مائده مهدویان شاد/نقد پایان نامه.

موضوع:بررسی رابطه بین طرحواره جنسیتی و سازگاری اجتماعی نوجوانان شهر (جویم)استان فارس

استاد راهنما:دکتر علی مالک پور

استاد مشاور:دکتر حسن هاشم داران

نویسنده.................

هدف وضرورت:

هدف اين پژوهش، شناسايي وجود رابطه بين طرحواره جنسيتي و سازگاري اجتماعي نوجوانان و شناسايي تفاوت بين نوجوانان دختر و پسر سازگار و ناسازگار از نظر طرحواره جنسيتي است. جامعه آماري پژوهش حاضر شامل كليه دانش آموزان دختر و پسر دوره دبيرستان (دخترانه و پسرانه) پايه هاي (اول - دوم و سوم) شهرستان جويم كه در سال تحصيلي 86-85 مشغول به تحصيل بودند و بين سنين 18-16 سال قرار داشتند و جمعاً670 نفر بودند كه از بين اين تعداد 105 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب گرديد. روش نمونه گيري از نوع «طبقه بندي تصادفي» است. روش تحقيق توصيفي و از نوع پس رويدادي است. براي نتيجه گيري و شناخت روابط بين متغيرهاي مورد مطالعه علاوه بر شاخصهاي توصيفي؛ از آزمون‌هاي تحليل واريانس دو طرفه ، آزمون t ، آزمون تعقيبي شفه ،آزمون تعقيبي توكي و روش آماري خي دو استفاده گرديد. نتايج پژوهش بيانگر وجود رابطه بين طرحواره هاي جنسيتي و سازگاري اجتماعي نوجوانان است.

بیان مساله:

سازگاری به طور کلی یعنی رابطه­ای که هر شخص نسبت به وضع موجود یا محیط خود برقرار می­سازد، طبق تحقیقات برخی از پژوهشگران، سازگاری اجتماعی با عوامل مختلفی مثل هوش، جنسیت، موقعیت اجتماعی خانواده، قومیت و ... ارتباط دارد. در مورد معنی زن یا مرد بودن در فرهنگ، کلیشه­های پیچیده و باثباتی وجود داشته است و حتی کودکان بسیار کوچک، درباره کلیشه­های جنسیتی آگاهی زیادی دارند، ولی در دانش مربوط به جنسیت نیز تفاوت­های رشد بسیاری وجود دارد (گولومبورک1 و دیگران، 1378). بر اساس نظریه طرح واره جنسیتی، فرهنگ در رشد و تحول جنسیت و آماده کردن مرجع برای تشکیل طرحواره­های جنسیتی نقش دارد. کودکان نه تنها مستعد هستند تا به آسانی اطلاعات را درباره جنسیت،رمزگردانی و سازمان­دهی کنند، بلکه آن­ها در محیطی اجتماعی عمل می­کنند که مردانگی و زنانگی را تعریف کرده است. با رشد و تحول کودکان، آن­ها طرح واره­هایی به دست می­آورند که شناخت آن­ها را درباره جنسیت جهت می­دهد. این طرحواره­ها بر پردازش اطلاعات و حل مسأله در حافظه و نیز تنظیم رفتار تأثیر می­گذارد. طرح واره­ها در تشکیل خودپنداری در بزرگسالی نقش دارد و راهنما و چارچوبی برای مفاهیم مردانگی و زنانگی فردی است (عباداتی، 1385). یکی از پیش فرض­های اولیه نظریه­های طرحواره جنسیتی آن است که دانش جنسیتی چندبعدی است. ابعاد مشخص یا عناصر دانش مربوط به جنسیت، دربرگیرنده رفتار، نقش­ها، مشاغل و صفات است.طرحواره­های جنسیتی بر رفتارهای انطباقی و مهارت­های اجتماعی تاثير مي گذارد.از این رو با توجه به اهمیت این مسأله و تأثیری که این طرحواره­ها بر سازگاری اجتماعی نوجوان می­تواند داشته باشد، این سؤالات مطرح می­شود:

آیا بین طرحواره جنسیتی و سازگاری اجتماعی نوجوان رابطه­ای وجود دارد؟

آیا بين سازگاري اجتماعي دختران و پسران در نقشهاي جنسيتي مختلف رابطه وجود دارد ؟

 

فرضيات تحقيق

فرضيه 1: بين طرحواره هاي جنسي و سازگاري اجتماعي نوجوانان رابطه وجود دارد.

فرضيه 2: بين سازگاريهاي اجتماعي دختران و پسران در نقشهاي جنسيتي مختلف رابطه وجوددارد

فرضيه 3:  بين نقشهاي جنسيتي و جنس رابطه وجود دارد.

فرضيه 4: بين ميزان سازگاري اجتماعي  در بين دختران و پسران تفاوت وجود دارد.

فرضيه 5: بين سازگاري اجتماعي  با نقش هاي جنسيتي در دختران رابطه وجود دارد.

فرضيه 6: بين سازگاري اجتماعي  با نقش هاي جنسيتي در پسران رابطه وجود دارد.

فرضيه 7: بين ميزان سازگاري اجتماعي  و خرده مقياس هاي آن در بين پسران و دختران تفاوت وجود دارد

 روش تحقیق

طرح مورد استفاده توصیفی و از نوع پس رویدادی می­باشد.

جامعه آماری حجم نمونه روش نمونه گیری

جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره دبیرستان  ( دخترانه و پسرانه) پایه‌های (اول دوم و سوم) شهر جویم می باشد که در سال تحصیلی 86-85 مشغول به تحصیل و جمعاً شامل  670 نفر بودند و همگي بین سنین 18-16سال قرار داشتند . از کل جامعه آماری 420 نفر دختر و 250 نفر پسر بودند که از میان دختران که در سه دبیرستان مشغول به تحصيل بودند به نسبت 64 نفر به عنوان نمونه آماری و از میان پسران که در دو دبیرستان به تحصيل اشتغال داشتند نيز به نسبت 41 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. برای محاسبه حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که بر این اساس، تعداد حجم نمونه 105 نفر بدست آمد. روش نمونه گیری در این پژوهش «روش نمونه گیری از نوع طبقه بندی تصادفی» است که از بین 5 دبیرستان دخترانه و پسرانه سه دبیرستان دخترانه و دو دبیرستان پسرانه به طور تصادفی مشخص شد. سپس کلاس‌ها نیز به صورت تصادفی انتخاب گردید و انتخاب دانش آموزان به صورت تصادفی سیستماتیک صورت گرفت.

iمتغیرهای پژوهش

متغیر مستقل: در این پژوهش متغیر مستقل ، طرحواره‌های جنسیتی (زنانگی، مردانگی، دو جنسیتی، نامتمایز) است.

متغیر وابسته: در این پژوهش متغیر وابسته ، سازگاری اجتماعی (قالب اجتماعی، مهارتهای اجتماعی، علایق اجتماعی، روابط خانوادگی، روابط مدرسه ای و روابط اجتماعی) است.

 ابزار پژوهش

ابزارهایی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته­اند عبارتند از:

1- فهرست نقش جنسیتی بم (BSRI)

2- تست شخصیتی کالیفرنیا (CPT)

 

 نقاط ضعف و قوت: 

کلمه بررسی نباید باشد .

پرانتز نباید باشد.

 عنوان پژوهش با روش تحقیق و آزمون آماری هم خوانی ندارد .

از عنوان پژوهش چنین بر می آید که روش تحقیق از نوع همبستگی باشد و از آزمون ضریب همبستگی استفاده شود ، اما در فصل سوم که انواع روش تحقیق را بیان کرده است ،‌ روش تحقیق از نوع پس رویدادی ( علی مقایسه ای ) است ، که من فکر می کنم که این روش درست با شد ولی با توجه به عنوان روش در پی سنجش همبستگی می باشدو آزمون آماری نیز با توجه به روش تحقیق که پس رویدادی است ، نیز مطرح شده است ،چون که طرحواره های جنسیتی از قبل در نوجوانان شکل گرفته است و هم چنین سازگاری از قبل وجود دارد و در دو گروه سازگار و ناسازگار تحقیق می گردد، پس از نوع پس رویدادی ( علی مقایسه ای ) می باشد . اما با عنوان پژوهش همخوانی ندارد.

  چکیده:

در چکیده یک پایان نامه یا مقاله بایست موضوع تحقیق ٬نحوه کار٬و نتایج حاصله را به صورت بسیار خلاصه و در چند سطر بیان نمود.چکیده باید به گونه ای باشد که با مروری در آن ٬تصویری کلی از تحقیق انجام شده در ذهن خواننده ایجاد شود.کلی گویی ٬مقدمه چینی و مبهم گویی جایی در چکیده ندارد و باید به اصطلاح یک راست رفت سر اصل مطلب. تقریباً به تمام موارد پرداخته شده است، اما در نهایت که نتیجه گیری را در آخر چکیده آورده است ،‌ آینده نگری ، تعمیم و پیشنهاد را که همه فقط باید در حد یک الی دو سطر باشد ندارد، فقط نتیجه فرضیه را مطرح کرده است .

  طرح مسئله

در این بخش محقق بایست مسئله و دغدغه خود را بیان کند.اما پیش از آن ابتدا باید "مسئله بودن" موضوع را اثبات نماید٬اینکه آیا واقعا مسئله ای وجود دارد که محقق در جهت کشف٬فهم یا تشریح آن قدم بر می دارد. بیان مسأله حدوداً 15 سطر است که به خوبی مسأله پژوهش را تجزیه و تحلیل نکرده است ، آنچنان به مشکل و مسأله نپرداخته است و به تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است که با مسأله پژوهش در تضاد هستند یا موافق هستند ، پرداخته  نشده است و دو استناد بیشتر در متن ندارد .

 ضرورت و اهمیت موضوع

آنچه که در این بخش نگاشته شده است جدای از مطرح کردن نقش  فرهنگ جامعه در آموزش نفشهای اجتماعی چیز دیکری نیامد ه است  و اهمیت این پژوهش را در تعاملات چندگانه بین سه متغیر جنس ،طرحواره جنسیتی و سازگاری اجتماعی ذکر کرده ،اما در همین ح گفته است نه چیز بیشتر . خیلی کوتاه است ( 8 سطر ) که ضرورت این تحقیق را به خوبی انتقال نداده است و اصلاً هیچ منبعی در آن ذکر نشده است . در حقیقت در این بخش با ارائه محورها، زمینه را برای بیان «اهداف تحقیق» آماده نمی کند.

اهداف تحقيق

اهداف تحقيق نيست.در اينجا محقق تنها بايست اهداف خود از انجام تحقيق را برشمرد. هدفهای پژوهش به دو دسته تقسیم شده است ،اهداف نظری  و کاربردی که این تقسیم بندی ضرورتی ندارد . هدفهای نظری دقیقاً منطبق بر عنوان پژوهش است که باز با روش تحقیق مغایرت دارد، هدف شناسی وجود رابطه بین دو متغیر است نه تعیین رابطه علت و معلولی . در اين بخش نيز به روال بخش هاي گذشته، اهداف کاربردی  خیلی کلی آورده شده است

فصل دوم

گزارش تحقیق در فصل دوم که ادبیات نظری را می گوید 23 صفحه راجع به طرح واره جنسیتی و جنسیت نوشته شده است . در صورتی که سازگاری هم جزو متغیر اصلی پژوهش است و باید بیشتر راجع به آن بحث شود  که 9 صفحه مطلب استناد شده است . اما تقدم علت و معلول را رعایت کرده است ، یعنی اول طرح واره جنسیتی و جنسیت و بعد راجع به سازگاری آورده است . تقریباً هر پارگرافی استناد دارد و این خوب است . اسامی خارجی در پاورقی لاتین آن آمده است خوب است . ترکیب نتایج بدست آمده از مطالعه منابع وجود ندارد . البته در قسمت چارچوب نظری که در ادامه فصل دوم آمده است ، یک تلفیقی انجام داده است ، به این صورت که از بین نظریات مختلف دو نظریه ای که به عنوان چارچوب این پژوهش هستند را آورده (طرحواره جنسیتی و یادگیری اجتماعی ) اما این تلفیق را به خوبی انجام نداده است .

 

- در فصل دوم مقدمه وجود ندارد .

- پیشینه تحقیق را دسته بندی نکرده است . در قسمت پیشینه فقط به گفتن نتیجه اکتفا کرده است. روش جمع آوری ، ابزار اندازه گیری  را توضیح نداده است .

- برخی از تحقیقات بیان شده در قسمت پیشینه فقط یک متغیر تحقیق را در ارتباط با یک متغیر دیگر که در ارتباط با پژوهش نیست بررسی کرده است .

- پیشینه ها به صورت منظم تدوین و نگارش نشده اند .

- تعداد پیشینه های ایرانی کم است ، با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارم تحقیقات بیشتری در این حوزه انجام گرفته است .

فصل سوم

جامعه آماری را خوب توضیح داده است .

ابزار اندازه گیری را به خوبی و مفصل توضیح داده است .

 فصل چهارم

- به جای فرضیه بالای  یکی از جدول سوال پژوهشی را آورده است .

- فرض آماری را در فصل چهارم بیان نکرده است .

- در فصل چهارم فرضیات بازهم اشتباه نوشته شده است که با آزمون آماری مربوط فرق می کند .

فصل پنجم

باز هم فرضیات اشتباه نوشته شده است .

محدودیت های پژوهش را که مطرح کرده است ، در واقع محدودیت نیست . خطاهایی است که نتایج پژوهش را مشتبه می کند .

-  تفاوت و ضعیت اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی را که باید کنترل کند به عنوان یک متغیر ،که در نتیجه پژوهش خطا وارد نشود ،به عنوان محدودیت آورده است .

- عدم حضور محقق در مدارس پسرانه که این محدودیت نیست باز می تواند در تصمیم دانش آموزان برای پاسخگویی اثر گذار باشد   و در نهایت در نتیجه پژوهش خطا وارد کند.

- و این که تعدادی از پرسشنامه ها پر نشده است ، باید علت این مساله گفته شود و این که چند پرسش نامه برگشت خورده است ، خیلی مهم است  که در این مورد توضیح نداه است .

- نگارش سوالات پرسشنامه سازگاری اشکال دارد .

- پرسشنامه ها هر دو خیلی طولانی هستند و حتماً‌باید محقق در عین اجرای پرسشنامه حضور داشته باشد چون برخی مفاهیم به نظر من برای نوجوانان قابل فهم نیست .

 بحث و نتيجه گيري

در ارتباط با سازگاري اجتماعي و نقشهاي جنسيتي ، نتايج نشان داد كه اثر اصلي طرحواره هاي جنسيتي بر سازگاري اجتماعي معني دار مي‌باشد.

براي آزمودن فرضيه دوم  از آزمون تحليل واريانس دو طرفه استفاده شد و ميانگين سازگاري اجتماعي دو جنس دختر و پسر در نقش هاي جنسيتي مورد مقايسه قرار گرفت، نتيجه آزمون نشان می دهد که بين سازگاري اجتماعي دختران و پسران در نقش هاي جنسيتي مختلف رابطه وجود دارد

جهت بررسي فرضیه سوم ، از آزمون مجذور كاي (خي دو) استفاده گرديد و نتايج نشان داد، بين نقشهاي جنسيتي و جنس رابطه وجود دارد.

براي آزمودن فرضيه چهارم از آزمون t گروههاي مستقل استفاده شد و نتايج نشان داد كه ميزان سازگاري در گروه پسران از گروه دختران بالاتر است و بين دو گروه تفاوت معناداري مشاهده مي‌شود.

براي آزمودن فرضيه پنجم از آزمون خي دو استفاده شد و نتايج بدست آمده نشان داد بين ميزان سازگاري در دختران داراي نقش جنسيتي زنانه،‌ متمايز و دو جنسيتي تفاوت وجود دارد

براي آزمودن فرضيه ششم از آزمون خي دو استفاده شد و تعداد پسران سازگار و ناسازگار در نقش هاي جنسيتي مختلف مورد مقايسه قرار گرفتند. نتايج آزمون بدست آمده نشان داد، بين تعداد افراد سازگار و ناسازگار در نقشهاي جنسيتي در پسران تفاوت معنادار مشاهده نشد.

 

 


مطالب مشابه :


پرسشنامه رواني كاليفرنيا ( CPI )

اين پرسشنامه ابتدا در سال 1948 و با 15 مقياس توسط هاريس گاف تدوين يافت .




پرسشنامه های پایان نامه --سری دوم

cpi شخصیت کالیفرنیا پرسشنامه پرسشنامه سازگاری مقیاس ارزشیابی سازگاری مجدد اجتماعی




پرسشنامه های پایان نامه --سری دوم

cpi شخصیت کالیفرنیا پرسشنامه پرسشنامه سازگاری مقیاس ارزشیابی سازگاری مجدد اجتماعی




پرسشنامه ها INVENTORY یا آزمون ها (روانسنجی)

مقیاس فاصله اجتماعی پرسشنامه سازگاری دانش آموزان پرسشنامه روانی کالیفرنیا




فهرست آزمونهای روانی ذهنی

cpi شخصیت کالیفرنیا. پرسشنامه مقیاس ارزشیابی سازگاری مجدد اجتماعی. پرسشنامه سازگاری




آزمونهای شخصیت

علائق شخصی و اجتماعی کالیفرنیا The پرسشنامه سازگاری ازدواج فرم




مائده مهدویان شاد/نقد پایان نامه.

بررسی رابطه بین طرحواره جنسیتی و سازگاری اجتماعی کالیفرنیا پرسشنامه سازگاری




دانلود و تهیه و ارائه پرسشنامه و آزمونهای مختلف 3

شخصیتی کالیفرنیا پرسشنامه هراس اجتماعی سازگاری زناشویی




هنجاريابي هشت مقياس پرسشنامه روانشناختي كاليفرنيا (CPI)بر روي كاركنان گمرك ايران در استان تهران

اولين هدف تحليل ماده هاي هر يك از هشت مقياس پرسشنامه سازگاری زناشویی در اجتماعی و




برچسب :