راههای مبارزه با کک

فارسیان   /   راههای مبارزه با کک

با توجه به اینکه در روستاها به خاطر وجود حیوانات ( گاو و گوسفند یا مرغ و خروس ) میزان کک بسیار زیاد است و این حشرات موذی مزاحمت زیادی برای انسان ایجاد می نمایند و فارسیان نیز از این لحاظ مستثا نیست و ....

در فارسیان تنها با سم پاشی با این حشرات مبارزه می کنند و سم مورد نیاز را از منابع معتبر دریافت می نمایند لذا

متن زیر در خصوص راههای مبارزه با کک از منابع بیان شده در انتهای متن تهیه گردیده است .

 چکیده

کک­ها، حشرات موذی و بسیار خطرناکي هستند كه به واسطه ویژگی­های حرکتی و دوره زندگی، به دام انداختن آن­ها بسیار مشکل و تقریبا غیرممکن است. حتی استفاده از سموم در مبارزه با آن­ها راه به جایی نمی­برد. اگر کک­ها، وارد محیط­های مسکونی شوند، بیرون راندن آن­ها بسیار مشکل است. از آن­جا که این حشرات به طور سریع به سمت انسان جذب می­شوند، افرادی که برای تفریح به مناطق روستایی می­روند از گزند آن­ها در امان نخواهند بود. به دلیل آن­که این حشرات می­توانند ناقل بیماری­های خطرناک مشترک بین انسان و دام باشند، توجه به مبارزه با آن­ها ضروری است. سایر راه­های مبارزه در مورد کک­ها هم چندان کارساز نمی­باشند، بنابراين به دنبال یافتن راهي برای حل این مشکل در جستجوی موادی که بتوانند این حشرات را از انسان دور نمایند، يك ترکیب طبیعی كشف گرديد که به طور موثری مي­تواند سبب دوری و فرار حشرات گردد. از این ترکیب طبیعی پمادی تهیه گردید که روي 30 نفر از افراد ساکن و شاغل در اطراف دامداری­ها آزمایش شد و سپس نتایج حاصل بررسي گرديد و مشخص شد که این ترکیب می­تواند به نحو موثری به احتمال 99% باعث فرار این حشرات و دوری آن­ها از افراد گردد.

 مقدمه

آفات؛ گیاهان، جانوران یا میکروارگانیسم­هایي می­باشند كه هر فرد داخل منزل یا آپارتمان خود با مشکلات ناشی از حضور آن­ها روبه­رو­ می­شود. در حقیقت سالیانه بیش از 5/1 میلیارد دلار هزینه برای سموم آفت­کش در منازل و آپارتمان­ها صرف می­شود. اين آفات عبارتند از: آفات کثيف کننده، آزار دهنده و مگس­های ناقل عوامل بيماری، پشه­ها، سوسک­های حمام، بيدهای لباس که از مصنوعات پشمی تغذيه می­کنند، سوسک­هایي که از مواد چرمی تغذيه کرده و سبب آلودگی غذاهای بسته­بندی شده می­شوند و حلزون­ها، شته­ها، کنه­ها، سوسک­ها و موريانه­هايي که ساختمان­های چوبی، کتاب­ها و مواد سلولزی را می­جوند.

حشرات نه تنها از نظر بيماری­های مختلفی که در انسان ايجاد می­کنند در خور توجه­اند بلکه به دليل ضرر و زيان­هايی که از نظر کشاورزی و دامداری به اقتصاد جهان وارد می­آورند نيز يکی از عوامل کمبود مواد غذايی مورد نياز انسان­ها به شمار می­آيند.

با وجود تمام پيشرفت­های علمی در زمينه مبارزه با حشرات، هنوز هم بسياری از آن­ها در محيط زندگی انسان­ها و در کنار آن­ها به­سر برده و باعث بروز مشکلات فراوانی می­گردند، اما راه­حل اساسی برای مبارزه با آن­ها يافت نشده است. هر نوع مطالعه و تحقيق در اين زمينه و يافتن راه­های مبارزه جديد می­تواند گام موثری در حيطه رفاه انسان­ها باشد.

 روش کار

به دنبال يافتن راه­حلی برای مبارزه با کک­ها، با بررسی انواعي از گياهان، تعدادي از آن­ها که دارای ترکيبات موثری در جهت فراری دادن حشرات بودند شناسايی گرديدند.

اين گياهان عبارت بودند از: بابونه، سير، اوکاليپتوس، پونه، شمعدانی، درخت­چای (روغن اين درخت)، و اوسطوخودوس.

در مرحله بعد، جهت ساخت ترکيب موثری از آن­ها، عصاره اين گياهان به صورت عرق­گيری تهيه گرديد. سپس از مقدار کمی وازلين، پمادی تهيه شد. 15 نفر از افرادی که به طور مرتب در معرض گزش کک­ها قرار داشتند و از اين مساله شکايت داشتند، انتخاب شدند و پماد مورد نظر در اختيار آن­ها قرار گرفت و از آن­ها خواسته شد تا روزانه 2 بار دست راست خود را از مچ تا ساعد دست، يعنی نيمی از دست را به اين پماد آغشته نمايند. سپس در پايان روز تعداد گزش­های ناشی از کک را روی دو دست راست و چپ خود شمارش نمايند.

در آزمايش ديگری جهت تعيين اثر وازلين از همان 15 نفر خواسته شد تا يك دست خود را با وازلين آغشته نمايند و تمام مراحل آزمايش تكرار گرديد. پس از آن تعداد گزش­هاي روی دو دست چپ و راست با هم مقايسه آماری شد. استفاده از وازلين خالص به عنوان شاهد مثبت برای تعيين تاثير واقعی مواد بود كه نتايج حاصل از اين آزمايش­ها مويد اين نكته مي­باشد.

 نتيجه­گيری

در تحقيق انجام شده برای پيدا کردن راهی جهت مبارزه با کک­ها، تعداد بسيار زيادی از گياهان که به احتمال زياد دارای ترکيبات موثری برای فرار حشرات بودند، شناسايی گرديدند. از ميان اين گياهان، 8 مورد بر اساس در دسترس بودن، ارزانی، و سهولت تهيه عصاره انتخاب گرديدند. پس از تهيه عصاره آب گرم با استفاده از ماده زمينه­ای وازلين پمادی تهيه گرديد. 15 نفر از افرادی که از گزش کک­ها شکايت داشتند و شرايط محيطی آن­ها باعث می­شد که در معرض گزش قرار بگيرند به صورت تصادفی انتخاب شدند. در آزمايش اصلی پماد ساخته شده در اختيار آن­ها قرار داده شد. اين افراد روزانه دو بار دست راست خود را با آن آغشته می­کردند و دست چپ خود را به هيچ ماده­ای آغشته نمی­كردند. در پايان روز اين افراد تعداد گزش­های ناشی از کک را بر روی دو دست به صورت جداگانه شمارش و يادداشت نمودند. پس از 10 روز ميانگين اعداد مربوط به دست راست و چپ افراد به دست آمد. برای بررسی تاييد ماده وازلين بر گزش کک­ها و پاسخ به اين سوال که آيا خود وازلين به تنهايی تاثيری بر فراری دادن کک­ها دارد يا خير، آزمايش ديگری انجام شد. در اين آزمايش از همان 15 نفر خواسته شد تا يک دست خود را با وازلين چرب نمايند و دست ديگر را به هيچ ماده خارجی آغشته ننمايند. ساير مراحل مانند آزمايش اصلی بود.

در اين آزمايش، ميانگين نتايج به دست آمده با وازلين در طی 10 روز، با ميانگين نتايج تعداد گزش­ها در دست بدون وازلين مورد مقايسه آماری قرار گرفت. نتايج نشان داد که بين اين دو گروه که در واقع گروه وازلين به عنوان آزمايش و گروه بدون وازلين به عنوان شاهد بودند، اختلاف معنی­داری وجود نداشت، يعنی استفاده از وازلين تاثيری بر کاهش گزش کک بر روی دست انسان نگذاشت.

 در بررسی نتايج حاصل، نتيجه آزمايش اصلی و آزمايش گزش روی دست­های آغشته شده به پماد به عنوان گروه آزمايش و گروه شاهد در نظر گرفته شد و مورد مقايسه آماری قرار گرفت كه نشان داد به احتمال 95% پماد مذکور می­تواند سبب دور کردن کک­ها و کاهش گزش آن­ها شود.

 كک­ها، از حشرات بسيار موذی و مقاومی هستند که هم برای انسان­ها و هم برای حيوانات مشکلات فراوانی ايجاد می­کنند، اما تا کنون راه موثر و بی­خطری برای مبارزه با آن­ها يافت نشده است. چون اين جانوران بسيار ريز و مقاوم هستند، به سرعت در پناهگاه­ها مخفی می­شوند و به راحتی قابل از بين بردن نيستند. پماد ساخته شده در اين پژوهش، به نحو موثری می­تواند باعث دور کردن آن­ها از انسان شود، بنابراين به عنوان يک راه­حل بی­خطر، طبيعی، ساده و ارزان قابل توصيه می­باشد.

  ******               *******                ******                ******           ******

ضمن تشکر از خوانندگان وبلاک در زیر نظر یکی از خوانندگان وبلاک را می آوریم .

از آنجایی که اینجاب نیز شدیدا به این حشره آلرژی پیدا کردم آزماش هایی در راستای از بین بردن کک انجام دادم /راهکار شما فقط فراری دادن این حشره بود که صد البته خوب /اما این حشره در فضولات حیوانات دامی چون گوسفند تخم گذاری و رشد میکنند به محض ورود دامدار به محل نگداری دام به طرز عجیبی با سرعت و پرش کم نظیر همراه دامدار به محل سکونت آمده و وارد بدن سایرین میشود همانگونه که میدانید کک تا زمانیکه در زیر پوششی در بدن قرار نگیرد قادر یه نیش زدن و مکش خون انسان نمیباشد و حتما باید زیر لباس مستقر و اقدام نماید پس از آزمایشاتی به این نتیجه رسیدیم که این حشره توسط آب داغ و یا در معرض قرار دادن حرارت مناسب به سرعت از بین میرود/ اگر دامداران این آزمایش را انجام دهند خو دشان اثراتش را خواهند دید در مکان نگهداری دام با سر شعله شروع به نزدیک کردن آتش با احتیاط کامل بهنحوی که منجر به حریق نشود کف و دیواره را با حرارت زیاد به محلهای اشاره شده نزدیک کنند و نتیجه آنرا خواهند دید/ همچنین در صورت احساس وجود کک در لباس شدند بلا فاصله کلیه لباسهای خود را در تشت پر از آب داغ قرار دهند بعد از چند دقیقه خواهند دید که این حشره عجیب که دارای پوستی بسیار مقاوم و دارای پاهای قوی در پرش از دید شما هنگامی که قصد گرفتن آنرا دارید به سصح آب خواهد آمد . پیشنهاد میکنم که کک را زیر میکروسکوپ مشاهده نکنید زیرا مانند اینجانب دچار وحشت و آلرژی خواهید شد

 منابع 

1-      احمدی. محمد، شناسايی حشرات آفت و کنترل آن­ها، انتشارات فرهنگ جامع، 1373

2-      حجت. سيدحسين، راهنمای جمع­آوری و شناسايی حشرات، موسسه انتشارات اميرکبير، تهران، 1377

3-      حدادزاده. حميدرضا، خضرايي­نيا. پروانه، اصول تشخيص و اهميت بهداشتی بند­پايان، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، 1377

4-      زرگری. علی، گياهان دارويی، جلد 5- 1، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، 1376

5-      علم­سرشت. پريوش، دل­پيشه. اسماعيل، حشره­شناسی در پزشکی و بهداشت، انتشارات شرکت
سهامی سپهر، 1368

7- Dans. R, Fleas and Human Proceedings of the National Academy of Sciences-2000

8- Gildert. L, Lemon Balm, J. of botany – 94 – 1998


مطالب مشابه :


مبارزه با حشرات و جوندگان موذي

مبارزه با حشرات و جوندگان موذي - راههاي مبارزه : مبارزه با مار :




مبارزه با حشرات خانگی

نكته: در صورتى كه از ميان روش هاى مبارزه با حشرات خانگى، كاربرد پودرهاى




مبارزه با حشرات و جوندگان موذی

راههاي مبارزه . الف )بهسازي محيط مبارزه با حشرات و جوندگان موذی سه




روشهای کاربردی مبارزه با حشرات

اساس مبارزه با اين حشرات انجام سمپاشي ابقايي براي مبارزه با اين موجودات ضمن انجام




راههای مبارزه با کک

در فارسیان تنها با سم پاشی با این حشرات مبارزه می کنند و سم مورد نیاز را از منابع معتبر




مبارزه با حشرات و جوندگان و جانوران موذی در مواقع بروز حوادث

مبارزه با حشرات و راههاي پيشگيري و مبارزه با كليد اصلي مبارزه با سوسكها




ساس تختخواب و روشهاي مبارزه

حشره كش انتخابي براي مبارزه با ساسها بايد براي جمعيت هدف يك ايمني در حشرات با تاكيد




کنترل حشرات و جوندگان

1- دو گروه مهم حشرات و جوندگان مرتبط با مواد غذايي را نام 12- راههاي مبارزه با مورچه را نام




روشهای کاربردی و سنتی مبارزه با حشرات خانگی

برای مبارزه با سوسکها، یک بار بنابراین بهتر است با این حشرات مهربان تر باشیم وضمن




موریانه (شناسایی و راههای مبارزه با آن )

ج – مبارزه با موريانه در ساختمانها حشرات مفید و مضر اطراف




برچسب :