زيبايي قلابي در بسته‌هاي ارزان آرايشي

زيبايي قلابي در بسته‌هاي ارزان آرايشي

سن آرايش كردن در ايران پايين آمده است. از سوي ديگر، در دسترس بودن لوازم آرايشي و بهداشتي تقلبي كه اغلب با قيمتي بسيار پايين‌تر از انواع استاندارد به فروش مي‌رسند، نيز سبب شده تا بر شيوع بيماري‌هاي پوستي و اختلالات بهداشتي افزوده شود.

بر همين اساس، چند روز قبل، روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي ايران طي اطلاعيه‌اي از تمام شهروندان خواست تا جهت حفظ سلامت و جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي مختلف پوستي، از خريد هرگونه اقلام آرايشي و بهداشتي بدون پروانه ساخت معتبر با مجوز ورود از وزارت بهداشت، خودداري كنند.

اين اطلاعيه، بر ممنوعيت خريد و فروش لنزهاي رنگي و مايع شست‌ وشوي لنز در فروشگاه‌هاي عرضه مواد آرايشي و بهداشتي هم تأكيد كرد.

اين در حالي است كه براساس ماده 11 قانون مواد خوردني، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي لازم است تا مشخصات نام فرآورده، شماره پروانه ساخت و سري ساخت، حجم با وزن خالص، تاريخ توليد و انقضا، تركيبات مواد تشكيل دهنده، نشاني كارخانه توليد‌كننده و شرايط نگهداري روي بسته‌بندي كليه اقلام ساخت داخل به صورت فارسي، خوانا و مشخص نوشته شده باشد.

چند درصد از محصولات آرايشي كه ما استفاده مي‌كنيم چنين شرايطي دارند؟

اگر شما يكي از آن افرادي هستيد كه فكر مي‌كنند محصولات آرايشي بهتر و به ‌اصطلاح «اورجينال»‌تر، آنهايي هستند كه حتي يك كلمه فارسي هم روي بدنه آنها پيدا نمي‌شود، بايد بدانيد كه سخت در اشتباهيد، چرا كه وجود برچسب‌هاي فارسي نويس روي لوازم آرايشي و بهداشتي در واقع به نوعي تأييد اين محصولات از سوي وزارت بهداشت است.

اين كار در واقع تمهيدي براي پيشگيري از فروش انواع تقلبي و تاريخ مصرف گذشته نيز به شمار مي‌آيد.

بد نيست بدانيد كه مواردي همچون شماره ثبت، شماره بهره برداري و باركد به هيچ عنوان نشانه مجوز توليد بهداشتي نيست و مواد آرايشي و بهداشتي حتما بايد داراي پروانه ساخت با مجوز رسمي ورود از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي باشند.

نكته ديگري كه در مورد محصولات آرايشي و بهداشتي وجود دارد، بروشوري (راهنما) است كه داخل بسته‌ها قرار مي‌دهند و توجه به اطلاعات موجود در آنها كمك بسياري به مصرف به جا، اندازه و مناسب اين محصولات مي‌كند. همچنين مطالعه اين راهنما سبب مي‌شود تا جلوي استفاده‌هاي اشتباه به‌دليل نام‌هاي مشابه گرفته شود.

مارك‌هاي معروف در چمدان‌هاي تقلب

اينكه كشور ما سومين مصرف‌كننده لوازم آرايش در خاورميانه است خبر تازه‌اي نيست، اما مسئله اينجاست كه بنا بر برآوردهاي غير رسمي، 25 تا 30 درصد كل اين محصولات تقلبي و غيراستاندارد است و از افغانستان، پاكستان و كشورهاي حوزه خليج فارس، از طريق قاچاق و تجارت چمداني وارد كشور مي‌شود.

دكتر علي رادمنش متخصص پوست و مو معتقد است كه بيش از 50 درصد كرم پودرها و مواد ساخت ريمل‌هاي آرايشي، تقلبي است و سودجويان با افزودني‌هاي غير مجاز و انواع چربي‌هايي كه معلوم نيست از چه چيز به دست آمده اين مواد را توليد مي‌كنند.

البته بيشتر اين محصولات آرايشي به صورت دستفروشي در سطح شهر عرضه مي‌شوند و جمع آوري آنها مشكل است، بنابراين بهترين روش اين است كه به مردم اين آگاهي داده شود كه از اين لوازم آرايشي فاقد مجوز از وزارت بهداشت استفاده نكنند.

بنا به گفته فروشندگان لوازم آرايش، در حال حاضر لوازم آرايشي مثل كرم پودر، پن كيك و ريمل بيشترين فروش را دارند و تفاوت قيمت بين محصول واقعي و انواع تقلبي در مورد مارك‌هاي معروفي مثل لانكوم، كلينيك، اورئال و ديور گاهي تا 30 هزار تومان هم مي‌رسد.

البته در مواردي هم اختلاف قيمت انواع تقلبي با اجناس اصلي آنقدر نيست كه اساسي براي قضاوت تلقي شود، چرا كه اجناس تقلبي گاهي با چنان دقتي درست مي‌شوند كه تنها اهل فن آن را تشخيص مي‌دهند.

اهالي فن هم معتقدند كه مهم‌ترين علامت شناسايي اجناس تقلبي، طرز بسته بندي وكيفيت آن است، زيرا هر چقدر هم بسته بندي محصولات تقلبي با مهارت انجام شود، به‌دليل آنكه مي‌خواهند توليد چنين محصولاتي كم هزينه باشد، قوطي‌هاي بسته بندي آن از كيفيت بسيار پايين برخوردار است و روي بسته بندي مواردي نوشته شده كه حتي در كاتالوگ داخلي آن نوشته نشده است.

نكته ديگر اين است كه برخي از محصولات معروف قديمي به‌ دليل همين تقلبات از رده توليد خارج شده‌اند و اصل آن ديگر وجود ندارد، مثل محصولات «ياردلي» كه در حال حاضر بعد از فروش كارخانه با مارك «باند استريت» عرضه مي‌شود و اين موضوع را فقط افرادي كه كاملاً از بازار آگاهند، مي‌دانند.

چشم‌هاي شيشه‌اي پشت ويترين‌ها خطرناكند

خريد و فروش انواع لنزهاي رنگي و مايعات شست‌وشوي لنز در فروشگاه‌هاي عرضه مواد آرايشي و بهداشتي از موارد ديگري است كه طبق اطلاعيه دانشگاه علوم پزشكي ايران ممنوع شده است، چرا كه لنز‌هاي تماسي رنگي اگرچه ممكن است از نگاه مصرف‌كننده يك وسيله زيبايي و آرايشي محسوب شوند، اما وسيله‌اي طبي هستند و تجويز آنها توسط آرايشگران يا توزيع آن توسط داروخانه‌ها مي‌تواند بسيار خطرناك باشد.

خطرناك‌ترين عارضه ناشي از استفاده از لنزهاي نامناسب، خصوصا لنزهاي نرم، ايجاد عفونت قرنيه است كه نوعي از آن مي‌تواند به سرعت عفونت كرده و حتي منجر به سوراخ شدن قرنيه و نابينايي شود.

از عوارض ديگر مي‌توان به انواع خراش‌هاي قرنيه اشاره كرد كه اين نيز خود مي‌تواند منجر به عفونت شده و نسبت به چند لنز يا محلول نگهدارنده لنز ايجاد حساسيت كند.

نكته ديگري كه در مورد خريد لنز از فروشگاه‌هاي لوازم آرايشي و حتي داروخانه‌ها، بدون مراجعه به چشم پزشك وجود دارد، بي‌بهره ماندن از توضيحات اوليه پزشكي است كه هر فردي براي استفاده از لنز بايد بداند.

نحوه و مدت استفاده از لنز، طرز گذاشتن و برداشتن لنز از روي چشم و طريقه نگهداري آن مواردي هستند كه در فروشگاه‌ها، هيچگاه توضيح داده نمي‌شوند، چرا كه اطلاعات فروشنده از خريدار نه تنها بيشتر نيست، بلكه در مواردي بسيار هم كمتر است.



مطالب مشابه :


زيبايي قلابي در بسته‌هاي ارزان آرايشي

اينكه كشور ما سومين مصرف‌كننده لوازم آرايش در بهترين روش ايران ممنوع شده




زيبايي قلابي در بسته‌هاي ارزان آرايشي

پزشكي ايران طي اطلاعيه بنابراين بهترين روش اين لوازم آرايش، در حال حاضر




هشدار در مورد لوازم آرایشی

هشدار در مورد لوازم كه از غليظ‌ترين آرايش‌ها در اجتماع در ايران بسياري از




به حقا یقهای نهفته درمورد لوازم ارایشی اشنا شوید

شده است ايران در رده دوم بهترين روش از لوازم آرايش درست و در حد




آرایش دانشجویان

سراغ كيف لوازم آرايش مادرمان لوازم آرايش در خاورميانه بهترين روش اين




بايد و نبايدهاي آرايش در دوران بارداري

چنانچه از لوازم آرايش بهترين روش در اين دبير انجمن پوست و موي ايران گفت: آرايش




ده تا اشتباه اساسی در پوشيدن لباس...

ده تا اشتباه اساسی در ايران هم خيلی رايجه استفاده افراط آميز از لوازم آرايش هست




شيوه برخورد ماموران حكومتي با زنان با حجاب در دوره رضاشاه

مسيحي در ايران كه بهترين و زيباترين لباسها و لوازم آرايش زنانه در




"خطاهای مرسوم در آرایش کردن های روزانه"

اينجا ايران سراي لوازم و مواد ريمل‌هاي ضد آب و رژلب‌هاي مات بهترين دوام را در آرايش




برچسب :