بروشور آموزشی مربوط به اعتیاد
متاآمفتامین (شیشه)
متا آمفتامین یک ماده محرک بسیار اعتیادآور است که سیستم اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع را شدیداً متأثر میکند. متاآمفتامین را میتوان به طرق مختلف مصرف کرد. شکل ظاهری آن به صورت پودر سفید و شفافی است که بو ندارد و مزه آن تلخ است و به سادگی در آب یا مشروبات الکلی حل میشود. به لحاظ شیمیایی، ساختار آن شباهت بسیاری به آمفتامین دارد اما تأثیرات آن بر سیستم اعصاب مرکزی بسیار قویتر است. همانند آمفتامین باعث افزایش فعالیت و تحریک، کاهش اشتها و احساس شادابی میشود. آثار این ماده بین 6 تا 8 ساعت طول میکشد.
متا آمفتامین چگونه مصرف میشود؟
متاآمفتامین به شکل تدخینی، کشیدن در بینی، خوراکی و تزریق مصرف میشود. این ماده میتواند باعث تحریکات خلقی شود که البته به روش مصرف بستگی دارد. بلافاصله پس از دود کردن یا تزریق آن در رگ، افراد مصرفکننده حالت سرخوشی و نشئگی شدیدی را برای چند دقیقه تجربه میکنند که کشیدن در بینی یا خوردن آن سبب سرخوشی خفیفتری میشود. حالات روانی ناشی از کشیدن در بینی 3 تا 5 دقیقه به طول میانجامد ولی مصرف خوراکی آن حالات روانی ایجاد میکند که 15 تا 20 دقیقه طول میکشد. همانند سایر محرکها، متا آمفتامین به صورت دورههای متوالی زیادهروی و قطع مصرف، استفاده میشود. از آنجا که حالت «تحمل» در برابر تأثیرات متا آمفتامین ظرف چند دقیقه به وجود میآید، یعنی آنکه آثار خوشایند آن قبل از آنکه غلظت ماده در خون کاهش یابد از بین میرود، فرد مصرفکننده سعی میکند تا با مصرف مکرر و در فواصل کوتاه خود را در حالت «سرحالی» نگه دارد.
عوارض جسمانی ناشی از مصرف شیشه
مصرف این ماده میتواند سبب مشکلات متعددی شود که عبارتند از: افزایش ضربات قلب، ضربان نامنظم قلب، افزایش فشار خون، صدمه دیدن رگهای مغزی ناشی از سکته مغزی، افزایش دمای بدن و تشنج.
با مصرف مقادیر زیاد این ماده به وجود میآید که اگر بلافاصله درمان نشود، میتواند منجر به مرگ شود. مصرف بلند مدت و مزمن شیشه باعث تورم پرده محافظ قلب میشود و در بین کسانی که آن را تزریق میکنند سبب آسیب رگهای خونی و آبسه پوست میگردد. مصرفکنندگان این ماده در مواردی نیز دچار دورههایی از پرخاشگری، اغتشاش شعور و بیخوابی میشوند. آنهایی نیز که به این ماده وابسته میشوند دچار اختلالات جدی در روابط اجتماعی و شغلی خود میگردند. علایم جنون و روانپریشی در مواردی حتی پس از ماهها و سالها عدم مصرف این ماده ادامه پیدا کرده است. تحقیقات نشان میدهد که مصرف این ماده در دوران بارداری سبب مشکلات جنینی، افزایش احتمال زایمان زودرس و تغییر الگوهای رفتاری دوران نوزادی، نظیر رفلکسهای غیرعادی و تحریکپذیری بیش از حد میشود. در عین حال مصرف این ماده در دوران بارداری سبب بدشکلی و تغییر اندامها در جنین میگردد. ارتباط مصرف شیشه با ایدز و هپاتیت B و C از پیآمدهای افزایش مصرف شیشه است. خصوصاً در آنهایی که شیشه را تزریق میکنند و یا از سرنگ مشترک استفاده میکنند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف شیشه و سایر مواد مخدر در کوتاهمدت برعکس مصرف تریاک سبب افزایش میل جنسی به ویژه در مردان میشود. در عین حال مصرف این ماده و نیز رفتارهای جنسی پرخطر احتمال ابتلا به ویروس HIV و بیماری ایدز را افزایش میدهد.
آثار کوتاهمدت مصرف شیشه
از آنجا که این ماده یک محرک بسیار قوی است حتی مصرف مقادیر کم آن میتواند سبب حالت بیخوابی، افزایش فعالیت و کاهش اشتها شود. حالت کوتاه و شدیدی از سرخوشی عمیق به دنبال تدخین یا تزریق این ماده به وجود میآید، اما مصرف آن به صورت خوراکی یا کشیدن در بینی حالت خوشی بلندمدت را به وجود میآورد که ممکن است تا نیمی از روز ادامه یابد. اما باید بدانید که هردو وضعیت (سرخوشی کوتاهمدت و سرخوشی بلندمدت) ناشی از رها شدن و افزایش بسیار زیاد یک ماده شیمیایی و انتقالدهنده امواج عصبی در مغز است که دوپامین نام دارد.
آثار بلند مدت مصرف شیشه
مصرف بلندمدت آن میتواند باعث ایجاد حالت «تحمل» شود یعنی آنکه دیگر حالات سرخوشی با مقادیر کم ماده به وجود نمیآیند و فرد مصرفکننده برای دستیابی مجدد به آن حالات و یا تشدید آنها، مقادیر مصرف ماده را افزایش میدهد و یا اینکه دفعات مصرف را اضافه میکند و در نهایت آنکه ممکن است روش مصرف را تغییر دهد. در ادامه آثار بلندمدت مصرف شیشه ذکر شدهاند:
1- وابستگی و حالت جنون (روانپریشی) ناشی از اعتیاد با علایم زیر:
سوءظن و بدگمانی ، توهم، بینظمی و اختلال خلق، فعالیتهای حرکتی بیش از اندازه و تکراری
2- سکته مغزی
3- کاهش وزن
قطع مصرف شیشه در یک فرد وابسته به آن، عوارض و نشانههای خاصی را به دنبال میآورد که عبارتند از:
افسردگی، سوءظن، اضطراب، پرخاشگری، اشتیاق شدید برای مصرف مجدد ماده.
اولین اثر بلندمدت مصرف شیشه، وابستگی و اعتیاد است. به گونهای که فرد مصرفکننده اجباری درونی را برای مصرف مکرر شیشه در خود احساس میکند که میتواند همراه با تغییراتی در اعمال مغز و نیز بافت مولکولی آن باشد. علاوه بر وابستگی، سایر عوارض بلند مدت مصرف شیشه شامل رفتار پرخاشگرانه، اضطراب، اغتشاش و آشفتگی ذهنی و بیخوابی است. علاوه بر این فرد مصرفکننده ممکن است رفتارهای حاکی از جنون (روانپریشی) از خود نشان دهد نظیر سوءظن و بدگمانی شدید، توهمات شنوایی، بینظمی و اختلال در خلق و بروز توهم (برای مثال حرکت حشرات بر روی پوست). بدگمانی و سوءظن فرد مصرفکننده در مواقعی میتواند منجر به اقدام به خودکشی یا اقدام به قتل شود.
تهیه و تنظیم: فرخلقا محمدی
کارشناس ارشد روانشناسی
مطالب مشابه :
پاورپوینت اعتیاد به مواد مخدر
شما میتوانید فایل پاورپوینت با موضوع اعتیاد را از لینک زیر بروشور پیشگیری از اعتیاد
معتاد
تاثیر مخرب اعتیاد به مواد مخدر و الکل بر رشد بروشور . معتاد . یه جمله خیلی تامل بر انگیز
سند پیشگیری از اعتیاد قزوین مصوب شد
سند پیشگیری از اعتیاد اعتیاد، تهیه و تدوین بروشور و تراکت آموزشی در سه نوع
بروشور آموزشی مربوط به اعتیاد
واحد پیشگیری اداره بهزیستی نهبندان - بروشور آموزشی مربوط به اعتیاد - - واحد پیشگیری اداره
مقاله ای کامل در مورد مواد مخدر
اعتیاد چیست؟ اعتیاد یــک «بیمارى اجتماعی» است که عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى که بـه
پاورپوینت
تاثیر مخرب اعتیاد به مواد مخدر و الکل بر رشد بروشور . معتاد . یه جمله خیلی تامل بر انگیز
شرح بیماری اعتیاد
کمپ ترک اعتیاد میلاد نور سیلک کاشان بروشور های اعتیاد. بروشور بیماری اعتیاد و
برچسب :
بروشور اعتیاد