ابعاد کنکور از دید نفر اول سال 87-ریاضی
هشدار! تمام مطالبی که در ادامه میآید تنها تجربیات شخصی خودم، یا مطالبی است که از دیگران مانند مشاور و دوستان دریافت کردهام و به نظر من برای کنکور مفید هستند. قطعاً همهی انسانها متفاوتند و نمیتوان برای همه یک نسخه پیچید! این در نهایت خود شما هستید که باید از میان راههای مختلف موجود بهترین راه که با روحیات شما سازگاری بیشتری دارد را برگزینید. این نوشتهها هم تنها یکی از چندین راه موجود را در موضوعات مختلف نشان میدهد. قطعاً این روشها بهترین نیستند. من در قبال این نوشتهها هیچ مسئولیتی را بر عهده نمیگیرم!
سوال ۱) روزی چند ساعت درس بخوانیم؟
این بدترین سؤالی است که یک دانشآموز میتونه بپرسه. ببینید، اصلاً و ابداً به ساعت نیست. خیلی کسایی بودن که با روزی ۳ تا ۴ ساعت رتبههای خفن آوردن و خیلیها با ۱۳ تا ۱۴ ساعت رتبهی قابل قبولی کسب نکردن. ولی نکتهی مهم اینه که ما خودمون ببینیم وضعمون چهجوریه و باید چه کارهایی بکنیم و حالا که این دوتا معلوم شد، میتونیم بگیم ما چقدر باید درس بخونیم. حواستون باشه؛ هیچوقت دنبال این نباشید که ببینید فلانی چقدر درس میخونه؛ توی ساعت مطالعه با خودتون رقابت کنید. همیشه بدانید: ساعت مطالعه یک امر شخصی است و برای هر فرد متفاوت است.
سوال ۲) اگه به ساعت نیست، پس به چیست؟
این شد یک سؤال آدموار! ببینید؛ مهمتر از ساعت مطالعه، کیفیت مطالعه است. خیلی وقتها ما زیاد درس میخونیم ولی چون توی مسیر درست نیستیم مثل یک سمند LX میمونیم که داره با سرعت زیاد طرفه دره میره. البته همینجا بگم نه کیفیت را فدای کمیت کنید و نه کمیت را فدای کیفیت. هم کمیت و هم کیفیت هر دو باید با هم در حد قابل قبولی باشند. اما ما همیشه کیفیت یادمون میره و فقط ساعت رو بالا میبریم.
حالا پس چندتا چیز خیلی مهم میشن. اولا به نظر من باید ما خوب نقاط ضعف خودمون رو دقیق در بیاریم. مثلاً خودم رو مثال میزنم. توی تابستون من فهمیدم که توی هندسه، مثلثات و آنالیز ترکیبی از بقیه مطالب ریاضی ضعیفترم؛ پس تصمیم گرفتم که حتماً بتونم این ضعف رو برطرف کنم، خیلی هم کار کردم و با زحمتی که سر اینا کشیدم دقیقاً همین سه مبحث نقاط قوت من توی کنکور شدن. پس نقاط ضعف خودمون رو پیدا کنیم و سعی کنیم با برنامهریزی درست اونها رو رفع کنیم.
یه عادت بدی که تقریباً توی بچههای همهجا دیده میشه اینه که همه وقتی نمیتونن تستی رو حل کنن، به سرعت میرن سراغ جوابش (حداکثر بعد از ۳ تا ۵ دقیقه تأمل). ولی بچهها؛ همه درس میخونن ولی اون کسی موفقتره که ذهن قویتره داشته باشه. خیلی وقتها اتفاق میفتاد که ۱ ساعت میگذشت و من فقط ۱ تست حل میکردم! یعنی تا تست حل نمیشد، ولش نمیکردم! اینطوری باعث میشد که ایدههای زیادی بیاد توی ذهنم و ذهن آدم خوب ورزیده بشه. البته نتیجهی این کاری که من طی سال انجام دادم رو توی خرداد دیدم؛ پس انتظار نداشته باشید خیلی زود نتیجه بگیرید. نکتهی دیگم اینه که افراط در اینکار زیاد خوب نیست، در هر صورت شما باید روی سرعت عمل خودتون هم کار کنید ولی خیلی خوبه که همچین تستهای سختی رو جدا کنید و بشینید خیلی خیلی خوب و با تمرکز چندین دقیقه روشون فکر کنین. پس اگه سوالی حل نشد، لازم نیست بریم سراغ پاسخنامه، آنقدر روش فکر میکنیم تا حل بشه.
سوال ۳) همهچیز رو بخونیم؟
بهجز چیزهایی که سازمان سنجش از کنکور سراسری حذف کرده، همهچیز از تیتر بحث تا مطالب زیر شکل و خود شکلها و نمودارها و پاورقیها و . . . خوب مطالعه کنید. هیچچیزی نیست که بتوان گفت در کنکور نمیآید. اتفاقاً طراحان به مطالبی که حدس میزنند توسط دانشآموزان به آنها اهمیت داده نمیشود، توجه و عنایت زیادی دارند!
سوال ۴) عمومی یا اختصاصی، پیش یا پایه؟
پیش و پایه نداره! همهچیز مهمه. عمومی و اختصاصی هم هر دو در نتیجهی شما فوقالعاده تأثیرگذارند. فقط چون دروس اختصاصی ماهیتی متفاوت دارند، نیاز به زمان بیشتری نسبت به دروس عمومی دارند. هرگز دروس عمومی را به بعد از عید انتقال ندهید. این مرز بندی پیش و پایه رو هم که حداقل من یکی نداشتم.
سوال ۸) چه کتابهایی را توصیه میکنید؟
اون زیاد مهم نیست، مهم اینه که هر کتابی رو که میخونید، کامل تا تهش بخونید. وقتی میگم کامل یعنی کتاب رو فوت آب باشید. این خیلی بهتر از اینه که ما چندین کتاب توی یه درس داشته باشیم که از هرکدوم یه چندتایی تست زدیم. اگر دنبال کتابهای خوب هستید، با یک پرسوجوی ساده میتونید اونا رو پیدا کنید.
به دلیل اصرار دوستان، من کتابهایی که فکر میکنم مفید هستند رو اینجا معرفی میکنم تا همه بهره ببرن. البته اینها فقط کتابهایی هست که من دیدم و گرنه قطعاً کتب بهتری هم هستن که من ندیدم.
توجه! این کتابها نه همگی بهترین هستند و نه تنها شرط قبولی در کنکور. قطعاً کتابهای بهتری هستند که من بی اطلاع از آنها هستم. لطفاً هر کتابی که دارید تا انتها بخوانید و تحت تاثیر این لیست قرار نگیرید چون من همهی کتابها را ندیدهام و کتابهایی را که دیدهام و خواندهام گفتهام. لطفاً انتشاراتهای محترم هم سوءاستفاده نکنند.
ادبیات: ادبیات فارسی پیش دانشگاهی (۱) مبتکران، دکتر کورش بقایی. این کتاب یک کتاب عالی برای درک مطلب و آرایههاست. برای ادبیات ـ به نظر من ـ این کتاب و تستهای کنکور از ۸۰ به بعد کافیست + خواندن خفن کتابهای درسی.
عربی: گاج سفید
معارف: نظری ندارم! بیشتر سعی کنید بخوانید.
زبان: اندیشهسازان (مبتکران) دکتر شهاب اناری
دیفرانسیل: بانک تست حساب دیفرانسیل و انتگرال انتشارات رمزینه، مهندس مهربان + دیفرانسیل خوشخوان برای تسلط بیشتر
تحلیلی: گاج سفید
گسسته: خیلی زیادن!
هندسه: اندیشهسازان (مبتکران)، مهندس فرهاد ابوالقاسمی
فیزیک: گاج سفید + اندیشهسازان + کتاب عالی اتاق فیزیک برای پیش (۱) انتشارات فار
شیمی: مبتکران مهندس بهمن بازرگانی
سوال ۹) سرعت عملم کم است، چه کنم؟
اولین کاری که میکنید ماشین حساب را از طبقهی سوم با سرعت اولیه V = 25m/s به پایین پرتاب کنید. ماشین حساب در سال پیشدانشگاهی دشمن شماست.
اما بعد؛ خوب سرعت عمل یهویی بدست نمیآید. قرص و شربت و کپسول هم نداره. ولی به نظر من تسلط خودش سرعت عمل میاره. واقعاً من تجربش رو ندارم زیاد ولی به نظرم اگه تستهای آسون رو سعی کنیم توی زمانی کمتر از زمان استاندارد بزنیم و با خودمون یه همچین رقابتی راه بندازیم و کلاً زیاد تمرین کنیم، سرعت عمل خود به خود بدست میآد. یه بحثی هم سره تست آسون هست، که تست آسون درسته آسونه ولی به ما کمک میکنه تا روابط و معادلات معمول رو خیلی عالی به خاطر بسپاریم و سرعت انتقال ما سر جلسه افزایش پیدا میکنه.
یه نکتهای که هست، بحث محاسبه است، این خیلی مهمه. تستها الآن وقتگیر و محاسباتی شدند. پس عادت کنید به ضرب ۶ رقم در ۶ رقم با اعشار اضافه! کسانی که صبورتر و با حوصلهترند، خیلی خیلی بهتر نتیجه میگیرند. همیشه سعی کنید بدون ماشینحساب کار خود را انجام دهید. [یک دانشآموز: آقا ما که همون بالاتر ماشین حسابمون رو پرت کردیم پایین!]
راستی یه نکتهی فوقالعاده مهم برای سر جلسه: وقتی دیدید که یک سوال رو نمیتونید حل کنید، به محض مشاهده دوره شمارش خط بکشید و سوال رو رها کنید و گیر الکی به سوال ندید. وقتی که همهی درسها رو تموم کردید با خیال راحت میتونید برگردید و تست رو سر فرصت جواب بدید. در این صورت الکی ذهنتون درگیر نشده و انرژی الکی صرف نکردید. اینکار تست شده و فوقالعاده مؤثره. من خودم وقتی ریاضی تموم شد حدود ۱۰ تا سوال رو نزده بودم و سریع رهاشون کردهبودم ولی برگشتم و تونستم جوابشون بدم.
سوال ۱۰) معدل چند خوب است؟
به نظرم الان به معدل فکر کردن زیاد درست نیست. چه معدلتون خیلی خوب باشه و چه بد دیگه کاریش نمیشه کرد، به نظرم شما باید تمام تمرکزتون روی او ۸۵ درصد باقیمانده باشه و ذرهای دربارهی تاثیر معدل و . . . فکر نکنید؛ چون نمیتونید دیگه عوضش کنید. تازه توی ۱۰ نفر اول هم معدل ۲۰ داشتیم، هم ۱۹/۶۱ (خودم) هم ۱۷ و خوردهای، پس کنکور خیلی مهمتر از معدله. [جوجه سومیها به این بهانه یه وقت معدلتون رو خراب نکنین!]
سوال ۱۱) چه درصدهایی خوب است؟ درصدهای خودتون رو میتونید بگید؟
اصلاً و ابداً نمیشه گفت؛ فقط سعی کنید حداکثر تلاشتون رو بکار بگیرید و هرچی سوال میتونید رو سر جلسه حل کنید. ممکنه یه سال درصد ۸۹ زبان عالی باشه، توی یک سال افتضاح. اگه درصدهای منم میخواید: ادبیات ۸۴، عربی ۱۰۰، دینی و زبان ۸۹ / ریاضی ۱۰۰، فیزیک ۹۴ و شیمی ۹۶ با معدل کتبی ۱۹/۶۱ .
سوال ۱۲) المپیادی بودید؟ در مدارس تیزهوشان درس میخواندید؟
نه، المپیادی نبودم و نمیتوانستم باشم! در مدارس تیزهوشان هم نبودم، چون تیزهوش نیستم؛ در مدرسه غیرانتفاعی سروش بودم.
سوال ۱۳) به نظر شما ۱۳ نحس است؟
هرگز.
سوال ۱۴) برای غلبه بر استرس چهکار کنیم؟
راستش من نمیتونم پاسخ خیلی قطعی به این سوال بدم، چون تجربهی کافی ندارم. ولی میدونم اگه به طور واقعی به خدا توکل کنیم، یعنی کارمون رو کامل و بدور از تنبلی انجام بدیم و نتیجه رو کامل به خدا واگذار کنیم، خود به خود این استرس از بین میره. سر جلسه من یهو سر شیمی استرس گرفتم، ولی یه لحظه به خودم گفتم: «بابا! دست خداست، هر چی اون بخواد همونه، تو هم زحمتت رو کشیدی، دیگه بقیش دست تو نیست!» و واقعاً آروم شدم.
[جدید!] یه نکته خیلی مهمه. به نتیجه فکر نکنید. فکر به نتیجه خودش استرسزاست. ببینید، فرض کنید ۱ سال درس خوندین و روز کنکور حالتون بد میشه و همهچیز خراب. میخواید چیکار کنید؟ تا حالا فکر کردهبودید؟ من کلاً این ریلکسیشن و اینا رو زیاد قبول ندارم. ریشهی آرامش در این کارها نیست. آرامش باید واقعی باشه نه مقطعی و الکی. همیشه امیدوار و رو به جلو حرکت کنید و به نتیجه فکر نکنید. یعنی تلاش کنید که هرچی میشه کمتر بهش فکر کنید، مطمئنم موفق میشید. برای خودتون حد رتبه نذارید؛ خودتون رو با بقیه مقایسه نکنید؛ از محیطهای تنشزا دور کنید خودتون رو و فقط و فقط تلاش کنید.
سوال ۱۵) غیر حضوری، آری یا نه؟
نظری ندارم. بهتر است با افراد آگاهتر از من مشورت کنید.
سوال ۱۶) اصلاً فکر میکردید اینطوری شوید؟
قبل از کنکور چرا، ولی بعدش نه! میخوام بگم که چیزی که مهمه اون باور ماست که باید با تلاش و توکل همراه بشه. کسی که فکر کنه: من که بابا از بچگی خنگ بودم الان هم قارقوزستان قبول میشم همین میشه و کسی که باور داشته باشه میتونه یه کاریه رو انجام بده؛ اگه به اندازهی هدفش تلاش و توکل داشته باشه، حتماً به هدفش میرسه. ببنید من تلاش و توکل رو دارم با هم میگم، هیچکدوم بدون اونیکی کامل نیست.
سوال ۱۷) چرا مهندسی کامپیوتر ـ سختافزار؟
سوال شما از دو جنبه قابل بررسی است: ۱) چرا برق نه؟ چون علاقه نداشتم. ۲) چرا مهندسی کامپیوتر ـ سختافزار؟ چون علاقه داشتم! شمام حواستون باشه، رشته فقط برق شریف نیست. ببینید به چی علاقه دارید.
سوال ۱۸) تاثیر با خدا بودن؟
حواستون باشه؛ شما بیش از هر چیز به آرامش نیاز دارید و «الا بذکر الله تطمئن القلوب»، حواستون به اوسکریم باشه، نه بخاطر کنکور، نه بخاطر چیز دیگه، فقط بخاطر خودش تا اونم دستتون رو بگیره.
سوال ۱۹) هر تست را چند بار بزنیم؟
آنقدر بزنید تا مطمئن شوید مسلط شدهاید. اگر در بحثی ایراد دارید، چند بار زدن تستهای آن با فاصلهی زمانی منطقی کار خوب و نتیجه بخشی است.
سوال ۲۰ [توسط m.k]) آیا خواندن چند باره دروس مفید است؟
قطعاً. یکی از نکات مهم تسلط روی مطالب است. کسی که کتاب شیمی را مثل اسمش حفظ باشد، خیلی راحتتر به سوالات پاسخ میدهد. برای اینکه بتوانیم مطالب، خصوصاً مطالب حفظی را به خاطر بسپاریم، چند باره خواندن بسیار کمک میکند. به شرط آنکه اینکار با فاصلههای زمانی مناسب انجام شود. ضمناً استفاده از شیوهی لایتنر (خواندن ۱ روز، ۴ روز، ۸ روز، ۱۶ روز و ۳۲ روز بعد از اولین مطالعه ـ یا چیزی شبیه این) در بهخاطر سپاری مطالب بسیار مؤثر است. مثلاً من کتاب یکی از کتابهای ادبیات را نزدیک به ۶ یا ۷ بار مطالعه کردم. فقط مواظب باشید، فواصل زمانی مناسب را در میان تکرارها رعایت کنید و حتماً در این زمینه با فردی آگاه مشورت کنید.
سؤال ۲۱ [توسط مهرداد]) از چه زمانی مطالعه برای کنکور باید آغاز گردد؟ اگر من تابستان را از دست داده باشم، آیا میتوانم رتبهی مورد نظر خود را بیاورم؟
اینکه مطالعه برای کنکور رو از کی باید آغاز کرد، سوال آسونی نیست. مثلاً من خودم مطالعهی جدی خودم رو از همون تابستون پیش شروع کردم ولی ممکنه کسه دیگهای زودتر و یا دیرتر شروع کنه و موفق بشه. به نظر من هرچه زودتر بهتر، ولی اگه کسی مثلاً تابستونو از دست داد نباید حسرت بخوره. چون اعتقاد دارم هر وقت که انسان اراده کنه، میتونه به هدفش برسه؛ البته نه خیلی دیر! تابستون به نظر من وقتیه که هنوز مسابقه شروع نشده ولی یه عده شروع کردن به دویدن؛ خوب اینا یکم شرایطشون بهتره، ولی ایرادی نداره، با شروع مسابقه همگی با هم میدوییم و با یکم زور بیشتر به بقیه میرسیم!
سوال ۲۲ [توسط سهیل]) درسها رو چگونه مرور کنم؟ مثلاً دیفرانسیل رو هفته اول عالی میخونم اواخر هفته دوم که میام دوره کنم خیلی از مطالب یادم نیست.
اولاً که مقدار زیادی از این خیلی طبیعیه و برای همهی ما هست. ولی نکتهای که هست به مرور خوندن خیلی تاثیر بیشتری از یهویی خوندن داره. مثلاً به جای اینکه ۲۰۰ تا تست دنباله رو توی یک روز بزنم، میام این ۲۰۰ تا رو توی ۵ روز تقسیم میکنم؛ هم انرژی کمتری میبره و هم به جای ۱ روز، ذهن من ۵ روز با مطلب درگیر میشه. بعدشم باید دقت کرد که مرورهای منظم و با برنامه خیلی میتونه کمک کنه. در هر صورت وسواس رو کنار بگذارید تا بتونین درست درس بخونین. برای مرور کردن هم زدن تستهایی که اشکال داشتید و علامت گذاری کردید و همچنین زدن تستهای جدید (در صورت تسلط کامل روی تستهای قبلی) و در مورد دروس عمومی مطالعه چندین باره بهتون کمک میکنه.
سوال ۲۳ [توسط سهیل]) شما تفریح هم میکردید؟
تفریحات جز لاینفک کار من توی سال پیش بود. هر چی فوتبال درست درمون بود رو دیدم، برای اولین بار توی عمرم تیاتر رفت، تو مدرسه میموندیم فوتبال بازی میکردیم، ولی روی برنامه! توجه کنید که اگه کارمون برنامهریزی داشته باشه به هر کاری میرسیم ولی اگر همش بخوایم تفریح کنیم که نمیشه! اگه کسی کاراش درست برنامهریزی بشه، دیگه میتونه به هرکاری برسه. فقط توجه کنید که باید تفریحاتتون رو کم کنید، نه اینکه اونها رو حذف کنید. تفریح هرچه کمتر بهتر، ولی نه خیلی کم!
(رفیقم این بغل نشسته، میگه دروغ نگو خرخون!)
سوال ۲۴ [توسط m.k]) شما چه زمانی کتابها رو تموم کردین؟
من ادبیات ۳ خودمو توی اردیبهشت و خرداد خوندم! ولی حجم زیادی از درسها رو قبل عید تموم کردم. بهنظر من تموم کردن درسها قبل از عید خیلی میتونه مفید باشه، چون بعد عید باید بیشتر به آزمون زدن، مرور کردن و جمع بندی پرداخت و این جز با تموم کردن حجم عمده درسها قبل از عید میسر نیست. ولی اگه یکی دوتا درس هم بعد عید افتاد زیاد مشکلی نیست، فقط برنامهریزی یادتون نره!
سوال ۲۵ [توسط مهرداد]) تراز و رتبههای شما توی آزمونهای کانون چقدر بود؟
یه نکتهی جالبی که در مورد من وجود داشت این بود که من هیچکدوم از آزمونای ضمن سال رو ۱ نشدم! حتی دوتا قلمچی جامع آخر رو ۲۵ و ۳۱ شدم! پس اصلاً تراز و رتبهی آزمونها ربط زیادی به رتبه و تراز آزمونهای ضمن سال نداره ولی آدم باید توی همون شرایط هم سعی کنه که بهترین پیشرفت رو داشته باشه. مهم نیست چه ترازی میارید، مهم اینه که آزمون به آزمون بهتر از قبل شوید!
سوال ۲۶ [توسط pp8khat]) هندسه رو چهجوری توی تابستون تموم کردین؟ چطوری هندسه رو خوندین؟
من کی گفتم توی تابستون هندسه رو تموم کردم؟ من توی تابستون ضعف خودم رو شناسایی کردم؛ بعد چون هندسه باید فوق العاده به مرور یاد گرفته بشه، من هر شب تصمیم گرفتم ۵ تا ۱۰ تست هندسه بزنم و روشون حسابی فکر کنم (این ۱۰ تا شاید ۱ ساعت طول میکشید) و این برنامه با اینکه هر شب دقیقاً اجرا نشد ولی من هندسه رو کامل و به مرور و در ضمن سال یاد گرفتم. کلاً هندسه چون خیلی ابتکاریه باید به مرور روش کار کرد و کم کم قوی شد. فکر کردن خفن یادتون نره! اصلاً مهم نیست در حال حاضر که هندسه رو توی زمان بزنید، فعلاً ذهن خودتونو هندسی کنید!
سوال ۲۷ [توسط مسی + رضوی]) شما در کدام آزمونها شرکت میکردید؟ + نظر من در مورد آزمونهای موجود (بر اساس سال ۸۶-۸۷)!
من خودم ۱۱ تا آزمون قلمچی و ۳ تا آزمون جامع سنجش رو دادم. در مورد آزمونها باید بگم از نظر کیفیت سوال توی دروس عمومی، آزمونهای قلمچی و گزینهی دو ضعیفترینها هستند. (با اینکه ادبیاتهای قلمچی عموماً سختند!) اما گاما و سنجش سوالات عمومی خوبی دارند. مخصوصاً گاما در دروس عربی و ادبیات سوالات واقعاً خوبی دارد. اما در مورد دروس اختصاصی وضع کمی متفاوت است. قلمچی هر ساله سعی کرده آزمونهای خود را به کنکور نزدیکتر کند؛ سوالات اختصاصی آن عموماً کیفیت مطلوبی دارند. آزمونهای گاما هم به همین شکل، اما سوالات شیمی گاما با سوالات شیمی قلمچی (البته سال گذشته که ما کنکور دادیم) غیر قابل مقایسهاند. سوالات شیمی گاما واقعاً عالی و حساب شده طرح شده اند و همسطح سوالات کنکور هستند. گزینهی دو، به نظر من، یکی از آزمونهای خیلی خوب در دروس اختصاصی است. من از سوالات اختصاصی آزمونهای گزینهی دو که اتفاقا در سایت www.gozineye2.com هم موجود است برای دوران جمعبندی در اردیبهشت استفاده کردم، به این صورت که هر یکی دو روز یک آزمون گزینهی دو را از خودم امتحان میگرفتم. سوالات گزینهی دو سوالات غالباً سختی هستند (مخصوصاً ریاضی) که مغز را واقعاً به چالش میکشند و برای همه سطحی مناسب نیستند. با احتیاط سراغ آن بروید! و اما سنجش، دارای سوالات اختصاصی قوی نیست، البته دادن آزمونهای جامع بعد از عید آن یک ضرورت است! جامعهی آماری هم به ترتیب سنجش، قلمچی، گاما و گزینهی ۲/ اکنون خودتان انتخاب کنید.
سوال ۲۸ [توسط رضوی]) واقعا دارم تلاش می کنم ولی وقت کم میارم. احساس می کنم نمی رسم.
توجه کنید، اگر دید بلندمدت داشته باشید، یعنی بدانید که در چه موقعیتی از سال باید به کجا رسیده باشید، به موفقیتی بزرگ رسیدهاید. مثلاً بدانید باید تا پایان آبان شیمی ۲ و سه فصل از فیزیک ۳ را تمام کنید. اینگونه میتوانید احساس آرامش کنید و با برنامهریزی جزئی و زمانبندی مناسب نسبت به حجم کار به همهی کارهای خود برسید. مشکل زمان برای همه هست، ولی هرگز برنامهریزی را فراموش نکنید؛ چون شما میتوانید به همهی کارهایتان برسید، اگر برنامهای هرچند ساده داشتهباشید!
سوال ۲۹ [توسط شایسته]) یه مشکل بزرگی که دارم ریاضیه! مشکل من توی فهمیدن ریاضیه. مشکل من دقیقا اینه: وقتی ریاضی رو میخونم و سراغ حل تمرین میرم خوب حل میکنم ولی شاید یک هفته بعد بخوام تمرین حل کنم دچار مشکل میشم و بیشتر مطالبی رو که خوندم فراموش کردم.
چیزی که به ذهن خودم میرسه اینه که اولاً ریاضی با دین و زندگی فرق میکنه، اگه شما یک مطلب رو شیرفهم بشید، خیلی سخت از یادتون میره. به نظر من شما باید دید خودتون نسبت به ریاضی رو اصلاح کنید و مطالب رو واقعاً یاد بگیرید. روی مطالب استدلال کنید و تا نتوانستید چیزی را برای خودتون توجیه کنید و شهوداً بپذیرید ازش عبور نکنید، در غیر این صورت ممکنه خیال کنید که یاد گرفتید، در حالی که اصلاً یاد نگرفتهاید.
بعد، تمرین انسان را استاد میکند؛ تا جایی که میتونید توی ریاضی تمرین حل کنید. اگه امروز حد رو خوندین با یه وقت گذاشتن بیشتر حسابی و به مرور زمان ازش تمرین حل کنید. مثلاً اگه میخواید ۱۰۰ تا تست بزنید، همه رو توی یه روز نزنید و اون رو پخش کنید توی چند روز تا چند باره مرور بشه براتون. با مطلب اگه مدت زیادی درگیر باشید، بهتر یاد میگیرید. البته توی این زمینه با یه آدم کار بلد تر هم صحبت کنید.
سوال ۳۰ [توسط محسن]) میخواستم ببینم شما شیوهی خوندن و تست زدنتون چه جوری بود؟
این سوال رو تقریباً بالا توضیح دادم. اول ما باید روی مطالب درس مسلط باشیم. تست جایی برای یادگیری نیست. پس سعی نکنید که بخواهید با تست یاد بگیرید. اول درس را از روی یک منبع خوب (کتاب درسی فراموش نشود) بخوانید. سعی کنید سوالات ممکن را پیشبینی کنید، نکته در بیاورید، خوب شیر فهم شوید و مثالها را خودتان حل کنید و به جواب برسانید. الان شما آمادهی تست زدن هستید؛ پس بروید سوال ۲ را بار دیگر کامل بخوانید.
سوال ۳۱ [توسط شایسته]) جوابتون کاملا منطقیه ولی مشکل من دقیقا همینه که چطوری ریاضی رو شهودی توی زندگی پیدا کنم؟! برای مثال وقتی میخوام انتگرال بخونم چطوری برای خودم اثباتش کنم؟
والا جواب به این سوال برای من خیلی سخته. ولی میدونم که ریاضی رو باید اول درس رو فهمید. اینم کار عجیبی نیست. مفهوم انتگرال، سطح زیر نموداره، مشتق شیب مماسه و … . بعدشم باید مطالب رو یاد گرفت، مثلاً اینطوری انتگرال میگیرن و … . قدم آخر، تمرینه. تمرین زیاد، متناسب با سطح فعلی. مثلاً اگه ضعف دارید لازم نیست برید سراغ کتابهای راهنمایی، از تمرینهای ساده شروع کنید. تمرین کنید؛ تمرین آدم رو استاد میکند!
سوال ۳۲ [توسط شایسته]) به نظر شما کسی با وضعیت من بهترین کتاب کنکور چیه؟ چیزی که مفهومی خوندن ریاضی رو بهم یاد بده و کمک کنه که مفهومی خوندن ریاضی رو یاد بگیرم.
توی این مسیر کتابهای خوب خیلی کمک میکنن. ولی متاسفانه از این کتابهای خوب زیاد نداریم. ولی یه کتابی هست به نام «کتابکلاس دیفرانسیل محمد مهربان» که واقعاً عالیه. ماهیگری که سهله، ماهیسازی رو بهتون یاد میده. واقعاً توی مفهومی یاد گرفتن کتاب خیلی خوبیه.
من توی مدرسه یه معلم عربی داشتم ـ همینجا هم دستشون رو میبوسم ـ که در درجهی اول منو به عربی علاقهمند کردن. توی عربی باید اول خودتونو علاقهمند کنید، این علاقهمندی هم با فهمیدن عربی بدست مییاد. دنبال حفظ کردن قواعد نباشید، سعی کنید بفهمید این قواعد از کجا اومدن. عربی مثل ریاضیه. باید استدلال کنید، رد گزینه کنید، به جواب برسید.
مطالب مشابه :
برای کنکور 92 چه کتابهایی را بخوانیم!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
برای کنکور ۹۲ چه کتاب هایی بخوانیم؟ آموزش - سازمان سنجش آموزش کشور با اعلام آغاز مهلت ثبت
برای کنکور 93 چه کتابهایی بخوانیم
برای کنکور 93 چه کتابهایی برای کنکور 93 چه کتابهایی بخوانیم. نظر من برای آموزش فار
شناور بخوانیم
برای کنکور کارشناسی ارشد داوطلب میشوند همیشه با این سوال مواجه هستند که چه کتابی بخوانیم
به نظر شما بهترین منابع کنکور کارشناسی ارشد عمران چه کتابهایی هستند؟
کارشناسی ارشد عمران چه کتابهایی برای کنکور برای ارشد بخوانیم ۳ نفر
چگونه زیست را بالا بزنیم ؟
(راه موفقیت تا کنکور) چه کتابهایی را بخوانیم اما اینکه کدام کتابها برای این درس
به نظر شما بهترین منابع کنکور کارشناسی ارشد عمران چه کتابهایی هستند؟
ارشد عمران چه کتابهایی زیر برای کنکور برای ارشد بخوانیم 3 نفر
چگونه درس شیمی بخوانیم -مشاوره
چگونه درس شیمی بخوانیم سوالات کنکور را بخوبی المپیاد شیمی چه کتابهایی
منابع آزمون ارشدبرق(مصاحبه با نفرات برتر آزمون ارشد برق)
کنکور چه طور بود؟ بد باید طوری درس بخوانیم که به موفقیت خود برای کنکور از همه چیز برید و
ابعاد کنکور از دید نفر اول سال 87-ریاضی
کردهام و به نظر من برای کنکور چه کتابهایی را چه زمانی مطالعه برای کنکور
مهارتهای کنکور فصل اول (قسمت سوم - از چه منابعی برای مطالعه استفاده کنیم.)
مشاوره کنکور از چه منابعی برای کنیم و چگونه درس بخوانیم. اینکه از چه کتابهای تست
برچسب :
برای کنکور چه کتابهایی بخوانیم