منوی غذا (طراحی و مهندسی منو غذایی رستوران)
&
اهمیت و جایگاه منوی رستوران:
طبق استانداردهای مدیریتی صنعت مهماننوازی (صنعت مهماننوازی یکی از زیربخشهای اصلی صنعت گردشگری است که در رأس آن به ارائه خدمات هتلداری و رستورانداری آن میپردازد و البته دایره وسیعتری از خدمات اینچنینی را نیز در بر میگیرد) یک منوی موفق باید چهار هدف اصلی بازاریابی را دنبال کند!
1- یک منو باید به پیشبرد اهداف مفهوم بازاریابی کمک کند. به یاد داشته باشید که مفهوم بازاریابی بر این عقیده استوار است که نیازها و خواستههای مشتری در اولویت قرار دارند. شناسایی نیازها و خواستههای مشتریان تا حدودی از طریق تحقیقات بازار و بررسی سیستمهای اطلاعاتی بازاریابی داخلی و دادههای آماری منوی ملی محقق میشود.
2- منو باید به تحقق تصویر ذهنی رستوران کمک کند. مثلا، منوی رستورانی که افراد جوان و مجرد و جویای یک فضای مفرح را جذب میکند میتواند در راستای اثبات تصویر رستوران خود، برای گزینههای منویش از اسامی طنز و نقاشیهای کارتونی استفاده کند. یک رستوران مکزیکی میتواند بر روی منوی خود از تصویر یک ساختمان با معماری مکزیکی استفاده کند. منو یکی از نخستین راههای برقراری ارتباط است که مشتری پس از ورود به یک رستوران با آن مواجهه میشود. نباید نقش مؤثر منو در ایجاد یک نگرش مثبت را نادیده گرفت.
3- یک منو باید به عنوان وسیلهای برای تأثیرگذاری بر خواسته مشتریان به نفع گزینههای منو عمل کند!! یعنی آنکه طراحان منو میتوانند از طریق برگههای ضمیمه منو (فهرست غذاهای مخصوص و یا فصلی)، متن منو (تشریح غذاها)، نحوه قرار گیری غذاها در منو و کارهای هنری تقاضای مشتریان را در انتخاب غذاها تحت تاثیر قرار دهند. برای مثال به غذاهای محبوب یا سود آور توجه ویژهای شده یا موقعیت چشمگیری در منو به آنها اختصاص داده میشود، بدین ترتیب احتمال انتخاب آنها توسط مشتری افزایش مییابد.
تلاش برای تاثیر گذاری بر رفتار مشتری بدین شکل میتواند منجر به ایجاد ساختاری از منو شود که نه تنها باعث افزایش فروش برخی از گزینههای منو میشود بلکه میتواند فروش و سود ناخالص را نیز به طور چشمگیری افزایش دهد. تجربه ساختارهای مختلف منو میتواند منجر به سطوح بسیار مختلفی از سودآوری ناخالص شود. حتی اگر تعداد کل غذاهای فروخته شده زیاد نشده باشد.
4- منو ابزاری برای کسب مزیت رقابتی است. یک رستوران موفق گزینههایی را برای منو خود انتخاب میکند که با آنها شناخته میشود. به این گزینهها (نشان رستوران) «Signature Item» گفته میشود که به شدت در منو تبلیغ شده و بر مزیت رقابتی میافزایند.
رستورانداران باید تلاش کنند تا برای بهبود تصویر ذهنی رستوران و خلق یک مزیت رقابتی متمایز از این گونه «نشانهای خاص» استفاده کنند.
&
تعریف منو:
منو یا صورت غذالیستی از خوراکیها ونوشیدنیها در یک رستوران است که مشتریان می توانند از میان آنها اقلام مورد نظر خود را انتخاب نمایند.
مشاغل مورد نظر دریک آشپزخانه براساس انواع غذاهایی که درآن آشپزخانه تهیه میشود تعین می گردند درواقع منواساس کار آشپزخانه است.
تنظیم وطراحی منو برای کیترینگ ها.بنگاهها وموسساتی مانند رستورانها که برای سود کردن ویا آنهایی که برای تامین هزینه وبودجه کار می کنند مانند بیمارستانها ومدارس یکی ازمهمترین کارهاست.
عملکرد منو اطلاع رسانی دردو بخش می باشد که عبارتند از:
کارکنان چه چیزهایی را باید آماده سازی کنند
مهمانان ومشتریان اطلاع پیداکنند که ما چه غذاهایی را مهیا کرده ایم
کارکنان به موقع باید بدانند که چه چیزهایی را باید سفارش بدهند.آماده سازی وسرو کنند ومهمانان ومشتریان نیازاست که بدانند چه نوع غذایی با چه نوع سبک وروش پختی شایسته ودلخواه آنهاست وچه قدر قیمت آنهاست .این اطلاعات باید شفاف و روشن وهمچنین بصورت بخشی(course)تنظیم شودتامنو به آسانی قابل درک وفهمیدن باشد.
طراحی محتویات منو در مشتریان انعکاس وبازتاب ایجاد میکند که نشان دهنده سبک وکلاس کارآن رستوران است و چاپ وطراحی منو می بایستی هماهنگ با دکور آن رستوران باشد واز جذابیت وچیدمان استانداردبرخوردار باشد که این امر کمک به ترفیع فروش خواهدکرد.مخصوصا"اگرغذاها به روش اشتها آوری درمنو تشریح شود،همچنین باید به یاد داشته باشیم که امروزه شکل وسبک غذا عوض شده است.
مشتریان به دنبال غذاهای جدید وترکیبهای متفاوت غذاها ومواد غذایی وایده های تازه درمنوها هستند.البته به این معنی نیست که غذاهای سنتی وپرطرفدارگذشتگان ما کنار گذاشته شوند بعضی از رستوران هابا ترکیبی ازغذاهای سنتی گذشتگان وغذاهای جدیدومعاصردر منوی خود موفقیت های بزرگی را کسب کرداند .
نکته مهم اینکه ما آنچه راکه در منوی خود بیان می کنیم می بایستی دقیقا"همان را انجام داده وبه مشتری ارائه دهیم مثلا"اگر میگوییم 250گرم استیک سرومی کنیم یعنی 250گرم گوشت خام مخصوص استیک را برش بزنیم وپخت کنیم واگردر منوسس برنز (Bearnaise) رابا استیک سرو میکنیم باید این سس دقیقا"آماده سازی وتهیه شود وبا استاندارد ریسیپی آن مطابقت داشته باشد.
به یاد داشته باشیم که هنگام توصیف در منوی شاخص سبک وشیوه پخت .کیفیت.کمیت.اندازه وسایز.نحوه آماده سازی وترکیبات درون بشقاب را بطورشفاف وواضح شرح دهیم.
بدون تردید پایه واساس منوغذایی را براساس سبک غذاها موقعیت اقلیم مذهبی طراحی می کنند .البته عوامل دیگری هم دراین امر دخیل هستند.منوی غذایی می بایستی به وسیله افرادکاردان ومتخصصین این امرتهیه وتنظیم گرددمنوی غذایی یکی دیگرازعوامل طراحی وچیدمان آشپزخانه است
بدون تردیدپایه واساس منو غذایی رابراساس سبک غذاها.موقعیت اقلیم ومذهبی طراحی میکنند.البته عوامل دیگری هم در این امر دخیل هستند.منو غذایی می بایستی بوسیله افراد کاردان ومتخصص این امر تهیه وتنظیم گردد.
منوی غذایی یکی دیگرازعوامل طراحی وچیدمان آشپزخانه است ومشاغل مورد نیاز دریک آشپز خانه براساس انواع غذاهایی که در آن آشپزخانه تهیه می شودتعین می گردد(درواقع اساس کار آشپزخانه منو می باشد).
+
انواع منو
باید به روشنی آگاه ومتوجه باشیم که منو به چند دسته تقسیم وتفکیک شده اند.
منو set-price: ست پرایس.یکدست قیمت: منویی است که شامل دو.سه وچهار گروه غذایی مانند گروه سالادها .سوپها. غذاهای اصلی ودسرها که یک قیمت برای آن تعین شده است .دراین نوع منو انتخاب کننده غذا ممکن است تمام گروهای غذایی را پیشنهاد بدهد.
منو آلاکارت Ala-carte.یا قیمت جداگانه: که در این منو هرغذا قیمت جداگانه خودش را داردکه میهمان میتواند خودش برای خود منو تدوین کند.این نوع منو شامل دو.سه یاچند گروه غذایی مندرج در منو می شود.
مثلا"انتخاب سوپ.سالادوغذای اصلی یا اینکه تنها سوپ یا فقط سالادویاغذای اصلی را انتخاب کنندغذاهای اصلی مندرج در منوی آلاکارت می بایستی همزمان با سفارش میهمان طبخ گردد.
منو های میهمانی یا مراسم خواص : این نوع منوها دارای انواع واقسام مختلفی هستند ومیهمانان همگی بصورت همزمان شروع به میل کردن غذا می کنند.باید توجه داشت وجودغذاهایی مانند استیک یا سوفله در منوی غذایی مراسمی که تعداد میهمان ها زیاد است مناسب نیست.
منوهای خاص قومی(اقوام مختلف) : این منو میتواند بصورت منو (ست پرایس یا آلا کارت )با غذاهای خاص وتخصصی طبق مذهب آن کشوریا غذاهای ویژه قومی مانند چینی.هندی.آفریقایی ویا یونانی طراحی شود. کارکنان آشپزخانه می بایستی روش استفاده از مواد غذایی این منوها را کسب کنند واز همه مهمتر آداب ورسومات اقوام را با احترام در محیط رستوران حفظ نماید
منوی غذایی بیمارستان ها:این منو بصورت یک منوی کارتی است که یک روز قبل به بیمار داده میشود که بیمارغذای انتخابی خود را علامت می زند .باید توجه داشت نباید هیچ نوع غذایی که به سلامت بیمار لطمه میزند به آنها سرو شود.معمولا"منو بیمارستانها دارای دو یا سه گروه غذایی میباشد .
منوی کارکنان درمحیط کار:دراین منو غذای کارکنان رادرمحل کارشان سرو می کنند .این نوع منو با درنظر گرفتن شرایط کاری ازلحاظ سبک یا سنگین بودن کار- میزان تحرک-شرایط اقلیمی ومحیطی وفصلها طراحی وتنظیم میشود. مسلما"برای کارهای سخت و طاقت فرسا .کمییت و انرژی غذاها متفاوت با کارهای سبک وبی تحرک و همچنین تنوع غذاها در روحیه و انگیزه کارکردن کارکنان تاثیر بسیاری دارد.
منوی کودکان : رستورانی که تا کید درتجارت خانوادگی دارد بنای بقاءخود را از منوی کودکان دارند وهمچنین کودکان اولیاء خود را به همراه خواهندداشت.برای کودکان زیر دوازده سال.مقدارغذاهای کمتروبا قیمت کمتری تدارک دیده میشود.کودکان معمولا"غذاهای جذاب ولذت بخشی مانند چیپس سیب زمینی .ذرت هویچ قاچ شده.هات داگ.همبرگر وچیز برگر و....را ترجیح میدهند.بچه های کوچکتر غذاهایی که با دست خورده می شود را بیشتر دوست دارند مانند هویچ وکشمش ومیوه جات وغیره....
منوی کودکان باید ساده. بارنگهای مختلف وبا قسمت بندی کوچک ودیزاین مناسب در بشقاب تهیه گردد.بشقابهای پر از غذا شوق کمتری در بچه ها ایجاد می کند.منوی کودکان باید از طرف والدین نیزقابل قبول باشد.به خاطر اینکه آنان اشخاصی هستند که از غذاهای مورد نیاز کودکان خود آگاه هستند
منوی کودکان میتواند با عکسهایی که وابسته به داستانها وحیوانات میباشد طراحی شود معمولا"کاغذ های رنگی ودکورهای مختلفی وجود دارد که می توانند امر مهمی در تهیه منوی کودکان باشد .بعضی اوقات این نوع منوها را همانند اسباب بازی طراحی می کنند (مانند کلاه.تاج.ماسک.عروسک و..) ضمن اینکه بچه ها می توانند این منوها را بعنوان یادگاری همراه خود نگه دارند.
منوی چرخشی:این نوع منو برای مدت زمان مشخصی(یک هفته یا یک ماه)تنظیم میشود این منوبصورت منوست شده (set-mens)برای مؤسساتی مانند کیترینگ شرکتهای صنعتی.کافی تریا کانتن ها.بیمارستانها.مراکز آموزشی قابل استفاده است.وبه اینصورت بعد از پایان زمانبندی منومیتواند دوباره بصورت چرخشی مورد استفاده قرار گیرد.
منوی فصل:با توجه به مواد غذایی وسبزیجات ومیوه جات فصلی تهیه گردد.
منوی ضیافت یا بانکویت:این منو برای میهمانی ها وبرنامه های مخصوص می باشدترکیب حرفه ای این منو فرانسوی وبصورت ترتیبی طراحی میشود.
منوی روم سرویس:این نوع منو مخصوص سرویس در اتاق های هتل ها می باشد. قیمت منوی روم سرویس معمولا"به علت هزینه های اضافه 15%تا20% گرانتر است.
طراحی منو
طراحی منوی غذایی خوب کلیدی برای اجرای یک رستوران موفق است
طراحی منو یکی از وظایف مهم سرآشپز کل یا همان مدیر آشپزخانه می باشد.این کارساده نیست ونشانگر حسن سلیقه سرآشپز ومدیریت اوست وبایدبا پرستیژ رستوران هماهنگی داشته باشد.
انتخاب دقیق غذا ،آزمایش آن وقیمت گذاری صحیح در طراحی منو بسیار مهم است .با توجه به رقابت شدید میان رستورانها و وجود مشتریانی که هریک سلیقه خاصی دارند لذا توجه بیش از پیش نیز به این کار ضرورت دارد تا جایی که گاه شاهد هستیم .
برخی رستورانها شهرت خود را صرفا" به خاطر ارائه یک غذای ویژه یا غذای مخصوص سرآشپزکسب میکنند.یادآوری میشود که طرح منو و شیوه ارائه آن.نمایانگر شخصیت ومدیریت رستوران وآشپزخانه است.توجه داشته باشید که یک منوی بد اثرات مخربی دارد وممکن است آینده رستوران را به خطر بیندازد.
اطلاعات مورد نیاز در طراحی منو
موارد مهم در طراحی اولیه منو
در حین مراحل اولیه فرایند طراحی منو میبایست چندین عامل را در نظر گرفت. شاید بارزترین عامل مشتری باشد.
پرسش کاربردی: مشتریان وفادار رستوران چه چیزی را میپسند ند و چه چیزی را دوست نمیدارند؟
پرسش کاربردی: کدام یک از غذاهای منوی فعلی را بیشتر و کدام یک را کمتر دوست دارند؟
یک گزارش فروش دقیق و سایر دادههای تهیه شده توسط سیستم اطلاعات بازاریابی برای برنامهریزی منو بسیار با ارزش هستند.
هر منو برای اینکه موفق باشد باید بتواند رضایت مشتریان را جلب کند. بنابراین یک مدیر رستوران باید رفتار مشتری را به درستی درک کرده و جایگاه مناسب آنها را دریابد.
همه کسب و کار باید به گونهای سازماندهی شود که باعث رضایت مشتری گردد. مدیران باید همواره تلاش کنند تا آنچه را که مشتریان میخواهند خریده و به آنها عرضه کنند نه آنچه را که مدیریت قصد فروشش را دارد.
اگر بازار، غذاهای فوری را تقاضا کند، یک مدیر آیندهنگر میبایست همان را فراهم کند، حتی اگر خود ترجیح دهد که غذاهای دیگری را عرضه کند!! مدیر، بخشهای خاصی از بازار هدف را انتخاب میکند و هنگام برنامهریزی منو، نیازها و خواستههای این بخشهای بازار باید در اولویت قرار گیرند.
پرسش کاربردی: هنگامی که خواستههای مشتری شناسایی شد، مسئله دیگری مطرح میشود. قابلیت دسترسی و هزینه غذاها و نوشیدنیهای مورد نیاز به چه میزان است؟
بسیاری از غذاها فصلی هستند و خریداری برخی از مواد اولیه تازه در تمامی فصل سال و با یک قیمت متناسب بسیار دشوار است. هنگامی که مدیر رستوران دریافت که مشتری به یک محصول خاص علاقه دارد، یک تأمین کننده دائمی باید تعیین شود.
مهارتهای کارکنان بخش تولیدی و خدماتی نیز باید مد نظر قرار گیرد.
پرسش کاربردی: اگر گزینههای جدید در منو معرفی شود، آیا کارکنان فعلی توان و مهارت لازم برای تهیه، ارائه و سرو گزینه جدید به نحو صحیح را دارند.
و اگر نه:
پرسش کاربردی: چه اقداماتی برای آموزش مهارتهای لازم به آنها باید صورت گیرد؟ آیا باید کارکنان بیشتری را استخدام کرد؟
اینها پرسشهای مهمی هستند که یک مدیر رستوران در مراحل اولیه فرایند برنامهریزی منو باید بپرسد؟
باید به چیدمان و طراحی فیزیکی رستوران نیز توجه داشت. چیدمان و طراحی آشپزخانه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
پرسش کاربردی: آیا تجهیزات آشپزخانه برای تهیه گزینههای جدید منو کفایت میکند؟
میبایست درباره محدودیت فضا، ظرفیت تجهیزات و چیدمان تصمیماتی اتخاذ کرد. شاید برای تهیه و سرو گزینههای جدید منو، تغییر چیدمانآشپزخانه و فضاهای خدماتی لازم باشد. گاهی نیز ممکن است خرید تجهیزات جدید برای تهیه و سرو گزینههای جدید منو ضروری باشد.
برای مثال، اگر یک مدیر تصمیم بگیرد تا خدمات رستوران خود را از سبک آمریکایی به ترکیبی از خدمات به سبک فرانسوی و روسی تغییر دهد، سرمایهگذاری قابل توجهی باید در زمینه تجهیزات صورت گیرد.
نکته مهم دیگری که طراح منو باید در نظر بگیرد این است که یک منو باید برای مشتریان فرصتی فراهم کنند تا آنها بتوانند یک وعده غذایی مغذی انتخاب کنند. مسلم است که رستورانهای جدید نمیتوانند به مسائل تغذیهای بیاعتنا باشند. باید تلاش کرد که گزینههایی برای مشتری فراهم شود که یک سوم هرم غذایی پیشنهادی «Recommended Dietary Allowance» را تأمین کند.
برای تهیه وتنظیم منو اطلاع از موارد زیر ضروری می باشد:
شناخت غذاهای اشتها آور برای پیش غذا که بتواند اشتهای مهمان را تحریک کند.
شناخت مواد غذایی اصلی وانرژی زا وسیر کننده.
شناخت غذاهایی که کار دستگاه گوارش را آسان می نماید.
ازغذاهای دسته اول یعنی اشتها آور می توان سوپ ها ،اردورها،ماست وخیار ،قارچ سرخ شده ،پنیر وسبزی تازه.دسته دوم غذاهای اصلی هستند که شامل انواع ماهی،گوشت وسبزیجات پخته وغیره می شوند.در دسته سوم می توانیم سبزیجات تازه،میوه وبطور کلی دسر های ساده را قرار دهیم.
ترتیب قرار گرفتن غذاها طبق اصولی است که به آنها اشاره می نماییم:
اردور،سوپ،سالادها،دلمه ها،ترشیها،ماست ها و....تعدادی از غذاهایی هستند که در اصطلاح پیش غذا نامیده می شوند.
غذاهای اصلی که شامل گوشت ها وماهی ها وماکیان که بصورت کباب یا روی اجاق یا تو فری به همراه سبزیجات با انواع سس تهیه می شوند.
دسر های مختلف شامل،شیسرینی،میوه،بستنی،کرم کارامل،ژله،شارلوت وموس شکلات و... می باشند.
در لیست بالا معمولا"هر غذا قبل از غذای بعدی در منو باید قرار گرفته شود.
عوامل مهمی که برای طراحی منو می بایستی در نظر گرفته شود:
1-نوع موسسه:نوع موسسه بدلیل عوامل متنوع (سبک،نوع سرویس،سرو و....)در موسسات غذارسانی(کیترینگ)رستورانها،هتل ها،بیمارستانها،پیمانکاران غذایی شرکتها بدون شک در طراحی منو یکی از موثرترین عوامل می باشد که باید مد نظر داشته باشیم.
2-نوع مشتری:چه تیپ مشتری وچه نوع مهمان وچه نوع افراد واینکه باچه خصوصیتی قرار است به آنها سرویس بدهیم،برای مثال:مهمانی خصوصی،جشن تولد،کنفرانس سیاسی،بازیکنان فوتبال،دانش آموزان مدارس،همه وهمه اینها نیاز به ملاحظات شخصیتی،موقعیت اجتماعی،سنی و...دارد .که باید هنگام طراحی منو و نوع غذا مد نظر داشته باشیم.
3-نوع مذهب:اعمال قوانین مذهبی مانند حلال بودن غذاها در کیترینگ ها ورستورانها یکی دیگر از نکات مهم در تنظیم غذاهای مندرج در منوی غذایی می باشد.
4-گوشت خواران وغیر گوشت خواران:امروزه خیلی از افراد ازخوردن گوشت مخصوصا"گوشتهای قرمز امتنان می ورزند به همین دلیل می بایستی در منوی غذایی خود چند نوع غذای گیاهی (بدون گوشت )برای افرادی که گوشت خوار نیستند در نظر گرفته شود.
5-فصل های سال وزمان های خاص:در نظر گرفتن فصل گرما وسرما ،فصل تولید سبزیجات وحبوبات،زمان های خاص مانند عیدها،تعطیلات سنتی وملی چه وعده های غذایی از روز (صبحانه ،ناهار وشام)از دیگر عوامل مهمی هستند که باید به آن توجه خاصی داشت.
6-تعداد گروه های غذایی(Courses.کورس):تنوع گروه های غذایی مانند گروه سالاد ها،سوپها،غذاهای گریلی،غذاهای دریایی،ودسرها باعث انتخاب بیشتری در تنوع غذایی مهمان می شود.
7-ترتیب صحیح گروه بندی غذاها:برای تعادل ،بترتیب بودن گروه های غذایی خیلی مهم می باشد.
8-گویش:همیشه با زبان ساده با مشتریان ارتباط برقرار کنید،در منو ازکلمات پیچیده ونامفهوم استفاده نکنید واگر لازم شد از کلمات تخصصی استفاده کنید آنرا بطور شفاف تشریح کنید.
9-اندازه :در اصل هیچ رابطه ای بین اندازه منو وکیفیت منو وجود ندارد .اگر اندازه منو خیلی کوچک باشد مهمان نا امید می شود وفکر می کند که به اندازه کافی انتخاب غذا ندارد واگر منو خیلی بزرگ وبلند بالا باشد که نشانه تعداد بی شماری غذاست،در این حال مهمان کیفیت معمولی (نه خوب ونه بد )را تجسم می کند.
معمولا" بهتر است که تعدادی غذاهای خوب واستاندارد که هدف اصلی آن باشد که مهمان چه می خواهد وچه دوست دارد ،در واقع همیشه باید بخاطر بسپارید که مهمان است پول پرداخت می کند.
10-طرح:طراحی وچاپ منو باید تکمیل کننده تصویر،محیط،ودکوراسیون رستوران باشد .طراحی منوی جدید در فصلهای متفاوت باعث تغییر در روحیه مهمانان ومشتریان (مخصوصا" مشتریان دائمی)می شود واز یکسان ویکنواخت بودن طرح منو در مدت زمان طولانی باعث بی میلی وبی اشتهایی می شود.
11-گویش:خیلی مهم است که هنگامیکه می خواهید غذایی را برای مهمان توصیف کنید خیلی دقیق وروشن باشد اگر ما اعتقاد داریم که منو ارتباط با مهمان است پس باید خیلی ساده بیان شود تا مهمان به سادگی متوجه شود واگر از کلمات تخصصی آشپزی استفاده می کنید آنها را شرح بدهید مانند(ساته. Sauteیعنی تفت دادن)
12-تصاویر:اضافه کردن تصاویری از غذاهای خاص باشرح موارد تخصصی آنها در منوی غذایی
13-قسمت اعلامیه:ایجاد قسمت اعلامیه در داخل منو که شما بتوانید غذای فوق العاده یا روز خود را اضافه نمایید.
14-زبان:حد الامکان منوی رستوران به صورت دو زبانه باشد (فارسی-انگلیسی)
15-چاپ:استفاده از پوشش های گرافیکی مناسب ونام تجاری بر روی منو می تواند بدلیل روانشناسی منو با ارسال سیگنالهای ظریف ودقیق ،مشتری را تحت تاثیرقرار دهد واستفاده از فونت های ساده جهت شرح غذا و درج قیمت که باعث می شود مشتری به راحتی وبا علاقه ،غذای مورد نیاز خود را انتخاب نماید.
16-ارائه منو:طریقی که منو به مهمان ارائه می شود اغلب مواقع باعث عکس العمل مهمان می شود .چسباندن منو روی دیوار ورودی،ارائه منو به بیمار در بیمارستان یا مهماندار به مهمان ،ارائه نادرست چه نوشتاری وچه بیانی وگفتاری می تواند باعث نا امیدی وکاستن ارزش معنوی غذا شود.ودر این بین سر میز بان وتمام میزبانان وکمک میزبانان باید منوی روزانه را از حفظ بدانند وحتی ترکیب غذایی آنها را نیز بشناسند که متاسفانه در بیشتر رستورانهای ما این موضوع مورد توجه نیست وعدم آشنایی کارکنان رستوران با نوع غذا ها اغلب موجب بروز مشکلات بین مهمان ومیز بان می گردد،در حالی که شرح مختصری در مورد غذا می تواند رضایت مهمان را جلب نموده وموجب شکایت مهمان نمی گردد.
البته رستورانهایی که به سلامت مهمان و مشتری اهمیت زیادی قائل هستند ازمنوی منحصر به فرد وخاصی استفاده می کنند که در آن فهرستی از غذاهای آلرژی زا را تهیه کرده ومواد اولیه آنرا شناسایی کرده و در منوی غذایی رستوران گنجانده وشرح می دهند زیرا معتقد هستند کسانی که به رستوران شان مراجعه می کنند باید از مواد اولیه غذایی که مصرف می کنند مطلع باشند ودر بعضی مواقع هم در منوی رستوران فهرستی از ارزش غذایی به طور مثال اندازه کالری و پروتئین ودیگر ویتامینهای آن را برای اطمینان هر چه بیشتر مشتریان ارائه می دهند.
مهندسی منو :
درک جامع از قراردادن گروه غذایی وتنظیم اقلام مواد غذایی درون این دسته بندی وطراحی کلی منو را معمولا"مهندسی منو می گویند.مهندسی وطراحی منو یک تکنیکی است که میتواند درآمد وسود رستوران را تضمین کند. در واقع منو باید تامین کننده نیازهای خاص مشتریان بوده وسود دلخواه رابرای رستوران شمابه همراه داشته باشد.درعین حال منوی شما باید بیانگرماهیت رستوران وهتل شما باشد.
مطالب مشابه :
تولد
گورمند - تولد - گورمند. سه منوی اصلی. غذای منوی گورمند. نکات
ناپلئونی پنیر
واسه مهمونی های عصرونه و تولد خیلی عالیه، اگه روز مهمونی وقت درست کردن چیزی منوی غذای تولد.
منوی غذا (طراحی و مهندسی منو غذایی رستوران)
پیشگامان طبخ ساوالان - منوی غذا (طراحی و مهندسی منو غذایی رستوران) - آموزشی - پیشگامان طبخ
غذاهای ساده
غذای ساده با رشته شما می توانید با عضویت در خبرنامه گروه آشپزی که در منوی زیر مشاهده می
بادمجان پلو2 (غذای محلی قزوین)
دفترچه آشپزی من - بادمجان پلو2 (غذای محلی قزوین) - دفترچه آشپزی اینترنتی مخصوص من - دفترچه
برای انتخاب منوی غذا برای مهمانی چند فاکتور رو باید در نظر گرفت
برای انتخاب منوی غذا برای تهیه منو غذای مهمانی راهنمایی کاملا مثل تولد
تغذیه نوزادان
شیر دادن نوزاد در روزهای اول تولد. مقدار غذای نقشه وبگاه آشپزی در منوی آشپزی زیر به
برچسب :
منوی غذای تولد