1-شهرستان اهر

وجه تسمیه

برخی نام قدیم اهر را «میمند» دانسته‌اند؛ به گونه‌ای که در کتاب حدودالعالم در سال ۳۷۵ هجری این شهر بدین نام خوانده شده و منطقه‌ای آباد و پررونق شمرده شده‌است.برخی دیگر ریشهٔ واژهٔ اهر را به معنای درخت «ون» در زبان عربی دانسته‌اند که باتوجه به وجود انبوه این‌گونه درختان در پیرامون شهر، به این نام مشهور گشته‌است.برخی نیز واژهٔ اهر را تکمیل‌یافته واژهٔ «هور» به معنای خورشید دانسته‌اند که پیش از ورود اسلام به منطقه و در دوران مهرپرستی به این نام معروف شده‌است.

پیشینه

در اوایل دورهٔ اسلامی، اهر به جهت قرارگرفتن برسر راه تبریز-اردبیل، از شهرهای پررونق و آباد ایران به شمار می‌رفته‌است. فرمانروایان پیشتکین این شهر را پایتخت خود قرار داده بودند. پادشاهان صفوی به جهت قرارگرفتن آرامگاه شیخ شهاب‌الدین در اهر، به این شهر توجه بیشتری نشان می‌دادند و اهر را برای مدتی به عنوان حاکم‌نشین منطقهٔ قره‌داغ برگزیده بودند.در دورهٔ قاجاریه عباس میرزا برای مدتی این شهر را مرکز فرماندهی خود علیه روسها قرار داد. نیروی هوایی شوروی در شهریور ۱۳۲۰ خورشیدی، اهر و اغلب شهرهای آذربایجان را مورد هجوم قرار داد و در جریان این جمله شماری از اهالی این شهر کشته شدند.

جغرافیا

شهر اهر با ۱۳۶۰ متر ارتفاع از سطح دریا در ۴۷ درجه و ۴ دقیقهٔ طول شرقی و ۳۸ درجه و ۴۸ دقیقهٔ عرض شمالی قرار گرفته‌است. این شهر در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده و کوه‌های شیور در شمال شرق، بزکش در جنوب و قاشقاداغ در جنوب شرق آن قرار گرفته‌است. رودخانهٔ کیچیک‌چای از داخل، اهرچای از جنوب و علیرضاچای و رنگول‌چای از غرب اهر می‌گذرند.از لحاظ تغییرات آب و هوایی، بیشینهٔ دمای اهر در فصل تابستان ۳۴ درجهٔ سانتی‌گراد بالای صفر و کمینهٔ دمای آن در فصل زمستان ۲۷ درجهٔ سانتی‌گراد زیر صفر است؛ همچنین میانگین بارش سالانهٔ اهر ۳۱۰ میلی‌متر گزارش شده‌است.

جاذبه های گردشگری:

ارامگاه شیخ شهاب الدین اهری:آرامگاه شیخ شهاب‌الدین اهری از عارفان سدهٔ هفتم هجری در پارک شیخ شهاب‌الدین شهر اهر قرار گرفته‌است. پیشینهٔ این بنا که با شیوه اسلامی ساخته شده، به دورهٔ شاه عباس یکم صفوی می‌رسد؛ البته برخی از بخش‌های تاریخی آن به پیش از این دوره و به طور عمده به دورهٔ ایلخانان مربوط می‌شود.مساحت کل آرامگاه ۱۴۹۷ متر مربع شامل ایوان، خانقاه، غرفه‌ها، مسجد و چندین گلدسته است. در سال ۱۳۷۴ خورشیدی، موزه عرفان و ادب مشتمل بر سه سالن و یک صحن در بخش خانقاه آرامگاه شیخ شهاب‌الدین اهری تأسیس شده که اشیای تاریخی و عرفانی و نیز سنگ مزارهای تاریخی را در خود جای داده‌است.

45798583845838761297.jpg

بازار اهر:بازار اهر از شاخه‌های مختلفی تشکیل یافته و دارای ۴ بخش اصلی به نام‌های بازار جعفرقلی‌خان، بازار کفاشان، بازار نصیربیگ و راسته‌بازار است. این بازار در زمان رشیدالملک، حکمران وقت ارسباران مرمت شده‌است

 06727438979817001565.jpg

خانه قاسم اهری:خانهٔ تاریخی قاسم اهری از خانه‌های تاریخی اهر است که در خیابان حزب‌الله این شهر قرار گرفته‌است. این بنا از اتاق‌ها، سرسرا و نورگیرهای مختلفی شکل گرفته‌است. در سال ۱۳۸۴ خورشیدی، پارک قاسم اهری در جوار خانه تاریخی مذکور احداث شده‌است.

80431859483338396009.jpg

خانه بشیرآمر:خانه تاریخی بشیر آمر (از نوادگان پسری عباس میرزا)از خانه‌های تاریخی اهر است که در خیابان شیخ شهاب الدین اهری قرار گرفته‌است .این بنا از اتاق‌ها، اندرونی، زیرزمین، یخچال، سرسرا و فضاهای دیگری شکل گرفته‌است، قدمت این خانه به بیش از ۱۱۰ سال می‌رسد مساحت این ملک ۱۲۰۰ متر مربع و اعیانی آن بیش از ۹۵۰ متر مربع می باشداز معماری خانه نمای سه طبقه آن از پشت ساختمان و دوطبقه آن از مقابل است در ضمن آجر بکار رفته در ساختمان این بنا در حیاط و کوره ای که در زیر حوض بزرگ حیاط قراردارد بعمل آمده‌است .در روایات تاریخی این شهر آمده که این بنا بر روی یکی از ۵ قلعه ماد در دوران باستان ساخته شده‌است .در حال حاضر این ملک تحت تملک فرزندان ایشان قراردارد.در پی زمین لرزه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ بخشی از این ملک دچار تخریب گردید.

سد ستارخان اهر :نام سدی است خاکی که بر رودخانهٔ اهرچای، در ۱۵ کیلومتری غرب شهر اهر، در استان آذربایجان شرقی قرار گرفته‌است.

کشاورزی و دام داری

شهرستان اهر در منطقه ای کشاورزی قرار گرفته است و در زمینه ی کشاورزی، دام پروری و باغ داری از رونق به سزایی برخوردار است. غلات، حبوبات، علوفه، سیب زمینی، پنبه، ذرت، برنج از محصولات این ناحیه است. منابع و محصولات جنگلی این شهرستان نیز دارای اهمیت زیادی است. شهرستان اهر به علت شرایط جغرافیایی مساعد و بهره مندی از مراتع خوب و غنی،از طرف عشایر به عنوان ییلاق مورد استفاده قرار می گیرد. پرورش دام در این شهرستان شامل گوسفند، بز، گاو (اصیل بومی و دو رگه) گاو میش، شتر و اسب می شود. پرورش طیور به دو شیوه ی مدرن و سنتی انجام می گیرد که روش مدرن تنها شامل مرغ، و روش های سنتی شامل مرغ، خروس، غاز، بوقلمون، اردک می شود. پرورش زنبور عسل نیز در شهرستان اهر رواج داشته و تعداد زیادی کندوی مدرن و سنتی در این ناحیه وجود دارد.از محصولات درختي اين منطقه سيب سرخ و سياه (قره قرمزي آلماكه بيشتر صادراتي است و به كشورهاي اروپايي صادر مي شود و گاها فقط يك عدداز اين سيب نيم كيلو وزن دارد )، زردآلو ،هلو، به،و از سيفي جات مي توان گوجه فرنگي هندوانه ، خربزه، كدوو... نام برد.

63945822091423593218.jpg

سایت جامع شهرستان اهر:

                                                 WWW.aharnews.ir

  


مطالب مشابه :


چاپ و دیدن فیش حقوقی شاغلین و بازنشستگان آموزش و پرورش مرند

چاپ و دیدن فیش حقوقی شاغلین و جاده مرند- تبریز. فیش حقوقی کارمندان شهرداری




برنامه تاریخ، ساعت حرکت قطار مرند، تبریز، مشهد، تهران پاییز 1393

برنامه تاریخ، ساعت حرکت قطار مرند، تبریز رویت فیش حقوقی حقوقی کارمندان شهرداری




6-شهرتبریز

فیش حقوقی. مرجع جمعیت تبریز در سال ۱۳۹۰ خورشیدی بنای کاخ شهرداری تبریز نیز در سال ۱۳۱۴




اخبار تصادف مرند: واژگوني پژو206 - سانحه رانندگی در جاده مرند- تبریز

سانحه رانندگی در جاده مرند- تبریز رویت فیش حقوقی کارمندان حقوقی کارمندان شهرداری




1-شهرستان اهر

فیش حقوقی. مرجع موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز. شرکت تسهیل گستر. پورتال شهرداری تبریز.




زمان حرکت اتوبوس از ترمینال مرند به تهران خرید آنلاین بلیط

همسفر چابکسواران تبریز دولت و شهرداری تهران به لحاظ فیش حقوقی




فیش حقوقی فرهنگیان

,فیش حقوقی معلمان پیمانی ,فیش حقوقی آموزش وبرورش ناحیه ۵ تبریز,فیش حقوقی شهرداری




پرت شدن سنگنوردی از ارتفاعات اردکلوی روستای دیده‌بان

هلال احمر تبریز به فیش حقوقی کارمندان فیش حقوقی کارمندان شهرداری




جلفا و سیزده بدر 1394

فیش حقوقی. مرجع موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز. شرکت تسهیل گستر. پورتال شهرداری تبریز.




10-شهرستان سراب

فیش حقوقی. مرجع موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز. شرکت تسهیل گستر. پورتال شهرداری تبریز.




برچسب :