.nke.ir آدرس جدید وب نیازمند




چگونه پولدار شویم

با تولید ورمی کمپوست سرمایه خود را در اندک زمان 4 برابر




7 سطح سرمایه گذاران

بیایید ثروت بیافرینیم! - 7 سطح سرمایه گذاران _ سخنانی مانند: ((اقساط ماهیانه اندک))




سرمایه گذاری در بورس

بورس مکانی است برای تجمع سرمایه های اندک و شرکت درفعالیت های اقتصادی بزرگ درحمایت قانونی و




شغل خانگی پردرآمد

صفحه اصلیکسب و کارهای کوچکمقالاتبرای کارآفرینان با سرمایه اندک: 7 کسب و




مصداق هایی از کسب و کارهایی که با سرمایه اندک 5 میلیونی شروع شده

خلوت - مصداق هایی از کسب و کارهایی که با سرمایه اندک 5 میلیونی شروع شده -




شاهکار جدید مخترعین دبیرستانی -

با سرمایه اندک خوب صاحب یک کارگاه کاملا تولیدی شوید - کار کوچک سرمایه کم و درامد




سرمايه‌‌گذاري خارجي در بخش كشاورزي كشورهاي درحال توسعه

ده‌‌‌ها سرمایه‌‌گذاری اندک منجر به از حرکت افتادن بهره‌وری و سطوح تولید شده است.




برچسب :