راهنمای خرید بهترین لب تاب ها
اهمیت استفاده از کامپیوترهای همراه و یا لپ تاپ ها امروزه در حدی ست که فارغ از نوع فعالیت اشخاص، هر انسان مدرن به شدت به این وسیله وابسته گردیده است. در این نوشتار که در آینده با حوزه های قیمتی بالاتر نیز دنبال می گردد، قصد داریم با بررسی بهترین های بازار در رده زیر یک میلیون تومان، دید بهتری در اختیار خریداران این رده قیمتی قرار دهیم. با ما همراه شوید.
نوت بوک از معدود کالاهائی ست که برخلاف تقریبا تمامی دیگر گجت های موجود در بازار، سیر نزولی کاملا مطلوبی را از لحاظ قیمتی و در یک بازه زمانی مشخص طی می کند بطوریکه با ورود مدل های جدیدتر و پیشرفته تر سایر نمونه های فعلی موجود در بازار با افت قیمت کاملا محسوسی روبرو می شوند که این با اینکه در افزایش محافظه کاری فروشندگان خرده پا نقش موثری ایفا می کند اما در عین حال برای خریداران با بودجه محدود و رده دانشجوئی خبر بسیار خوشایندی به حساب می آید. از طرف دیگر با پیشرفت رو به رشد تکنولوژی پرتابل در هر دو سوی کمی و کیفی، میزان امکانات و مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری جای گرفته در رده ارزان قیمت به هیچ عنوان با سالهای گذشته قابل مقایسه نیست به بیانی دیگر تا همین یکسال پیش در حوزه زیر یک میلیون تومان وجود دستگاهی با حافظه RAM دو گیگابایتی و یا پردازنده دو هسته ای به شدت کمیاب و تا حدی غیر ممکن بود امری که اینک به راحتی و به وفور در این قسمت دیده می شود. برای بررسی بهترین های بازار در این حوزه قیمتی بهتر است تا بصورت جداگانه محصولات مختلف برندهای گوناگون را معرفی نموده و نقاط ضعف و قوت هر کدام را توصیف نمائیم.
الف) Acer : یکی از برندهای گمنام و مهجور در بازارهای داخلی Acer است این برند که البته در دنیای مدرن دومین تولید کننده عمده نوت بوک پس از HP به حساب می آید یکی از خوشنام ترین و بهترین تولید کننده ها در تمامی دنیا به حساب می آید. از این گذشته تمرکز اصلی Acer و جائی که بیشترین میزان فروش را برای این برند به همراه داشته است، نوت بوک های ارزان قیمت با ظاهری آراسته و قیمتی کاملا رقابتی ست بطوریکه در بعضی موارد امکان یافتن رقیبی برای برخی مدل های این برند کاملا غیر ممکن است. بهترین های Acer در کلاس زیر یک میلیون تومان به ترتیب عبارت است از :
1-Acer Aspire 6930: این شاید یکی از باور نکردنی ترین نوت بوک های حال حاضر بازار از لحاظ قیمت پرداختی در مقایسه با مشخصات باشد. این نوت بوک به دسته جدید مدل های عریض 16.4 اینچی تعلق دارد و مشخصات آن عبارت است از پردازنده Core2Duo T5800 با فرانس 2 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM (بله درست شنیدید!)، هارد دیسک 250 گیگابایتی، تراشه گرافیکی Intel 4500MHD، در کنار درایو Blu-ray و ویندوز ویستا Home Premium. از دیگر نقاط مثبت این دستگاه طراحی بسیار زیبا در کنار خروجی با کیفیت HDMI است و از نقاط ضعف آن می توان به فرکانس نچندان بالای پردازنده و رزولوشن 800×1280 آن اشاره کرد که البته این موارد وقتی به مساله سرنوشت ساز قیمت می رسند به هیچ عنوان نقطه ضعف به حساب نمی آیند قیمت فعلی این نوت بوک در بازارهای داخلی رقمی در حدود 850 هزار تومان است که باور آن کمی بیش از اندکی سخت است.
2-Acer Aspire 5920: این نوت بوک بسیار زیبا که طراحی آن با همکاری شرکت BMW صورت گرفته است در نوع خود جالب توجه می باشد و یکی دو مشخصات موجود در آن را به هیچ عنوان در کلاس های قیمتی بسیار گرانتر از این مدل نیز نمی توان یافت. پردازنده این مدل Core2Duo T7300 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 3 گیگابایت می باشد. هارد دیسک آن دارای ظرفیت 250 گیگابایت بوده و در کمال تعجب و ناباوری از کارت گرافیک بسیار قوی GF 8600GT در آن استفاده شده است قطعه ای که 256 مگابایت حافظه اختصاصی برای پردازش های گرافیکی در اختیار دارد. مونیتور 15.4 اینچی و پشتیبانی از کارت خوان و خروجی HDMI از دیگر مشخصات این مدل زیباست. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در این مدل طراحی بسیار زیبای آن است و استفاده از رنگ سورمه ای در خارج و سفید استخوانی در داخل جلوه فوق العاده ای به آن بخشیده است. طراحی بی نظیر کلیدهای مولتی مدیائی بصورت کلیدهای لمسی در ستونی در سمت راست و طراحی متفاوت اسپیکرها بر بالای صفحه کلید از موارد قابل ذکر در رابطه با این مدل است. قیمت فعلی 5920 در حدود 960 هزار تومان است
3-Acer Aspire 4710-A: این مدل را باید در رده قیمتی زیر 700 هزار تومان بررسی کرد جائیکه مشخصات دیگر رقبا به پردازنده های Celeron و RAM های حداکثر یک گیگ تقلیل می یابد. اما داستان در مورد 4710 کاملا متفاوت است پردازنده این مدل CoreDuo با فرکانس 2 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 ست و میزان RAM نیز رقم فوق العاده 2 گیگابایت است. هارد دیسک این مدل 250 گیگابایت بود و از مونیتور 14.1 اینچی در آن استفاده شده است. تراشه گرافیکی این مدل از نوع Intel X3100 است که تا 358 مگابایت قابلیت برداشت از RAM را دارد. سیستم عامل برای صرفه جوئی هرچه بیشتر در این مدل نصب نشده ولی به راحتی می توان ویستا Home Premium و یا بالاتر را بروی آن نصب کرد. قیمت فعلی 4710-A در حدود 650 هزار تومان است
ب) Fujitsu-Siemens: این برند پس از خریداری بخش نوت بوک شرکت Siemens توسط Fujitsu رویه قبلی خود را کاملا دگرگون ساخته و اینک حضور پر رنگی در رده ارزان قیمت بازار دارد و اندک اندک نام خود را بعنوان سازنده نوت بوک های ارزان و کارا تثبیت کرده است. نوت بوک های این شرکت در سه دسته Life Book، ESPRIMO Mobile و Amilo تقسیم بندی می شوند که سری Life book و Amilo از نمونه های گرانتر و ESPRIMO ها دسته ارزان قیمت تر این شرکت را تشکیل می دهند. نکته مهم در رابطه با این مدل ها ثبت عبارت "ساخت آلمان" در مقابل نام این نوت بوک هاست که البته بیش از آنکه حقیقی باشد جنبه تبلیغاتی دارد چرا که شرکت مادر یعنی فوجیتسو در چین مستقر بوده و طبعا محصولاتش هم چینی ست البته این به هیچ عنوان نشانه بی کیفیتی این محصولات نیست. بهترین های زیر یک میلیون تومان این شرکت عبارتند از :
1-Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V-5505-C : این مدل از معدود نمونه های فوجیتسوست که در رده قیمتی زیر یک میلیون دارای پردازنده Core2Duo T7100 می باشد. فرکانس پردازنده این مدل 2 گیگاهرتز بوده و حافظه L2 آن نیز 4 مگابایت است. میزان RAM در نظر گرفته شده برای این مدل 2 گیگابایت است و هارد دیسک آن نیز 320 گیگابایتی ست. کارت گرافیک در این مدل جائی ندارد و تراشه Intel X3100 وظیفه پردازش گرافیکی را در آن برعهده دارد. صفحه نمایش V5505 دارای ابعاد 15.4 اینچ با وضوح WXGA است و خبری از سیستم عامل هم در آن نیست که این خوداز قیمت تا حد ممکن کاسته است و نگفته پیداست که به راحتی می توان بروی آن سیستم عامل دلخواه نصب نمود. قیمت فعلی این مدل در حدود 950 هزار تومان است. ورژن دیگری از همین مدل با پسوند B وجود دارد که در آن با کاستن ظرفیت هارد به 120 گیگابایت و تقلیل پردازنده به CoreDuo و استفاده از ویندوز XP به قیمت کاملا مناسب 670 هزار تومان دست یافته است.
2-Fujitsu-Siemens ESPRIMO Mobile M-9400-b : مشخصات این مدل با قیمت در نظر گرفته شده برای آن تطابق می کند پردازنده 9400 از نوع CoreDuo با فرکانس 1.86 گیگاهرتز می باشد که البته میزان FSB آن تنها 533 مگاهرتز است. هارد دیسک این مدل 120 گیگابایت بوده و RAM آن نیز 2 گیگابایت است صفحه نمایش 14.1 اینچی همراه با تراشه گرافیکی X3100 دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهد. سیستم عامل جداگانه نیز در این مدل نصب نشده و باید بطور جداگانه برای آن اقدام کرد. قیمت فعلی این مدل در حدود 750 هزار تومان است
3-Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile u-9200 : این یک نمونه 12 اینچی و کاملا پرتابل است که از مشخصات و قیمت مناسبی برخوردار می باشد. پردازنده این مدل Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز و 4 مگابایت حافظه L2 ست و یک گیگابایت حافظه RAM و هارد دیسک 120 گیگابایتی برای آن در نظر گرفته شده است. همانند همیشه کارت گرافیک در این مدل دیده نمی شود و تراشه X3100 این وظیفه را بر عهده گرفته است. مونیتور این دستگاه همانطور که گفته شد 12 اینچی بوده و از سیستم عامل نیز در آن خبری نیست قیمت فعلی این مدل در حدود 840 هزار تومان است.
ج) Dell: یکی دیگر از نام های بزرگ در دنیای لپ تاپ شرکت آمریکائی Dell است که از دیر باز در رده پائین بازار نیز حضور پر رنگی داشته است. از موارد مهم در این رده قیمتی نوع تقسیم بندی نوت بوک های این شرکت است که بجز چند نمونه Inspiron و Vostro دیگر نمونه ها را در رده قیمتی زیر یک میلیون تومان بسیار کم می توان مشاهده کرد. بهترین های Dell در این کلاس عبارتند از :
1-Dell Vostro 1510-O : این نوت بک که در چینش های بالا یکی از بهترین انتخاب های رده قیمتی تا 1.300 است با حذف چند نکته نچندان مهم برای کاربران این رده یکی از موفق ترین ها در این کلاس نیز به حساب می آید. پردازنده این مدل از نوع Core2Duo با فرکانس 2.4 گیگاهرتز با L2 سه مگابایتی و باس 800 مگاهرتزی ست و میزان RAM آن نیز 3 گیگابایت در نظر گرفته شده است هارد این مدل 320 گیگابایت و مونیتور آن 15.4 اینچی ست. کارت گرافیک بکار گرفته شده در این 1510 از نوع GF 8400GS است که با اینکه قدرت چندانی ندارد ولی کاملا از یک نمونه onboard قوی تر عمل می کند. سیستم عامل این مدل از نوغ ویستا Home Premium می باشد. قیمت این مدل در حدود 960 هزار تومان است
2-Dell Vostro 1510-A : این مدل با کاهش فرکانس پردازنده از 2.4 به 2 و حذف کارت گرافیک از روی مدل قبلی بدست می آید و شاید تنها تغییر دیگر در آن افزایش ظرفیت هارد به 250 گیگابایت است. قیمت این مدل در حدود 820 هزار تومان است. دیگر چینش های 1510 در این رده شامل مدل دیگری با پسوند J می باشد که نسبت به O از پردازنده ضعیف تر 2 گیگاهرتزی با باس 667 مگاهرتز استفاده کرده و RAM را نیز به یک گیگ تقلیل داده است بجای آن کارت گرافیک را دست نخورده باقی گذارده و ویندوز ویستا Home Premium نیز در آن نصب گردیده قیمت این ورژن در حدود 860 هزار تومان است.
3- Dell Inspiron 1525-K: این مدل دارای پردازنده Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز با 2 مگابایت حافظه L2 و 800 مگاهرتز فرکانس FSB ست. میزان RAM این مدل 3 گیگابایت و هارد دیسک آن 250 گیگابایت ظرفیت دارد. کارت گرافیک در این مدل تعبیه نشده است و X3100 برای این کار در نظر گرفته شده است. مونیتور 15.4 اینچی و سیستم عامل ویستا Home premium Edition از دیگر مشخصات این مدل 820 هزار تومانی ست.
4-Dell Vostro 1310-J: این مدل نیز که به مانند 1510 در بالاترین چینش خود یکی از موفق ترین مدل هاست با تغییر پردازنده به مدل Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز و 2 گیگابایت RAM به همراه هارد دیسک 250 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 8400GS و مونیتور 13.3 اینچی و البته حذف سیستم عامل اورجینال و گران به قیمت 930 هزار تومان دست یافته است.
5-Dell Studio 1537-A: این یکی از جدیدترین مدل های این سازنده است که ترکیبی ست از زیبائی مدل های XPS با کارائی نمونه های Vostro و Inspiron. پردازنده این مدل یک نمونه 2 گیگاهرتزی Core2Duo است و RAM آن نیز 2 گیگابایت در نظر گرفته شده است هارد دیسک این مدل 250 گیگابایت ظرفیت دارد و در آن از کارت گرافیک ATI HD3450 استفاده شده است و مونیتور آن نیز 15.4 اینچ ابعاد دارد و در آن از سیستم عامل نیز استفاده نشده است. قیمت فعلی این مدل در حدود 960 هزار تومان است.
د) سونی : نکته مشترک این برند همانطور که در مورد دیگر محصولات آن نیز به وضوح می توان دید، قیمت کاملا بالای تمامی تولیدات آن است امری که در مورد نوت بوک های آن نیز کاملا رعایت شده است بطوریکه همواره و در یک سطح مشترک از امکانات سخت افزاری، قیمت تولیدات این برند از دیگر رقبا بسیار بالاتر است به همین علت انتظار چندانی از این برند در این رده قیمتی نمی رود. بهترین های سونی در حوزه زیر یک میلیون تومان عبارت است از:
1-Sony Vaio VGN-FW230: سری FW مطمئنا یکی از محبوب ترین محصولات سونی ست این سری با صفحه نمایش 16.4 اینچی و وضوح بالای صفحه نمایش شناخته می شود. پردازنده این مدل دارای فرکانس 2 گیگاهرتز و از نوع Core2Duo T5800 می باشد ولی باس آن 667 مگاهرتز است. میزان حافظه RAM این مدل 3 گیگابایت و هارد دیسک آن 250 گیگابایتی ست از کارت گرافیک در این مدل استفاده نشده و تراشه جدید Intel 4500MHD وظیفه پردازش گرافیکی را در آن برعهده دارد. مونیتور این مدل 16.4 اینچی و سیستم عامل آن ویستا Home Premium Edition است. قیمت فعلی این مدل در حدود 960 هزار تومان است
2-Sony Vaio VGN-NS190DW: این سری که جدیدا به محصولات سونی افزوده شده است از همان پردازنده دو گیگاهرتزی Core2Duo T5800 با باس 667 مگاهرتز استفاده می کند. حافظه RAM این مدل 4 گبگابایت است و هارددیسک آن 250 گیگابایت ظرفیت دارد. کارت گرافیک در این مدل جائی ندارد و نمایشگر آن نیز یک نمونه 15.4 اینچی ست سیستم عامل این مدل ویستا Home Premium Edition است قیمت فعلی این مدل در حدود یک میلیون تومان است
3-Sony Vaio VGN-NS140 : مشخصات این مدل شباهت نزدیکی با مدل بالا دارد و شاید تنها تفاوت در آن کاهش RAM به 3 گیگابایت باشد و بقیه موارد همچون پردازنده هارد دیسک و سیستم عامل تفاوتی نکرده است قیمت این مدل بواسطه این کاهش RAM به 940 هزار تومان کاهش یافته است.
ه) HP: این غول دنیای نوت بوک که هنوز پس از مدتها مقام اولی خود را چه در دسکتاپ و چه در لپ تاپ ترک نکرده است در این رده قیمتی نیز چند نمونه قابل قبول دارد:
1-HP Pavilion DV-2915: پردازنده این مدل Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز و با حافظه L2 دو مگابایتی و فرکانس FSB نیز در آن 800 مگاهرتز است حافظه RAM سه گیگابایتی در کنار هارد دیسک 250 گیگابایتی و در غیاب کارت گرافیک و در نهایت مونیتور 14.1 اینچی دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. سیستم عامل این مدل ویندوز ویستا Home Premium Edition بوده و قیمت آن نیز در حدود 970 هزار تومان است.
2-HP Pavilion DV5-1030: این یکی از ارزان ترین نوت بوک های سری DV5 است و مشخصات حرفه ای این سری همچون طراحی زیبا، خروجی HDMI، ریموت کنترل و فناوری تشخیص اثر انگشت در آن به چشم می خورد. پردازنده این مدل AMD Turion X2 ZM-80 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز است و حافظه RAM آن نیز 2 گیگابایت است. ظرفیت هارد دیسک این مدل 160 گیگابایت بوده و کارت گرافیک آن نیز از نوع ATI HD3450 است ابعاد مونیتور در این مدل 15.4 اینچ است. قیمت این مدل 900 هزار تومان است
3-HP-Compaq 6730s: این نوت بوک که به نوعی میراث دار یکی از پر فروش ترین نوت بوک های HP یعنی 6720s است از مشخصات و قیمت مطلوبی برخوردار است پردازنده این مدل از نوع Core2Duo P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز بوده و میزان RAM آن نیز 2 گیگابایت است. هارد دیسک این مدل 250 گیگابایت است و کارت گرافیک موجود در آن از نوع ATI HD3430 است. صفحه نمایش این مدل نیز 15.4 اینچی ست. قیمت این مدل در حدود یک میلیون تومان است.
و) برندهای متفرقه: در این گروه به نوت بوک هایی از برندهایی همانند توشیبا، Asus، Lenovo و دیگران جای دارند.
1-IBM Lenovo 3000 N500-A: این مدل یکی از ارزان ترین نوت بوک های حال حاضر بازار به حساب می آید. مشخصات این مدل بجز در پردازنده در بقیه موارد نسبتا مناسب به نظر می رسد. پردازنده این مدل از نوع Celeron با فرکانس 2 گیگاهرتز و L2 یک مگابایتی ست. حافظه RAM این مدل 3 گیگابایت و هارد آن 160 گیگابایت در نظر گرفته شده است. کارت گرافیک جداگانه طبعا در این مدل دیده نمی شود و تراشه گرافیکی Intel 4500MHD وظیفه پردازش گرافیکی را بر عهده دارد. صفحه نمایش این مدل یک نمونه 15.4 اینچی ست و سیستم عامل آن نیز ویندوز XP ست. قیمت فعلی این مدل در حدود 620 هزار تومان است.
2-IBM Lenovo 3000 N500-B : شباهت های نزدیکی میان این نوت بوک و مدل فوق دیده می شود. پردازنده این مدل این بار بجای Celeron به CoreDuo ارتقا با فرکانس 2 گیگاهرتز ارتقا یافته است و میزان RAM آن نیز به 4 گیگابایت افزایش یافته است. ظرفیت هارد در این مدل نیز به 250 گیگابایت افزایش یافته است. سایر مشخصات این مدل همچون مونیتور 15.4 اینچی و غیاب کارت گرافیک جداگانه تغییری نکرده است. قیمت فعلی این مدل در حدود 730 هزار تومان است
3-Asus F80S: این مدل نیز به نسبت قیمت خود مناسب به نظر می رسد. پردازنده این مدل از نوع Core2Duo T5750 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 2 گیگابایت است. هارد دیسک 250 گیگابایتی و کارت گرافیک ATI HD3470 دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. مونیتور F80 یک نمونه 14.1 اینچی ست و قیمتی در حدود 900 هزار تومان دارد
4-Toshiba Satellite L305-S5885 : این مدل از معدود نمونه های ارزان قیمت با مشخصات مطلوب از سوی توشیباست. پردازنده این مدل از نوع Core2Duo T5750 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 3 گیگا بایت در نظر گرفته شده است. هارد دیسک این مدل 200 گیگابایت و مونیتور آن 15.4 اینچ است و البته کارت گرافیک جداگانه نیز ندارد. یکی از نکات منفی این مدل که البته بوسیله ماژول جداگانه قابل مرتفع گردیدن است نبود گیرنده بلوتوث در آن است. قیمت این مدل در حدود 830 هزار تومان است
عناوین یاد شده در مقاله فوق بدون شک تنها نمونه های رده ارزان قیمت به حساب نمی آیند و همچنان هستند مدل هایی که با مشخصات راضی کننده، دارای قیمت کاملا مناسبی نیز می باشند که امید است با همکاری خوانندگان به لیست کاملی از آنها دست یابیم.
Net Book یعنی کامپیوتر کوچکی که کاربران را از به همراه داشتن یک لپ تاپ حجیم و سنگین بی نیاز می سازد؛ وسیله ای جادوئی که اندک اندک انقلاب تمام عیاری را در میان تمامی تولید کنندگان و خریداران این رده به راه انداخته است. در مقاله پیش رو با بررسی اکثر نت بوک های حال حاضر بازار توصیه های مشخصی را پیش روی خریداران این رده قرار می دهیم. با ما همراه شوید.
شاید این رویائی ترین آرزوی انسان مدرن دهه آخر قرن بیستم بود که بزرگترین پشتوانه فکری و منبع عظیم اطلاعاتی خود یعنی کامپیوتر را همیشه و همه جا به همراه داشته باشد آرزوئی که با پیشرفت سرسام آور فناوری نه تنها در گچت های محبوبی همچون تلفن های همراه متبلور گردید بلکه اندک اندک پای خود را به عرصه های جدی تری همچون کامپیوترهای همراه نیز باز نمود که هجوم گسترده و همه جانبه لپ تاپ ها در دهه گذشته بزرگترین مثال در این راستا می باشد. اما همچون همیشه هر پدیده مدرن جدا از مزیت های احتمالی مطمئنا حاوی مشکلاتی نیز هست و در این میان لپ تاپ ها بعنوان یکی از مهمترین ابداعات بشر متمدن از این مشکلات برکنار نیستند. یکی از مهمترین مشکلات پیش روی لپ تپ ها که همچنان بسیاری از کاربران را از خرید این وسیله منصرف می نماید مسئله قیمت و امکاناتی ست که در قبال قیمت پرداختی به آن دست می یابند مسئله ای که با وجود کاهش شدید و چشمگیر قیمت ها در سالهای اخیر همچنان مهم به نظر می رسد یکی دیگر از مشکلات قابل ذکر برای لپ تاپ ها که به نوعی با مسئله قبل نیز در تماس مستقیم قرار دارد رابطه معکوس وزن دستگاه با قیمت پرداختی برای آن است جائیکه همزمان با پائین آمدن وزن لپ تاپ که در اغلب موارد یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب این وسیله است، قیمت آن بطرز چشمگیری افزایش می یابد و این مشکل خود به تنهائی بخش بزرگی از کاربران کامپیوتر را در دو راهی انتخاب وسیله ای سنگین که کمتر به تمامی قابلیت های آن نیاز دارند و یا وسیله ای کوچک که هزینه ای بسیار بالائی را به آنها تحمیل می کند قرار می دهد که از این طریق نیز بسیاری از افراد عطای لپ تاپ را به لقای آن می بخشند. یافتن راه حلی برای این مشکلات تنها با نگاهی موشکافانه به نوع کاربری در نظر گرفته شده برای وسیله ای به نام لپ تاپ و تفکیک نیازهای استفاده کنندگان مختلف این دستگاه ممکن می گردد. ایده نخستین برای ساخت یک لپ تاپ دسترسی کاربران به اطلاعات ضروری در مواقعی ست که امکان بهره گیری از PC های قدرتمند وجود ندارد این ایده با اینکه با پیشرفت سخت افزاری و نرم افزاری گسترده در دنیای کامپیوتر و تولد نوت بوک های توانمند و جایگزین دسک تاپ (Desktop Replacement) اندکی به چالش کشیده شده است اما همچنان و برای اکثریت قریب به اتفاق کاربران کاملا صادق می باشد. دسترسی به اطلاعات ضروری و استفاده موردی از دستگاه دقیقا ایده های اصلی تولد پدیده ای به نام نت بوک (Net Book) است دستگاهی که با حذف بسیاری از موارد نچندان مهم از ساختار خود نه تنها از قابلیت جابجائی فوق العاده ای برخوردار است بلکه برخلاف همیشه در رده قیمتی نیز حرف های فراوانی برای گفتن دارد.
از تولد اولین نت بوک تنها چیزی نزدیک به 17 ماه می گذرد این وسیله رویائی که برای اولین بار و در دسامبر 2007 در قالب نسل نخستین Eee PC ها توسط Asus معرفی گردید شاید هیچگاه آینده درخشان پیش روی خود را پیش بینی نمی کرد. از اولین امکاناتی که سازندگان این دستگاه برای آن در نظر گرفتند و بسیاری از آنها هنوز هم دست نخورده باقی مانده است می توان به سایز 7 تا 10 اینچی صفحه نمایش، برخورداری از پورتهای متعدد USB، تعبیه وب کم، اسپیکر، پورتهای خروجی صدا و راه های ارتباطی نسبتا کامل همچون LAN و Wi-Fi اشاره کرد. البته در آن زمان چندین محدودیت مهم بسیاری از کاربران را از گرایش به سوی این وسیله سودمند باز می داشت که مواردی همچون وضوح نسبتا پائین صفحه نمایش (حداکثر 480×800 پیکسل)، ظرفیت های کاملا پائین در نظر گرفته شده برای هارد دیسک و RAM و عدم امکان ارتقای دستگاه از مهمترین آنها به حساب می آیند.
اما یکی از اصلی ترین مشخصات نت بوک ها و سرراست ترین راه تشخیص آنها از دیگر نمونه ها، پردازنده خاصی ست که در ساختار آنها بکار گرفته شده است. این پردازنده نسبتا جدید Intel Atom نام دارد و از کم مصرف ترین و کارآمد ترین پروسسورهایی ست که تاکنون در این شرکت ساخته شده است. بررسی پروسه ساخت و مشخصات این پردازنده در درک هرچه بیشتر ایده اصلی ساخت نت بوک ها کاملا مهم ارزیابی می گردد. داستان پردازنده Atom از 15 اکتبر 2007 و از شنیده های پراکنده پیرامون تلاش اینتل در ساخت پردازنده ای کم مصرف برای پروژه OLPC (و یا One Laptop Per Child) آغاز گردید در این روز از تغییر نام پلتفرم کم مصرف جدید این شرکت از Menlow به Silverthorne خبر داده شد و Centrino Atom نام تجاری بود که برای این پلتفرم انتخاب گردید. در بهار 2008 اینتل نام دیگری را نیز به این مجموعه افزود و بدین ترتیب پلتفرم Diamondville پس از Silverthorne بعنوان دومین پلتفرم پردازنده های Atom معرفی شد. اختلاف اصلی این دو پلتفرم در نوع کاربری متفاوتی ست که برای آنها در نظر گرفته شده است بدین ترتیب که Silverthorne با نام جدید Atom Z در گچت های گرانقیمت و با مصرف پائین انرژی همچون MID ها (Mobile Internet Devices) و Diamondville با نام جدید Atom N در نوت بوک ها و دسک تاپ های کاملا ارزان قیمت بکار گرفته می شوند. اولین تجربه اینتل در استفاده از این پردازنده ها در همکاری نزدیک با شرکت Lenovo و در ساخت IdeaPad U8 با صفحه نمایش 4.5 اینچی تمام لمسی متبلور گردید. پس از آن و با موفقیت چشمگیر اینتل در این زمینه اندک اندک دیگر تولید کنندگان عمده دنیای نوت بوک، تمایل فراوانی برای استفاده از این پردازنده از خود نشان دادند. بزرگترین نقطه قوت پردازنده های Atom مطمئنا در میزان مصرف پائین انرژی آنها ست جائیکه با فناوری 45 نانومتری خاصی که در ساختار آنها بکار گرفته شده است میزان مصرف انرژی تا حد بسیار ناچیز 2 تا 8 وات کاهش یافته است که این برای رده Ultra Portable خبر بسیار خوشایندی به حساب می آید. اما حتی یک پردازنده بسیار کم مصرف نیز می بایست از لحاظ قدرت عملیاتی در سطح مناسبی باشد چرا که اجرای بدون نقص برنامه های نسبتا سنگین امروزی نیازهای پردازشی نسبتا بالائی را به پروسسور تحمیل می نماید. در یک مقایسه رخ به رخ قدرت عملکردی پردازنده های Atom را در یک نگاه می توان در حدود نصف قابلیت های پردازنده های Pentium M هم فرکانس با آنها دانست. جائیکه این پردازنده قابلیت اجرای همزمان حداکثر دو دستورالعمل در طی یک سیکل را دارد (up to two instructions per cycle) و اعداد بدست آمده از تست های مختلف Benchmark نیز این ادعا را تا حدود زیادی به اثبات می رساند. میزان حافظه سطح دو موجود در پردازنده (L2) در این نمونه ها حداکثر 512 کیلوبایت است که با اینکه نسبتا اندک به نظر می رسد اما برای نوع کاربری خاص این وسایل مشکل چندانی را ایجاد نمی کند. حداکثر فرکانس در نظر گرفته شده برای این دسته از پردازنده ها 1.86 گیگاهرتز با FSB معادل 400 تا 667 مگاهرتز است که تمامی این اعداد نیز اندکی پائین به نظر می رسند. در سپتامبر 2008 اینتل نسل جدیدی از پردازنده های Atom با کد نام Dual Diamondville را به نمایش گذاشت که همانطور که از نام آن مشخص است اولین نسل از پردازنده های دو هسته ای Atom است که در فرکانس 1.6 گیگاهرتز قرار داشته و مصرفی معادل 8 وات دارد. نسل بعدی این پردازنده ها با کد نام Pineview نیز قرار است در سه ماهه چهارم سال 2009 برای نمونه های دو هسته ای و سه ماهه اول سال 2010 برای پلتفرم تک هسته ای ارائه شود که هر دوی آنها با قرار دادن کنترلگر حافظه DDR2 تک کاناله و هسته گرافیکی اختصاصی در پردازش گر به ایده یک سیستم بروی یک چیپ (SOC یا System-on-Chip) کاملا نزدیک شده اند. تکنولوژی ساخت این دو پردازش گر نیز احتمالا از نوع 32 نانومتری خواهد بود. علاوه بر این و همزمان با توسعه نمونه های جدیدتر، اینتل پردازنده های قبلی این سری همچون نمونه فوق محبوب N270 را نیز به روز رسانی می نماید که در این رابطه می توان به پردازش گر جدید N280 با فرکانس کاری 1.66 گیگاهرتز و FSB معادل 667 مگاهرتز اشاره نمود که مدت بسیار کوتاهی از ارائه آن به بازار می گذرد. از امکانات جدیدی که این پردازش گر در اختیار کاربر قرار می دهد، چیپ ست گرافیکی کاملا جدید GN40 است که جایگزینی ست برای چیپ ست نسبتا قدمی GMA 950 که پیش از این در N270 از آن استفاده می شد. بعنوان آخرین نکته در رابطه با پردازنده های Atom بهتر است بدانید که این پردازنده ها برخلاف بسیاری دیگر از پردازنده های این شرکت بصورت گسترده برای خرید عموم در بازار موجود نمی باشند و در حقیقت برای دسترسی به آنها می بایست کل مجموعه پردازشی شامل پردازنده و مادربورد و حافظه را یکجا و بصورت عمده خریداری نمود.
امیدوارم بحث نسبتا خسته کننده بالا شما را از خواندن ادامه این مبحث منصرف نکرده باشد، بحثی که علیرغم دشواریهای ظاهری از بالاترین درجه اهمیت برخوردار می باشد چرا که من معتقدم برای خرید مطمئن و صحیح یک کالا اطلاعات کامل و تخصصی در رابطه با آن از مهمترین واجبات بوده و کاربر را در انتخابی درست و غیر بازاری بسیار یاری می کند. از همین رو در بررسی یک وسیله جدید همانند نت بوک پرداختن به ساختار دستگاه و از همه مهمتر پردازش گر موجود در آن اهمیتی در حد شناخت موتور یک ماشین در هنگام خرید آن دارد و سایر موارد همچون مسائل ظاهری و طراحی را می توان به سلیقه شخصی کاربران محول نمود. اینک و با این پیش زمینه می توانیم به سراغ مدل های مختلف موجود در بازار رفته و تمامی آنها را از حیث موارد مختلف با یکدیگر مقایسه نمائیم. بهتر است کار را با شناخت برندهای اصلی بازار نت بوک آغاز کنیم.
در ابتدا تنها برند حاضر در بازار نت بوک همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم شرکت Asus با معرفی Eee PC های این شرکت بود که در زمان خود یعنی چیزی بیش از یک سال و نیم قبل تاثیر غیر قابل انکاری بر تغییر نگرش دیگر تولید کنندگان و حضور آنها در بازار گذاشت. دیگر شرکت فعال در این زمینه که خود در زمینه تولید لپ تاپ های ارزان قیمت ید طولائی دارد شرکت Acer یعنی دومین تولید کننده بزرگ دنیای لپ تاپ هاست این شرکت که حضور خود را در این رده با نت بوک های کلاس Aspire One آغاز نمود هم اینک یکی از مهمترین نام ها و انتخاب های کاربران در این زمینه را تشکیل می دهد و ظاهر زیبا در کنار امکانات و قیمت مناسب فاکتورهای اصلی این برند در جذب کاربران به حساب می آیند. دیگر نام بزرگ در این زمینه به شرکت چینی Lenovo تعلق دارد که پس از معامله سودمندی که سالهای پیش با شرکت بزرگ IBM در خرید بخش لپ تاپ این شرکت انجام داد برای خود نامی دست پا کرده و اینک با اینکه دیگر حق استفاده از نام IBM در کالاهای خود را ندارد خود به تنهائی صاحب اعتبار و نفوذ در میان کاربران گردیده است (جالب ترین نکته در رابطه با Lenovo اطلاق نام IBM به این محصولات از سوی خریداران و فروشندگان وطنی ست که به هیچ عنوان پایه و اساس ندارد و بیش از پیش برای جذب خریداران نا آگاه به کار می رود چرا که دیگر Lenovo هیچگونه ارتباط و اتصالی با شرکت مادر IBM ندارد). نت بوک های ارائه شده توسط Lenovo همگی دارای پیشوند IdeaPad می باشند و با تکیه بر مشخصات مناسب و سخت افزارهای پر طرفداری که اغلب در دیگر نمونه ها استفاده نمی شود به محبوبیت فراوانی دست یافته اند. سهم دیگر شرکت ها در این روند رو به رشد البته با سه برند یاد شده قابل مقایسه نیست اما برای جا نماندن دیگر نام ها از این مسابقه می بایست به مدل های دوگانه HP در کنار کلاس نسبتا نوظهور Mini در شرکت Dell و چند نمونه پراکنده دیگر از Fujitsu، BenQ و Samsung اشاره کرد که اغلب حضور چندانی در بازارهای داخلی ندارند. در قسمت آینده با بررسی دقیق مدل های برتر حاضر در بازار، خریداران را در انتخابی صحیح یاری می نمائیم.
مطالب مشابه :
دژبر برقی راحتی و آسایش را برای شما به ارمغان می آورد ...
و اگرمي خواهيد با كار با رايانه در منزل و کار گاه ها در کار مضاعف راهنمای
آپارنمان : راهنمای خرید لمینت ، پارکت ، کفپوش- راهنمای نصب پارکت و لیمنت
راهنمای خرید لمینت محیطی گرم و راحت را در فضای منزل کودک، دفتر کار
درویش خان
اطلاع رساني در زمينه ايمني سوار بر درشکه به طرف منزل حرکت راهنمای روزنامه همشهری
آش اماج (همدان )
و اگرمي خواهيد با كار با رايانه در منزل لذت ببريد ! همدان کــار . همت از شما کار از ما .
آشنایی با چند کارآفرین نمونه
مرکز آموزش وپژوهش موسسه همشهری. یکی از اتاق های منزل کار را ها مزایای کار در فضای
راهنمای خرید بهترین لب تاب ها
و اگرمي خواهيد با كار با رايانه در منزل لذت است و x3100 برای این کار در نظر همشهری آنلاین
کشت سبزی ها در منزل،آپارتمان وخانه
کشت سبزی ها در منزل ها هم قرار گرفته باشند با این کار، آنها از راهنمای کلی
برچسب :
راهنمای همشهری کار در منزل