نقدی بر دکتر کرد افشاری

دکتر افشین احمدپور(پزشک و محقق در حوزه ی طب سنتی)

تا کنون با ارائه ی شواهد و مدارک کافی اثبات شد که طب موسوم به قرآنی هیچ گونه اساس علمی ندارد و بیشتر ناشی از توهّمات یک فرد بی سواد است که گمان کرده با خواندن پیشگفتار چند جلد کتاب پزشکی و چند آیه قرآن می تواند در میدان مرد افکن طب رجزخوانی کند!


طب قرآنی در ذات خود یک فاجعه است اما فاجعه ی بزرگتر آنجاست که عده ای پزشک بی سواد از سخنان غیرعلمی و عوامانه ی این فرد برای نگارش کتاب های خود استفاده کرده اند! کتاب هایی که اگر چه در بی ارزش بودن آنها احدی شک ندارد اما متأسفانه در بین عوام الناس مانند نسخه ی تریاق فاروق دست به دست می گردد!

یکی از معروفترین افرادی که از محتوای کتب نگاشته شده در باب طب غیرعلمی قرآنی برای نگارش کتاب خود سوده برده فردی است به نام «دکترغلامرضا کرد افشاری» که به همراه همسر مکرمه ی خود «دکتر حوریه محمدی کناری» و شخص دیگری به نام «دکتر سید سعید اسماعیلی» کتابی به نگارش درآورده به نام «تغذیه در طب ایرانی اسلامی» که با مقدمه ی فردی به نام «حسین خیراندیش» معروف به «استاد!!خیراندیش» روانه ی بازار کتاب شده است!

البته نویسندگان این کتاب در حقیقت کار تصنیفی یا تألیفی انجام نداده اند بلکه با ناخنک زدن به چند کتاب و وصله کردن عبارات کتب مذکور آش شله قلم کاری پخته اند که هم هضمش مشکل است و هم جذبش مضر! اما از آنجا که جناب «کرد افشاری» از چهره های مشهور چند سال اخیر حوزه ی طب هستند و یک دانگ از سخنرانی های صدا و سیما در باب طب سنتی به نام ایشان سند خورده لذا صرفا ً به جهت تنویر افکار ساده دلان و زودباوران به مقابله ی بخش هایی از کتاب ایشان و همسر مکرمه شان با کتاب «پانزده روز تا سلامتی» حضرت« پروفسور!! خدادادی» خواهم پرداخت تا آشکار گردد که عمق فاجعه کجاست!!!

ایشان در صفحه ی 97 کتاب «تغذیه در طب ایرانی اسلامی» درباره ی «ماکارونی ، لازانیا و رشته های صنعتی» چنین نوشته اند:

" ماکارونی چون با آرد نول تهیه شده و فاقد سبوس است ارزش غذایی ندارد و به دلیل حالت خمیری و زیاد جویده نشدن آن موسین و پتیالین بزاق کمتر تولید شده و به راحتی هضم نمی شود.همچنین فاقد فیبر گیاهی بوده ایجاد یبوست می کند و باعث به وجود آمدن سم پتومائین و گازهای سمی دیگر در روده ی بزرگ می شود"

حالا با دقت جملات جناب مهندس در صفحه ی 261 کتاب «پانزده روز تا سلامتی» را با جملات بالا مقایسه کنید:

" ماکارونی غذایی است که امروزه فوق العاده روی بورس است و تبلیغات زیادی در مورد آن می شود در حالی که از نظر غذایی ارزش زیادی ندارد زیرا خمیر آن با آرد نول تهیّه می شود و فاقد سبوس است چرا که اوّلا ً سبوس گندم دارای گروه ویتامین های B است که برای سلامتی انسان و به خصوص برای پوست و مو فوق العاده مفید است. ثانیا ً چون به حالت خمیری است و زیاد جویده نمی شود موسین و پتیالین در دهان کمتر تولید شده و وقتی وارد معده می شود به راحتی هضم نمی شود و مدّت زمان زیادی در معده می ماند و سنگینی خاصّی را ایجاد می کند و از طرفی چون فاقد فیبر گیاهی است ایجاد یبوست می کند و باعث به وجود آمدن گازهای سمّی و الکل در روده ی بزرگ می شود"

مشاهده می فرمایید که جناب «کردافشاری» فقط با کم و زیاد کردن چند کلمه عین سخنان غیرعلمی و من در آوردی «استاد!! خدادادی» را درباره ماکارونی در کتاب خود نقل کرده اند. البته جناب «کرد افشاری» و شرکا در پاورقی شماره ی یک همین صفحه از «ایندول(Indole)» ، «اسکاتول(Skatol)» و «فنل(Phenol)» به عنوان گازهای سمّی ناشی از خوردن ماکارونی نام برده اند که باید محض اطّلاع حضراتشان عرض کنم که هیچ یک از مواد فوق الذکر گاز نیستند و حالت جامد دارند! ضمنا ً «ایندول» و «اسکاتول» در روده ی بزرگ از متابولیسم اسید آمینه ی ضروری «تریپتوفان» ایجاد می شوند و در اثر مصرف بسیاری از غذاهای طبیعی حیوانی در بدن به وجود می آیند!!!!

جناب «کرد افشاری» و شرکا در صفحه ی 100 کتاب «تغذیه در طب ایرانی اسلامی» درباره ی کمپوت و کنسرو نیز چنین فرموده اند:

" چون این مواد برای مدت زمان زیادی نگه داری می شند به ناچار از مواد نگه دارنده ای به نام اتیلن دیامین تترا استیک اسید(EDTA) جهت جلوگیری از زود فاسد شدن آن ها استفاده می شود که باعث ایجاد کم خونی ناشی از فقر آهن می شود."

این مطلب نیز عینا ً از روی مطلب مشابهی در صفحه ی 255 کتاب «پانزده روز تا سلامتی» جناب مهندس نقل شده است که اصل آن به صورت زیر است:

" کنسرو به غذاهای بسته بندی شده اطلاق می شود.چون این مواد برای مدّت زمان زیادی نگهداری می شوند به ناچار از موادّ نگه دارنده ای به نام EDTA استفاده می شود. بر اثر استفاده ی مداوم از این مادّه بدن انسان دچار کم خونی و بیماری های آنمی(فقرآهن) می شود."

جالب اینجاست که جناب «کردافشاری» و شرکا که همگی پیشوند «دکتر» را نیز به دنبال خود یدک می کشند اصلا ً به این نکته دقت نکرده اند که جناب مهندس به خاطر بی سوادی در وادی طب اصولا ً نمی دانسته که «کم خونی» و«آنمی» با هم مترادف اند و خیال کرده که این دو واژه معانی مختلفی دارند!!!

جناب «کرد افشاری» و شرکا مجددا ً در صفحه ی 101 کتاب خود در مبحث «ظروف» ناخنک های دیگری به کتاب گرانسنگ!!!! جناب مهندس زده و از کشفیات!! ایشان کمال استفاده را برده اند. به عنوان مثال به مقابله های زیر توجه فرمایید:

" ظروف چوبی اگر از مواد مناسبی تهیه شوند برای انواع غذاهای سرد بسیار مناسب هستند.ظروف چدنی هنگام طبخ با مواد غذایی ترکیب نمی شوند و این مسأله از نظر بهداشتی فوق العاده مهم است. ظروف سنگی برای طبخ غذاهای گوشتی مانند انواع خورش و آبگوشت مفید است.این ظرف ها از بهترین ظروف می باشند.ظروف بلورین یا پیرکس اگر از مواد خوب تهیه شده باشند استفاده از آن ها مانعی ندارد و کاملا ً بهداشتی است"

در جملات فوق الذکر جمله ی مربوط به «ظروف چوبی» عینا ً از نوشته ی صفحه ی 337 کتاب «پانزده روز تا سلامتی» نقل شده است. اصل جمله ی جناب مهندس به صورت زیر است:

" ظروف چوبی: این نوع ظروف اگر از موادّ مناسبی تهیّه شوند برای انواع غذاهای سرد بسیار مناسب است"

جمله ی دوم درباره ی «ظروف چدنی» نیز از صفحه ی 335 کتاب «پانزده روز تا سلامتی» به عاریت گرفته شده است. اصل جمله به این صورت می باشد:

" مزایای دیگر این ظروف این است که هنگام طبخ با موادّ غذایی ترکیب نمی شوند و این مسأله از نظر بهداشتی فوق العاده مهم است."

جمله ی سوم جناب «کرد افشاری» و شرکا درباره ی «ظروف سنگی» را نیز می توان با اندکی اختلاف در صفحه ی 335 کتاب «پانزده روز تا سلامتی» مشاهده کرد:

" ظروف سنگی یکی از بهترین ظرف ها برای تهیّه ی غذا است که متأسفانه امروزه خیلی کم از آن ها استفاده می شود. با ظروف سنگی می توان بهترین غذاها را طبخ کرد خصوصا ً غذاهای گوشتی مانند انواع خورشت و آبگوشت"

البته از حق نگذریم جناب «کرد افشاری» آبرو داری کرده و واژه ی «خورشت!!» را به صورت صحیح «خورش» در آورده اند!!!!

جمله ی آخر نیز که درباره ی «ظروف بلورین یا پیرکس» است عینا ً از مطلبی با همین عنوان در صفحه ی 336 کتاب «پانزده روز تا سلامتی» نسخه برداری شده است:

" این نوع ظروف اگر از موادّ خوب تهیّه شده باشند استفاده از آن ها مانعی ندارد و کاملا ً بهداشتی است"

البته جناب «کردافشاری» و شرکا ناخنک های بی شمار دیگری نیز به کتاب گرانسنگ!!! جناب مهندس زده اند که به جهت حفظ آبروی جامعه ی پزشکی و نیز دوری از اطناب کلام از ذکر آنها عجالتا ً چشم پوشی می نمایم!

حالا شما خودتان حدیث مفصّل را از این مجمل بخوانید تا بدانید کسی که برای نوشتن یک کتاب به کمک دو نفر دیگر!! چنین به رونویسی از اباطیل یک تکنسین اسبق موتور جت متشبّث می شود تا چه حد صلاحیت علمی برای کباده کشی در میدان طب سنتی را دارد و با جان و مال عوام کالانعام چه خواهد کرد.

پی نوشت: نقد بنده بر دکتر افشاری صرفا ْ یک نقد علمی است و به هیچ وجه بیانگر نکات منفی دیگری غیر از اطلاعات ناقص طبی ایشان نیست. به خاطر دارم که در دیدار مختصری که با ایشان داشتم از حضرتشان راجع به طب مدرن پرسیدم و ایشان نیز پاسخ دادند گور پدر طب مدرن!!! همچنین مدعی شدند که حکیمی را در پاکستان زیارت فرموده اند که با گرفتن نبض فرد به ابعاد سنگ موجود در کلیه ی بیمار اشاره می کرده و مثلا ْ می گفته که این فرد یک سنگ چهار میلی متری در کلیه ی چپ دارد!! جناب کرد افشاری فرد شارلاتانی نیست اما به شدت عوام است و عوام بودن در حوزه ی طب می تواند موجب گرفتاری بیماران شود.


 


مطالب مشابه :


دکتر کرد افشاری

برنامه های آقای دکتر کرد افشار در صدا و




نقدی بر دکتر کرد افشاری

ناروا از بعضی ها - نقدی بر دکتر کرد افشاری - ناروا همان حرفهاي نادرستي است كه درسته به خورد




این گیاه یک ضد اشتهای معجزه گر است

تغذیه سالم از دیدگاه طب اسلامی وایرانی - این گیاه یک ضد اشتهای معجزه گر است - سید اسماعیل




رمان در پایان شب (قسمت دهم)

خواستم بنشینند بعدازرفتن بچه ها به اتاق علی،فیروه بی مقدمه رو به دکترکرد و افشار عکس




برچسب :