نگهداری کودک توسط شرکتهای خدماتی و نظافتی!!

نگهداری کودک وسالمند ، هیچگونه تناسبی با فعالیت شرکتهای خدماتی ونظافتی ندارد اما دستگاههای متولی ، هیچ اقدام بازدارنده ای در مورد فعالیت آنها اعمال نکرده اند .

نفیسه اجلوئیان - روزنامه اصفهان زیبا - 25/10/87

70586366324070520608.jpg

امروزه ، با تغییر در شرائط و نحوۀ زندگی خانواده ها ، شاهد هستیم که دغدغۀ بسیاری از مادرانی که به دلائل مختلف و بعضاً به ناچار ، باید ساعاتی از روز را خارج از خانه و در محیط کار باشند آنست که در ساعاتی که در خانه حضور ندارند ، وظیفۀ خطیر وارزشمند نگهداری از کودک نوزاد یا خردسالشان را به چه کسی بسپارند. درمواردی هم برخی از خانواده ها محتاجند تا از فرد یا مجموعه ای دیگر جهت نگهداری از مادر یا پدر سالمندشان کمک گیرند . متاسفانه اینبار نیز قبل از آنکه مسئولان و کارشناسان مربوطه تدبیرکنند و راهکاری اصولی بیاندیشند ، افراد سودجو ، فرصت طلب و بعضا ناآگاه ، بنا به نیاز افراد جامعه ، در قالب شرکتهای خدماتی با فعالیتهایی کاملاً متفاوت و نامتجانس با موضوع ، به این امر پرداخته و بدون درنظر گرفتن ضرورتهای لازم ، افرادی را جهت نگهداری از کودک و یا سالمند به منازل میفرستند .

در رابطه با عواقب این موضوع باید به صورتی جدی به مسئولان و خانواده ها هشدار داد . صراحت این جمله هشدارگونه ، ناشی از یک اظهار نظر شخصی نیست بلکه حاصل دیده ها و شنیده های تاسف انگیزی است که همگی ، نتیجه بوجود آمدن این پدیده غیراصولی و تقریبا نوظهور بوده است. این والدین و خانواده ها ، به اعتبار ضمانتهای لفظی و یا آگهیهای مندرج در مطبوعات و یا تابلوهای موجود در سطح شهر و با اعتماد به شمارۀ ثبت درج شده در کنار نام شرکتها و حتی به امید نظارت دستگاههای مسئول و اتحادیه صنفی مربوطه ، با اعتماد به این شرکتها ، امنیت کودک و حتی خانواده را به خطر میاندازند.

نظافت منزل ، حمل اثاثیه ، مرمت و نوسازی ساختمان ، تهیه و طبخ غذا ، کارگر ساده ، نگهبانی ، سنگ سابی ، سمپاشی ، نگهداری کودک و سالمند و ...

بله ، درست متوجه شده اید ، نه تنها همه این فعالیتها را برخی از شرکتهای خدماتی ارائه و در تبلیغات خود به آنها اشاره میكنند بلکه در آخر با گذاشتن "و ..." با جسارت اعلام میدارند که در این بازار مکاره ، هرکاری که برایشان درآمد داشته باشد انجام میدهند !

با یک نگاه به عناوین فوق میتوان دریافت که وقتی مقوله نگهداری کودک و سالمند (که مدیریتی خاص و افرادی باتجربه میطلبد) در کنار سمپاشی ، نظافت ، حمل اثاثیه ، سنگ سابی و کارهای ساختمانی ، در دامنه فعالیتهای یک شرکت میگنجد، چه میزان آسیبهای جسمی و روحی به بخشی از اجتماع یعنی خانواده کودکان و سالمندانی که از طریق تبلیغات این شرکتها گرفتارشان میشوند ، وارد میگردد و چه تبعات منفیِ اجتماعی ، بصورت ذره ذره به جامعه وارد خواهد شد .

البته ممکن است برخی از خدمات اینگونه شرکتها ، بخشی از نیاز جامعه را به خدمات کارگری و نظافتی رفع کند (البته مشروط به اینکه سازمانهای ذیربط نیز از نظارت بر تاسیس و عملکرد شرکتها و کنترل صلاحیت کارگران و کارکنان آنها شانه خالی نکرده باشند) لیکن نگهداری کودک وسالمند ، هیچگونه تناسبی با کارهای مورد اشاره ندارند .

متاسفانه اینگونه شرکتهای خدماتی، چند سالی است که بصورت غیرمجاز و البته علنی مشغول به کار هستند و دود فعالیتهای غیراصولی و غیرمسئولانه آنها به چشم کودکان ، سالمندان و خانواده های آنها میرود ، اما دستگاههای متولی و مرتبط با این موضوع ، هیچگونه اقدام بازدارنده در مورد آنها اعمال نکرده و نمیکنند . البته تعجب برانگیزتر آنست که چگونه والدین نوزادان و خردسالان به این شرکتها اعتماد کرده و نگهداری از کودکشان را به فرد معرفی شده از طرف آنها میسپارند تا در ساعاتی که در خانه نیستند ، به جای آنها برای فرزندشان مادری کند .

جهت روشن شدن موضوع ، به دفعات و در روزهای متوالی و با تحمل سختیهائی که بازگوئی آنها ، خود حدیثی است مفصل ، برای مصاحبه با بالاترین مقام 4 سازمان متولی تلاش کردم و همچنین برای دست یافتن به اطلاعات کاملتر ، در قالب یک مادر به تعدادی از این شرکتها سر زدم تا متوجه شوم چه موارد و نکاتی والدین را قانع کرده است تا به این شرکتها اعتماد کنند ؟

بی اعتباری ضمانت های لفظی

ببخشید ، میتونید یه پرستار مطمئن و با سابقه برای نگهداری فرزندم در منزل معرفی کنید ؟ ..... سلامت جسمی و روحی پرستارتون تست شده؟ ...... گزینش اونا چطوری انجام شده؟ ..... شما تحت نظارت چه سازمانی فعالیت میکنید؟

اینها سوألاتی بود که به عنوان یک مادر از چند شرکت خدماتی که آگهی آنها در چندین روزنامه و در روزهای متعدد چاپ شده بود ، پرسیدم و امّا پاسخ مسئولان شرکتها :

خیالتون راحت باشه ، همۀ این افراد قبل از پذیرش ، تست شدن و همشون سابقه کار مناسب دارن. بعضیشون تحصیلات دانشگاهی و یا حداقل مدرک دیپلم دارن...... انگار شما مادر حساسی هستین ، نگران نباشین ، نیاز به نظارت سازمان خاصی نیست ما خودمون ضمانت میکنیم !!

در روزهای بعد و در تماس تلفنی با همان شرکتها ، خودم را بعنوان جویای کار معرفی کردم :

الو ..... ببخشید ...... دنبال کار هستم ، شما به پرستار کودک نیاز ندارید ؟ ...... شرایط استخدامتون چیه؟ ...... مدرک تحصیلی چی باید باشه ؟ ..... تست خاصی برای گزینش نیاز هست یا نه ؟ ...... سابقه کار چی؟

و اما پاسخ :

" تشریف بیارید ، شرایط خاصی وجود نداره ، فقط دو تا عکس و شناسنامه هم با خودتون بیارید ....... تر و خشک کردن یه بچه که نیاز به مدرک تحصیلی و سابقه نداره . نون گندم نخوردی دست مردم که دیدی !! "

بله ، به همین راحتی پرستار کودک شما پذیرش شد حتی بدون درخواست برگه عدم اعتیاد و یا عدم سوء پیشینه . این پرستار ، بنا به انتخاب خود و یا درخواست شما ، میتواند 8 ، 12 و یا 24 ساعته در خانۀ شما زندگی کند و شما عزیزترین و ارزشمندترین حاصل زندگیتان ، یعنی کودک بی دفاعتان را در خانۀ تنها ، به این فرد با این نوع پذیرش بسپارید ، آنهم فقط به ضمانت صاحب شرکتی که اعتقاد دارد تر و خشک کردن یک بچه ، ساده تر از آنست که نیاز به گزینش و شرائط خاصی داشته باشد.

بعضی از والدین به تصور اینکه با استخدام پرستار خصوصی در منزل ، مراقبت بهتری از فرزندشان صورت میگیرد ، فراموش میکنند که در ساعاتی که در خانه حضور ندارند ، هیچ نظارتی وجود ندارد و نمیدانند با کودکشان چگونه رفتار میشود مگر آنکه تمام منزل را به دوربین مجهز کنند تا از وقایعی که در زمان عدم حضورشان برای کودکشان اتفاق میافتد ، مطلع شوند .

بهزیستی متولی است یا .... ؟!

برای بررسی عملکرد سازمانهای ذیربط ، ابتدا به حوزۀ معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی استان مراجعه کردم زیرا انتظار میرفت که بعنوان تنها متولی مراکز آموزش و نگهداری کودکان زیر 5 سال ، در زمینۀ نظارت و یا اصولاً در بررسی علت و چگونگی ظهور چنین فعالیتی (که بنا به گفتۀ صاحبان این شرکت ها چندان هم نوظهور نیست) ، اقدامی کرده باشند .

دكتر صادقی معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان در پاسخ به این سؤال كه آیا شرکتهای خدماتی مجوزی برای این فعالیت حساس و تخصصی دارند اظهار داشت :

تنها درصورتی این شرکتها با نوع فعالیت نگهداری کودک و سالمند به ثبت خواهند رسید که از سازمان بهزیستی استعلام و صلاحیتشان برای این فعالیت تائید شود ، در صورتیکه حتی یک مورد هم برای اینگونه شرکتها از بهزیستی استعلام نشده است و در نتیجه هیچ کدام از این شرکت ها برای انجام این نوع فعالیت در استان مجوز ندارند !

دکتر صادقی اضافه کرد: اصلاً ما با واژۀ نگهداری کودک در منزل موافق نیستیم ، تأیید صلاحیت و شایستگی فردی که در ساعتهای عدم حضور مادر، قرار است از کودک مراقبت کند نیاز به ضوابط خاص و قوانین بسیار مشخصی دارد.

وی اعتقاد دارد اولین قدم برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از این موارد ، فرهنگ سازی از طریق رسانه ها است تا مردم بدانند که هیچ نظارتی بر فعالیت این شرکتها صورت نمیگیرد و هنوز مجوز قانونی هم برای انجام فعالیت این شرکتها صادر نشده است . وی همچنین در اعتراض به مطبوعات عنوان کرد : چگونه بدون داشتن مجوز ، یک آگهی بی اعتبار در روزنامه درج میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد؟!

گرچه پاسخهای دکتر صادقی ، مهر تائیدی بود بر فعالیت غیر مجاز این شرکتها ، اما وی در آخر ، قول داد درصورتیکه موضوع ثبت و نظارت این شرکتها از طریق سازمانهای ذیربط روشن گردد ، این معاونت نیز بنا به وظائف قانونی خود ، اقدامات لازم را انجام دهد.

شركتها و ثبت شركتها !!

با توجه به حرفهای معاون سازمان بهزیستی ، ادامه ماجرا در سازمان ثبت اسناد پیگیری شد . آذری سرپرست ثبت شرکتهای سازمان ثبت و اسناد استان اصفهان ، در خصوص نحوه ارائه شماره ثبت به اینگونه شرکتها و همچنین ضرورت درخواست استعلام از سازمان بهزیستی اظهار داشت : در اساسنامه ثبت شرکتهای خدماتی ، عنوان نگهداری از کودک و سالمند درج نشده است . طبق ضوابط موجود ، برخی از مشاغل خاص ، نیاز به استعلام از سازمان مرتبط دارند از جمله پرستاری کودک و سالمند که در صورت مراجعه ، از سازمان بهزیستی در مورد آنها استعلام میشود اما این شرکتها با موضوع دیگری شماره ثبت گرفته اند مثلاً شرکت ........... با شماره ثبت 24042 ، با موضوع خدمات فضای سبز شماره ثبت دریافت کرده اما در حال حاضر با عنوان دیگری در روزنامه آگهی داده و مشغول به کار است .

اینهم از اعتبار شماره ثبت این شركتها كه صرفا برای جلب اعتماد مردم ، از آن استفاده میشود و فاقد اعتبار قانونی است .

آیا کنترل و نظارتی وجود دارد ؟

طبق تبصره 1ماده 17 قانون نظام صنفی ، صاحبان صنوف مکلفند پیش از بکارگیری کسانی که برای انجام خدمات به منازل و اماکن مراجعه میکنند ، مراتب را به اتحادیه مربوطه اطلاع دهند تا اتحادیه فوق ، پس از استعلام از نیروی انتظامی ، نسبت به صدور کارت شناسایی عکس دار با درج تخصص ، اقدام لازم را به عمل آورد.

در این راستا به دنبال یافتن اطلاعات لازم در مورد اجرا شدن یا نشدن این تبصره قانونی ، پس از چندین روز پیگیری متوالی در اداره نظارت بر اماکن عمومی و اعلام قبلی موضوع مذاکره ، بالاخره سرهنگ سپهوند ، رئیس اداره مذکور حاضر به پاسخگویی شده و اظهار داشت : تاکنون در مورد اینگونه افراد ، درخواستی از سوی اتحادیه مربوطه انجام نگرفته ، بنابر این کارت شناسایی با درج تخصص برای این افراد از سوی نیروی انتظامی صادر نشده است اما در صورتیکه اتحادیه مربوطه از نیروی انتظامی درخواست صدور کارت شناسایی نماید ، نیروی انتظامی با کنترل سوابق از جمله کنترل سوء پیشینه و اعتیاد ، صلاحیت معرفی شدگان را تأیید یا رد میکند . اگر صاحبان صنوف ، از اعزام کارکنان به اتحادیه خودداری کنند باید اتحادیه برخورد کند و اگر فردی از طرف یک صنف به اتحادیه معرفی شد و اتحادیه جوابگو نبود ، باید کمیسیون نظارت و مجمع صنفی برخورد نماید. درحال حاضر دویست هزار واحد صنفی در استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند . سالانه از هر واحد صنفی تا صد هزار تومان حق عضویت توسط اتحادیه ها و مجمع امور صنفی دریافت میگردد که بودجه کلانی است و یکی از وظایف مجمع و اتحادیه ها ، نظارت بر واحدهای صنفی است. درخصوص موارد تخلف نیز چنانچه موضوع مورد بحث ، شاکی خصوصی داشته باشد ، قابل رسیدگی انتظامی و قضائی خواهد بود ، در غیراینصورت ، ما پاسخگوی افراد حقیقی و حقوقی نیستیم مگر با ارائه معرفینامه از مراجع ذیصلاح در امر صدور پروانه .

نکته جالب آنست که سرهنگ سپهوند اظهار کرد : علت تاخیر چند روزه در پاسخگوئی به شما ، بررسی موضوع برای رسیدن به توضیحات لازم بوده است و هنگامی که پیگیری کردیم ، متوجه شدیم که این شرکتهای خدماتی ، زیر نظر اتحادیه لوله کشان آب و گاز و تأسیسات حرارتی هستند !!

اتحادیه لوله کشان و نگهداری کودک و سالمند

در مستندات رسمی و قانونی ، تعریف اتحادیه آمده است : اتحادیه ، شخصیتی است حقوقی که از افراد یک یا چند صنف دارای فعالیت یکسان یا مشابه ، برای انجام وظایف مقرر در این قانون تشکیل میگردد.

در اینجا ، نه تنها میزان تشابه نگهداری کودک و سالمند با سنگ سابی و اسباب کشی و تمیزکاری و سم پاشی و غیره ، قابل توجه است ، بلكه جالبتر از آن ، تشابه این فعالیت با اتحادیه لوله كشان آب و گاز و تاسیسات حرارتی است .

سرهنگ سپهوند در توضیح علت تفاوت نوع فعالیت این صنف و اتحادیۀ مربوطه گفت : زمانی که اعضای یک صنف حداقل 50 نفر باشند میتوانند اتحادیه مخصوص به کار خود تشکیل دهند ، در غیراینصورت یعنی اگر تعداد به حد نصاب نرسد ، زیر نظر اتحادیۀ دیگری مشغول به کار میشوند ، البته تشخیص اینکه زیر نظر چه اتحادیه ای باید قرار گیرند ، از سوی کمیسیون نظارت انجام میگیرد . با توجه به آنکه یکی از شرایط زیر مجموعه بودن ، همگن بودن شغل با اتحادیه مربوطه است متاسفانه در این مورد ، همگن بودن اصلا در نظر گرفته نشده است.

در این ارتباط ، یکی از صاحبان این شرکتهای خدماتی اظهار داشت : مواردی وجود دارد که یک صنف ، زیرمجموعه اتحادیه ای دیگر قرار گرفته است که البته برای آن صنف ، مسئول مخصوصی در نظر گرفته میشود اما متأسفانه در این اتحادیه حتی مسئولی مربوط به صنف شرکتهای خدماتی در نظر نگرفته اند و بدیهی است که اتحادیه تأسیساتی ، به موارد صنفی خود توجه دارد لذا این عدم نظارت موجب شده تا به نام شرکت خدماتی ، هر فعالیتی و به هر صورتی انجام گیرد . خود ما هم اعتقاد داریم که نگهداری کودک و سالمند ، هیچ سنخیتی با فعالیت ما ندارد و این وضعیت ، آسیبهای زیادی نیز بهمراه داشته است .

کلاف سردرگم

پس از توضیحات مسئولین مربوطه در بهزیستی ، ثبت شرکتها و اداره اماکن نیروی انتظامی ، مصبریان رئیس اتحادیه لوله کشان آب و گاز و تأسیسات حرارتی نیز گفت : پروانه کسب شرکتهای خدماتی با استعلام از اداره اماکن صادر شده است اما در اساسنامه این شرکتها تنها عنوان خدماتی و نظافتی ذکر شده و اصلا نگهداری کودک و سالمند در اساسنامه آنها قید نشده است. البته او بعنوان رئیس اتحادیه ، در پاسخ به سؤالی در مورد وظیفه اتحادیه که نظارت بر این شرکتها و برخورد با موارد تخلف است گفت : ما چه کنیم که آنها خارج از اساسنامه فعالیت میکنند !!؟

نهایتا مصبریان در برابر یادآوری وظایف قانونی اتحادیه ، عدم وجود نظارت بر صنف مورد نظر را قبول کرده و تنها وعده پیگیری و تماس مجدد جهت ارائه توضیحات داد ، اما هرگز چنین اتفاقی نیفتاد . باور اینکه هیچ نظارتی از سوی همین اتحادیه به ظاهر مربوط به این صنف نیز صورت نمیگیرد ، کمی سخت بود اما متأسفانه باید باور کرد.

این هم از اعتبار نظارت اتحادیه صنفی و نظارت اداره اماکن ، بر شرکتهائی که معرف پرستار کودک و یا سالمند شما هستند . این کلاف سر در گم را چه کسی باید سامان دهد ؟

بی اعتباری آگهیهای تبلیغاتی

بحث عدم نظارت بر آگهیهای مندرج در رسانه ها ، موضوع تازه ای نیست . هر چند که به تازگی مدیر کل ارشاد طی بخشنامه ای اعلام داشته درج هر نوع آگهی باید پس از رؤیت مجوز فعالیت ، انجام گیرد و شماره ثبت ، ملاکی بر مجاز بودن نوع فعالیت نخواهد بود ، اما براساس گفتة افراد مسئول در حوزۀ مطبوعات ، گاهی صفحۀ نیازمندیها به شرکتهای خصوصی واگذار میگردد و برای جلب نظر متقاضی ، تنها با یک تماس تلفنی ، آگهی پذیرفته میشود !! بدون آنکه نیازی به حضور آگهی دهنده باشد بنابر این رؤیت مجوز ، در یک تماس تلفنی بی معنا به نظر میرسد .

به نظر میرسد علیرغم صدور این بخشنامه ، هیچ کنترل و نظارتی به بهانه تعداد زیاد این نوع آگهیها ، صورت نگرفته است که اگر حداقل نظارتی صورت میگرفت، با یک نگاه، موارد تخلف به وضوح مشخص میگردید و برخورد لازم با آن انجام میشد، درحالیکه بعداز صدور این بخشنامه حتی یک آگهی از این نوع، در صفحه نیازمندیها کم نشده است.

چه باید کرد ؟

دکتر نوروزی بعنوان استاد دانشگاه اصفهان و پژوهشگر برتر حوزه تعلیم و تربیت ، در ارتباط با ایجاد اینگونه شرکتها و صلاحیت صاحبان آنها جهت گزینش پرستار کودک و معرفی به خانواده ها ، بیان داشت :

هرگز نمیتوان انتظار داشت شخصی که هیچ تخصصی در این زمینه ندارد ، بتواند فرد مناسبی را انتخاب و معرفی کند . اساساً باید سازمان یا مجموعه ای مشخص ، متولی گزینش پرستار کودک و معرفی به خانواده ها شود . فرد مسئول باید شخصی آگاه بوده که در حوزه های نزدیک به تربیت کودک تخصص داشته باشد ، سپس آزمونهایی تعریف گردد و بدین وسیله صلاحیت افراد جهت استخدام تائید شود . فردی که قرار است از یک کودک مراقبت کند باید خلق و خویی آرام و عاطفی داشته باشد. سعه صدر و صبوری ، مهربانی و رأفت و در یک کلام سلامت روان از ویژگیهایی است که حتماً باید یک پرستار دارا باشد و از لحاظ دانش نیز ، پرستار کودک باید حداقل الفبای تربیت و نحوۀ برخورد با کودکان را بداند. با وجود در نظر گرفتن همۀ این موارد ، باز والدین باید توجه کنند که تفاوت دیدگاه ، اعتقادات و فرهنگ خانواده با پرستار کودک ، میتواند در دراز مدت ، باعث ایجاد تضاد رفتاری و سردرگمی برای کودک شود.

از طرفی دیگر ، وقتی ساعات کاری در نظر گرفته شده ، از 8 تا 24 ساعت است ، برخی از این افراد بصورت شبانه روزی با خانواده زندگی می کنند و شیفتهای طولانی مدت ، باعث شکستن حریم بین افراد تازه وارد و خانواده شده و حتی موجب بروز اتفاقات غیر اخلاقی نیز میگردد.

وی اضافه کرد: کودک تا قبل از رسیدن به دو سالگی به مراقبتهای ویژه نیاز دارد و مادر ، تنها منبع امنیت و آرامش او در این دوران است . اما در شرایط خاص ، که مادر امکان حضور در خانه و نگهداری از فرزندش را ندارد ، اولویت اول جهت نگهداری از کودک ، مادربزرگها و یا بستگان بسیار نزدیک کودک هستند . کودک شیرخوار ، به مراقبت و محبت احتیاج دارد و این محبت تنها از سوی فردی دلسوز و علاقمند به کودک ارائه میشود . البته در صورتی این مراقبت ایده آل خواهد بود که نوع دیدگاه والدین با مراقب کودکشان ، به هم نزدیک باشد .

دکتر نوروزی در پاسخ به سؤالی در مورد ضرورت وجود چنین مراکزی در جامعه اظهار داشت : اولویت اصلی پس از خانواده ها و وابستگان نزدیک ، مهدکودکها هستند که متاسفانه درحال حاضر اکثر آنها مکان مناسبی برای نگهداری کودکان شیرخوار نیستند زیرا محیط سالم و بی خطر ، فضای مناسب برای بازی ، رسیدگی مطلوب به بهداشت و تغذیه شیرخوار و وجود مربیان مجرب با ویژگیهای اخلاقی خاص و داشتن سلامت روان ، از جمله موارد ضروری است که باید در تاسیس مهدکودک لحاظ شود و حفظ این موارد نیاز به نظارتهای مستمر دارد .

متاسفانه این واقعیت ، تداعی کننده حرفهای مادرانی بود که وضعیت نامناسب و ناهنجار نگهداری کودکان شیرخوار در مهدکودکها را از آنها شنیده و خود نیز شاهد آن بوده ام . حرفهائی که نشان میدهد اکثر مهدکودکها ، مکان مناسبی برای مراقبت از یک کودک شیرخوار نیست و مصداق این حرف نیز آنست که تعداد ایده آل کودک شیرخوار تحت مراقبت و نظارت هر پرستار ، حداکثر 2 تا 3 کودک است در صورتیکه در بسیاری از مهدکودکهای فعلی ، یک مربی ، وظیفه مراقبت از 9 یا 10 کودک شیرخوار و خردسال را به عهده دارد.

هشدار آخر

وقتی روند موضوع در سازمان بهزیستی، ثبت اسناد ، اداره نظارت بر اماکن عمومی ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، اتحادیه صنفی به ظاهر مرتبط (اتحادیه تأسیسات حرارتی) و حتی شرکتهای خدماتی پیگیری شود ، متاسفانه در می یابیم که نه تنها هیچ مجوزی برای فعالیتی با عنوان نگهداری یا پرستاری کودک و سالمند صادر نشده ، بلکه در هیچ قانون و آئین نامه ای نیز چنین موضوعی عنوان و یا ذکر نشده و نظارتی نیز از سوی هیچ سازمانی انجام نمیشود . از طرفی به لحاظ اینکه کنترل و نظارت بر این موضوع ، بعنوان یک فعالیت کاملا روشن و واضح ، در دستور کار هیچ نهادی نیست ، مجوزی هم تاکنون در این خصوص برای نظارت صادر نشده است .

پیش از شروع به تهیه این گزارش ، از چند خانواده که زخم این انتخاب نادرست را خورده بودند ، مواردی از قبیل سرقت های مکرر از وسایل خانه ، بی توجهی نسبت به گریه های نوزاد ، مسمومیت کودک و دو هفته بستری شدن در بیمارستان به دلیل خوراندن تریاک توسط پرستار در منزل ، استفاده از کلمات بسیار زشت و ناپسند در آهنگ لالایی کودک را شنیده بودم اما متاسفانه در خلال تهیه این گزارش و بنا به گفته مسئولینی که با آنها مصاحبه شد ، مواردی از قبیل ایجاد روابط نامشروع و گسستن بنیاد یک خانواده ، تجاوز به عنف و عدم امنیت پرستار ، مرگ سالمند در اثر خوراندن داروی نابجا توسط پرستار نیز بعنوان حوادثی دردناك وجود داشته است و این حوادث ، ما را به این یقین و باور میرساند که بنا بر ضرورتی انکارناپذیر ، باید هرچه سریعتر ، متولی خاص و مسئولی ناظر و پاسخگو برای این معضل در نظر گرفته شود تا این معضل نوظهور ، به سایر معضلهای کهنه و ماندگار ، اضافه نگردد که آنگاه ، برای رفع آن ، باید دهها کمیته و کمیسیون و جلسه تشکیل داد و صدها نفر را مسئول و مشغول به حل و حذف این معضل نمود .

سرِ چشمه شاید گرفتن به بیل                     چو پُر شد نشاید گرفتن به پیل

منبع:

http://ajalooeian.mihanblog.com/post/32


 


مطالب مشابه :


حیات سازمان بهزیستی وابسته به حیات خیرین است

معاون مشارکت‌های مردمی، اشتغال و موسسات خیریه بهزیستی استان اصفهان سازمان بهزیستی




نگهداری کودک توسط شرکتهای خدماتی و نظافتی!!

انجمن حمایت از کودکان بد سرپرست اصفهان دكتر صادقی معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان




انتصاب جدید ریاست اداره بهزیستی نطنز

در این مراسم که با حضور دکتر صادقی معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان اصفهان




75 درصد جمعیت کودکان تحت پوشش بهزیستی بدسرپرست هستند

انجمن حمایت از کودکان بد سرپرست اصفهان - 75 درصد جمعیت کودکان تحت پوشش بهزیستی بدسرپرست




لیست کمپ های ترک اعتیاد تحت نظارت بهزیستی شهرستان ساری

اداره بهزیستی شهرستان ساری - لیست کمپ های ترک اعتیاد تحت نظارت سازمان بهزیستی اصفهان




شهریه مهد كودك های استان اصفهان تعیین شد

اصفهان- كارشناس مسوول امور كودكان بهزیستی اصفهان از بر اساس تایید سازمان بهزیستی




اصلاحيه دستورالمعل تابلوي مراكز

اداره بهزیستی شهرستان ساری - اصلاحيه دستورالمعل تابلوي مراكز - welfare office of sari city




پيام واحد مشاركت مردمي اداره بهزيستي ساري

اداره بهزیستی شهرستان ساری - پيام واحد مشاركت مردمي اداره بهزيستي ساري - welfare office of sari city




گزارش همایش رهایافتگان از اعتیاد اصفهان مورخ 1393.04.04

کنگره 60 اصفهان شعبه مجري از جناب آقای دکتر صادقی مدیر کل سازمان بهزیستی استان اصفهان




برچسب :