دعوای زن و شوهر !!

 

قهر را جدي نگيريم یا چطور بعد از یک دعوا دوباره آشتی کنیم؟

 نقش جر و بحث و به دنبال آن قهر را از زندگي هيچ زن و شوهري نمي‌توان حذف كرد. بسياري افراد از قهر به عنوان يك روش براي بيان ناراحتي خود استفاده مي‌كنند به عبارت ديگر فرد با قهر خود به دنبال هدفي است كه مي‌خواهد به آن برسد و اطرافيان را متوجه خواسته خود كند.

اين فرد چه زن و چه شوهر مي‌خواهد به طرف مقابل بگويد كه ناراحت است و درصدد تغيير رفتار او مي‌باشد بدون اين‌كه بداند اين روشي را كه انتخاب كرده مناسب است يا نه؟ در واقع او از اين روش يعني قهر كردن فقط براي تخليه ناراحتي خود استفاده مي‌كند و فقط به اين روش عادت كرده است.

اين اتفاقات در اغلب زندگي‌هاي زناشويي قابل مشاهده است آنچه كه در اين ميان مورد توجه قرار مي‌گيرد عكس‌العمل‌هاي زن و شوهرها در برابر قهر است برخي از قهر به عنوان روشي كوتاه‌مدت براي رسيدن به هدف خود استفاده مي‌كنند و اگر هم به هدف خود نرسيدند از ادامه آن خودداري مي‌كنند. برخي ديگر تا رسيدن به هدف آن را ادامه مي‌دهند. هرچند كه ماندن در وضعيت قهر براي افراد چندان آسان نيست بويژه در آن سوي قهر افرادي قرار دارند كه به لحاظ عاطفي براي فرد از اهميت برخوردار است مثل زن و شوهر.

بنابراين بازگشت به وضعيت قبلي و تمايل به آن معمولا وجود دارد. حتي در مواردي كه افراد با توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي خود به نوعي فقدان چنين تمايلي را نشان مي‌دهند. ممكن است شدت ناراحتي از طرف مقابل به قدري زياد باشد كه فرد كاملا از برقراري رابطه مجدد يا آشتي خودداري كند و حتي دلايل و توجيهات منطقي براي آن داشته باشد، ولي جمله‌ اي كاش اين اتفاق نمي‌افتاد به شكل‌هاي مختلف در ذهن افراد وجود دارد برخي افراد بيشتر از بقيه نياز رواني و عاطفي خود به روابط با ديگران احساس مي‌كنند. سايت رشد در مقاله‌اي با عنوان اين‌كه چرا قهر مي‌كنيم، مي‌نويسد: افرادي كه در قهر مي‌مانند افرادي هستند كه شيوه مناسب ابراز وجود، دفاع از خود، قاطعيت و جرات مهرورزي را ياد نگرفته‌اند، نمي‌‌توانند هيجانات خود را به خوبي كنترل كنند و مانع از دخالت آنها در تصميم‌هاي منطقي‌شان شوند، چشمپوشي و بخشيدن ديگران را ندارند يا غرور كاذبي براي خود ايجاد كرده‌اند.

براين اساس هم خود قهر و هم عواملي كه به ايجاد و تداوم آن مربوط مي‌شوند استرس‌زا هستند. افكار منفي آزاردهنده در حالت قهر شديدا فعال مي‌شوند. فرد در حال قهر بيشتر از حالت‌هاي عادي بويژگي‌ها،‌ گفتار و رفتار منفي فرد مقابل توجه مي‌كند در حالي كه درحالت برقراري دوستي اين دسته از افكار بسيار كاهش مي‌يابند. بر اين اساس قهر و آشتي‌هاي مداوم آزاردهنده و به هم ريزند، شرايط آرام زندگي هستند كه مي‌توان روش‌‌هاي مناسب‌تر و ايده‌ال‌‌تري به جاي آنها جايگزين كرد تا فرد بتواند با‌ جرات بيشتري در شرايط استرس‌زا حاضر شود،‌ بتواند از خود دفاع كند و با حفظ دوستي و صلح به حل مشكل و اختلاف به وجود آمده اقدام كند.

دعواها را جدي نگيريم‌

بگو مگو و داد و فريادهاي زن و شوهري امري عادي است خصوصا در سال‌هاي اول زندگي چرا كه دو انسان از دو فرهنگ مختلف داراي عقايد مختلفي هستند و مسلما ادغام شدن آنها سر و صداهايي را هم به دنبال دارد ممكن است در دادوفريادهاي بين زن و شوهر عبارات ناخوشايند و نامناسبي هم ردوبدل شود اما روان‌شناسان معتقدند كه زن‌ها و شوهر‌ها نبايد اين حرف‌ها را باور كنند چون اين حرف‌ها و بگو و مگوها مانند سروصداي رعد و برق هستند كه باران رحمت را در پي دارند پس اين دعواها را نبايد جدي گرفت.

دكتر علي‌‌اكبر حسن‌زاده روان‌شناس در گفتگو با يكي از نشريات درباره دعواي زناشويي مي‌گويد: اگر دلتان مي‌‌خواهد بعد از دعوا از خانه بيرون برويد هيچ اشكالي ندارد حتي اگر خيلي عصباني هستيد مي‌‌توانيد در را هم محكم بكوبيد بعد به پارك برويد و كمي قدم بزنيد و بعد از يكي دو ساعت كه اعصاب‌تان آرام شد و فشارهاي روحي و رواني و عاطفي‌تان كاهش يافت دوباره به خانه بياييد. در اين صورت دو حالت وجود دارد يا در وهله اول با لبخند همسر خود مواجه مي‌شويد يا مدتي در سكوت سپري خواهد شد و خود به خود آشتي شيرين و لذتبخشي پيش خواهد آمد. ولي سعي كنيد مدت طولاني با هم قهر نكنيد چرا كه طولاني شدن قهر زن و شوهر باعث مي‌شود فاصله‌اي بين آنها ايجاد شود و اين فاصله‌ها مي‌تواند مقدمه‌اي براي ايجاد طلاق عاطفي شود.

به اعتقاد دكتر حسن‌زاده، بهترين قالبي كه مي‌تواند در زندگي زناشويي ايجاد شود سكوت به موقع است. اگر ما ياد بگيريم كه به موقع سكوت كنيم و در سكوت خود بينديشيم كه چگونه سخن بگوييم مسلما جملات زيبا و متفكرانه‌اي را بيان خواهيم كرد چون در هنگام سكوت اتم ذهن شكافته مي‌شود و جملات زيبايي شكل مي‌گيرد.

احساسات ناديده گرفته مي‌شود

سايت تبيان  مي‌نويسد: نمي‌توان گفت كه قهر كردن كار زشتي مي‌باشد چراكه گاهي قهر، آخرين و شايد بهترين وسيله مقابله با افرادي باشد كه ادامه ارتباط با آنان به ضرر مي‌باشد. با اين تعريف و با اين وجود آيا قهر و دوري از هم بايد در زندگي همسران جايي داشته باشد؟

تصور اغلب زوجين بر اين است كه براي داشتن يك ارتباط صحيح و منطقي در زندگي مشترك بايد به آن گونه رفتار نمايند كه دوست دارند با خودشان آن گونه رفتار شود در حالي كه واقعيت‌هاي زندگي خلاف اين را مي‌گويند.

گاهي همسران ارتباط خويش را با يكديگر قطع و به اصطلاح از همديگر قهر مي‌كنند. چراكه معتقدند كه احساس آنها ناديده گرفته شده و يا مي‌شود. بايد در نظر داشت تمامي اعضاي خانواده نيازمند اين هستند تا احساس آنها مورد تاييد باشد. به اين ترتيب براي اين كه همسران مدام در حال آشتي و صلح و صفا با يكديگر باشند. لازم است به احساسات و نظريات يكديگر احترام بگذارند.

بايد توجه داشت احساس و عاطفه، انرژي در حال حركت مي‌باشد. اين انرژي به تمامي انسان‌ها و اعضاي يك خانواده به عنوان ركن ركين جامعه امكان مي‌بخشد تا در برابر آنچه نيازهاي اوليه او را تهديد مي‌كند بايستد. بدون اين انرژي كه وصفش گذشت (احساس و عاطفه)‌ انسان‌ها نمي‌توانند در راستاي حفظ شان و ارزشمندي خودشان حركت نمايند.

لازمه ارتباط مناسب و متناسب ميان همسران و اعضاي خانواده، خودآگاهي واقعي مي‌باشد و اين هم مستلزم آن مي‌باشد كه زن و مرد از حد و مرزهاي خود مطلع و آگاه باشند. هر زن يا مردي مسوول احساسات، تصورات، برداشت‌ها و اميال خويش است.

به واقع زوجين توانايي دوست داشتن و عشق ورزيدن دارند كه به هر كدامشان امكان مي‌بخشد تا خود و ديگران را دوست بدارند و واضح است كه در حالت صلح و آشتي اين عشق و محبت و دوستي است كه حرف اول را خواهد زد.

براي اين كه همسران با يكديگر مدام در حالت آشتي و صلح و صفا به سر ببرند بايد به تمايز خود با طرف مقابلشان ايمان داشته و به ديده احترام بنگرند. همه انسان‌ها نيازمند داشتن يك هويت مستقل و دوست‌داشتني مي‌باشند و هويت زنان و مردان همانا تفاوت‌هاي ميان آنهاست. هر زن يا مردي موجودي منحصر به فرد و تكرار نشدني است كه فرديت او معادل هويتش مي‌باشد.

24.gif


مطالب مشابه :


دعوای زن و شوهر !!

قهر را جدي نگيريم یا چطور بعد از یک دعوا دوباره آشتی کنیم؟ نقش جر و بحث و به دنبال آن قهر را




دعوای زن و شوهر

جدیدترین جوکهای روز مطالب خواندنی - دعوای زن و شوهر - این وبسایت طبق قوانین جمهوری اسلامی




دعواي زن و شوهر ...

دعواي زن و شوهر مرد به زن عصباني و كاغذ لبريز از شكايت خيره ماند، اما زن با ديدن كاغذ




دعوای من و زنم (1)

دعوای زن و شوهر - دعوای من و زنم (1) - زن و شوهر دعوا کنند ابلحان باور کنند




دعوای زن و شوهر !

مدت زمان زیادی از ازدواج شان می گذشت و طبق معمول ، زندگی فراز و نشیب های خاص خودش را طی می کرد .




دعوای زن و شوهر

داستان های کوتاه - دعوای زن و شوهر - مرد پس از یک هفته سکوت، با کاغذ و قلمی در دست به طرف او




برچسب :